Ulema in Aceh waarschuwen voor viering Valentijn


 blog.indonesiepagina.nl 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Ulema in Aceh waarschuwen voor viering Valentijn

Ulema in Aceh waarschuwen voor viering Valentijn

Ulema in Aceh waarschuwen voor viering Valentijn BANDA ACEH, ACEH - Islamitische wijzen (ulema) in de Indonesische provincie Aceh hebben Moslims, met name jongeren, gewaarschuwd geen Valentijnsdag te vieren omdat dit niet toegestaan is in de Islam en indruist tegen de islamitische wetgeving die van kracht is in de provincie.

"Het is haram (niet toegestaan) voor Moslims om Valentijnsdag te vieren omdat het niet voldoet aan de islamitische wetveging," aldus Tgk Faisal, secretaris-generaal van de Associatie voor Ulema in Aceh HUDA.

In Islam zou liefde niet op een bepaalde dag moeten worden uitgedragen, maar zou dit altijd moeten gebeuren. "Daarom is het niet toegestaan dat voornamelijk jongeren mee doen met deze buitenlandse viering," zei hij.

Faisal riep ouders ook op om hun kinderen in de gaten te houden. "We moeten voorkomen dat de jongere generatie in Aceh vergiftigd wordt met een cultuur die indruist tegen Islamitische waarden. Daarom moet iedereen, voornamelijk ouders, het goede voorbeeld geven," zei hij.

Hij riep hierna de overheid op om maar vooral de ingevoerde Islamitische wetgeving serieus en strikt na te leven. "De islamitische wetgeving kan niet prevaleren als deze niet door de overheid en machthebbers wordt ondersteunt. De overheid moet dan ook controleren op het vieren van Valentijnsdag in de provincie."


Gerelateerde blog artikelen (categorie 'Religie') Gerelateerde blog artikelen (categorie 'Religie'):
24 January 2012 · Pondok Pesantren Laki-laki As-Sodomiyah
22 January 2012 · Kerkdienst GYI Yasmin Bogor verstoord door protest
18 January 2012 · Halal voedselexporten vanuit IndonesiŽ nemen toe
01 January 2012 · Huizen van Shiiten leeggeroofd op Madura
29 December 2011 · Moslims demonstreren tegen bouw kerk
25 December 2011 · Vreedzame viering Kerstavond voor Christenen in IndonesiŽ

Tags Tags: Valentijnsdag, haram, viering, Aceh


Geplaatst in Religie @ 08 February 2012 12:54 CET door Jeroen · 'Blog' RSS feed · permalink

Advertentie
wasiat warga negara
User
spacer line
 
Geplaatst @ 27 May 2012 19:03

Men moet in Zweden voortaan maar niet bemoeien met interne aangelegenheden in Indonesië zoals de situatie in Aceh. Als Aceh weer getroffen wordt door een tsunami, dan laat ze in Aceh maar barsten. Allah Akbar.

H.D.B. Goerwin
User
User icon of erwin
spacer line
 
Geplaatst @ 27 May 2012 20:50

Het is ook haram om drugs te gebruiken, en er wordt massale hoeveelheden wiet gerookt. Trouwens tabak is ook haram.Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 
Geplaatst @ 27 May 2012 23:01

Indonesie schrijft geschiedenis.

In 2012, het jaar waarin een groot deel van de wereld zich druk maat over mensenrechten, hoe het verder moet met onze economie en dus met onze kinderen en het voortbestaan van deze wereld.

Maar nee in Aceh, Banten en nog wat meer onheuse plekken probeert met Valentijnsdag de kop in te drukken (de volgende is overigens pas over 8,5 maand!), worden mensen gestenigd, en wordt een zangeres bedreigd omdat ze too sexy is (let eens op de dangdutdametjes....) Ik heb het al eens vaker gezegd, het doet me denken aan Algerije 20 jaar geleden en daarvan weet iedereen hoe het ze vergaan is.

Als ik dit lees dat vraag ik mijzelf steeds vaker af waarom ik eigenlijk nog naar dit land wil. Om mezelf dan maar meteen van het antwoord te voorzien: ik zoek steeds vaker het oosten op wat zo langzamerhand schril begint af te steken tegen de terreur in het westen. Niet dat er in het oosten niks mis is (mensenrechten in Papua, conflicten op Ambon) maar het is algemeen bekend dat dit vaak door de westerse invloed is (het westen van Indonesie bedoel ik)
Als ik dit lees dan denk ik vaak aan de paastoptocht in Kupang waar ze er geen moeite mee hebben om echt een grote familie te zijn en mensen vaker in hun waarde laten.
Als ik dit lees vraag ik me ook af of ik er wel goed aan doe om eilanden te bezoeken als Halmahera, Tidore en Ternate die in het verleden (nog steeds?) ook niet mals waren met het buiten de deur houden van alles wat niet des islams is.

