Overzicht 2013 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2013 (alleen laatste 100)

Overzicht 2013 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.Districtshoofd Ngada verdachte in zaak sluiting vliegveld Het districtshoofd van Ngada, Marianus Sae is door de politie als verdachte gebombardeerd in de zaak rond het blokkeren van het vliegveld Turelelo op 21 december vorig jaar. Gebaseerd op ondervraging van onder meer getuigen en civiele politie word het districtshoofd artikel 421 van de Luchtvaartwet uit 2009 ten laste gelegd; anderen opdracht geven tot het plegen van een crimineel feit.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 30 december 2013 08:26 door Jeroen · link · 0 reacties


18 doden bij verkeersongeluk Probolinggo Zeker 18 mensen zijn om het leven gekomen en nog eens 14 raakten gewond in een zwaar verkeersongeluk tussen een vrachtwagencombinatie en een pick-up in het district Tongas bij Probolinggo in Oost Java. Het ongeluk vond zaterdagavond plaats.

Geplaatst in Ongelukken @ 28 december 2013 08:47 door Jeroen · link · 0 reacties


265 IndonesiŽrs in dodencellen buitenland Op dit moment zitten er 265 IndonesiŽrs in dodencellen in diverse landen. De meeste IndonesiŽrs zitten vast in landen als MaleisiŽ, China en Saudi Arabie. Dit meld Migrant Care bij monde van oprichter Anis Hidayah. Voor 70 van de gevangenen is de doodstraf inmiddels bevestigd, maar nog niet uitgevoerd.

Geplaatst in Criminaliteit @ 28 december 2013 08:33 door Jeroen · link · 0 reacties


Immigratie Batam deporteert 121 buitenlanders Gedurende 2012 heeft de immigratie op het Indonesische eiland Batam, direct onder Singapore, in totaal 121 buitenlanders het land uit gezet. De gegeven redenen verschillen per persoon. De meeste uitgezette personen waren afkomstig uit MaleisiŽ, Singapore en Myanmar, aldus het hoofd van de immigratiedienst op het eiland Batam, Yudi Kurniadi.

Geplaatst in Algemeen @ 27 december 2013 08:22 door Jeroen · link · 0 reacties


Jockey 3-in-1 als verkapte seks-service in Jakarta Iemand die wel eens in Jakarta is geweest kent de files, en hoogstwaarschijnlijk ook de zones waar men tijdens drukke tijden met minimaal drie personen in een personen-auto moet zitten. En daarvoor bestaan natuurlijk oplossingen als betaalde meerijders, wat men jockey noemt.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 25 december 2013 07:43 door Jeroen · link · 22 reacties

Advertentie

Bank Century schandaal kost staat 4,3 miljard euro Het schandaal rond de redding van Bank Century heeft de Indonesische staat zo'n 7,4 biljoen rupiah, of omgerekend 4,3 miljard euro gekost. Dit verlies is toe te schrijven aan een kortlopende lening aan Bank Century die werd verstrekt toen de bank al niet meer te redden was.

Geplaatst in Economie @ 24 december 2013 05:03 door Jeroen · link · 0 reacties


Districtshoofd sluit vliegveld na weigering stoel volle vlucht Het districtshoofd van Ngada in Oost Nusa Tenggara, besloot om een vliegtuig van Merpati Nusantara een verbod op te leggen om te landen op het vliegveld Turelelo Soa. Dit gebeurde zaterdagochtend nadat hij geen ticket kreeg voor de reeds volgeboekte vlucht.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 23 december 2013 04:08 door Jeroen · link · 36 reacties


KPK zet gouverneur Ratu Atut van Banten vast De gouverneur van de provincie Banten Ratu Atus Chosiyah, is rond 16:50 lokale tijd door de KPK vastgezet. Hiertoe werd besloten nadat ze meer dan zes uur lang ondervraagd werd op het hoofdkantoor van de KPK in Zuid Jakarta.

Geplaatst in Corruptie @ 20 december 2013 11:19 door Jeroen · link · 0 reacties


Djoko Suliso in hoger beroep veroordeeld tot veel hogere straf De hogere rechtbank in Jakarta heeft een flink hogere straf opgelegd aan de voor corruptie veroordeelde voormalig inspecteur generaal Djoko Susilo. Hij is nu veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en het terugbetalen van 32 miljard rupiah (2 miljoen euro) voor de aanbesteding van rij-simulatoren.

Geplaatst in Corruptie @ 19 december 2013 06:16 door Jeroen · link · 15 reacties


KPK: Gouverneur Banten verdachte in twee corruptie-zaken De gouverneur van de provincie Banten, Ratu Atut Chosiyah is door de anti-corruptie waakhond KPK als verdachte genoemd in twee corruptie-zaken die op dit moment in onderzoek zijn bij de KPK, dit maakte de voorzitter van de KPK, Abraham Samad, bekend tijdens een persconferentie vandaag.

