IndonesiŽ: inkomen per hoofd van de bevolking naar 5.000 dollar


 blog.indonesiepagina.nl 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > IndonesiŽ: inkomen per hoofd van de bevolking naar 5.000 dollar

IndonesiŽ: inkomen per hoofd van de bevolking naar 5.000 dollar

IndonesiŽ: inkomen per hoofd van de bevolking naar 5.000 dollar JAKARTA - Het Indonesische Ministerie van Economie heeft vrijdag laten weten dat het aanstuurt op een toename van het inkomen per hoofd van de bevolking tot zo'n 5.000 dollar (43 miljoen Rupiah, 3500 euro) per jaar. Uiteindelijk moet het land hiermee een nog belangrijkere positie in de wereldeconomie krijgen.

Hatta Rajasa onthulde dat als doelstelling nu is gesteld dat het inkomen per hoofd van de bevolking in 2025 verder toegenomen is tot 14.900 dollar per jaar. Op dat moment zou IndonesiŽ ook de 12e grootste economie in de wereld zijn.

Hatta deed zijn uitspraken tijdens een toespraak op de Muhammadiyah Universiteit in de stad Yogyakarta. Hij ging hierbij zelfs zo ver dat IndonesiŽ in 2045, bij de viering van 100 jaar onafhankelijkheid, de zevende grootste economie ter wereld zou kunnen zijn, waarbij de inwoners gemiddeld 46.900 dollar per jaar zouden verdienen.

In 2008 lag het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking op ongeveer 500 dollar. Om ervoor te zorgen dat de economie in snel tempo zou groeien zijn onder meer gesubidieerde bouw van huizen, projecten voor schoon drinkwater, goedkope manieren van transport, goedkope stroom en andere basiselementen in de economie nodig.


Gerelateerde blog artikelen (categorie 'Economie') Gerelateerde blog artikelen (categorie 'Economie'):
14 May 2011 · Handel IndonesiŽ-China kan tot 50 miljard dollar breiken
08 May 2011 · Bank Indonesia legt zware sancties op aan Citibank
05 May 2011 · 12 gedeporteerde werknemers Saudi ArabiŽ in ziekenhuis
28 April 2011 · 65 internationale vliegvelden in IndonesiŽ in 15 jaar
19 April 2011 · IndonesiŽ gaat 200 miljard dollar investeren over 14 jaar
16 April 2011 · Einde aan wildgroei 24-uurs winkels Denpasar

Tags Tags: inkomen, hoofd, bevolking, stijging


Geplaatst in Economie @ 21 May 2011 01:46 CET door Jeroen · 'Blog' RSS feed · permalink

Advertentie
bambang
User
spacer line
 
Geplaatst @ 22 May 2011 20:23

Als deze plannen haalbaar zijn, is dat goed nieuws. In 2008 was het gemiddelde inkomen 500 dollar p.j. In 2025 zou het gemiddelde inkomen 14.900 dollar p.j. moeten worden.
zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 22 May 2011 21:42
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 
Geplaatst @ 23 May 2011 01:31

Twee bedenkingen:

Dit is wel heel optimistisch.

Hopelijk is dat bedrag dan ook redelijk gelijk verdeeld en zijn het niet de happy few die statistisch gezien de hele boel scheef trekken. Want zo gaat het meestal: de rijken worden rijken en de armen worden armer.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 23 May 2011 13:47

Laten we het maar "whisful thinking" noemen.

Toevallig afgelopen week enige discussies/gesprekken aangehoord van enkele westerse en oosterse 'think tanks" m.b.t. de toekomst van de Indonesische economie. Voor de meesten stond toch wel min of meer vast dat bovenstaande uitspraken voorlopig nog een utopie zijn. Probleem is nml. niet het "kunnen" maar de mentaliteit van het overgrote deel van de bevolking dat een snelle economische vooruitgang en gelijkelijke verdeling van weelde, in de weg staat.

