Overzicht 2014 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2014 (alleen laatste 100)

Overzicht 2014 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen Het provinciale bestuur van Jakarta is van plan om een systeem van parkeermeters te introduceren in de Indonesische hoofdstad. Op deze manier moet de kwaliteit van het parkeren verbeteren. Het doel is om door heel Jakarta uiteindelijk parkeermeters te hebben, aldus gouverneur Joko Widodo dinsdag.

Geplaatst in Infrastructuur @ 05 augustus 2014 23:16 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ fel tegen ISIS IndonesiŽ is fel tegen de verspreiding van het gedachtengoed van de Islamitische Staat Irak en Syrie (ISIS). Hun gedachtengoed gaat namelijk direct in op de Pancasila, aldus de minister van Veiligheidszaken, Djoko Suyanto maandag.

Geplaatst in Religie @ 05 augustus 2014 15:29 door Jeroen · link · 6 reacties


Jokowi zet overgangsbureau op De door de kiescommissie aangewezen winnaar van de presidentsverkiezingen, Joko Widodo, heeft een zogenaamd overgangsbureau opgezet om zo invulling te geven aan zijn beloften die hij tijdens de campagne heeft gedaan.

Geplaatst in Politiek @ 05 augustus 2014 13:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Joko Widodo wint presidentsverkiezingen IndonesiŽ Joko 'Jokowi' Widodo heeft dinsdag de Indonesische presidentsverkiezingen gewonnen. Dat maakte de Indonesische kiescommissie bekend.

Geplaatst in Verkiezingen @ 22 juli 2014 16:37 door Jeroen · link · 0 reacties


KPK doorzoekt kantoren ambtenaren in Karawang De anti-corruptiewaakhond KPK heeft zaterdag een huiszoeking uitgevoerd in de kantoren van de regent van Karawang en andere hoogstaande ambtenaren in het district. Er werd gezocht naar bewijzen voor de fraude met bouwvergunningen in de stad.

Geplaatst in Corruptie @ 19 juli 2014 21:40 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

'Geen verhoging quota subsidie brandstof' De overheid zal vrijwel zeker niet tornen aan het reeds vastgestelde quotum van 46 miljoen kiloliter gesubsidieerde brandstof. De Minister van FInancien, Chatib Basri zei dat "wat er ook gebeurd, we geen andere keus hebben dan vast te houden aan het quotum."

Geplaatst in Economie @ 18 juli 2014 20:02 door Jeroen · link · 0 reacties


Twee leerkrachten JIS vast op verdenking zedenmisdrijf De politie in Jakarta heeft twee leerkrachten van de JIS (Jakarta International School) gearresteerd in relatie tot de zedenzaak waarbij een kleuter slachtoffer is. "Twee personen zijn vastgezet," aldus Rikwanto, woordvoerder van de politie in Jakarta. De verdachten zijn ondervraagd.

Geplaatst in Criminaliteit @ 15 juli 2014 12:41 door Jeroen · link · 0 reacties


Heel eiland Bali getroffen door stroomstoring Bali heeft zaterdagavond te maken gehad met een stroomstoring die het hele eiland trof. Iets voor negenen viel de stroom op het hele eiland uit. Rond middernacht was alleen de stroomvoorziening in Sanur hersteld. Een technisch probleem zou de oorzaak zijn van de enorme storing.

Geplaatst in Stroomvoorziening @ 13 juli 2014 04:01 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi brengt stem uit in stemhokje Centraal Jakarta Presidentskandidaat Joko WIdodo, beter bekend als Jokowi, heeft zijn stem uitgebracht op stemlokatie 18 in de wijk Menteng in centraal Jakarta. De beveiliging rond het stemlokaal was flink verhoogd, er was een flinke hoeveelheid politie aanwezig.

Geplaatst in Verkiezingen @ 09 juli 2014 05:45 door Jeroen · link · 0 reacties


Slamet vulkaan spuwt nog altijd as De Slamet vulkaan in Midden Java, spuwet nog altijd vulkanisch materiaal, voornamelijk as, uit. Afgelopen vrijdag kwam er as neer in de omgeving van de observatiepost, aldus Sudrajat, hoofd van de observatiepost.

Geplaatst in Vulkanen @ 05 juli 2014 17:47 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Surabaya in actie tegen bedelaars Het stadsbestuur van Surabaya in Oost Java is begonnen met het 'opruimen' van bedelaars en daklozen in de stad. Normaal gezien neemt het aantal van hen in de miljoenenstad in de vastenmaand steevast toe namelijk.

Geplaatst in Algemeen @ 05 juli 2014 16:03 door Jeroen · link · 0 reacties


Plannen Hogesnelheidstrein tussen Jakarta en Bandung Plannen van de Indonesische overheid om de Shinkansen hogesnelheidstrein in te zetten op een nog te bouwen spoor tussen Jakarta en Bandung zal er toe leiden dat de reistijd tussen deze twee steden teruggedronken kan worden tot slechts 37 minuten. De reis via de bestaande tolwegen duurt 2 tot 3 uur.

Geplaatst in Infrastructuur @ 02 juli 2014 05:44 door Jeroen · link · 0 reacties


Levenslang voor corrupte opperrechter Akil gewaardeerd En vooraanstaand persoon in de strijd tegen de corruptie, Emerson Yuntho, heeft de veroordeling van hoofd-rechter van het Grondwettelijk Hof, Akil Mochtar, toegejuicht. Hij stelt dat door zijn levenslange straf er een duidelijk signaal word uitgezonden dat corruptie niet word geaccepteerd.