Geplaatst in Corruptie @ 17 december 2013 14:14 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Ambtenaren ontslagen na missen ochtendgebed in Riau Negentien ambtenaren in het district Rokan Hulu in de provincie Riau zijn afgelopen November ontslagen omdat ze niet kwamen opdagen voor het ochtendgebed, een verplicht onderdeel van hun werk bij de lokale overheid.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 14 december 2013 09:16 door Jeroen · link · 48 reacties


Jakarta maakt haast met uitbaggeren rivieren Jakarta maakt nu echt haast met het reeds lang uitgestelde project om rivieren uit te baggeren om het aantal overstromingen in de hoofdstad terug te dringen. Het project, bekend als Jakarta Emergency Dredging Initiative (JEDI) werd in 2009 goedgekeurd, maar nu pas is het daadwerkelijke baggeren begonnen.

Geplaatst in Infrastructuur @ 14 december 2013 08:52 door Jeroen · link · 0 reacties


Nederland en IndonesiŽ samen in aanleg eilanden Surabaya IndonesiŽ en Nederland hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van vijf kunstmatide eilanden uit de kust van de Tanjung Perak haven in Surabaya, Oost Java. Deze eilanden zullen ingericht worden als industrieel gebied.

Geplaatst in Infrastructuur @ 12 december 2013 02:31 door Jeroen · link · 0 reacties


Trein rijd in op tankwagen: 5 doden Een reizigerstrein is in de Indonesische hoofdstad Jakarta ingereden op een vrachtwagen die benzine vervoerde. Volgens de politie zijn bij het ongeval minstens vijf doden en dertig gewonden gevallen.

Geplaatst in Ongelukken @ 09 december 2013 08:51 door Jeroen · link · 0 reacties


Locatie voorgesteld nieuw vliegveld Bali nog onduidelijk Het doorgaande getouwtrek over de locatie van de voorgestelde nieuwe luchthaven in noordelijk Bali is in een nieuwe fase beland nu de regent van Buleleng heeft laten weten dat de dorpen in de buurt van Kubutambahan hebben laten weten dat zij het vliegveld wel in hun buurt willen hebben.

Geplaatst in Infrastructuur @ 09 december 2013 02:35 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

'Bestrijding corruptie vliegveld Bali noodzaak' Een lid van de Indonesisch Bureau voor Toerisme BPPI, Mangku Nyoman Kandia, heeft vorige week aan Bisnis Bali laten weten dat de overheid harde maatregelen moet nemen om corruptie op het vliegveld van Bali te voorkomen. Het gaat hierbij vooral om immigratie en douane-zaken. Ook moeten de rijen veel korter.

Geplaatst in Corruptie @ 09 december 2013 02:00 door Jeroen · link · 0 reacties


6000 IndonesiŽrs zonder geldig visum uit Saudi ArabiŽ gezet IndonesiŽ heeft via het ministerie van Buitenlandse Zaken in totaal 6.017 IndonesiŽrs uit Saudi ArabiŽ gedeporteerd. Zij hadden allen geen geldig visum. Op dit moment zitten er nog ruim 4.700 IndonesiŽrs vast in het Shumaysi detentiecentrum in het land.

Geplaatst in Algemeen @ 07 december 2013 01:41 door Jeroen · link · 15 reacties


Chef: 'Politie zal hard optreden tegen separatisten' De nationale chef van de politie, Generaal Sutarman, heeft laten weten dat de politie in het land hard zal optreden tegen diegenen die Papua af willen scheiden van IndonesiŽ. "We zullen hard optreden tegen groepen en individuen die Papua willen afscheiden van IndonesiŽ omdat Papua deel is van IndonesiŽ," aldus Sutarman tegen de pers.

Geplaatst in Politiek @ 28 november 2013 02:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Dubbelspoor spoorlijn Java in 2014 in gebruik Het dubbelspoor aan de noordelijke kant van Java dat Jakarta met Surabaya moet verbinden zal begin 2014 al in gebruik genomen worden. Met de nieuwe verdubbelde spoorweg zou het aantal containers dat jaarlijks over de weg vervoerd word flink kunnen worden teruggebracht.

Geplaatst in Infrastructuur @ 27 november 2013 07:33 door Jeroen · link · 0 reacties


Afdrachten buitenlandse werkers bereiken 6,3 miljard euro IndonesiŽ krijgt jaarlijkt zo'n 6,3 miljard euro aan vreemde valuta binnen aan geld dat teruggestuurd word naar IndonesiŽ door werkers in het buitenland, voornamelijk Azie en Europa.

Geplaatst in Economie @ 26 november 2013 08:09 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ levert Italiaans mafia-figuur Antonio Vitale uit IndonesiŽ zal de Italiaanse voortvluchtige Antonio Messicati Vitale uitleveren na een uitspraak van de rechtbank op het eiland Bali. De Italianen hadden een verzoek tot uitlevering ingediend voor Vitali, aldus een woordvoerder van de openbaar aanklager, Untung Setia Arimuladi.

Geplaatst in Criminaliteit @ 23 november 2013 07:48 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi maakt haast bij bouwen zeewering Jakarta De gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, oftewel Jokowi, heeft laten weten dat hij haast wil maken met de bouw van de grote zeewering in noordelijk Jakarta. "De bouw van de zeewering zou in 2020 beginnen, maar il wil dat dit project in 2015 al begint," aldus Jokowi.