Ik ga nu iets heel gevaarlijks zeggen. Ik vind dat de moslims die het allemaal niet zo bedoelen wel eens wat harder mogen schreeuwen. Tot voor kort was ik er dicht bij om bijvoorbeeld met Daniel dit soort discussies aan te gaan maar deze reageerde, zoals zovelen, misschien zoals de meesten van ďik kan er ook niks aan doen dat dat zo gebeurtĒ. Punt. Ik herinner me nog het meisje in Bau Bau dat Ďs avonds gesunat werd. Ik was er misselijk van, Daniel haalde zijn schouders op maar was wel even stil toen ik hem voor hield dat dit mogelijk ook de aanstaande vrouw voor zijn zoon zou kunnen zijn.
Een Indonesische lente en het is afgelopen. Echter, zoals zo vaak, wanneer het ze zelf niet raakt (= hun familie, dorp etc) dan is het met de tegenstand nogal eens gauw gedaan.

Sorry het moest er even uit.

NB: wat Erwin zegt: inderdaad precies, het halal en haram is maar net hoe het uitkomt. Zelfs het dragen van goud door mannen zou haram zijn (let op de ringen met grote stenen!) met de nadruk op zou want de koran interpreteren doet iedereen op zijn/haar manier. Ik heb in de loop der jaren hierover veel boeken aangeschaft en, juist ja, ben veel tegenstrijdigheden tegengekomen. De koran is zo ongeveer het moeilijkste boek dat er bestaat. Daarom wordt het MET klinkers geschreven in het Arabisch (het meest wordt zonder klinkers geschreven). Het is net een wetboek. Als je halverwege het artikel bent dan snap je niet meer wat er in het eerste deel staat. Dit moet dus geleerd worden aan/door mensen op lagere school niveau (of nog minder). Dat betekent dus niet begrijpen maar iets erin stampen, uit je hoofd leren.
De extremisten van "nu" en die bijvoorbeeld in Algerije vroeger en nu nog steeds, willen alleen maar HUN eigen interpretatie opdringen omdat zij vinden dat die goed is. Het moge duidelijk zijn dat er niks staat over Valentijnsdag in de koran....
Info about Flores? FLORES SURGA KITA - http://www.travel2flores.info

Surya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 28 May 2012 01:32

Punt. Ik herinner me nog het meisje in Bau Bau dat Ďs avonds gesunat werd. Ik was er misselijk van, Daniel haalde zijn schouders op maar was wel even stil toen ik hem voor hield dat dit mogelijk ook de aanstaande vrouw voor zijn zoon zou kunnen zijn.
Een Indonesische lente en het is afgelopen. Echter, zoals zo vaak, wanneer het ze zelf niet raakt (= hun familie, dorp etc) dan is het met de tegenstand nogal eens gauw gedaan.
=================================================================
Ver van mijn bed show ?
Over de Sunat van de vrouw
Para tokoh agama seharusnya lebih paham bahwa sunat perempuan tidak disyaratkan dalam Quran dan juga dalam hadits.
Secara historis sunat perempuan adalah adat atau tradisi yang berlaku di masyarakat asli Afrika sejak sebelum ada Islam.


Sunat van de vrouw is niet verplicht (wajib) , het is de resten van oude gebruiken in Afrika voor de komst van Islam.

Voorbeeld : o.a in Somalia , zie het verhaal van en ex parlementslid die een Nederlands kabinet had opgeblazen
Staat niet als wajib in Al Qur'an en Hadith.


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 10:10

SA,

Ver van mijn bedshow, of nog beter gemakzucht
Ik heb gewoon wat dingen opgeschreven die mij in het verkeerde keelgat schieten. U weet vast meer van de islam dan ik, maar dan komt toch weer die interpretatie om de hoek kijken. De koran is in vele talen vertaald en zal in die vertalingen niet altijd de exact bedoelde betekenis hebben. Maar dan nog, het gaat niet alleen om de "wetgeving" maar vooral de uitvoering ervan.

Verplicht of niet (een mens zelf al moeten snappen dat dit van die sunat niet kan) het WORDT wel maar ff gedaan IN NAAM VAN.

