Voormalige medewerkers Dirgantara naar Maleisie


 blog.indonesiepagina.nl 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Voormalige medewerkers Dirgantara naar Maleisie

Voormalige medewerkers Dirgantara naar Maleisie

Voormalige medewerkers Dirgantara naar Maleisie BANDUNG, WEST JAVA - Honderden voormalige werknemers, waaronder ook experts, van de Bandungse vliegtuigmaker PT Dirgantara Indonesia (PTDI) zijn door de Maleisische vliegtuig-industrie gerecruteerd. Dit meldt een medewerker van de Indonesische ambassade.

"We hebben informatie over honderden voormalige medewerkers van PTDI naar MaleisiŽ zijn vertrokken. Zo'n 100 van hen zijn aan het werk gegaan in de Maleisische vliegtuigbouwer. Er zijn echter nog geen directe meldingen binnengekomen, aldus het attache voor mankracht aan de Indonesische ambassade in Kuala Lumpur, MaleisiŽ, Agus Triyanto.

Triyanti zei dat voormalige medewerkers van PTDI hard nodig zijn bij de ontwikkeling van de Maleisische luchtvaart-industrie. Een groot aantal van de medewerkers die nu aan de slag gegaan als vliegtuigbouwers werden eerder door PTDI ontslagen. Ze hebben echter geen enkel probleem om nieuw werk te vinden.

Ook zouden er volgens informatie van de ambassade inmiddels 700 Indonesische docenten aan het werk zijn op verschillende Maleisische universtiteiten. Buiten deze officiele cijfers zijn er bovendien ruim ťťn miljoen IndonesiŽrs aan het werk in diverse sectoren in MaleisiŽ.


Gerelateerde blog artikelen (categorie 'Economie') Gerelateerde blog artikelen (categorie 'Economie'):
27 February 2012 · 'Verhoging benzineprijs best tussen 1000 en 1500 rupiah'
24 February 2012 · IndonesiŽ praat over mogelijkheden brandstofsubsidie
23 February 2012 · Bali vol met illegale geldwisselaars
02 February 2012 · President: 'Arbeidsconflicten moeten goed opgelost worden'
29 January 2012 · Akkoord over minimum-lonen in Bekasi, IndonesiŽ
24 January 2012 · Econoom: Hogere brandstofprijzen realistischer

Tags Tags: Dirgantara, werknemers, Malaysia


Geplaatst in Economie @ 29 February 2012 00:29 CET door Jeroen · 'Blog' RSS feed · permalink

Advertentie
wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 01 March 2012 10:58

Je kunt de Indonesische techneuten die in de Indonesische luchtvaartindustrie werkzaam waren niet kwalijk nemen dat ze naar Maleisië zijn vertrokken als er in eigen land geen werk meer is. Dat geldt eveneens voor de 700 docenten die thans in Maleisië aan de universiteiten zijn verbonden en de ruim 1 miljoen arbeidskrachten die in de diverse sectoren in Maleisië werkzaam zijn. Maar ik vind het wel bedenkelijk dat Indonesië grote investeringen had gedaan in het verleden om de vliegtuigindustrie van de grond te krijgen en thans haar luchtvaarttechneuten nadat ze wegens verminderde werkzaamheden had moeten ontslaan, naar het buurland zien vertrekken. Nou prof.ir.B.J. Habibie met je denktank. Volgens de laatste berichten die ik gelezen heb moet u nu weer in Duitsland wonen. Nederlandse en Duitse luchtvaart techneuten interesseren om (in Indonesië Emoticon: Wink aan de slag te gaan om nieuwe vliegtuigen te ontwikkelen en te bouwen. En dan heb ik het over de grote - en kleine luchtvaart. En probeert u tevens de andere Asean landen alsmede Australië en Nieuw - Zeeland ervoor te interesseren om er in te participeren. Die vliegtuigfabriek in Bandung moet wel werk hebben. De mensen hoeven niet eens perse naar Indonesië te verhuizen. Benut de mogelijkheden van de IT ten volle zou ik zeggen en de participerende landen hebben dan ook profijt van.

H.D.B. GoSurya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
Geplaatst @ 01 March 2012 11:06

Ik hoop dat het tijdelijke "braindrain" proces is.
Sinds de oprichting van Persekutuan Tanah Melayu hadden de Indonesiers een belangrijke aandeel ingebracht in de welvaart en kennisniveau van PTM die later Malaysia wordt.

Het is logisch dat afgedankte/werkloze Indonesiers naar buitenland gaan .
WWN, ik had jammer gevonden waarom Dirgantara geen samenwerking had gezocht toen Fokker failliet ging.
Fokker 100 was een moie moderne vliegtuig.
We weten ook dat er veel kennis verloren ging en sommigen kunnen zelfs een baan vinden bij Boeing.bisa dicek of makemyday .

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
Geplaatst @ 01 March 2012 11:07

Alle reclame spotjes van Invest in Indonesia tenspijt, Kennismigratie is geen nieuw onderwerp helaas. Velen gingen hun voor.Waarmee de zereplek nog eens voor het voetlicht komt. Multinationals investeren niet in RI. Redenen daarvoor zijn al eens aangegeven in een ander topic. En je kunt stellen helaas, Indonesie een land in ontwikkelen heeft het zeker nodig. De order voor Boeing had ook kunnen resulteren in flinke orders.

Wederom een gemiste kans. Emoticon: Frustrated


Where there is a will there will be relatives.

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 01 March 2012 12:39

Kabinet Rutte heeft het over slim bezuinigen en aanjagen van de economie.Nou ik ben benieuwd. Vandaag, 01/03/2012 op tv Rutte horen zeggen dat er een economische tegenslag is. Te kort loopt op naar 4,2 procent. Nog meer prominenten van VVD huize uitnodigen in het zondagse programma Buitenhof tv.

En de Duitse ambassadeur in Den Haag had het over dat NL te veel met zich zelf bezig is.Welnu hij kan het Duitse Parlement om nadere instructies vragen hoe nu verder te gaan.

H.D.B. Gosapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 
Geplaatst @ 01 March 2012 22:01


On 01-03-2012 11:07 Anorak wrote:
Multinationals investeren niet in RI. Redenen daarvoor zijn al eens aangegeven in een ander topic. En je kunt stellen helaas, Indonesie een land in ontwikkelen heeft het zeker nodig. Emoticon: Frustrated


Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 02 March 2012 02:05

Investeringen in Indonesië door buitenlandse bedrijven worden voornamelijk/uitsluitend gedaan om te profiteren van de (nog geringe) koopkracht van die 250 miljoen inwoners, niet voor de export. Niet dat die investeringen slecht zijn voor de economie, overigens. Maar een deel vloeit terug naar de moedermaatschappij, en je vraagt je af of het niet beter voor de economie zou zijn als Indonesische bedrijven die productie op zich hadden genomen. Als ze dat kunnen, tenminste.