Geplaatst in Infrastructuur @ 22 november 2013 12:24 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig Miss Indonesia krijgt 12 jaar cel voor corruptie Het Hooggerechtshof heeft voormalig politica van de Democratische Partij en voormalig Miss Indonesia tot 12 jaar cel veroordeeld voor haar betrokkenheid bij corrutiezaken bij twee ministeries; het Ministerie van Cultuur en Onderwijs en Ministerie van Sport en Jeugdzaken.

Geplaatst in Corruptie @ 22 november 2013 10:36 door Jeroen · link · 0 reacties


Minder samenwerking IndonesiŽ en AustraliŽ IndonesiŽ stopt de militaire samenwerking met AustraliŽ. Ook deelt het land geen inlichtingen meer met AustraliŽ. Dat heeft de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono woensdag laten weten.

Geplaatst in Politiek @ 20 november 2013 10:05 door Jeroen · link · 14 reacties


Thail Lion Air start commerciele vluchten op 4 december Thai Lion Air, een dochteronderneming van de Lion Air Group opgericht in Thailand zal per 4 december 2013 aanvangen met hun commerciele vluchten. Van en naar Bangkok gaan deze via Don Mueang Airport (DMK). Vertrek en aankomst op Jakarta is in terminal 2E. In eerste instantie worden er drie routes geopend.

Geplaatst in Reizen @ 20 november 2013 02:55 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ roept ambassadeur terug uit Australie over aftappen IndonesiŽ heeft haar ambassadeur uit Australie teruggeroepen vanwege de recentelijk uitgekomen afluisterpraktijken van het land. "We hebben onze ambassadeur uit Canberra teruggeroepen voor consultatie en om verdere informatie te ontvangen over wat er in Australie gaande is," aldus minister van Buitenlandse Zaken, Marty Natalegawa tijdens een persconferentie maandag.

Geplaatst in Politiek @ 19 november 2013 10:48 door Jeroen · link · 0 reacties


Vluchten rond Sinabung vulkaan omgeleid Het Indonesische ministerie van Transport heeft een bericht uitgegeven waarin word gemeld dat vliegtuigen de directe omgeving van de Sinabung vulkaan op Sumatra moeten mijden, dit vanwege de aswolk die door de vulkaan word uitgestoten sinds de uitbarsting van afgelopen zaterdag.

Geplaatst in Vulkanen @ 19 november 2013 06:43 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ doet onderzoek naar afluisteren door AustraliŽ IndonesiŽ doet nog altijd verder onderzoek naar de afluisterpraktijken van AustraliŽ en verwacht bovendien een verklaring van Australie over het afluisteren. Onder meer de Indonesische president, zijn vrouw en andere hoogstaande ambtenaren zouden zijn afgeluisterd door de Australische inlichtingendienst.

Geplaatst in Politiek @ 19 november 2013 06:11 door Jeroen · link · 0 reacties


Meer beveiliging gebouw Constitutioneel Hof na rel Het gebouw van het Constitutioneel Hof in Jakarta wordt zwaarder bewaakt nadat er afgelopen donderdag een rel plaats had in de rechtszaal zelf, waarbij bovendien aanzienlijk schade werd aangericht door een aantal personen. De rel was het resultaat van een uitspraak over een conflict over een regionale verkiezing in de provincie Molukken.

Geplaatst in Geweld @ 15 november 2013 05:41 door Jeroen · link · 0 reacties


Jakarta gaat boetes innen voor zomaar weggooien afval Jakarta gaat boetes innen voor het zomaar weggooien van afval, wat een overtreding is van regionale wet 3/2013 Afvalverwerking. "Diegenen die afval zomaar weggooien krijgen hiervoor een boete. Een persoon kan hiervoor maximaal 500.000 rupiah boete krijgen, een bedrijf tot 50 miljoen rupiah," aldus Joko Widodo, gouverneur van Jakarta.

Geplaatst in Cultuur @ 15 november 2013 05:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Vulkanen op Sumatra roeren zich Twee vulkanen op het Indonesische eiland Sumatra zijn de afgelopen dagen behoorlijk actief. Nadat al enkele duizenden mensen geŽvacueerd moesten worden na een uitbarsting maandag van de Sinabung in Noord-Sumatra, was het woensdag de beurt aan de Marapi in West-Sumatra.

Geplaatst in Vulkanen @ 13 november 2013 10:15 door Jeroen · link · 0 reacties


'Nederland pleegde ook oorlogsmisdaden op Bali' Nederlandse militairen hebben tijdens de oorlog in Nederlands-IndiŽ ook oorlogsmisdaden gepleegd op het eiland Bali.

Geplaatst in Geschiedenis @ 13 november 2013 09:57 door Jeroen · link · 0 reacties


500 IndonesiŽrs met verlopen visa weggestuurd uit Saudi Arabie Zo'n 500 IndonesiŽrs die hun visum hebben overschreden in Saudi Arabie zijn zaterdag naar Jakarta gevlogen. Dit meldde Sherief Rachmat, hoofd van de politieke partij PDI-P in Saudi Arabie.

Geplaatst in Algemeen @ 10 november 2013 04:19 door Jeroen · link · 0 reacties


Sinabung vulkaan barst opnieuw uit De Sinabung vulkaan in het district Karo in Noord Sumatra is zondag in de namiddag opnieuw tot uitbarsting gekomen. Militairen gestationeerd in de buurt van de uitbarstende vulkaan maakten als eerste melding van de hernieuwde uitbarsting.