Naast alle nieuwe verworvenheden op technologisch gebied die een economie zeker vooruit zouden kunnen "boosten", blijft de bijbehorende mentaliteit cq. cultuur gigantisch achter. Bepaalde technologische innovaties vergen ook een bijbehorende verandering in denkpatronen en omgangsvormen. Als die fase wordt overgeslagen, blijft er een "manke eend" over die aan alle kanten kwetsbaar zal blijken. Vaak wordt niet gerealiseerd dat " succes is a ladder, not an escalator ".
Zoals de gemiddelde Indonesier omgaat met transport- en communicatiemiddelen (de pijlers van economische vooruitgang), zal het nog zeker 2 generaties duren voordat enige behoorlijke gewenning is bereikt aan deze middelen waarvan de werkelijke economische waarde niet wordt ingezien. Men beseft zelden de koppeling tussen het bestaan van deze transport- en communicatiemiddelen en hun economische "meaning" en noodzaak.

Indonesie kampt met 2 problemen (eigenlijk 3) en dat zijn:
- een "tropen"-mentaliteit (dat houdt in het kort in dat volken uit de tropen zich cultureel zelden enig "vooruitdenken" hebben eigengemaakt, doodgewoon daar dat voorheen nooit noodzakelijk was gezien de gunstige klimatologische omstandigheden);
- een eiland-mentaliteit (dat inhoudt dat men moeizaam geneigd is verandering te aanvaarden vanwege "geslotenheid" in denken, normen en waarden; introversie i.p.v. extroversie, xenofobie t.a.v. invloeden van anderen).
(Nummer 3 is voor mij persoonlijk de "feodale" maatschappij-opbouw die een sterke belemmering is voor wat voor soort "groei" dan ook: zowel economisch, politiek als spiritueel.)
Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 
Geplaatst @ 23 May 2011 15:34

Het is allemaal mooi en wijs gesproken maar het enigste om de boel op te lossen is het kanker gezwel de corruptie goed aanpakken en snel.


Shalom

senior
User
User icon of senior
spacer line
 
Geplaatst @ 23 May 2011 16:19


On 23-05-2011 15:34 Bokito wrote:
Het is allemaal mooi en wijs gesproken maar het enigste om de boel op te lossen is het kanker gezwel de corruptie goed aanpakken en snel.Dacht dat ze daar al enigszons mee bezig waren van hogerhand, alhoewel je elke politieagent en ambtenaar op Bali en de rest van het land nog kunt omkopen met een (klein) bedrag. Dus het lijkt nog nergens op in principe. Dus eerst daar goed op focussen is de eerste vereiste voor dat land.


hati hati, pelan pelan

bambang
User
spacer line
 
Geplaatst @ 23 May 2011 16:45

Het hoofd van de KPK had een interview gegeven. De corruptie is nog steeds wijdverspreid. Het stelde in het interview dat de corruptiebestrijding ook via het onderwijs moet gebeuren. Hij lachte erbij en zei dat de corruptie ook diep in het onderwijs zat.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 23 May 2011 17:38

Corruptie begint al bij de opvoeding thuis en gaat verder daarna in maatschappij en school.
Echter, corruptie is een gevolg. De oorzaak ervan is een bepaalde mentaliteit.
Zolang deze mentaliteit niet verandert, zal de corruptie ook niet verdwijnen. Doorgaans wordt corruptie genoemd als de grote oorzaak van economische stagnatie dan wel eerlijker verdeling van de welvaart. Klopt, maar het is maar 1 van de vele oorzaken. (Eveneens besproken in die bewuste discussie.) En dan nog eens een gevolg van de volksmentaliteit: het is een gezwel dat alle botten van de samenleving raakt. Van hoog tot laag kent men totaal geen scrupules om zichzelf eens te "verrijken" ten koste van anderen. Jammer maar waar. Een klein deel is hiervan wellicht gevrijwaard maar het gros van de bevolking is gewoon corruptie te ondergaan, te accepteren en het zelf te plegen.
Dus toch die mentaliteitsverandering.....???zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 23 May 2011 22:18
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