Dus nogmaals zoals ik begon. Ik bedoelde de zeggen dat iedereen zelf maar een beetje de regels erop los kan laten. En dan nog, als je die regels voor je zelf vaststelt, ze naleeft, be my guest maar laat anderen ook doen waar ze zin in hebben.

Ik zat anderhalf jaar geleden in een cafe in Banda Aceh ZONDER ALCOHOL en MET HOOFDDOEKEN, maar verder met de meest modieuze kleding, muziek die je eerder zou verwachten in de uitgaansbuurten van Jakarta en Bandung. Velen proberen er iets van te maken omdat ze er eenmaal toch wonen. Maar met het extremistisch gedoe zoals stenigen, afknippen van spijkerbroeken, verbieden van Valentijnsdag (waar hebben we het over) worden uiteindelijk de meeste mensen weggejaagd.
En dat ik in Calang vermanend door een snotaap van een receptionist werd aangesproken (dat wil zeggen niet ik, maar Daniel) omdat hij VERONDERSTELDE (!) dat we niet getrouwd waren en we maar aparte kamers moesten nemen is natuurlijk te zot om over te praten. Er worden allerlei veronderstellingen gedaan zoals Daniels is moslim, en die mevrouw een "ongelovige". Ik merk dan ook dat ik steeds meer moeite krijg met dit soort zaken.

Ik wil graag terug naar Aceh, naar het midden van Sulawesi, naar Kalimantan maar dit houdt me tegen.

YB had het er vorige al over dat in Indonesie niet in 2012 leeft. Wat eng is dat de meeste mensen VOORUIT willen en een handjewel tgerug naar de Middeleeuwen.
In Algerije hebben ze hierdoor een tijdlang een groot probleem gehad (misschien nog wel) het aantal mannen en vrouwen liep niet in de pas. Veel mannen vluchtten naar Europa omdat ze niet het leger inwilden en zo betrokken raakten met de groeperingen.

Ik vind het terreur als een handjevolmensen het voor elkaar krijgt de betaalde meelopers niet meegerekend) dat een concert van Gaga niet doorgaat. Terwijl we er hier soms moeite voor moeten doen om terroristen buiten de landsgrenzen te houden, mensen die veel gevaarlijker zijn dan een glimp van een bloot been van mevrouw Gaga.

Ik blijf het zeggen: triest.

NB: eea is semi-off topic. Het had ook in de andere twee gekund maar de drie topics vallen voor mij onder een en dezelfde noemer.


Info about Flores? FLORES SURGA KITA - http://www.travel2flores.info

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 10:40

Ik begrijp eerlijk gezegd die ulema's niet. Ik vind Valentijn ook één opgeklopte commerciële rommel. Je houdt inderdaad 365 dagen op een jaar van iemand, en niet enkel op 14 februari.
Maar als je dit gewoon zegt ipv verbieden, dan heeft dat toch een heel andere impact, zowel voor de betrokkenen als de buitenwereld! En die verboden vrucht ziet er altijd veel zoeter uit, vraag maar aan Eva!
Een aantal jaren geleden was ik op Pulau Weh gedurende de ramadan. Restaurants waren overdag gesloten op bevel. Ze waren echter wel open, je kon overal via de achterdeur naar binnen. Daar vond je ook mensen uit het dorp die niet aan de ramadan wensten mee doen.
Een keer kwam zelfs de sharia politie langs om te kijken of het restaurant dicht was, terwijl ik daar zat te eten. Gelukkig controleerden ze enkel de buitenkant.
Het is toch ieders keuze wel of niet mee te doen aan de ramadan.
Volgens een Marokaanse collega is het tegen de koran om alcohol te verbieden. De moslim moet zelf sterk genoeg zijn om die alcohol links te laten liggen. Als je alles wat haram is verbiedt, is het makkelijk om een goede moslim te zijn. Maar zo werkt het niet volgens mijn collega, het moet van jezelf komen.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 11:12

Eens Erwin. Daarom vind ik het bhuddisme aantrekkelijker waarbij je zelf verantwoordelijk bent zonder er eerst de regels op na te slaan "gij zult niet dit en gij zult niet dat".

Nee idd Valentijnsdag is gewoon een commerciele uitvinding.

En het al dan niet meedoen met Ramadan. Op Lombok worden mensen gewoon opgepakt als je niet meedoen aan Ramadan, cq in het openbaar eten (op straat dus) en worden daarbij ook nog een handje geholpen door fanatiekelingen in burger..... En dat zal nog wel op meer plekken zijn in Indonesie (of andere landen). Geloof is persoonlijk en daar heeft niemand iets mee te maken.