Geplaatst in Corruptie @ 02 juli 2014 05:43 door Jeroen · link · 0 reacties


28,3 miljoen IndonesiŽrs leven in armoede Meer dan 28,3 miljoen IndonesiŽrs leven in armoede in maart 2014. Dit is een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het aantal nog op 28,2 miljoen stond. Dit heeft het Indonesische Centraal Bureau voor de Statistiek BPS bekend gemaakt.

Geplaatst in Economie @ 01 juli 2014 22:51 door Jeroen · link · 2 reacties


Totale rijkdom Prabowo meer dan 1 biljoen rupiah De kandidaten die mee doen aan de presidentsverkiezingen volgende week hebben voldaan aan de wettelijke verplichting om hun rijkdom bekend te maken. Beide paren kandidaten hebben hier op tijd aan voldaan, bovendien is deze informatie ook openbaar gemaakt.

Geplaatst in Verkiezingen @ 01 juli 2014 17:47 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Nog steeds veel klachten nieuwe terminal vliegveld Bali De Balinese afdeling van de Indonesische Consumentenbond YLPK heeft recentelijk weer nieuwe enquetes gehouden over de nieuwe terminals van de internationale vliegvelden op Bali en Lombok. Enkele honderden reizigers uit binnen en buitenland werden hierbij gedurende vijf dagen in juni ondervraagd.

Geplaatst in Reizen @ 30 juni 2014 07:01 door Jeroen · link · 0 reacties


Wiranto: 'Ontvoering activisten op initiatief Prabowo' De voormalige minister van Defensie en toenmalig aanvoerder van het Indonesische leger, voormalig Generaal Wiranto, heeft woensdag laten weten dat de ontvoering van activisten in 1998 gebeurde op persoonlijk initiatief van Prabowo Subianto. Prabowo, toen aanvoerder van de speciale troepen Kopassus, nam het initiatief en heeft dit bovendien erkend, aldus Wiranto.

Geplaatst in Geschiedenis @ 19 juni 2014 18:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Grootste hoerenbuurt IndonesiŽ permanent gesloten Dolly, de grootste hoerenbuurt in IndonesiŽ in Surabaya, is permanent op slot gegaan afgelopen woensdag. Dit gebeurde natuurlijk niet door een gebrek aan klanten, maar door de uitvoering van regelgeving.

Geplaatst in Cultuur @ 19 juni 2014 14:59 door Jeroen · link · 7 reacties


Boot met 97 IndonesiŽrs zinkt in Maleisische wateren Een boot met aan boord 97 IndonesiŽrs is uit de kust van Air Hitam, Selangor, MaleisiŽ gezonken. Het ongeluk vond afgelopen dinsdagnacht plaats, aldus Sofia Sudarma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

Geplaatst in Ongelukken @ 18 juni 2014 13:17 door Jeroen · link · 0 reacties


Anti-corruptiewaakhond pakt districtshoofd Papua op heterdaad De anti-corruptiewaakhond KPK heeft het districtshoofd van Numfoor op heterdaad betrapt in een hotel in Jakarta. De aanhouding vond plaats in een hotel in Jakarta, aldus Johan Budi, woordvoerder van de KPK. "We hebben hem opgepakt tezamen met vijf anderen. Dit gebeurde tijdens een inval in een hotel in Jakarta," aldus Budi.

Geplaatst in Corruptie @ 17 juni 2014 19:06 door Jeroen · link · 0 reacties


KPK heeft 250 biljoen rupiah 'gered' van corruptie De anti-corruptiewaakhond KPK stelt dat de speciale anti-corruptierechtbanken honderden zaken hebben afgehandeld tot op heden. De waakhond die in 2004 in het leven werd geroepen heeft in totaal zo'n 250 biljoen rupiah, of zo'n 17 miljard euro, aan verliezen van de staat weten te voorkomen of terug te draaien.

Geplaatst in Corruptie @ 07 juni 2014 13:02 door Jeroen · link · 0 reacties


'60 procent leden Golkar steunt Jusuf Kalla' Een vooraanstaand politicus van de Golkar Partij, Fahmi Idris, heeft gezegd dat naar zijn verwachting zo'n 60 procent van de leden uiteindelijk zal stemmen voor Jusuf Kalla in de aankomende presidentsverkiezingen van 9 juli.

Geplaatst in Verkiezingen @ 31 mei 2014 00:40 door Jeroen · link · 0 reacties


Sangeang vulkaan in West Nusa Tenggara uitgebarsten De Sangeang Api vulkaan in het district Bima, in West Nusa Tenggara, is vrijdag om iets voor vieren in de ochten tot uitbarsting gekomen. De vulkaan spuwde hierbij aswolken tot een hoogte van drie kilometer te lucht in.

Geplaatst in Vulkanen @ 31 mei 2014 00:22 door Jeroen · link · 0 reacties


Suryadharma Ali geeft ministerspost toch vrijwillig op Suryadharma Ali heeft toch vrijwillig zijn ministerspost opgegeven nadat president Yudhoyono hier eerder om vroeg. Hij kon eenvoudigweg een brief schijven aan hem waarin hij zijn post als minister vrijwillig opgaf.

Geplaatst in Corruptie @ 26 mei 2014 22:01 door Jeroen · link · 0 reacties


Minister van Religieuze zaken verdachte in grote corruptiezaak De minister van Religieuze Zaken, Suryadharma Ali, is door de anti-corruptiewaakhond KPK als verdachte genoemd in een corruptiezaak rond het beheer van de hajj bedevaart. Hij is overtreding van twee artikelen uit de anti-corruptiewet ten laste gelegd, aldus Bambang Widjojanto van de KPK.