Investeringen in China, Vietnam, Maleisië, Thailand etc. zijn exportgericht, en zijn dus aanmerkelijk beter voor het handelsoverschot/de handelsbalans.

Multinationale schoen-en textielfabrieken gericht op export waren eerder in Indonesië gevestigd dan in China. Net als meubelfabrieken hebben ze massaal de benen genomen naar China en Vietnam. Nu met name in China de lonen gaan stijgen, is er een kleine kans dat ze terugkomen. Maar ik vrees dat ze er alles aan doen om dat te vermijden en dat ze eerst elders gaan kijken.


MAD

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 
Geplaatst @ 02 March 2012 02:24


On 02-03-2012 02:05 Pak Pupyes wrote:
Investeringen in Indonesië door buitenlandse bedrijven worden voornamelijk/uitsluitend gedaan om te profiteren van de (nog geringe) koopkracht van die 250 miljoen inwoners, niet voor de export. Niet dat die investeringen slecht zijn voor de economie, overigens.

Mijn posting was ook alleen een reactie op Anorak die beweerde dat multinationals niet investeerden in Indonesië. Dat zij dat voornamelijk doen om ergens van te profiteren is mij ook duidelijk. Een onderneming heeft als belangrijkste drijfveer het maken van een zo groot mogelijke winst, het zijn geen sociale instellingen.
Surya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 02 March 2012 07:15


On 02-03-2012 02:24 sapolidi wrote:

[quote removed]

Mijn posting was ook alleen een reactie op Anorak die beweerde dat multinationals niet investeerden in Indonesië. Dat zij dat voornamelijk doen om ergens van te profiteren is mij ook duidelijk. Een onderneming heeft als belangrijkste drijfveer het maken van een zo groot mogelijke winst, het zijn geen sociale instellingen.

Indonesia heeft nog andere factoren die China, India mss niet hebben, een goede binnenlandse afzetmarkt die hun zelf gemaakte producten kunnen kopen , rijk aan grondstoffen , niet al te grote bevolkings aantal die in de platteland wonen.
En wat ook belangrijk is niet te zeer afhankelijk van export.
Men wil zelfs eindproducten exporteren in plaats van halffabrikaten.

China begin een beetje te piepen omdat ze iets minder groei hebben dan de normale 10% , en toen USA /Europa een economische dip hebben.

Ik vraag me af of India en i.h.b China hun arme plattelands bevolking kan opvangen in de productiesectoren. En armoede in India en China is mss erger dan de armoede in Indonesia. Kan alleen maar van films/documentaire afleiden.

De Rijke Westen kunnen hoogstens 1 auto per jaar kopen , ook geldt dat voor koelkast of PC, TV of koffiezetapparaat . De markt raakt a.h.w verzadigd.


bisa dicek of makemyday .

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
Geplaatst @ 02 March 2012 07:24

Precies PP, leuk stukje van Sapolidi, nauwelijks relevant op de schaal van investeringen.
Hij kan echter niet zien wat er werkelijk gebeurd in genoemde landen. RI maakt de boom niet door zoalsmin China of Vietnam. Hij kan een leuk stukje kopieren, feit blijft dat multinationals kiezen voor productie in Vietnam en niet RI. En dat is voornamelijk export. RI plukt geen graantje mee. en ik zeg er bij, helaas. Heelnerg helaas.


Where there is a will there will be relatives.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 
Geplaatst @ 03 March 2012 04:06


On 02-03-2012 07:24 Anorak wrote:
Precies PP, leuk stukje van Sapolidi, nauwelijks relevant op de schaal van investeringen.Hij kan echter niet zien wat er werkelijk gebeurd in genoemde landen. RI maakt de boom niet door zoalsmin China of Vietnam. Hij kan een leuk stukje kopieren,

In jouw ogen nauwelijks relevant omdat het niet in jouw straatje van pas komt. En dat kopietje dient als bewijs dat ik niet alles uit de losse mouw schudt zoals hier vaak voorkomt.
Maar goed. Als dat artikel nauwelijks relevant op de schaal van investeringen is, wat denk je dan van de volgende punten?
Uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat Indonesië tot de 10 ontwikkelende economieën behoort die de meeste investeringen van multinationals binnenhaalde door kostenbesparende locaties, investeringsprikkels, liberale kapitaalmarkten en nieuwe privatiseringsprogramma's.
De Economische Voorlichtingsdienst (EVD) zegt dat de economie in Indonesië gedreven wordt door consumenten, wat zeldzaam is in landen met dit level van economische ontwikkeling.
De OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development ) benadrukt dat de economie van Indonesië booming en de economische groei nog steeds groot is en daarom veel investeerders aantrekt.
Zakenbank Goldman Sachs verwacht dat de beurzen van landen als Turkije, Indonesië, Mexico en Zuid-Korea, de zogenaamde TIMZ-landen, in 2012 de hoogste ogen lijken te gaan gooien.í

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar volgens mij hebben deze instellingen toch wel enig zicht op de situatie in indonesië en dat er toch wel gespoken mag worden van een booming.

feit blijft dat multinationals kiezen voor productie in Vietnam en niet RI. En dat is voornamelijk export. RI plukt geen graantje mee . en ik zeg er bij, helaas. Heelnerg helaas.

Volgens Mechteld Oomen, secretaris internationale economische zaken bij werkgeversorganisatie VNO-NCW zorgen buitenlandse investeringen in ontwikkelingslanden voor werkgelegenheid, overdracht van kennis en economische groei. Bovendien is er een sneeuwbaleffect. In Indonesië leidt elke arbeidsplaats bij een multinational tot wel zes nieuwe arbeidsplaatsen bij toeleveranciers, in de transportsector, etcetera. Investeringen leiden ook tot kennisoverdracht. Dus me dunkt dat RI er toch wel een graantje van meepikt. Ik denk wel meerdere graantjes.
Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
Geplaatst @ 03 March 2012 06:36

Wat ik probeerde te vertellen is dat wat RI slechts een klein deel daarvan heeft. Als je ziet op welke schaal er geinvesteerd wordt in Vietnam? Dan besef je snel dat RI het niet goed doet. En ik ken de redenen ervoor. Het duurt te lang om de faciliteit uit de grond te krijgen.

Dat zal redelijk abstract voor je zijn. Wanneer was je voor het laatst in RI? Wanneer ben je in Vietnam wezen kijken? Een artikel wat je plaatst geeft een vaks beeld. Ga gewoon eens kijken, dan zie je waar je het werkelijk over hebt. Dat is iets anders dan een artikel lezen. En daarbij geeft het een beeldvorming die verre van de waarheid is. Zo rooskleurig niet voor RI endar is triest.