Info about Flores? FLORES SURGA KITA - http://www.travel2flores.info

Surya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 11:16


On 28-05-2012 10:10 Anne Mieke wrote:
SA,

Ver van mijn bedshow, of nog beter gemakzucht
. De koran is in vele talen vertaald en zal in die vertalingen niet altijd de exact bedoelde betekenis hebben.
Maar dan nog, het gaat niet alleen om de "wetgeving" maar vooral de uitvoering ervan.

Zin of onzin van bepaalde fatwa door bepaalde Ulama .
Aceh is van oudsher een steng Moslimse gebied , en zo lang ze het zelf willen* kunnen ze hun eigen regels invoeren.
Persoonlijk vind ik het ook niks , dus ik zal nooit daar wonen of me willen onderwerpen aan bepaalde wensen van bepaalde ulama's of wat dan ook.

k baseerde mijn geloof aan de bron zelf , de Qur'an, en omdat ik de oude Arabische taal niet ken moet ik me leunen aan de officiele veraling van de Qur'an die al gesanctioneerd werd door Islam geleerden (universitair geschoold) ,en niet door een dorps of streekgeleerde .
De Qur'an is standaard in 2 talen, de Arabische (de gecanoniseerde) en de vertallingen die ook gecontroleerd is.
Wat dat betreft is de verspreiding van het geloof iets meer zuiverder dan de Christelijke evangelie met de verschillende soorten Bijbels , met verschillende talen, Engels , Latijn, Duits, Nederlands en andere tig talen , in alle soorten met de hoogtepunt kinderbijbel in Jip en Janneke taal.

Het lezen van Arabisch en waarschijnlijk ook Aramees(?) bij de oude testament kan verschillende interpretaties geven met onbedoelde(of zelfs express) consequentie.
En zeker als men de oude talen niet kent of laat vertellen/vertalen door voorname en wetenschappelijk gebaseerde schriftgeleerden .

Een populaire voorbeeld :
Een Moslim kan 4 vrouwen hebben , voor sommige mannen en vreemd ook voor sommige vrouwen een zegen.
Sommigen vinden het een vloek i.p.v zegening .
Omdat te kunnen begrijpen moet men eerst de context weten , waarom toen het kan en nu niet (meer).

De rechten van de vrouw:
Is nog beter dan van bij de Christenen ( zie literatuur) , terwijl sommigen (vooral in het Westen) het anders denken.
Een voorbeeld, erfrecht .
Waarom krijg een vrouw 1/2 erfdeel van een man ? .
Moet je ook de context weten.
En als moderate/moderne Moslim kan je ook de erfrecht voor de vrouw toepassen en toch zonder haar aandeel te verminderen ( 1/2 van de man) .

Over het nuttigen van alcohol, gokken(is spelen met de staatsloterij , Postcodeloterij ook gokken?) , het roken van tabak , vloeken etc is afhankelijk van de persoon zelf.

Ben ik een slechte Moslim omdat ik af en toe campari neem of een sigaartje rook m?
Moet ik mijn staats en post giro loterij opzeggen ?


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 28 May 2012 11:19

Budhisme is toch een sekte van Hinduisme ?.
En die staat bol met geboden en verboden , zoals de Jodendom en de afgeleide geloof die later Christenen worden genoemd.


bisa dicek of makemyday .

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 11:38

Ik had een koranboek naast een christenenbijbel neergezet.....het was erg apart om te lezen dat de basis bijna hetzelfde zijn.
De "heilige" boeken, zoals de Koran, Bijbel etc. zijn door mannen geschreven....., alleen de Koran gaat een stap te vér...de mannen willen de macht en suprieur over de vrouw hebben en daarom worden deze tal van vrouw-onvriendelijke wetten domweg toegevoegd aan de Koran.....tenminste zo zie ik het Emoticon: Angry
Stel je toch eens voor dat een vrouw knapper en slimmer is dan een man??!!

In Nederland is er eindelijk een partij van Islamitische vrouwen opgestaan die tégen die wetten zijn, hé, hé, eindelijk door schade én schande zijn/ worden hun ogen geopend en nu hopen dat deze groep vrouwen groter en bekender worden.....tenminste als ze door de Islamitische man niet vermoord of verminkt worden Emoticon: Devilerwin
User
User icon of erwin
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 11:43

Het boeddhisme heeft niets meer te maken met het hindoeisme.
In het boeddhisme draait alle rond jezelf. Je moet zelf een goed/beter mens worden, zodat je wordt bevrijd uit de kringloop van wedergeboorte.
Het boeddhisme spreekt mij ook heel erg aan. Toen ik destijds vaak naar Nepal ging, heb ik er heel wat over gelezen.