Geplaatst in Corruptie @ 23 mei 2014 01:04 door Jeroen · link · 0 reacties


Analist: 'Kalla heeft de potentie Jokowi te overschaduwen' Politiek analist Hendri Satrio van de Paramadini Universiteit, heeft gezegd dat Jusuf Kalla (JK), die voormalig vice-president en bovendien vooraanstaand politicus is, de mogelijkheid heeft om Joko Widodo te overschaduwen.

Geplaatst in Politiek @ 21 mei 2014 08:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Golkar steunt Prabowo als presidentskandidaat De Golkar Partij, tweede in de algemene verkiezingen van 9 april jongstleden, heeft uiteindelijk verklaard Prabowo Subianto en Hatta Rajasa te steunen in hun race om het presidentschap op 9 juli aanstaande.

Geplaatst in Verkiezingen @ 19 mei 2014 19:30 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi-Kalla registreert zich bij kiescommissie Joko Widodo (Jokowi) en M. Jusuf Kalla hebben zich bij de algemene kieskomissie KPU gemeld kort nadat ze zich kandidaat verklaarden om het presidentschap en vice-presidentsschap afgelopen maandag.

Geplaatst in Verkiezingen @ 19 mei 2014 19:27 door Jeroen · link · 0 reacties


Generaal: 'Geen noodzaak voor vliegdekschip op dit moment' Generaal Moeldoko heeft laten weten dat het voor IndonesiŽ nog niet nodig is om een vliegdekschip in de vloot te hebben. Bij de start van een gezamenlijke militaire oefening op de luchthaven Halim Perdanakusuma zei hij dat een vliegdekschip op dit moment niet past bij het Indonesische leger.

Geplaatst in Militair @ 19 mei 2014 18:38 door Jeroen · link · 0 reacties


Vakbond Pertamina dreigt met stopzetting gaslevering PGN De Federatie van Verenigde Vakbonden Pertamina FSPPB) heeft gedreigd met de stopzetting van gasleveranties aan staats-gasbedrijf PT PGN na een geplande overname van PT Pertamina Gas door PT PGN.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 13 mei 2014 23:21 door Jeroen · link · 0 reacties


Volksgezondheid: 'Stel Umrah uit vanwege MERS' Het departement van Volksgezondheid in West Sumatra heeft opgeroepen om de Umrah bedevaart waar mogelijk uit te stellen voor personen boven de 60 jaar en personen met een minder goede gezondheid. Dit vanwege de uitbraak van MERS-CoV.

Geplaatst in Gezondheid @ 12 mei 2014 19:41 door Jeroen · link · 0 reacties


Ministerie: 'Aantal mudik reizigers richting 27 miljoen' Het aantal reizigers dat dit jaar richting hun zogenaamge 'kampung halaman' zal gaan zal dit jaar naar verwachting op ongeveer 27 miljoen liggen. Deze schatting is gemaakt door het ministerie van Transport.

Geplaatst in Reizen @ 12 mei 2014 18:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Ministerie: 'Bouw monorail Jakarta moet doorgaan' Het Indonesische ministerie van Transport heeft laten weten dat het monorail project doorgang moet vinden om de grote fileproblemen in de stad het hoofd te kunnen bieden. Eerder had de aannemer, PT Jakarta Monorail, al een gesprek met het ministerie over de huidige problemen.

Geplaatst in Infrastructuur @ 10 mei 2014 21:58 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie mogelijke zieken met MERS-CoV in Pekanbaru Drie personen zijn opgenomen in een ziekenhuis in Pekanbaru vanwege een vermoedelijke besmetting met het MERS-CoV syndroom. Alle drie worden op dit moment behandeld voor hun symptomen.

Geplaatst in Gezondheid @ 07 mei 2014 11:45 door Jeroen · link · 0 reacties


Gouverneur Banten aangeklaagd voor omkoping rechter De gouverneur van de provincie Banten, Ratu Atut Chosiyah, is aangeklaacht voor het omkopen van een voormalige rechter aan het Grondwettelijk Hof, Akil Mochtar, om zo een verkiezing naar haar hand te zetten.

Geplaatst in Corruptie @ 06 mei 2014 21:23 door Jeroen · link · 0 reacties


Minister Religieuze Zaken verhoord voor mogelijke corruptie De anti-corruptiewaakond KPK heeft dinsdag de minister van Religeuze Zaken, Suryadharma Ali, ondervraagd voor mogelijke corruptie met de gelden voor bedevaart-gangers. Ali zei bij aankomst dat hij geen idee had wat de KPK hem wilde vragen, "Het gaat kennelijk over de hajj-gelden."

Geplaatst in Corruptie @ 06 mei 2014 16:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Voortaan geen verkoop alcohol in warung Volgens recentelijk goedgekeurde nationale regelgeving is het voortaan niet meer toegestaan om 'Klasse A' alcohoholische dranken te verkopen in warungs. Producten met een alcohol-percentage tot en met 5 procent kunnen alleen nog verkocht worden in minimarkten en dergelijke.

Geplaatst in Aardbevingen @ 05 mei 2014 11:02 door Jeroen · link · 0 reacties


Bogowonto trein ontspoord na botsing vrachtwagen Een ekonomie-klasse trein, de Bogowonto op de route Jakarta - Yogyakarta, is afgelopen avond laat ontspoord na een botsing met een vrachtwagen op een overweg in Ciledug, in de buurt van de stad Cirebon in West Java.

Geplaatst in Ongelukken @ 05 mei 2014 07:37 door Jeroen · link · 0 reacties


Oproep: Inwoners blijf weg uit gevarenzone Slamet vulkaan Het hoofd van het Vulkanologisch en Geofysisch Agentschap PVMBG, Surono, heeft inwoners op de hellingen van de actief geworden Slamet vulkaan waakzaam te zijn en afstand te houden tot de krater van de vullaan. De veilige zone is gezet op vier kilometer na toegenomen activiteit.