Where there is a will there will be relatives.

bule gembel
User
User icon of bule gembel
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 03 March 2012 14:33

Ik ben nooit in Vietnam geweest. Ik heb wel een klant die voor een grote multinational werkt in Vietnam en volgens hem is het daar booming.... Hij zegt dat het daar meer booming is dan in RI. Is de mentaliteit van de vietnamees heel anders als die van een RI-er? Lijkt een vietnamees op een Chinees qua mentaliteit en "werklust"?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 03 March 2012 18:25

Naar aanleiding van de reactie van " bule gembel " de dato 03/03/2012 om 14:33 hr hierover het volgende. Ik las een artikel over Macau en Hong Kong. In Macau is de werkmentaliteit van de Chinese bevolking op zijn Mediterraan. De Portugezen hebben het gebied in 1557 gesticht en de naam gegeven Macau of Macao en in 1999 is het gebied overgedragen aan de Volksrepubliek China. Macau ligt 70 km Zuid-West van China en 145 km van Hong Kong (bron: nl. Wikipedia).

In 1842 werd het Chinese keizerrijk gedwongen Hong Kong over te dragen aan de Britse Oost Indische Compagnie. De Britse tegenhanger van de Nederlandse Vereenigde Oost Indische Compagnie (V.O.C.). Hong Kong was vervolgens lange tijd een Britse Kroonkolonie. Bij verdrag werden in 1898 de " New Territories " aan het grondgebied (Britse kroonkolonie) toegevoegd voor een periode van 99 jr.

Als rechtsopvolger van het Chinese keizerrijk gaf de Volksrepubliek China aan om de pacht verleend in 1898 niet te willen verlengen. Op 19 / 12 / 1984 werd een verdrag gesloten tussen de UK {United Kingdom - Groot Brittanië (en zijn voormalige Dominions)} en China in de teruggave van het volledige gebied Hong Kong aan China.
Op 01 / 07 / 1997 droeg de UK Hon Kong over aan China. (bron: nl.Wikipedia)

De werkmentaliteit van de Chinezen in Hong Kong is meer Noord Europees. Er worden werkuren per dag gemaakt als je die in Europa zou invoeren dan krijg je gegarandeerd de vakbond aan je broek. Ze zijn in vergelijking tot de Chinezen in Macau materialistischer. Werken, werken, werken om maar rijk te worden.

Waarom ik zo´n voorstander ben van de Singaporese staatsmodel ? De People´s Party van mr. Lee Kwan Jie stelde indertijd dat alle etnische groeperingen in Singapore gelijk zijn en derhalve ook alle culturen en godsdiensten. Het maakte niet uit of wie de grootste etnische groepering en wie de kleinste etnische groepering is. Wie discrimineert door te beweren dat zijn etnische groep respectievelijk zijn cultuur en godsdienst superieur is aan alle andere die krijgt met de Singaporese justitie te maken en je wordt vervolgd. Dat concept werkt in de praktijk.

H.D.B. Go

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 
Geplaatst @ 04 March 2012 02:44


On 03-03-2012 06:36 Anorak wrote:
Wat ik probeerde te vertellen is dat wat RI slechts een klein deel daarvan heeft. Als je ziet op welke schaal er geinvesteerd wordt in Vietnam? Dan besef je snel dat RI het niet goed doet.

Jouw letterlijke uitspraak in de posting van 1 maart was: Ē Multinationals investeren niet in RIĒ. Over een vergelijking met Vietnam werd geen woord gerept. Je moet er dus niet alles met de haren bij gaan slepen Anorak.

Dat zal redelijk abstract voor je zijn.
Ik kan lezen en conclusies trekken. Als er bijvoorbeeld wordt gepubliceerd dat Unilever 90 miljoen euro uittrekt voor de uitbreiding van de bestaande ice cream fabriek in Indonesië en nieuwbouw en uitbreiding van een bestaande fabriek voor de productie van persoonlijke verzorgingsmiddelen en dat dit deel uitmaakt van een driejarig investeringsprogramma waar de multinational in totaal Ä 550 miljoen voor heeft vrijgesteld, dan is in mijn ogen hier sprake van investeren. Snap dus niet wat hier redelijk abstract voor mij moet zijn.

Wanneer was je voor het laatst in RI?

Ofschoon ik slechts als toerist ooit in Griekenland ben geweest, weet ik toch dat Griekenland economisch aan de grond zit. Ben zelfs nooit in Rusland geweest en desalniettemin ben ik op de hoogte dat daar een loopje wordt genomen met democratische rechtsregels. Het is dus klinkklare onzin dat je alleen maar een beeld van een land kunt hebben als je er woont. Maarten van Rossum woont ook gewoon in Nederland, maar wordt hier algemeen erkend als de grote Amerika kenner.

Wanneer ben je in Vietnam wezen kijken?
Waarom zou ik dat moeten doen? Ik heb het toch helemaal niet over dat land gehad.

Een artikel wat je plaatst geeft een vaks beeld. Ga gewoon eens kijken, dan zie je waar je het werkelijk over hebt. Dat is iets anders dan een artikel lezen. En daarbij geeft het een beeldvorming die verre van de waarheid is. Zo rooskleurig niet voor RI endar is triest.

Mijn laatste posting was niet één artikel maar een opsomming van publicaties van diverse internationale instanties/instellingen.
Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 04 March 2012 07:39

Dan zijn we snel klaar met de discussie sapolidi. Blijf rustig achter je computer zitten en kom tot beeldvorming door jouw media naar keuze. De feiten liggen iets anders. Die neem je waar als je werkelijk gaat kijken.

Mr Go.

Singapore is niet anders dan een klein dictator staatje. Corrupt judicial systeem. Zie de gevangenneming van Alan Shadrake. Verre van een voorbeeld en verre van een democratie. Het concept werkt? Onder dwang en corruptie?


Where there is a will there will be relatives.

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 04 March 2012 12:23

Reactie op Anorak mail d.d. 04/03/2012 07:39

Zojuist op internet gekeken wie Alan Shadrake is. Ik begrijp uit het artikel van Human Rights Watch dat de Britse journalist Alan Shadrake de doodstraf in het Singaporese rechtsysteem bekritiseert en dat zijn kritiek bij de Singaporese justitie in het verkeerde keelgat is gevallen.

Mijn waarde Anorak ik weet niet wie je bent, wat je beroep is, wat je opleiding is en je nationaliteit is. Ik kan je uit eigen spijkerharde ervaring vertellen dat het rechtsysteem in Limburg hoog nodig op de helling moet. Het Limburgse clientelisme is zo corrupt als wat. Indien de Limburgers en de andere Nederlanders problemen met elkaar hebben, evenals de Nederlandse Joden problemen hebben met de blanke Nederlanders over de periode 1940 - 1945, dan moeten ze dat niet over mijn rug uitknokken en mijn persoon als psychiatrische kapstok gebruiken om de brede maatschappelijke discussie in een frame te kunnen plaatsenen en me ook niet als psychiatrische pispaal te gebruiken om hun frustraties te kunnen uiten.