Geplaatst in Vulkanen @ 03 november 2013 08:54 door Jeroen · link · 0 reacties


Grondwettelijk Hof benoemd Hamdan Zoelva als voorzitter Het Grondwettelijke Hof in IndonesiŽ heeft Hamdan Zoelva benoemd als voorzittend rechter. Hiermee vervangt hij Akil Mochtar, die eerder gebombardeerd werd tot verdachte in meerdere corruptiezaken.

Geplaatst in Algemeen @ 02 november 2013 04:25 door Jeroen · link · 0 reacties


Arbeiders Jakarta teleurgesteld met 9% loonsverhoging Het Forum Arbeiders Jakarta heeft hun teleurstelling geuit over de gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, vanwege het goedkeuren van het minimumloon voor 2014 van 2.441.000 rupiah (omgerekend ongeveer 180 euro) per maand voor arbeiders in Jakarta.

Geplaatst in Economie @ 02 november 2013 03:36 door Jeroen · link · 0 reacties


Acht vermoeddelijke terroristen opgepakt Densus 88, de anti-terrorisme eenheid in IndonesiŽ, heeft acht vermoeddelijke terroristen opgepakt in de afgelopen twee dagen. Alle acht zouden betrokken zijn bij de beschieting van politie-agenten op drie verschillende lokaties in Zuid Tangerang, provincie Banten.

Geplaatst in Terrorisme @ 01 november 2013 02:47 door Jeroen · link · 0 reacties


8 gewonden bij opstootjes Pemuda Pancasila en stakers Bij opstootjes tussen stakende fabrieksarbeiders en de paramilitaire jongerenorganisatie Pemuda Pancasila zijn acht gewonden gevallen. Ook werden 18 motoren vernield. Het incident vond donderdag morgen plaats in Zuid Cikarang, tevens het toneel van ťťn van de grootste demonstraties.

Geplaatst in Geweld @ 01 november 2013 02:37 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie maakt boetes rijden over busbaan flink zwaarder Het provinciale bestuur van Jakarta heeft besloten de boetes voor het gebruiken van de speciale busbanen in de stad te verdubbelen. "Als het niet deze maand nog in gaat, dan zeker volgende maand," aldus Rikwanto, woordvoerder van de regionale politie in Jakarta.

Geplaatst in Algemeen @ 31 oktober 2013 04:45 door Jeroen · link · 0 reacties


Medewerker douane opgepakt in grote omkopingszaak De afdeling financiele delicten van de nationale politie in IndonesiŽ heeft in Jakarta een medewerker van de douane en een zakenman opgepakt. Dit gebeurde op verdenking van hun betrokkenheid in een georganiseerd corruptie-cirquit om officle controles op importen te omzeilen.

Geplaatst in Corruptie @ 31 oktober 2013 03:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Zangeres Agnes Monica nu 'eigenaar' Blueberry De populaire Indonesische zangeres Agnes Monica, of populair Agnez Monica, heeft een meerderheid van de aandelen van smartphone maker PT Ninetology Indonesia in handen. Dit liet ze afgelopen weekeinde weten na vragen. Ze ging echter niet in op het percentage aandelen in haar bezit.

Geplaatst in Economie @ 30 oktober 2013 05:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Jakarta gaat waterzuiveringen bouwen in 2014 Het provincie-bestuur van Jakarta is van plan om twee waterzuiveringen te gaan bouwen in 2014. Deze moeten er voor zorgen dat er een beter zuiverings-systeem komt voor de stad.

Geplaatst in Infrastructuur @ 25 oktober 2013 10:54 door Jeroen · link · 0 reacties


Burgemeester Zuid Tangerang volgende in rij voor onderzoek De anti-corruptiewaakhond KPK is een onderzoek gestart naar mogelijke corruptie in de stad Zuid Tangerang, onder gezag van burgemeester Airin Rachmi Diany, de schoonzus van de controversiele gouverneur van Banten, Ratu Atut Chosiyah.

Geplaatst in Corruptie @ 23 oktober 2013 11:27 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi gaat ook topeng monyet uitbannen De regionale overheid van de Indonesische hoofddtad Jakarta is er op uit om de aapjes met lange staarten die in Jakarta op straat verschijnen als topeng monyet (gemaskerde aapjes) om hun shows op te voeren, te verbannen. Dit word gedaan om de aapjes te beschermen, aldus beritajakarta.com afgelopen weekeinde.

Geplaatst in Algemeen @ 23 oktober 2013 10:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Op de vrijdagmiddag-thee bij de KPK Iedereen die denkt dat corruptiezaken saai zijn, moet zijn Indonesische televisie afstemmen op het Indonesische nieuws op een willekeurig kanaal. Sinds begin deze maand de voorzittend rechter van het Grondwettelijk Hof, Akil Mochtar, werd opgepakt en vervolgens als verdachte werd aangewezen in - inmiddels - meerdere omkopingszaken is er ieder uur van de dag wel weer een spannende nieuwe ontwikkeling.