Geplaatst in Vulkanen @ 02 mei 2014 20:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Alarmstatus Merapi vulkaan naar niveau 2 De alarmstatus van de Merapi vulkaan in Midden Java is verhoogd naar niveau twee. Deze stap is genomen omdat de vulkaan verhoogde activiteit laat zien. Er werden onder meer 20 trillingen waargenomen in de vulkaan, dit zou veroorzaakt worden door een toenemende hoeveelheid gas die opwaards aan het trekken is.

Geplaatst in Vulkanen @ 30 april 2014 16:52 door Jeroen · link · 0 reacties


Citilink ontkent overnamegeruchten Mandala Tiger Air Low-cost maatschappij Citilink heeft geruchten ontkent dat het Mandala Tiger Air wil overnemen. Een overname zou een complex gebeuren zijn. De verklaring van de algemeen directeur van Citilink verklaarde ook enkele van de berichten die recentelijk in de media zijn verschenen.

Geplaatst in Reizen @ 30 april 2014 16:11 door Jeroen · link · 0 reacties


Alarmstatus Slamet vulkaan naar nieau 3 Het Agentschap voor Vulkanologie en Geologie PVMBG heeft de alarmstatus van de Slamet vulkaan in Centraal Java woensdag verhoogd naar niveau drie. De verhoging van de status van de vulkaan volgde na een toename in activiteit van de vulkaan in de afgelopen tijd, aldus Sutopo Nugroho van het agentschap.

Geplaatst in Vulkanen @ 30 april 2014 15:03 door Jeroen · link · 0 reacties


Rudi Rubiandini veroordeeld tot 7 jaar cel Het voormalige hoofd van het Regulerend Orgaan Olie en Gas (SKK Migas), Rudi Rubiandini, is tot zeven jaar cel veroordeeld voor corruptie en witwaspraktijken. De veroordeling was lager dan de eis van de openbaar aanklager; 10 jaar cel en een geldboete van 250 miljoen rupiah te vervangen door drie maanden extra cel.

Geplaatst in Corruptie @ 30 april 2014 00:25 door Jeroen · link · 0 reacties


Flinke lijst klachten voor nieuwe terminal vliegveld Bali Een bespreking georganiseerd door het overkoepelend orgaan voor toerisme op Bali om de huidige situatie rond het vliegveld Ngurah Rai van Bali te bespreken heeft geleid tot een ware klachtenregen aan problemen waarmee het vliegveld mee te maken heeft.

Geplaatst in Reizen @ 28 april 2014 08:02 door Jeroen · link · 0 reacties


Alarmstatus Slamet vulkaan nog ongewijzigd Het national agentschap rampenbeheersing BNPB heeft zondag bekend gemaakt dat de alarmstatus voor de Slamet vulkaan in de districten Banyumas, Purbalingga, Pemalang, Tegal en Brebes in Midden Java nog altijd op de hoogste alarmstatus staat.

Geplaatst in Vulkanen @ 27 april 2014 23:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Tweederde Pasar Senen markt in de as gelegd De grote brand die de markt Pasar Senen in Centraal Jakarta heeft getroffen vrijdag heeft tweederde van het markcomplex in de as gelegd. Zeker 2.000 winkeltjes en stalletjes zijn in vlammen op gegaan. In de stalletjes was alles te verkrijgen van tweedehands kleding tot motoronderdelen.

Geplaatst in Ongelukken @ 25 april 2014 16:56 door Jeroen · link · 0 reacties


Grote brand in Pasar Senen markt Jakarta Een grote brand op de 2e en 3e vredieping van Blok 3 van de markt in Senen, Centraal Jakarta, heeft daar enorme schade aangericht. Gouverneur Joko Widodo bracht tijdens de bluswerkzaamheden een bezoek aan de lokatie.

Geplaatst in Ongelukken @ 25 april 2014 11:07 door Jeroen · link · 0 reacties


Mede-kandidaat Jokowi is een verrassing De Stijdende Democratische Partij PDIP, die de hoogstwaarschijnlijke winnaar is van de algemene verkiezingen van 9 april jongstleden, heeft laten weten dat de naam van de toekomstige rechterhand van Jokowi nog even geheim blijft.

Geplaatst in Politiek @ 24 april 2014 19:28 door Jeroen · link · 0 reacties


KPK neemt documenten in beslag op Binnenlandse Zaken De anti-corruptiewaakhond KPK heeft een aantal documenten in beslag genomen tijdens een doorzoeking van de kantoren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en een bedrijf. Deze doorzoekingen werden gedaan in onderzoek naar mogelijke corruptie rond aanbesteding voor electronische ID-kaarten.

Geplaatst in Corruptie @ 23 april 2014 15:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Leger: 'Rust gewenst na rellen in Sorong' Majoor Generaal Christian Zebua heeft inwoners van Sentani opgeroepen kalm te blijven en zich niet te laten uitlokken door de groep die op 20 april jongstleden rellen uitlokte in Sorong, provincie West papua.

Geplaatst in Geweld @ 22 april 2014 19:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi: 'Voorzichtig zijn met selectie vice-presidents-kandidaat' De presidentskandidaat voor de Strijdende Democratische Partij PDIP, Joko Widodo - Jokowi - heeft gezegd dat zijn mede-kandidaat voor de positie als vice-president met alle voorzichtigheid zal moeten geselecteerd omdat deze over de toekomst van het land zal beslissen.