Het is me in de rechtzaal in Roermond door een vrouwelijke rechter wier naam ik helaas niet ken, en behorende tot de etnische groep " Hollanders " te verstaan gegeven hoe justitie reageert als iets hun niet zint. Met andere woorden Justitie heeft lange tenen. Bij deze maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik dat indien de Justitie in NL en in het bijzonder in Limburg zo intolerant, aanmatigend en niet bereid is haar fouten te erkennen, wel dan moeten ze maar net als de Duitse justitie in het Nazi tijdperk op hun toga het Nazi symbool laten aanbrengen. Dat Nazi symbool is niet het Nazi Hakenkruis, dit voor alle duidelijkheid. Het is het symbool wat op de uniformen voorkomt van het Duitse leger tijdens het Nazi bewind.

Geschokt Anorak? En de toenmalige Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de latere burgemeester van Rotterdam als ik me niet vergis en thans in het kabinet Rutte 1, de Minister van Justitie, de VVD-´er Ivo Willem Opstelten destijds in zijn hoedanigheid als Commissaris van de Koningin in de prov. Utrecht die via de radio microfoon tussen de regels door ondergetekende zat af te zeiken omdat ik problemen had met de politie in Roermond. Als de politie in Roermond en met name de toenmalige rechercheurs en later brigadiers Eppinga en Ben van de Vorst met die brede maatschappelijke gezwam,verkeerde conclusies hebben gemaakt dan moet dat niet op mij verhaald worden. Ze moeten die brede maatschappelijke Limburgse slappe geouwehoer maar eens mee stoppen.

En zo was er ook een paar psychiaters die via de radio microfoon tussen de regels door ondergetekende zat af te zeiken. Deze schijnheilige hielelikkers van het Jodendom.
Voor alle duidelijkheid, ik heb het niet over die ene al lang gepensioneerde psychiater die na zijn pensionering nog een paar patienten in behandeling had en die werkelijk interessante verhalen vertelde over de medicatie welke toegepast wordt op psychiatrische patienten. Op een keer zei die voor de goede verstaander met een zekere leedvermaak tussen de regels door, in de trant van wel kerel heeft die klootzak van een collega van me in Sittard en in Roermond je te grazen genomen.

Geen enkel maatschappelijk systeem is vrij van fouten. Maar de gedachte verankerd in een rechtsysteem dat alle etnische groepen, religies en culturen gelijk zijn vind ik uiterst sympathiek. In Duitsland was recentelijk onlusten geweest met dodelijke afloop wat gerekend kan worden tot raciale spanningen. De Duitse bondskanselier Frau Angela Merkel heeft ten overstaan van de tv publiekelijk haar verontschuldigingen aangeboden.

Het is werkelijk niet te hopen voor de Duitsers en Duitsland dat het politiek weer de verkeerde kant opgaat als in de aanloop naar de periode 1940 - 1945. Want dan is er voor Duitsland en de Duitsers géén enkele pardon meer. Dan moet Duitsland dan maar opgedeeld worden en is het het definitieve einde van de Duitse Staat voor eens en altijd.

H.D.B. GoAnorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 04 March 2012 15:04

Geen enkele regime is foutloos, maar er is een verschil tussen democratie en een Singapore wat geregeerd is door corrupte dictators en poppetjes in onder andere het rechtssysteem. De door jou genoemde Mr Lee is iemand die bij de volgende verkiezingen de kans loopt door het volk de straat opgejaagd wordt, recentelijk nog gesproken met Singaporezen? Ik ben er vrij goed bekend mee. Of beter, hij mag rustig gadaffi, en binnen kort de leider van Syrie achterna. Dat lot is een kwestie van tijd.die ontwikkeling komt vanzelf. Ik weet niet wat mijn opleiding hier trouwens mee te maken heeft, nog mijn werk. Ik wordt wel genfronteerd met dit soort zaken als expat, storend genoeg, zeker als meneer Go hier Singapore gaat verheerlijken. Weinig gepast. We leven in 2012. Daarin is geen plaats voor dictators. Ook geen mr Lee.


Where there is a will there will be relatives.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 
Geplaatst @ 04 March 2012 15:41


On 04-03-2012 07:39 Anorak wrote:
Dan zijn we snel klaar met de discussie sapolidi. Blijf rustig achter je computer zitten en kom tot beeldvorming door jouw media naar keuze. De feiten liggen iets anders. Die neem je waar als je werkelijk gaat kijken.

Sterke onderbouwing van jouw stelling Anorak en dan met name de uitwerking van de feiten.. En toch schat ik de expertise en betrouwbaarheid van de door mij eerder genoemde instanties hoger in dan die van jou.
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 
Geplaatst @ 04 March 2012 15:50


On 04-03-2012 15:04 Anorak wrote:
Of beter, hij mag rustig gadaffi, en binnen kort de leider van Syrie achterna. Dat lot is een kwestie van tijd.die ontwikkeling komt vanzelf.

Dat beeld van Syrië heb je toch niet via zelf uitgekozen media Anorak? Je kunt namelijk pas iets echt beoordelen als je er geweest bent of woont. Tenminste dat heb ik hier gelezen en waar ik terecht grote vraagtekens achter zet.wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 04 March 2012 18:31

Reactie op Anorak mail van 04/03/2012 15:04

Mr. Lee Kwan Jee is niet meer actief in de Singaporese People´s Action Party. Hij heeft de gepensioneerde leeftijd bereikt en dat is al weer een jaar of wat als ik het wel heb.
Waar ik dit op baseer? Er was op tv een interview geweest met o.a. mr. Lee Kwan Jee en zijn visie in het huidige Singapore.

Is het erg onbescheiden als ik vraag waar U als expat actief bent? U behoort toch niet tot dat soort expats die we in Indonesië gezien hebben. In NL een gewone functie en wonend in een gewone modale woning. Uitgezonden naar Indonesië, wonen in een kapitale zeer riante woning in de betere buurt, bedienend personeel tot de beschikking, zoals een kokkin, wasvrouw, de chauffeur, auto van de zaak en maar kankeren dat ze het zo slecht hebben. Dit zijn dan de zogenaamde secundaire arbeidsvoorwaarden van werkgevers om personeel die daar voor in aanmerking komen te motiveren voor uitzending naar het buitenland.

En mag ik Anorak ook even er aan herinneren dat de toenmalige Min. van Buitenlandse Zaken mr. Jozef Marie Luns in zijn studententijd lid was van de NSB, berucht vanwege zijn confrontatie met die andere kemphaan ir. Sukarno, de eerste president van Indonesië. Luns werd later zelf de secretaris generaal van de NATO. We zijn in de wereld voor alsnog door het oog van de naald gekropen met die overkills aan nucleaire wapentuig. Moet er niet aan denken indien zo´n verrekte politieke stommeling die ook nog eens een rechten studie er op heeft zitten en dan ook nog eens van KVP politieke huize was ( KVP = Katholieke Volks Partij ), indertijd verregaande beslissingen had moeten nemen als destijds president J.F. kennedy tijdens de Cuba crisis met de USSR. Het is beslist geen overbodige luxe indien een commissie een screening toepast voor dergelijke verantwoordelijke politieke functies.