Voor mij bestaat god (let op de kleine g!) niet. Het grootste deel van de oorlogen hebben als oorzaak de godsdienst. Zou er een god zijn die dit toestaat? Die dit op zijn geweten wil hebben? Voor mij is het antwoord nee! Maar dit is mijn persoonlijk mening, en ik respecteer een ander zijn mening hieromtrent.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

simpati
User
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 28 May 2012 11:49

Moet ik de zakat beperken tot het geven van 5 kilo rijst met Idul Fitri en de rest van het jaar niet willen zien hoeveel medegelovigen in bittere armoede leven!
Zo kan ik wel een hele lijst opstellen!

Persoonlijk vind ik Valentijn een commercieel gebeuren wat is over gewaaid uit het land van de Yanks en ik zal nooit en te nimmer iemand HAPPY VALENTIN wensen.
Ik heb het idee da de Indonesische jeugd deze dag juist gebruiken om te protesteren tegen de ISLAMITISCHE WIJZEN omdat deze die feestdag niet toestaan.Surya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 17:22


On 28-05-2012 11:49 simpati wrote:
Moet ik de zakat beperken tot het geven van 5 kilo rijst met Idul Fitri en de rest van het jaar niet willen zien hoeveel medegelovigen in bittere armoede leven!
Zo kan ik wel een hele lijst opstellen!

.

Men kan ook de voorbeeld van Sidhartha Gautama volgen .
Valentijnsdag ( Amerikaans ?) , Vaderdag, Moederdag , Dierendag etc zijn dagen waar men voor uitsloofde, kado's kopen en 1 dag extra vriendelijk, lief zijn .

Tya , zo kan ik ook doen, en verdomd het zal mij ook lukken en dan de rest van de > 360 dagen de "beest"uithangen, lekker eogoistisch zijn etc .


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
User
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 
(Moderated) Geplaatst @ 28 May 2012 17:24


On 28-05-2012 14:06 wasiat warga negara wrote:


Tegen al die brave naiëve gelovigen die braaf en blindelings de schijnheilige geloofspredikers volgen zou ik willen voorstellen om in rond hollands te zeggen om de piep van Mohammed te piepen In rond Indonesisch jilat dan sedot kontrol Mohammed.
*Quote edited by Oyibo.*
H.D.B. Go

Meneer Go toch, dat u het durf te schrijven . Emoticon: Wink


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 17:35

En waar gaat dit nou weer over? Ja, ik kan lezen. Maar context????? Ikke nie snap.


Info about Flores? FLORES SURGA KITA - http://www.travel2flores.info

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 
Geplaatst @ 28 May 2012 18:03

Reply van meneer Go verwijdert. Ik begrijp de gevoelens maar dit gaat te ver.

Om Sid's quote aangepast. Het hebben van vrijheid van mening en de vrijheid van uitten? Daar kan ik vrij ver in meegaan.
Maar dan wel graag de verantwoording voor dezelfde vrijheid zonder anderen in geloof te grieven.

Waarvoor mijn dank.


It's only kinky the first time.

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 
Geplaatst @ 29 May 2012 04:14

Zo, hele hoop offtopic verwijderd en meneer Go heet vanaf nu meneer Go-away.. Neem eerst je medicijnen in, stuur dan een emailtje waarom ik je weer terug zou moeten laten komen hier.Log in om een reactie te geven
Je bent niet ingelogged op de website. Je moet ingelogged zijn om een reactie te geven op dit blog-artikel.

· Als je reeds een gebruikernaam hebt, log dan in.
· Als je je wachtwoord kwijt bent, haal dan een nieuwe.
· Als je nog geen gebruikersnaam hebt, maak er dan een aan.
   
OVER DIT ARTIKEL
Voeg dit blog-artikel toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

e-mail meldingen voor dit blog-artikel

Login Als je email meldingen wil ontvangen voor reacties die gegeven worden op dit blog-artikel. Je krijgt de email direct nadat het bericht geplaatst is.


Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Recente reacties
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 04:08 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 13 Sep 2016 12:14 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2016
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

52,318,532 pageviews Een website van indahnesia.com