Geplaatst in Politiek @ 21 april 2014 19:03 door Jeroen · link · 0 reacties


Merapi vulkaan spuwt vulkanisch materiaal De Merapi Vulkaan in Centraal Java heeft op zondagochtend opnieuw tekenen van activieit laten zien. De vulkaan barstte toen uit en stootte een wolk stof en zand uit. Dit materiaal kwam terecht op enkele dorpen op de hellingen van de vulkaan.

Geplaatst in Vulkanen @ 20 april 2014 09:12 door Jeroen · link · 0 reacties


Zes doden na drinken vermoedelijk gemengde alcohol Zeker zes inwoners van het district Malang in Oost Java zijn overleden na het drinken van vermoeddelijk aangelengde alcohol. De doden vielen tijdens een feest in de stad Lawang. Een woordvoerder van de politie liet weten dat 15 mensen de aangelengde alcohol hadden genuttigd, waarvan er zes zijn overleden.

Geplaatst in Gezondheid @ 16 april 2014 23:12 door Jeroen · link · 0 reacties


PT PAL gaat fregat bouwen met Nederlandse hulp De Indonesische staats-scheepsbouwer PT PAL gaat een oorlogsbodem bouwen voor IndonesiŽ. Dit werd woensdag ekend gemaakt tijdens een persconferentie door het Ministerie van Defensie.

Geplaatst in Militair @ 16 april 2014 19:09 door Jeroen · link · 0 reacties


60 Thaise vissers gedeporteerd uit Aceh Zeker 60 vissers uit Thailand zijn in de wateren van West Aceh opgepakt en zullen worden uitgezet. Ze worden beschuldig van illegale visserij-activiteiten. "De Thaise vissers zullen zo spoedig mogelijk worden uitgezet, wie zal hen immers voeden als ze hier vast zitten?" aldus het hoofd van Maritime Zaken en Visserij, Helmi, in Meulaboh.

Geplaatst in Criminaliteit @ 14 april 2014 20:37 door Jeroen · link · 0 reacties


KPK roept Bawazier als getuige in corruptie-zaak Wawan De anti-corruptie waakhond KPK heeft de voormalige minister van Financien en tevens mede-voorzitter van de Hanura partij Fuad Bawazier, opgeroepen als getuige in een witwaszaak waarbij Tubagus Chaery Wardana (TWC) alias Wawan bij betrokken is.

Geplaatst in Corruptie @ 14 april 2014 20:10 door Jeroen · link · 0 reacties


NasDem achter Jokowi als kandidaat-president De voorzitter van de Nationaal Democratische partij NasDem, Surya Paloh, heeft laten weten dat zijn partij achter een coalitie staat met de Indonesische Strijdende Democratische partij PDIP en hierbij ook hun kandidaat, Joko Widodo, zal steunen als presidentskandidaat.

Geplaatst in Politiek @ 12 april 2014 17:38 door Jeroen · link · 0 reacties


BMKG: 'Totale maansverduistering op 15 april' Het Meteorologisch, Klimatologisch en Geofysisch Agentschap BMKG, het Indonesische KNMI, heeft bekend gemaakt dat zich op 15 april een volwaardige maansverduistering zal voordoen in delen van IndonesiŽ. Het uiterst westelijke deel zal echter niet een volledige maansverduistering te zien krijgen.

Geplaatst in Weer @ 11 april 2014 23:30 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi: 'Kandidaatschap geen belemmering werk gouverneur' Gouverneur Joko 'Jokowi' Widodo van Jakarta heeft gesteld dat zijn kandidaatschap als president voor de Strijdende Democratische Partij PDI-P geen belemmering is voor zijn huidige werkzaamheden.

Geplaatst in Politiek @ 11 april 2014 16:50 door Jeroen · link · 0 reacties


Presidentieel vliegtuig afgeleverd door Boeing Het eerste presidentiele vliegtuig van IndonesiŽ is vandaag aangekomen op de voormalige luchtmacht-basis Halim Perdana Kusuma in Jakarta. Het toestel, een Boeing Business Jet 2 Gren 737-800 ter waarde van 91 miljoen dollar, is door Boeing geproduceerd en heeft een spanwijdte van 35,79 meter en een lengte van 38 meter.

Geplaatst in Algemeen @ 10 april 2014 19:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Felicitaties Bakrie aan Megawati na quick count uitslagen Voorzitter Aburizal Bakrie van de Golkar partij heeft Megawati Soekarnoputri gefeliciteerd met haar winst in de algemene verkiezingen nu blijkt dat de PDI-P de grootste partij geworden is.

Geplaatst in Verkiezingen @ 09 april 2014 21:01 door Jeroen · link · 0 reacties


PDI-P aan kop in quick counts verkiezingen De Indonesische Strijdende Democratische Partij PDI-P gaat volgens de quick counts gehouden nadat de stemlokalen zijn gesloten aan kop. Onder meer het enquete-bureau LSI kwam tot deze conclusie.

Geplaatst in Verkiezingen @ 09 april 2014 18:45 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ houd algemene verkiezingen IndonesiŽrs gaan vandaag naar de stembus voor algemene verkiezingen. Deze worden in het hele land gelijktijdig gehouden. IndonesiŽ is de grootste democratie na India en de Verenigde staten.

Geplaatst in Verkiezingen @ 09 april 2014 07:54 door Jeroen · link · 0 reacties


President roept nationale vrije dag uit voor verkiezingen President Susilo Bambang Yudhoyono heeft een decreet getekend waardoor 9 april 2014, de dag van de algemene verkiezingen, een nationale vrije dag is geworden. Hierdoor kunnen meer mensen gebruik maken van hun stemrecht.