En wat is er voor bezwaar om onder uw eigen naam te reageren. Ik vraag uit pure interesse wie Anorak is. Gewoon een profielschets.

H.D.B. GoAnorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
Geplaatst @ 04 March 2012 18:32

We hadden hier eerder al eens een discussie. Indonesie en de investeringen zijn voor eigen markt. Waar een land als Vietnam bijvoorbeeld multinationals aantrekken niet alleen voor eigen markt. Enorm verschil, zoals dacht ook al eens door PP aangegeven, maakt een enorm verschil op de handelsbalans, heel , heel belangrijk. RI profiteert daarvan niet. Slaap zacht. De opbouw van een dergelijke productie faciliteit heeft in RI 3 keer langer nodig dan in de omringende buurlanden. 1 van de redenen waarom RI niet profiteert. Notabene ook wat in je eigen productie staat, eigen markt. Dus RI profiteert helemaal niet,en dat is schrijnend en heel erg jammer, droom zacht. Je bent nog niet verder wezen kijken als Lutjebroek, en denkt dat je iets weet?

Dan over Syrie? Ben je van de potgerukt of zo? Je hoeft je niet af te vragen wat daar gebeurd. Kijk rustig verder naar tv, doe rustig je beeldvorming via de media, en..... Vooral niet verder komen dan lutjebroek. Verruimd de geest zullen we maar zeggen.


Where there is a will there will be relatives.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 03:12


On 04-03-2012 18:32 Anorak wrote:
We hadden hier eerder al eens een discussie. Indonesie en de investeringen zijn voor eigen markt. Waar een land als Vietnam bijvoorbeeld multinationals aantrekken niet alleen voor eigen markt. Enorm verschil,

Of de investeringen van de multinationals alleen voor de eigen markt waren of ook voor de export was niet het uitgangspunt. Het ging om jouw bewering dat multinationals niet in Indonesié investeerden. Het is wel via een omweg, maar uit je uitleg heb ik begrepen dat er dus wel geïnvesteerd wordt.

Je bent nog niet verder wezen kijken als Lutjebroek, en denkt dat je iets weet?

Vergeleken met jou voel ik me inderdaad erg nietig.Zoveel kennis variërend van poltiek, economie, Indonesië in al zijn facetten tot zelfs UFO's verenigd in één persoon, kom ik zelden tegen.


Dan over Syrie? Ben je van de potgerukt of zo? Je hoeft je niet af te vragen wat daar gebeurd. Kijk rustig verder naar tv, doe rustig je beeldvorming via de media, en..... Vooral niet verder komen dan lutjebroek. Verruimd de geest zullen we maar zeggen.

Heb je iets met Lutjebroek? Emoticon: Bye bye
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 03:40


On 04-03-2012 18:31 wasiat warga negara wrote:
Reactie op Anorak mail van 04/03/2012 15:04

...
Is het erg onbescheiden als ik vraag waar U als expat actief bent? U behoort toch niet tot dat soort expats die we in Indonesi� gezien hebben. In NL een gewone functie en wonend in een gewone modale woning. Uitgezonden naar Indonesi�, wonen in een kapitale zeer riante woning in de betere buurt, bedienend personeel tot de beschikking, zoals een kokkin, wasvrouw, de chauffeur, auto van de zaak en maar kankeren dat ze het zo slecht hebben. Dit zijn dan de zogenaamde secundaire arbeidsvoorwaarden van werkgevers om personeel die daar voor in aanmerking komen te motiveren voor uitzending naar het buitenland.
...

H.D.B. Go
Nee, niet onbescheiden, maar wel de manier waarop je het doet? ik kom ook uit een normale functie, normale woning en normaal gezin en heb hier nu ook ineens een eigen huurhuis (bovenmodaal), auto voor de deur, bediende die zich prima bezig kan houden en eventueel een chauffeur als ik het nodig heb.

Maar.... ben niet eens een expat! Buiten dat, al was ik dat wel zou ik nog veel harder klagen, want al die secundaire arbeidsvoorwaarden heb je hier geen K.U.T. aan, want waar expats zitten staat vast 23,5 uur per dag file, is het tering-druk en kun je niet eens een normaal leven hebben als je een voltijdbaan hebt. Terecht dat ze klagen dus, en nogmaals.. ben geen expat, ben het nooit geweest en hoef het ook niet te worden (tenzij de secundaire arbeidsvoorwaarden heel gunstig zijn natuurlijk)Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 03:46

In dit licht is het dus ook helemaal niet vreemd dat Indonesiers onder soortgelijke veel hogere salarissen EN secundaire arbeidsvoorwaarden gepaaid worden om naar Maleisie te gaan en daar lekker in het veel minder drukke Kuala Lumpur (of Putrajaya, of Cyberjaya, of een andere randgemeente) tewerk gesteld te worden.Surya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 05 March 2012 07:27


On 05-03-2012 03:46 Yerun wrote:
In dit licht is het dus ook helemaal niet vreemd dat Indonesiers onder soortgelijke veel hogere salarissen

We hebben hier over een selecte groep Indonesiers met bepaalde kennis die Malaysia nodig , of onvoldoende in huis heeft.

En het is logisch dat Malaysia een "marktprijs"moet betalen.
Malaysia probeerde ook piloten ( vroeger uit Curug) uit Indonesia te halen.
Sturen ook studenten naar Indonesia.

Ongeveer 50 jaar geleden hebben ze Indonesische docenten ook uitgenodigt om in Malaysia te werken.


bisa dicek of makemyday .

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 07:54

Vragen wat ik doe, dat mag altijd Mr Go. Ik ben op dit moment betrokken bij 2 projecten in ZO Azie. Waarvan 1 in RI, 1 in Vietnam. En nog 1 buiten ZO Azie. Een totaal van 4 projecten. Dit zijn projecten die gebouwd worden momenteel. Waarvan de totale investering som een 125 tot 150 miljoen Euro groot is. Ik spreek veel met mensen betrokken bij deze omvang van projecten. Doorgaans multinationals in food and beverage. Alleen in RI zijn de investeringen alleen domestic. En niet voor export. Geen enkele mij bekende multinational investeert in een faciliteit voor export. De tijd voor daadwerkelijke productie en money return in RI is simpel te lang. Ik zeg nogmaals helaas. Forummer Sapolidi richt zich op uitspraken zoals aangegeven. De werkelijke investering is de totale omvang te zien in time to money over de komende 5 tot 6 jaar. Dat is dus geen miljard per jaar. Tot zover de uitleg. Scholing vraagt U mij? 2 keer een titel. En U?


Where there is a will there will be relatives.