Geplaatst in Corruptie @ 18 oktober 2013 07:44 door Jeroen · link · 4 reacties


Minister: Geen mijnbouw in Raja Ampat De Indonesische minister van Milieuzaken, Balthasar Kambuaya, heeft gezegd dat hij geen instemming zal geven voor mijnbouwactiviteiten in het district Raja Ampat in West Papua. "Ik heb mijn medewerkers al geinformeerd om dergelijke verzoeken af te wijzen," aldus Kambuaya.

Geplaatst in Milieu @ 18 oktober 2013 07:09 door Jeroen · link · 0 reacties


Ook Jakarta monorail project nu officieel begonnen De gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, heeft afgelopen woensdag ook het startschot gegeven voor de bouw van de monorail in de stad. Vijf jaar geleden werd het project stilgelegd vanwege financiele problemen nadat een deel van de pilaren al neergezet was.

Geplaatst in Infrastructuur @ 18 oktober 2013 04:05 door Jeroen · link · 0 reacties


MRT, beter laat dan nooit Na tientallen jaren vertraging is de bouw van het eerste massa-vervoer (MRT) in Jakarta dan eindelijk begonnen. Dit mega-project moet Jakarta weer bij de tijd brengen on vergelijking tot stedenin buurlanden qua openbaar vervoer.

Geplaatst in Infrastructuur @ 14 oktober 2013 02:51 door Jeroen · link · 0 reacties


Gouverneur Ratu Atut voldoet aan oproep KPK De gouverneur van de provincie Banten, Ratu Atut Chosiyah, voldeed eerder vandaag aan de oproep van de anti-corruptiewaakhond KPK om haar verklaring af te leggen over een conflict over lokale verkiezingen.

Geplaatst in Corruptie @ 11 oktober 2013 12:23 door Jeroen · link · 0 reacties


Rechter Constitutioneel Hof aangewezen als verdachte De voorzittend rechter van het Constitutioneel Hof, Akil Mochtar, is officieel aangewezen als verdachte in een omkopingszaak rond een conflict over de verkiezingen van een districtshoofd in het district Gunung Mas, Centraal Kalimantan.

Geplaatst in Corruptie @ 03 oktober 2013 23:52 door Jeroen · link · 0 reacties


Rechter Constitutioneel Hof opgepakt over corruptie De anti-corruptie-waakhond KPK heeft de voorzittend rechter van het Constitutioneel Hof opgepakt. AM werd op heterdaad betrapt op het ontvangen van een vermoeddelijke omkoping voor een rechtzaak rond de verkiezing van een regionaal hoofd in Centraal Kalimantan.

Geplaatst in Corruptie @ 03 oktober 2013 03:31 door Jeroen · link · 0 reacties


Soekarno-Hatta krijgt reward schone toiletten Het internationale vliegveld van Jakarta, Soekarno-Hatta in Tangerang, heeft de tweede prijs gewonnen bij een wedstrijd voor schone openbare toiletten. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het ministerie van Toerisme en Creatieve Economie, aldus een woordvoerder van het vliegveld.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 27 september 2013 02:50 door Jeroen · link · 0 reacties


'Railverbinding Soekarno Hatta gereed in 2015' Staats spoorwegmaatschappij PT Railink heeft laten weten dat de treinverbinding tussen station Manggarai in Jakarta en het internationale vliegveld Soekarno Hatta in 2015 operationeel zal zijn. De treinverbinding zal dan 10 treinen met in totaal 60 wagons omvatten, dit alsud Fadhila, algemeen directeur van PT Railink.

Geplaatst in Infrastructuur @ 05 september 2013 04:49 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig politie-generaal 10 jaar in cel voor corruptie Het voormalige hoofd van de verkeerspolitie, inspecteur generaal Djoko Susilo is tot 10 jaar cel en een geldboete van 500 miljoen rupiah (35.000 euro) veroordeeld voor corruptie bij de aanbesteding van rijsimulatoren.

Geplaatst in Corruptie @ 05 september 2013 03:00 door Jeroen · link · 12 reacties


Minister: 'Geen verdeeldheid Miss World' De minister van Religieuze Zaken, Suryadharma Ali, heeft ontkend dat er verdeeldheid is in de regering over de organisatie van Miss World in IndonesiŽ. Hij zei dinsdag dat er geen formeel antwoord is bereikt over - iets wat nu - een probleem lijkt te zijn.

Geplaatst in Religie @ 05 september 2013 02:21 door Jeroen · link · 5 reacties


Meer dan 4,8 miljoen toeristen voor IndonesiŽ tot juli Meer dan 4,87 miljoen toeristen bezochten IndonesiŽ in de eerste zeven maanden van dit jaar. Dat is een stijging van 6,4 procent ten opzichte van de eerste zeven maanden van 2013. Dit maakte de minister van Toerisme en Creatieve Economie, Mari Elka Pangestu, bekend.

Geplaatst in Toerisme @ 04 september 2013 04:52 door Jeroen · link · 78 reacties


Enquete: 'PDIP wint verkiezingen 2014 met Jokowi' Een analist van het Indonesische Onderzoeks-instituut LIPI, Ikrar Nusabhakti, voorspelt dat de Indonesische politieke partij PDI-Perjuangan de algemene verkiezingen van 2014 met gemak kan winnen als ze Joko Widodo, de razend populaire gouverneur van Jakarta, aanwijzen als hun presidents-kandidaat.