Geplaatst in Verkiezingen @ 07 april 2014 01:01 door Jeroen · link · 0 reacties


President: 'Lapindo moet compenseren voor modderstroom' President Susilo Bambang Yudhoyono heeft PT Lapindo Brantas eraan herinnerd dat er compensatie betaald moet worden aan de slachtoffers van de moddervulkaan in Sidoarjo, Oost Java. Het Grondwettelijk Hof oordeelde hier enkele jaren gelden eerder al toe, maar tot op heden is er nog niets uitbetaald.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 06 april 2014 19:30 door Jeroen · link · 0 reacties


Functionaris: 'IndonesiŽ moet anticiperen op ASEAN Open Skies' Een hoogstaande functionaris heeft gezegd dat IndonesiŽ zich goed moet voorbereiden op het Open Skies verdrag dat in 2015 van kracht gaat in de ASEAN-landen. "In 2015 zal er begonnen worden met het openstellen van het luchtruim, er moet voor die tijd nog veel gedaan worden voordat IndonesiŽ hier klaar voor is," aldus Djoko Murjatmodjo, directeur Luchttransportzaken van het ministerie van Transport.

Geplaatst in Reizen @ 06 april 2014 12:29 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi wil zachte aanpak oplossing problemen Papua Presidentskandidaat voor de PDI-P, Joko Widodo, heeft laten weten dat zijn manier om de problemen in de relatief onrustige oostelijke regio Papua in IndonesiŽ te kunnen oplossen is door middel van een zachte hand. "Ik beloof niet veel, maar ik ben er zeker van dat de problemen in Papua opgelost kunen worden," aldus Jokowi.

Geplaatst in Politiek @ 05 april 2014 19:06 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig minister Volksgezondheid verdachte in corruptiezaak De anti-corruptie-waakhond KPK heeft de voormalig Minister van Volksgezondheid, Siti Fadilah Supari (SFS) aangewezen als verdachte in een mogelijke corruptiezaak rond de aanbesteding van medische apparatuur. Dit heeft een woordvoerder van de KPK bekend gemaakt.

Geplaatst in Corruptie @ 05 april 2014 01:36 door Jeroen · link · 0 reacties


Monorail Jakarta in 2017 operationeel Bouwbedrijf PT Adhi Karya heeft laten weten dat de bouw van de monorail op de routes Bekasi-Cawang en Cibubur - Cawang in 2015 zal beginnen en al in 2017 zal worden afgerond. De bouw van de Jakarta Link Transportation (JLT) zal naar verwachting in april beginnen, maar moet nog wel een presidentieel akkoord krijgen.

Geplaatst in Infrastructuur @ 03 april 2014 23:05 door Jeroen · link · 0 reacties


Verleden mensenrechten geen probleem voor Prabowo Politiek analist Emrus Sihombing van de Pelita Harapan Universiteit, stelt dat de problemen met de mensenrechten die Prabowo Subianto had niet van invloed zullen zijn op de kans op het presidentschap van het hoofd van de Gerindra partij.

Geplaatst in Politiek @ 03 april 2014 16:48 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ verklaart Toba-Meer 'Toba Caldera Geopark' President Susilo Yudhoyono heeft het Toba Meer officieel uitgeroepen tot Toba Caldera Geopark. Hiermee is weer een stap gezet in de richting van opname van het Toba Meer als door de UNESCO erkend park (GGN, Geopark Global Network).

Geplaatst in Milieu @ 28 maart 2014 15:38 door Jeroen · link · 0 reacties


450 ton hout in beslag genomen in natuurgebied Een werkgroep belast met het bestrijden en voorkomen van bosbranden in de regenwouden en bosgebieden van Riau op het Indonesische eiland Sumatra hebben tot op heden zeker 450 ton illegaal gekapt hout in beslag genomen. Het meeste hout is afkomstig uit beschermde bosgebieden.

Geplaatst in Bosbranden @ 26 maart 2014 13:54 door Jeroen · link · 0 reacties


39 Indonesische werkers Saudi Arabie in dodencellen Op dit moment zitten er 39 IndonesiŽrs in dodencellen in Saudi Arabie. Sinds 2011 zijn wel 48 ter dood veroordeelde Indonesische werkers uiteindelijk ontstapt aan de doodstraf. Dit meld Tatang Abdul Razak, een medewerker van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geplaatst in Criminaliteit @ 24 maart 2014 21:25 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ onderhandeld over doodstraf Sutinah IndonesiŽ blijft verder onderhandelen om de doodstraf van Sutinah, een Indonesische werkster die in Saudi Arabie ter dood veroordeeld is over een roofmoord. Op dit moment word een voor IndonesiŽ onredelijk bedrag van 25 miljard rupiah (zo'n 1,8 miljoen euro) als afkoopsom gevraagd.

Geplaatst in Algemeen @ 24 maart 2014 17:40 door Jeroen · link · 0 reacties


PPP spreekt vrees uit over voortbestaan Islamitische partijen De voorzitter van de Verenigde Ontwikkelingspartij PPP, Suryadharma Ali, heeft zijn zorg uitgesproken over de vooruitzichten van politieke partijen gebaseerd op de Islam in indonesie.

Geplaatst in Verkiezingen @ 21 maart 2014 20:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Bouw zweefspoor Jakarta vanaf 2015 De stad Jakarta zal beginnen aan de bouw van een zweeftrein om de fileproblemen in de stad het hoofd te kunnen bieden. De bouw hiervan moet in 2015 al starten. De directeur Spoorwegen van het ministerie van Transport, Herman Dwiatmoko, liet dit weten in een schriftelijke verklaring vrijdag.