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 05 March 2012 08:11

De totale investerings som per jaar als verschil tussen RI en Vietnam en Maleysie en Brunei niet te vergeten buiten China heeft een verhouding van ongeveer faktor 10 op jaar basis. Waarbij de food en beverage, electronica en garment industrie de boven toon voeren. Op basis daarvan kun je met een gerust hart stellen dat RI de kruimels heeft. En helaas valt ook te melden dat als RI zijn hervormingen niet door voert ze het daarna afleggen aan de Afrikaanse markt.


Where there is a will there will be relatives.

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 08:52

Reactie op Yerun d.d. 04/03/2012 18:31

Ik citeer: " nee, niet onbescheiden, maar wel de manier waarop je het doet? " Einde citaat.

Wat voor bezwaar is er tegen de manier waarop ik het doe? Ik vermoed dat ik weet waar jij op doelt. Is de wijze zoals Anorak zijn reacties geeft, is dat dan wel navolgbaar? Hij durft nog niet eens openlijk voor zijn mening uit te komen en die te verdedigen. Onder een schuilnaam je mening ventileren, daar hebben we niets aan. En ik vermoed dat de mening die hij ventileert nog niet eens zijn eigen mening is, maar die van een ander en hij als papegaai versterker de boodschap verder transporteert. Ik wil niet beweren dat ik vreselijk bereisd ben, maar ik heb wel iets van de wereld gezien als alleen maar mijn geboorteplaats.

Wat is er op tegen dat ik die brede maatschapplijke Limburgse slappe papegaaien geouwehoer en schijnheiligheid ver van me afwerpt? Omdat de meeste mensen in Limburg zich daarmee bezighouden, is dat daarom een vrijbrief om het ook maar te doen? In Duitsland liepen hele groepen mensen tijdens de opkomst en tijdens het bewind van het Nazi-dom achter Adolf Hitler en zijn trawanten aan. En heden ten dage zijn er Duitsers die denken dat het brede maatschappelijke Nederlands - Limburgse slappe geouwehoer de manier is van discusieren en maatschappelijke betrokkenheid. Ik kijk wel vaker naar Duitse tv zenders. Is goed om je kennis van de Duitse taal te vergroten als je het Duits hoort spreken zoals een " native speaker " het spreekt.

Op tv is er de laatste tijd, elke woensdag op National Geographic om 22:00 hr,interes- sante documentaires te zien over de periodes van opkomst en verval van het Nazi-dom. Er worden films vertoond die gemaakt zijn door mensen uit die periode en die nog nooit eerder vertoond zijn. Wat het Nazi tijdperk de Duitsers en Duitsland hebben gebracht mag bekend worden verondersteld. Het kan helemaal geen kwaad om maatschappij kritisch te zijn. Maar wel met het verstand en niet achter de grote stomme meute aanlopen en mee roepen en schreeuwen.

Heb je nooit gehoord van de ochtend - en avondfiles op de Nederlandse snelwegen?
Op het tv nieuws wordt er middels een groot scherm de beelden van een wegenkaart getoond waar de nodige files voorkomen. Als je bij de ANWB een routekaart van Nederland 2011 - 2012 in kijkt dan zie je de wegwerkzaamheden, filekaarten, tankstations, P en R en carpoolpleinen aangegeven.

De Limburgse CDA´er Camiel Eurlings (zijn vader zit of zat in de LImburgse politiek en was of is burgemeester in Valkenburg - Limburg) was Minister van Verkeer en Waterstaat. Hij heeft er de buik vol van. Kan hem geen ongelijk geven. Is thans werkzaam bij de K.L.M. op de vracht afdeling als ik het wel heb. Misschien kan hij zijn expertise gebruiken om de files in de lucht en op de luchthavens te helpen oplossen.
Kun je besparen op je brandstof kosten. Scheelt een slok op een borrel.

H.D.B. Go


wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 09:33

Reactie op Anorak d.d. 05/03/2012 07:54

Uw mening en schrijfstijl is al van een geheel andere aard.Twee academische titels nog wel. Welke ? Uw vraagt naar mijn scholing? Om een bekende uitspraak te citeren,
" I have nothing to declare except my genius ". Academische titels zeggen mij niet zoveel.

We hebben in Nederland nog niet zo lang geleden ene Prof. drs. J.P. Balkenende en Prof. drs. Pim Fortuyn gehad. In alle bescheidenheid en bewust van mijn beperkte intelligentie en mogelijkheden, per slot van rekening ben ik niet Jezus van Nazareth of
Mohammed, ben ik nou niet bepaald onder de indruk van hun intelectuele bagage.

H.D.B. GoAnorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 05 March 2012 10:28

Tja, daarvan hebben we er hier een stuk of wat meer gehad meneer Go. Jezus ben ik ook niet, en gelukkig maar.Ik sta doorgaans wel met beide benen op de grond. Ik ben ook weinig onder de indruk van uw input hier. Laat staan dat ik verder wens te vragen.

u valt in de catogerie sapolidi's, om een term te verzinnen.

Een fijne dag nog.


Where there is a will there will be relatives.

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 10:43

Reactie op Anorak d.d. 05/03/2012 om 10:28 hr.

Waarde Anorak, steekt u licht niet onder de korenmaat. Als u als expat de buik er meer dan vol van heeft van die " domme Aziaten ", wel in de EU breekt men het hoofd er over hoe de economische crisis op te lossen.

Economen die in de Nederlandse politiek actief waren geweest zijn nog niet zo lang geleden op de tv te zien en te horen. De economen Onno Rudink en R.F.M. Lubbers.

Sterkte er mee en dat de EU nog lang mag na genieten van uw intelectuele arbeids vruchten.

H.D.B. GoSurya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 10:53

Beste WWN

Je kan oude posting lezen over Indonesia , over de sociale, politieke en economische gebeuren.
Kan je een paar terugkerende namen vinden die het maar niks vinden hoe men daar in een 3de wereldland (Indosenia) hadden geregeld.

Dat er geen vooruitgang is , " niemand" wil daar investeren etc , terwijl de Wereld Bank, ADB en andere gezaghebbende (Westerse) instituten anders schrijven in hun rapporten.

Ik heb zelf geen kennis van zaken , geen academische titel etc.
Dus ik lees alleen maar mee , mss kan ik nog er van leren.


bisa dicek of makemyday .

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 05 March 2012 11:05

Reactie op Surya Atmadja d.d 05/3/2012 om 10:53 hr

Hartelijk dank voor de tip. Eens kijken of ik die oude bijdragen aan artikelen kan vinden op de website. Nogmaals dank.

H.D.B. Gosapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 
Geplaatst @ 06 March 2012 01:33


On 05-03-2012 10:28 Anorak wrote:
Tja, daarvan hebben we er hier een stuk of wat meer gehad meneer Go. Jezus ben ik ook niet, en gelukkig maar.Ik sta doorgaans wel met beide benen op de grond. Ik ben ook weinig onder de indruk van uw input hier. Laat staan dat ik verder wens te vragen.

u valt in de catogerie sapolidi's , om een term te verzinnen.