elsbeth
User
spacer line
 
Geplaatst @ 23 May 2011 23:08

Ik ben er niet zo vreselijk (in) thuis, maar het peil van de lonen zal toch in de hand werken dat mensen op andere wijze wat geld in het laatje proberen te krijgen om gezin en aanhang te vreten te geven. Dat er ook nu weer wordt gezegd: "je kunt iedere agent en ambtenaar nog voor een klein bedrag omkopen", laat zien dat er, ook door ons, toch weer gretig gebruik van wordt gemaakt. Die ongelijkheid (wij die het geld zo uit de broekzak trekken om wat korte in de rij te moeten wachten tegenover zij die het extra geld zeker kunnen gebruiken), blijft de corruptie in stand houden.
Corrigeer me als dit te simpel gedacht is. E nu naar bed..senior
User
User icon of senior
spacer line
 
Geplaatst @ 23 May 2011 23:24


On 23-05-2011 23:08 elsbeth wrote:
Dat er ook nu weer wordt gezegd: "je kunt iedere agent en ambtenaar nog voor een klein bedrag omkopen", laat zien dat er, ook door ons, toch weer gretig gebruik van wordt gemaakt. Corrigeer me als dit te simpel gedacht is. E nu naar bed..


Ja, wees eerlijk : er zijn maar weinig toeristen cq expats die dat niet doen, correct me when i'm wrong....Ik geef toe dat ik het doe als ik op Bali een rijbewijs ga kopen en ik omzeil een bon bij een verkeersovertreding, door oom agent die zijn hand al verdekt ophoudt, wat toe te stoppen.
Zolang de betreffende ambtenaren etc. niet zeggen van "we nemen niets meer aan" ben ik bang dat het voorlopig zo blijft.Ook al omdat de lonen daar allejezus laag zijn.


hati hati, pelan pelan

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 
Geplaatst @ 24 May 2011 00:12
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 
(Aangepast) Geplaatst @ 24 May 2011 15:42


On 23-05-2011 23:08 elsbeth wrote:
Ik ben er niet zo vreselijk (in) thuis, maar het peil van de lonen zal toch in de hand werken dat mensen op andere wijze wat geld in het laatje proberen te krijgen om gezin en aanhang te vreten te geven......
Corrigeer me als dit te simpel gedacht is. E nu naar bed..
Uitgeslapen Elsbeth? Goedemorgen.
Simplistisch niet, maar zoals ik al eerder opmerkte is corruptie een gevolg en geen oorzaak. De mentaliteit die ten grondslag ligt aan corruptie is hetgene dat moet worden veranderd. Zolang er een "graaimentaliteit" heerst in dit land en men zich er niet van bewust wil zijn dat men productief arbeidzaam moet zijn om verdiensten te verdienen , dan blijft het allemaal bij hetzelfde en gaat men door met graaien en snaaien.
Ik blijf het een dooddoener vinden als men aanhaalt dat de "kleintjes" het van de "groten" afkijken. Stelen blijft stelen, bedriegen blijft bedriegen. En daar ligt een bepaalde mentaliteit aan de grondslag, groot of klein.
Ook is datgene dat Zieleffe aantipt - nml. de grote verschillen in posities, rangen en standen - een mentaliteitsvorm die improductief werkt.
(Nummer 3 is voor mij persoonlijk de "feodale" maatschappij-opbouw die een sterke belemmering is voor wat voor soort "groei" dan ook: zowel economisch, politiek als spiritueel.)
Log in om een reactie te geven
Je bent niet ingelogged op de website. Je moet ingelogged zijn om een reactie te geven op dit blog-artikel.

· Als je reeds een gebruikernaam hebt, log dan in.
· Als je je wachtwoord kwijt bent, haal dan een nieuwe.
· Als je nog geen gebruikersnaam hebt, maak er dan een aan.
   
OVER DIT ARTIKEL
Voeg dit blog-artikel toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

e-mail meldingen voor dit blog-artikel

Login Als je email meldingen wil ontvangen voor reacties die gegeven worden op dit blog-artikel. Je krijgt de email direct nadat het bericht geplaatst is.


Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

64,943,039 pageviews Een website van indahnesia.com