Geplaatst in Infrastructuur @ 21 maart 2014 18:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Densus 88 voorkomt koeriers-transport bom De anti-terreureenheid van de nationale politie, Densus 88, heeft naar gemeld word het transport van een bom weten te voorkomen. De bom zou van Surabaya naar Makassar worden gestuurd via een lokale koeriersdienst.

Geplaatst in Terrorisme @ 21 maart 2014 18:35 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ: 'Geen info achtergehouden over MH370' IndonesiŽ ontkent geruchten dat het moedwillig radar-gegevens heeft achtergehouden waarop de locatie van het vermiste Malaysia Airlines toestel met vluchtnummer MH 370 te zien zou zijn. Dit werd bekend gemaakt door middel van een presbericht door de Indonesische ambassade in Kuala Lumpur.

Geplaatst in Ongelukken @ 19 maart 2014 08:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi leest Pancasila op eerste dag campagne Presidents-kandidaat voor de Strijdende Democratische Partij PDI-P, Joko Widodo, populair ook Jokowi genoemd, las de tekst van de staats-ideologie Pancasila op tijdens de eerste dag van zijn campagne afgelopen zondag.

Geplaatst in Verkiezingen @ 17 maart 2014 03:05 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuwe toestellen en routes voor Garuda indonesia De nationale luchtvaart-maatschappij van IndonesiŽ, Garuda Indonesia, is van plan om vanaf mei dit jaar een directe non-stop vlucht tussen Jakarta en Amsterdam te laten beginnen. Deze nieuwe route, zonder technische stop in het Midden Oosten, word mogelijk gemaakt door de levering van nieuwe Boeing 777-300 toestellen.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 16 maart 2014 06:02 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig gouverneur Riau krijgt 14 jaar cel voor corruptie De voormalige gouverneur van de provincie Riau op Sumatra, Rusli Zainal, is tot 14 jaar cel veroordeeld voor een corruptiezaak. Een groep rechters achtte het bewezen dat hij steekpenningen heeft ontvangen rond de Nationals Sportweek PON en dat hij zijn macht heeft misbruikt voor het uitgeven van bosbouw-vergunningen.

Geplaatst in Corruptie @ 12 maart 2014 23:07 door Jeroen · link · 0 reacties


Online verkoop DVD's met kinderporno opgerold De politie in Jakarta heeft een bende opgerold die online kinderporno verkocht. Een buitenlander, alleen bekend als Mcay, is hierbij opgepakt als verdachte. Mcay zou de website hebben gemaakt waarop de kinderporno werd aangeboden, aldus Rikwanto, woordvoerder van de politie.

Geplaatst in Criminaliteit @ 11 maart 2014 18:06 door Jeroen · link · 0 reacties


Alarmstatus Slamet vulkaan naar waakzaam De autoriteiten in IndonesiŽ hebben de alarmstatus van de Slamet vulkaan in Midden Java verhoogd van normaal naar waakzaam. Per 21:00 lokale tijd maandag is deze nieuwe status van kracht, aldus het Nationaal Agentschap Rampenbeheersting BNPB.

Geplaatst in Vulkanen @ 11 maart 2014 13:04 door Jeroen · link · 0 reacties


Hooggerechtshof gaat mee in eis Antasari voor herziening Het Grondwetteljk Hof heeft donderdag ingestemd met een eis van Antasari Azhar waardoor het voormalige hoofd van de anti-corruptiewaakhond KPK wederom in hoger beroep kan in zijn zaak.

Geplaatst in Criminaliteit @ 06 maart 2014 21:59 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽrs roken 302 miljard sigaretten per jaar Rokers in IndonesiŽ hebben in 2013 in totaal zo'n 302 miljard sigaretten weggewerkt. Hiermee staat IndonesiŽ op de absolute nummer ťťn qua rokers in Zuidoost Azie, aldus een recent onderzoek.

Geplaatst in Gezondheid @ 05 maart 2014 09:55 door Jeroen · link · 0 reacties


Maatschappijen vertragen vluchten om smog Pekanbaru De beheerder van het vliegveld van Pekanbaru, Syarif Kasim II in de provincie Riau op het eiland Sumatra, heeft laten weten dat een aantal maatschappijen hun vluchten van en naar Pekanbaru hebben vertraagd om de verliezen te beperken. Dit kan mogelijk duren tot de situatie in de regio is verbeterd.

Geplaatst in Bosbranden @ 03 maart 2014 18:12 door Jeroen · link · 0 reacties


Rhoma Irama en de neppe Professor titel De 'Professor van de Dangdut', Rhoma Irama, moet wellicht terugkeren naar zijn minder hooggrijpende titel 'Koning van de Dangdut' nadat de minister van Onderwijs heeft laten weten dat hij mogelijk strafbare feiten heeft gepleegd bij het verkrijgen van zijn diploma, dat uitgegeven is door een schimmige universiteit.

Geplaatst in Politiek @ 03 maart 2014 03:42 door Jeroen · link · 0 reacties


Islamitische partijen hebben mogelijkheid samen te gaan Politieke partijen gebaseerd op de Islam hebben de mogelijkheid om tijdens de komende algemene verkiezingen goed samen te werken, aldus een voorzitter van ťťn van deze partijen. "Het is mogelijk om een degelijke samenwerking te starten," aldus Suryadharma Ali van de Islamitische Gezamenlijke Ontwikkelingspartij PPP.

Geplaatst in Politiek @ 01 maart 2014 20:21 door Jeroen · link · 0 reacties


Vrijwel alle bosbranden Sumatra opzettelijk aangestoken Volgens het hoofd van het Nationale Agentschap Rampenbeheersing BNPB, Syamsur Maarif, is zeker 99 procent van alle branden in de bossen en op plantages in Sumatra en Kalimantan opzettelijk gesticht.