Ja, da's een goeie. Die houden we erin. Heb je twee titels Anorak? Dat is één titel meer dan die mr. in de rechten die we hier vroeger ooit hadden gehad. Ik heb in het verleden drie titels behaald. Was wel met voetbal en dan nog op amateurniveau. Zal niet zoveel indruk maken op jou denk ik.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
Geplaatst @ 06 March 2012 04:18

MrGo, U zult mij niet horen roepen wat U in een reply weet te persen. Daar sta ik boven.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Sapolidi, zoals je hebt kunnen zien in dit topic was er een direkte vraag, daar kun je op jouw manier mee omgaan. Overigens heeft niemand een dergelijk vraag ooit gesteld, hij kwam, en hij kreeg antwoord. Overigens is dit niet iets waar ik normaal iets van of over zeg. Ik meende dat meneer Go serieus was. Hij geeft anders te kennen en ik wens hem daarmee succes. En een mens is meer dan alleen zijn opleiding sapolidi. Ik heb er voor moeten bikkelen. Ik ben ook maar van eenvoudige afkomst, iets om niet te vergeten. En zoals ik al eerder aangaf, multinationals investeren wel in RI, alleen in geen vergelijking tot omringende landen. En die 6 miljard die je noemde wordt niet in 1 jaar uitgegeven.

Ik gaf aan dat de buurlanden sneller productie faciliteiten aanzienlijk sneller operationeel weten te krijgen. Als dat in RI ook zou kunnen ziet het plaatje er al snel anders uit. Maar ik zei al, vooralsnog .......... Helaas.


Where there is a will there will be relatives.

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 06 March 2012 12:01

Reactie op Anorak d.d. 06/03/2012 om 04:18 hr.

Wat de geadresseerde betreft die mij heeft horen roepen, wel laat de geadresseerde maar eens naar Singapore gaan en kennis maken hoe het Justitiele apparaat in elkaar steekt zulks in vergelijking tot het Nederlandse justitiele apparaat.

Uw opmerking over productie faciliteiten die in de buurlanden van RI sneller operationeel zijn wel hierover het volgende. Nederland heeft een zeer lange tijd er over gedaan voordat Fokker als zelfscheppende vliegtuigindustrie de plaats had veroverd in het midden segment world wide. Daar kunnen we in NL terecht trots op zijn. Minder trots kunnen we zijn op het financiële beheer van de fabriek en policy en uiteindelijk de beslissing in politiek Den Haag om de stekker er maar uit te trekken omdat de toenmalige Minister President Wim Kok (PvdA huize) de mening is toegedaan dat we in NL met het geld wel wat beters kunnen doen. Een kruideniers economisch inzicht van Nijenrode waar hij zijn economische vorming heeft gehad. Een intelectuele exercitie om op een verstandige manier te bezuinigen en de Fokker fabriek weer gezond te krijgen viel kennelijk buiten de scope van politiek Den Haag.

Prof. ir. B.J. Habibie had van wijlen generaal b.d. Suharto de opdracht gekregen als Minister van Technologie om Indonesië in de vaart der Volkeren omhoog te stuwen. Je kan zeggen wat je wilt over de Aziaten en in dit specifieke geval de Indonesiërs, maar Prof. ir. B.J. Habibie wist wel in een record tijd en binnen zijn planning een vliegtuigindustrie uit de grond te stampen. Voorwaar een huzaren stukje.
Hij had zijn opleiding tot vliegtuigbouwkundig ingenieur in Duitsland genoten.

Laat onverlet dat Nurtanio voorheen geheten en thans P.T. Dirgantara Indonesia - PTDI
helaas nog niet zijn productie faciliteiten optimaal weet te benutten, gelet op de ontslagen van vlgt.bouwk. ingenieurs wegens werkvermindering. Ik heb in een eerdere reactie op dit website de hoop uitgesproken dat Prof. ir. B.J. Habibie wederom het voortouw wilt nemen en dat hem een goede gezondheid naar geest en lichaam gegeven mag worden. Hij heeft een denktank in Duitsland en was volgens de laatste informatie welke ik gelezen heb en als ik het goed reproduceer heeft hij nog banden met MBB - Messerschmitt Bölkow Blohm.

H.D.B. Go
oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 
Geplaatst @ 07 March 2012 19:48

Mr Go,

Dat noemen we boeken spam.

En is weggehaald. Posting van nog 6 leveren een ban op.

Ter verheldering, deze site gaat over Indonesie.


It's only kinky the first time.

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 08 March 2012 01:38

Reactie op Oyibo - moderator d.d 07//03/2012 om 19:48 hr

Geachte moderator Oyibo,

Als u het heeft over boeken spam, dan begrijp ik als weldenkende burger niet hoe uw denk logica in elkaar steekt. Misschien moet u eens een gooi doen om Min.Pres. van Nederland te worden dan wel de Gouverneur van de provincie Limburg.

Indonesië ligt in het verre Oosten en maakt deel uit van de ASEAN. Als ik het voorbeeld aanhaal over Nederland versus Singapore in een discussie met Anorak, dan krijg ik ook geen commentaar van U.

H.D.B. Go


Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 08 March 2012 08:06

Off topic, maar wat zit U zo dwars aan Limburg?

Deze site gaat over Indonesie. U haalde Singapore aan als voorbeeld, van mij kreeg U als antwoord dat Singapore operationeel gehouden wordt door dictators en wereldwijd er zorgen zijn. HumanRights Watch die U zelf aanhaalde was daar een voorbeeld van.

Tot zo ver het perfecte systeem in Uw ogen. Op zijn minst zorgelijk Meneer Go.
Ook Uw inzichten hierin. Terug op de boeken, zoveel reply's over boeken die niet over Indonesie gaan is spam. Of U er zelf belang bij heeft is niet eens relevant.

Klachten over moderatie kan in het daarvoor bestemde topic. En niet in de topics zelf.

Maar goed, terug on topic, de aanschaf van een record bedrag aan Boeings door Lion Air heeft dus weinig opgeleverd in het voor deel van RI. Het resulteert kennelijk nieteens in orders die gerelateerd zijn, Obama kan zijn handjes dichtknijpen met zo'n order. Het creeert voldoende banen, helaas dus weer eens niet in RI. Personeel, geschoold personeel verdwijnt naar het buitenland. Zonde , zonde zonde


Where there is a will there will be relatives.

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 08 March 2012 09:31

Reactie op Anorak d.d. 08/03/2012 om 08:06 hr.

Wat mij zo dwars zit aan Limburgers en koloniale Nederlanders, excuseer me dat ik even generaliseer? Als u gelezen heeft wat ik eerder geventileerd heb dan vindt u daar het antwoord op uw vraag.