Geplaatst in Politiek @ 04 september 2013 03:56 door Jeroen · link · 0 reacties


Meer passagiers voor Garuda Indonesia Garuda Indonesia - de nationale luchtvaart-maatschapij van IndonesiŽ - meld dat het bijna een kwart meer passagiers vervoerd heeft in de eerst zes maanden van 2013 ten op zichte van een jaar eerder. In totaal werden er 11,9 miljoen passagiers vervoerd in tegenstelling tot 9,6 miljoen. De omzet nam hierdoor met 14,1 procent toe en kwam uit op 1,72 miljard dollar.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 04 september 2013 03:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Niet de juiste tijd voor Jokowi om voor president te gaan' Het is nog niet de juiste tijd voor de gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, om genomineerd te worden voor presidentskandidaat. Dit stelt een politiek analist. Hij stelt dat Jokowi eerst van Jakarta een betere plek moet maken dan wat het nu is om in aanmerking te kunnen komen voor het kandidaatschap.

Geplaatst in Politiek @ 27 augustus 2013 02:43 door Jeroen · link · 0 reacties


Beheerder vliegvelden wil dat Merpati rekeningen betaalt De uitbater van Indonesische vliegvelden, PT Angkasa Pura I, heeft bekend gemaakt dat de totale schuld aan onbetaalde rekeningen van maatschappij Merpati Nusantara op dit moment 38,4 miljard rupiah, of 2,7 miljoen euro bedraagt. De onbetaalde rekeningen zijn het totaal van een aantal vliegvelden bij elkaar.

Geplaatst in Economie @ 26 augustus 2013 10:22 door Jeroen · link · 0 reacties


Nationale feestdagen IndonesiŽ in 2014 Het aantal nationale vrije dagen in 2014 is 1 meer dan in 2013, omdat ook de 1e mei - de Dag van de Arbeid - voortaan een nationale vrije dag is, zoals eerder deze maand door president Yudhoyono besloten. Er zijn bovendien vier extra vrije dagen ingelast om lange weekeinden te maken.

Geplaatst in Algemeen @ 26 augustus 2013 08:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Ontruiming Palue eiland vanwege gevaar Rokatenda vulkaan Inwoners van het piepkleine eiland Palue, in Oost Nusa Tenggara, zullen worden verhuisd naar een nabijgelegen plek omdat de uitbarstende Rokatenda vulkaan erg onvoorspelbaar is en mogelijk een grotere uitbarsting kan produceren. Dit werd aangekondigd door het Nationaal Agentschap Rampenbeheersing.

Geplaatst in Vulkanen @ 26 augustus 2013 05:03 door Jeroen · link · 0 reacties


Islamitische organisaties (uiteraard) tegen Miss World op Bali De Jakarta Globe schrijft dat hoge Islamitische voorgangers in IndonesiŽ tegen de organisatie van de Miss World verkiezingen op Bali zijn. Deze staan geplanned voor 8 september, waardoor het juist nu lekker roepen is. Daarom heeft de Indonesische Raad der Wijzen MUI besloten ook tegen te zijn en dit te laten horen.

Geplaatst in Protesten @ 26 augustus 2013 03:26 door Jeroen · link · 12 reacties


Truck met 3700 kilogram wiet over de kop in Aceh Een vrachtwagen met als lading naar schatting zo'n 3700 kilogram droge marihuana is op de doorgaande weg tussen Banda Aceh en Medan over de kop gegaan. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Simpang Beutong, in Pidie district. De ganja was bestemd voor de verkoop in onder meer Medan, Noord Sumatra.

Geplaatst in Ongelukken @ 24 augustus 2013 11:31 door Jeroen · link · 0 reacties


De rotonde die auto's 'eet' Ben niet bang, het is minder misterieus dan het klinkt. Diegenen die Jakarta een beetje kent, kent ook Bunderan HI, zijnde de rotonde bij Hotel Indonesia, met daar middenin een vijver en een standbeeld. Dat standbeeld staat dan weer bekend als Tugu Selamat Datang, gebouwd door toenmalig president Soekarno ter voorbereiding voor de 4e Aziatische Spelen in 1962.

Geplaatst in Ongelukken @ 24 augustus 2013 04:09 door Jeroen · link · 0 reacties


Weer twee doden na drinken oplosan in Jakarta Opnieuw zijn er twee mensen om het leven gekomen na het drinken van aangelengde alcohol. Supriyadi en Mulyani overleden nadat ze zich te goed deden aan deze giftige mix in Pademangan, Noord Jakarta. De twee werden nog naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp kwam te laat.

Geplaatst in Gezondheid @ 24 augustus 2013 02:12 door Jeroen · link · 4 reacties


Chauffeur rampbus aangewezen als verdachte De politie heeft Muhammad Amin, de bestuurder van de verongelukte Giri Indah bus, aangewezen als verdachte in het dodelijke ongeluk in het dorp Tugu Utara in het district Bogor in West Java. "We zien de chauffeur op dit moment als een hoofdverdachte in ons onderzoek," aldus het hoofd van de districtspolitie, Asep Syafrudin.