Geplaatst in Bosbranden @ 28 februari 2014 16:25 door Jeroen · link · 0 reacties


Rechter Hooggerechtshof meld Trans7 bij politie Gayus Lumbuun, een rechter van het Hooggerechtshof, heeft televisie-station Trans7 bij de politie gemeld na het uitzenden van een bericht waarin hij genoemd word als aannemer van een omkoping in een rechtszaak tussen twee populaire Indonesische artiesten, Julia Perez en Dewi Perssik.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 26 februari 2014 23:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Geheime dienst ontkent afluisteren gouverneur Jakarta De Indonesische geheime dienst BIN ontkent beschuldigingen dat het de gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, zou hebben afgeluisterd. BIN stelt dat het geen belang heeft bij het afluisteren van de activiteiten van de gouverneur.

Geplaatst in Politiek @ 26 februari 2014 05:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Ook in maart dreiging overstromingen Jakarta Het Nationaal Agentschap Rampenbeheersing BNPB heeft Jakartanen en inwoners van naburige steden als Bogor, Depok, Tangerang en Bekasi opgeroepen waakzaam te zijn op mogelijke overstromingen, omdat het weer nog altijd onveranderd volop regenseizoen is.

Geplaatst in Overstromingen @ 24 februari 2014 00:50 door Jeroen · link · 0 reacties


Borobudur tempel snel weer open voor publiek De Borobudur tempel, de grootste Boeddhistische tempel in de wereld, in Midden Java, zal naar verwachting volgende week weer geheel opengesteld worden voor het publeik. Naar verwachting is dan het opruimen van de as afkomstig van de Kelud Vulkaan voltooid.

Geplaatst in Cultuur @ 23 februari 2014 13:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Bouw monorail Jakarta opnieuw vertraagd PT Jakarta Monorail (JM) heeft bekend gemaakt dat de bouw van de monorail in Jakarta opnieuw is vertraagd door de bepaling van de waarde van de reeds gebouwde pilaren. Tot op heden is nog niet tot een overeenkomst gekomen met staatsbouwbedrijf PT Adhi Karya.

Geplaatst in Infrastructuur @ 22 februari 2014 00:22 door Jeroen · link · 0 reacties


Enquete: 'Jokowi nog altijd meest geliefde persoon' De verkiesbaarheid van de gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, als president is nog altijd het hoogste van alle mogelijke kandidaten met 31,8 procent van de ondervraagden die hem graag als president zou willen zien. Ook als vice-president zou 14,5 procent van de ondervraagden voor hem gaan. Jokowi is echter vooralsnog geen kandidaat voor de aankomende verkiezingen.

Geplaatst in Politiek @ 22 februari 2014 00:19 door Jeroen · link · 11 reacties


Jokowi niet bezorgd over aftappen dienstwoning De gouverneur van Jakarta, Joko Widido (Jokowi) heeft laten weten niet bezorgd te zijn over het aftappen van zijn dienstwoning aan Jalan Taman Suropati in Centraal Jakarta. Hij heeft de media verzocht hier verder geen vragen over te stellen omdat hij het niet als een gevaar beschouwd.

Geplaatst in Politiek @ 21 februari 2014 19:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Vliegvelden gesloten door uitbarsting Kelud vulkaan Asregens afkomstig van de hevig uitbarstende Kelud vulkaan in Oost Java hebben grote delen van het eiland Java inmiddels getroffen. Drie internatinale vliegvelden zijn inmiddels gesloten en duizenden zijn op de vlucht geslagen voor de krachtige uitbarsting.

Geplaatst in Vulkanen @ 14 februari 2014 07:07 door Jeroen · link · 16 reacties


Kelud vulkaan in uitbarsting De Kelud vulkaan in de provincie Oost Java is tot uitbarsting gekomen. Vanochtend in alle vroegte begon de vulkaan met een krachtige uitbarsting waarbij rook en as tot kilometers hoog de lucht in werd gespuwd. Tienduizenden zijn inmiddels op de vlucht geslagen voor de verwachtte zware uitbarsting van de vulkaan.

Geplaatst in Vulkanen @ 14 februari 2014 03:19 door Jeroen · link · 13 reacties


Alarmstatus Kelud vulkaan naar hoogste niveau De alarmstatus van de Kelud vulkaan in de buurt van de stad Kediri in Oost Java is verhoogd naar de hoogste status mogelijk. Deze stap volgde na een flinke stijging van de activiteit van de vulkaan in de afgelopen dagen. De vulkaan is in de afgelopen weken uit een jarenlange slaap ontwaakt.

Geplaatst in Vulkanen @ 14 februari 2014 00:01 door Jeroen · link · 0 reacties


Bevolking IndonesiŽ stijgt met 28% tot 2035 In 2035 zal de bevolking van indonesie met bijna 30 procent zijn toegekomen ten opzichte van de totale bevolking in 2010. Dit stelde de minister van Nationale Ontwikkeling, Armida Alisjahbana, tijdens een bespreking om de bevolkingsgroei in goede banen te leiden.

Geplaatst in Algemeen @ 07 februari 2014 23:16 door Jeroen · link · 0 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014
  · Augustus, 3 artikelen
  · Juli, 12 artikelen
  · Juni, 6 artikelen
  · Mei, 18 artikelen
  · April, 31 artikelen
  · Maart, 18 artikelen
  · Februari, 14 artikelen
  · Januari, 35 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Website (17)
· Sexy (17)
· Infrastructuur (16)
· Sport (13)
· Volksverhalen (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Media (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,528 pageviews Een website van indahnesia.com