U bent expat o.a. werkzaam in Indonesië begrijp ik uit uw verhaal. Vertelt u mij eens wat u vindt van de uitspraak van de toenmalige Min.Pres. Prof drs. J.P. Balkenende toen hij gefrustreerd over de Nederlandse situatie het had dat Nederland maar weer eens de V.O.C. = Vereenigde Oost-Indische Compagnie mentaliteit moest tonen. Dat in de huidige tijd? Dat was op de NL tv te zien geweest.

U moet mij geen woorden in de mond leggen die ik zelf niet gebezigd heb. Bovendien heb ik het gehad over dat in elk maatschappelijk systeem wel iets is. Als het mij verboden wordt om andere eventuele geinteresseerde lezers kennis te laten nemen van uitgegeven boeken dan wel in E-boek form door dat als spam te betitelen, dan is dat censuur. U heeft het aldoor dat Singapore een dictatoriale staat is. Wat vindt u van het Amerikaanse systeem in hun strijd tegen het moslim fundatelisme, dat ze buiten het Amerikaanse grondgebied verdachten ondervragen om de Amerikaanse wetgeving te kunnen omzeilen. Begrijp me niet verkeerd, ik verwerp ook fundamentalisme ongeacht uit welke hoek dat ook komt. Maar als je de pretentie heb dat je in een rechtstaat woon dan zul je de grondwet moeten eerbiedigen, tenzij u een anarchie verheerlijkt. En dan ook nog eens de arrogantie heb om het Internationale Gerechtshof binnen je landgrenzen te willen hebben. In dit geval Den Haag.

U en de moderator Oyibo had het over dat dit website over Indonesië gaat. Ik neem aan dat er in Indonesië zelf ook mensen zijn die dit website bezoeken die geen expat zijn, geen Nederlanders zijn maar de Indonesische bevolking zelf die de Nederlandse taal machtig zijn. Wat is er dan voor bezwaar in uw ogen en dat van de moderator Oyibo dat de Indonesiërs ook kennis nemen van boeken welke in Singapore worden uitgegeven.
Het zijn titels die direct te maken hebben met de situatie in de ASEAN landen, waar Indonesië zelf lid van is. Tenzij u en de moderator Oyibo isolationisme verheerlijken.
Je kunt niet over Nederland hebben zonder over de EU te hebben. Wat in Duitsland en andere EU lidstaten gebeurt raakt ook de situatie in Nederland en andersom.

Wat is uw probleem dat er in Indonesië luchtvaartmaatschappijen zijn die in het buitenland toestellen bestellen die ook door andere maatschappijen worden besteld.
Als je wilt concureren dan zul je toch over hetzelfde materiaal moeten beschikken.
Het enige wat u zou kunnen bepleiten is, dat het jammer is dat deze toestellen niet voor het grootste gedeelte van de bestelling in Indonesië in licentie gefabriceerd worden, dan wel met onderdelen die in Indonesië gefabriceerd worden. het kan helemaal geen kwaad indien er naast Boeing en Airbus noch andere leveranciers zijn van vliegtuigen, zowel wat de grote - en kleine luchtvaart betreffen.

Toen de Nederlandse overheid tijdens het kabinet Kok (PvdA huize) besloot om de stekker uit het stopcontact te halen en Fokker failliet ging, verdwenen ook vliegtuigbouwkundige ingenieurs naar de USA. Randstad uitzendbureau adverteerde zelfs om deze mensen aan werk te helpen.

H.D.B. Go

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 
(Moderated) Geplaatst @ 08 March 2012 09:48

Balkenende? Die had wel meer onzinnige oprispingen. Net als Wilders, niet serieus te nemen.

Bij orders van zulke omvang is het gebruikelijk dat een deel van productie in het bestellende land terecht komt. Daar lijkt het voor als nog hier niet op.

Dat Fokker failliet ging zoals U stelt door dat het kabinet er de stekker eruit trok? Een hele goede zaak. De overheid is geen ondernemer, en de Nederlandse belastingbetalende burger is niet gebaat bij een onderneming die geen winst maakt. 1 van de grote fouten die politici telkens weer maken. Dat is door toetreding van de EU gelukkig ongedaan gemaakt en of paal en perk aan gesteld.

Deze site is geen Indonesie, als U refereert aan de omstandigheden. Deze site gaat over RI. Niet over Maeysie, Thailand of Singapore. Daarvoor zult U op andere fora moeten zijn.

Amerika en Singapore? Ik stap uit deze discussie, A heeft Amerika geen overeenkomsten met Singapore, het gaat niet over Indonesie, en Amerika is ook niet in handen van een dictator. Hele subtiele verschillen. Ik hoef U niks in de mond te leggen, ik reageerde op uw schrijven in een reply. Dat schrijven of althans die uitlating is bedenkelijk.

Anorak en Oyibo zijn dezelfde user. Ter voorkoming van enig misverstand.
Ik verwees U gemakshalve naar klachtenmoderatie topic. Ik hoef spam in deze vorm ook als moderator niet nog meer te motiveren. Het is weg.

Nog even over uw opmerking over Fokker en Nederland, ook hier is geen enkele vergelijking. Nederland is geen 3e wereldland. Een welvarend land wat heel goed kan zonder Fokker. RI zou gebaat zijn bij een dergelijk industrie. Zelfs al was het toelevering of assemblage van onderdelen zoals Fokker/Stork momenteel doet. Helaas helaas heeft de zittende regering in RI zelfs dat niet in de gaten.


Where there is a will there will be relatives.

wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 08 March 2012 09:57

Reactie op Anorak c.q. Oyibo (moderator) d.d. 08/03/2012 om 09:48

Tegen zulk een redenatie trant zoals u die ventileert is geen enkele kruid tegenop gewassen. U denkt net als een psychopaat, een chaot.

H.D.B. Gooyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 
(Moderated) Geplaatst @ 08 March 2012 14:55

Ik dank U voor de gratis evaluatie.
De gevoelens zijn wederzijds. Emoticon: Bye bye

En een fijne dag nog.
It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 
Geplaatst @ 08 March 2012 15:00

Topic locked


It's only kinky the first time.

Log in om een reactie te geven
Je bent niet ingelogged op de website. Je moet ingelogged zijn om een reactie te geven op dit blog-artikel.

· Als je reeds een gebruikernaam hebt, log dan in.
· Als je je wachtwoord kwijt bent, haal dan een nieuwe.
· Als je nog geen gebruikersnaam hebt, maak er dan een aan.
   
OVER DIT ARTIKEL
Voeg dit blog-artikel toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

e-mail meldingen voor dit blog-artikel

Login Als je email meldingen wil ontvangen voor reacties die gegeven worden op dit blog-artikel. Je krijgt de email direct nadat het bericht geplaatst is.


Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Website (17)
· Sexy (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Recente reacties
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 04:08 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 13 Sep 2016 12:14 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2016
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

52,318,552 pageviews Een website van indahnesia.com