Geplaatst in Ongelukken @ 23 augustus 2013 06:15 door Jeroen · link · 9 reacties


Staatsbedrijven kunnen Sunda Straat brug bouwen De Indonesische minister voor Staatsbedrijven, Dahlan Iskan, heeft gezegd dat twee staats-bouwbedrijven in staat zijn om de geplande 30 kilometer lange brug tussen Java en Sumatra in de Sunda Straat te bouwen. De twee bedrijven zeggen klaar te zijn om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren voor het 20 miljard euro kostende project, aldus Iskan.

Geplaatst in Infrastructuur @ 02 augustus 2013 04:46 door Jeroen · link · 0 reacties


Zeker 22 doden na aardbeving Noord Sumatra Bij de aardbeving die zich dinsdag voordeed op het Indonesische eiland Sumatra in de provincie Atjeh zijn minstens 22 mensen om het leven gekomen. Ruim 200 mensen raakten gewond. Dat heeft de nationale dienst rampenbestrijding woensdag bekendgemaakt.

Geplaatst in Aardbevingen @ 03 juli 2013 07:46 door Jeroen · link · 0 reacties


Singapore maant IndonesiŽ om luchtvervuiling De stadstaat Singapore gaat gebukt onder de ernstigste luchtvervuiling in jaren. De regering van Singapore heeft de bevolking gewaarschuwd en het naburige IndonesiŽ opgeroepen tot snelle maatregelen.

Geplaatst in Bosbranden @ 18 juni 2013 08:32 door Jeroen · link · 5 reacties


Meer dan 100 illegale immigranten opgepakt in Cianjur De politie van de stad Cianjur in West Java heeft donderdag meer dan 100 illegale immigranten opgepakt op een doorgaande weg richting het zuidelijke strand. Dit meldde een woordvoerder van de politie van Cianjur, Gito. De eerste groep van 80 immigranten uit Myanmar, Pakistan en Afghanistan werden opgepakt op de doorgaande weg tussen Cianjur en Bandung.

Geplaatst in Criminaliteit @ 14 juni 2013 04:19 door Jeroen · link · 0 reacties


Britse gijzelaar vrijgelaten in Aceh Een gewapende bende heeft donderdag de Brit Marcom Primsore (62) vrijgelaten nadat hij twee dagen land werd vastgehouden in de binnenlanden van oostelijk Aceh. Primsore, die werkzaam is voor olie-maatschappij PT Medco E&P werd in de morgen aangetroffen op een plantage.

Geplaatst in Criminaliteit @ 14 juni 2013 03:51 door Jeroen · link · 0 reacties


Yudhoyono: 'Politieke belangen opzij voor brandstofsubsidie' President Susilo Bambang Yudhoyono heeft woensdag belangrijke politieke figuren opgeroepen om hun individuele politieke belangen opzij te zetten in de discussie over de brandstofprijzen. Hij zei dat het nationaal belang van het terugbrengen van de subsidies op brandstof groter is.

Geplaatst in Politiek @ 14 juni 2013 03:29 door Jeroen · link · 0 reacties


Natuur IndonesiŽ onder de mooister ter wereld Volgens een onderzoek van het Wereld Economisch Forum (WEF) wordt de natuur in IndonesiŽ gezien als ťťn van de mooiste ter wereld. Uit het onderzoek van vorig jaar blijkt dat IndonesiŽ op de 6e plek staat, wat vier plekken hoger is dan het vorige ondezoek een jaar eerder.

Geplaatst in Milieu @ 12 juni 2013 07:11 door Jeroen · link · 0 reacties


Vliegtuig Merpati Nusantara van de landingsbaan in Kupang Alle 46 passagiers van een toestel van Merpati Nusantara hebben hun avontuur op het vliegveld van Kupang overleefd nadat het toestel daar van de landingsbaan schoot op maandagmorgen.

Geplaatst in Ongelukken @ 11 juni 2013 07:30 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie Sukabumi in actie tegen motor-bendes De poltiiechef van Sukabumi, Hari Santoso, heeft zijn agenten opdracht gegeven om brutale motorrijders maar gewoon neer te schieten als ze een gevaar vormen voor andere weggebruikers. De wegpiraten moeten in ieder geval hard worden aangepakt als ze de veiligheid in gevaar brengen, aldus Santoso.

Geplaatst in Criminaliteit @ 10 juni 2013 06:55 door Jeroen · link · 0 reacties


Batik Air begint met vluchten naar Bali en Yogyakarta Batik Air, de nieuwe dochteronderneming van het welbekende Lion Air, heeft vrijdag 17 mei de eerste vluchten tussen Jakarta en Yogyakarta en naar Denpasar uitgevoerd. De nieuwe vluchten maken deel uit van de geplande snelle uitbreiding van de maatschappij in de komende maanden.

Geplaatst in Reizen @ 18 mei 2013 12:40 door Jeroen · link · 0 reacties


Lion Air lanceert Batik Air officieel De grootste low-cost maatschappij van IndonesiŽ, Lion Air, heeft officieel haar full-service dochter Batik Air gelanceerd. Dit gebeurde tijdens een kort ceremonie op het internationale vliegveld van Jakarta, Soekarno-Hatta in Cengkarang, provincie Banten, eerder vandaag.

Geplaatst in Reizen @ 25 april 2013 11:33 door Jeroen · link · 0 reacties


Batik Air gaat full-service vluchten aanbieden vanaf 3 mei Lion Air heeft officieel hun full service maatschappij met de naam Batik Air gelanceerd. Vanaf 3 mei aanstaande zal de maatschappij beginnen met vliegen. De maatschappij heeft bovendien reeds vijf Boeing 787 Dreamliner toestellen besteld, die ze uiterlijk in 2015 geleverd krijgen. Dit is de eerste order voor Dreamliners nadat Garuda Indonesia hun bestelling voor 10 toestellen annuleerde.

Geplaatst in Reizen @ 22 april 2013 14:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vluchten Malindo Air van start gegaan Malindo Air is een Maleisisch-Indonesische maatschappij opgericht in september 2012 door het Indonesische Lion Air en het Maleisische NADI. De maatschappij kreeg eerder dit jaar hun vlieg-certificaten voor MaleisiŽ en is kort daarop begonnen met vluchten tussen Kuala Lumpur, Kota Kinabalu en Kuching, allen in MaleisiŽ.

Geplaatst in Reizen @ 21 april 2013 07:34 door Jeroen · link · 0 reacties


Guntur vulkaan vertoont verhoogde activiteit Een woordvoerder van de overheid, Andi Arief, heeft inwoners en overheidsorganisaties in de buurt van de Guntur vulkaan bij de stad Garut in de provincie West Java gemaand waakzaam te zijn vanwege de hogere activiteit van de vulkaan. "Lokale overheden moeten zich voorbereiden op een uitbarsting," aldus Arief.

Geplaatst in Vulkanen @ 14 april 2013 15:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Gouverneur Widodo: 'Bouw MRT begint in april' De gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, beter bekend als Jokowi, heeft herhaald dat de bouw van het hoogwaardig openbaar vervoer (MRT) deze maand nog zal beginnen. "Ik wil er zeker van zijn dat het project deze maand en zonder verdere vertragingen van start gaat," aldus de gouverneur tijdens een toespraak in Karawaci.

Geplaatst in Algemeen @ 14 april 2013 13:29 door Jeroen · link · 0 reacties


Onderzoek naar vliegtuigcrash Bali van start Onderzoekers proberen vanaf zondag te achterhalen hoe het toestel van prijsvechter Lion Air, afkomstig uit Bandung, bij de landing op Bali door heeft kunnen schieten en in zee terecht is gekomen. Het vliegtuig brak in tweeŽn voordat het tot stilstand kwam in het ondiepe water voor de kust.

Geplaatst in Ongelukken @ 14 april 2013 13:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Vliegtuig Lion Air schiet van landingsbaan in zee op Bali Een toestel van de Indonesische maatschappij Lion Air is rond 15:00 lokale tijd vandaag van de landingsbaan geschoven en is hierbij in de zee terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde op het internationale vliegveld van Bali, waar de landingsbaan vrijwel direct aan de zee grenst, met slechts een paar meter basaltblokken als scheiding.

Geplaatst in Ongelukken @ 13 april 2013 10:59 door Jeroen · link · 63 reacties


President vraagt om bewaren tolerantie President Susilo Bambang Yudhoyono heeft alle partijen opgerorpen om hun tolerantie te bewaren en zich aan ethische codes te houden in de opmars naar de algemene verkiezingen die midden 2014 gehouden zullen worden.

Geplaatst in Religie @ 11 april 2013 10:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Zwangere meisjes mogen niet meedoen aan examens Zwangere meisjes mogen niet meedoen aan de nationale examens, zelfs niet als ze netjes geregistreerd zijn. Dit stelde een lokale functionaris. "Dat zijn de regels waaraan we ons moeten houden," aldus Rustam Akkas, hoofd van de afdeling Middelbaar Onderwijs in de stad Palu in Centraal Sulawesi.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 10 april 2013 06:55 door Jeroen · link · 0 reacties


President roept op tot uitbannen illegale 'toeslagen' President usilo Bambang Yudhoyono heeft regionale overheden opgeroepen om harder te werken aan het uitbannen van illegale toeslagen, in IndonesiŽ bekend als 'pungli'. Deze illegale toeslagen leiden tot problemen bij bedrijven die door de grote illegale toeslagen ineens salarissen niet meer kunnen betalen bijvoorbeeld.

Geplaatst in Corruptie @ 07 april 2013 06:25 door Jeroen · link · 1 reactie


Vluchtelingen Sri Lanka weigeren terug te gaan Zo'n 120 vluchtelingen uit Sri Lanka die eerder schipbreuk leden in de wateren uit de westkust van Sumatra weigeren tot nu toe terug te keren naar hun eigen land, dat geteisterd wordt door sociale conflicten en burgeroorlog.

Geplaatst in Algemeen @ 02 april 2013 02:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Voetsporen zeldzame neushoorn in IndonesiŽ Dierenbeschermers hebben sporen gevonden van een vrijwel uitgestorven neushoornsoort op het Indonesische deel van het eiland Borneo. Lang werd gedacht dat de Sumatraanse neushoorn daar niet meer voorkwam. .

Geplaatst in Milieu @ 29 maart 2013 09:33 door Jeroen · link · 0 reacties


12 lichamen geborgen na aardverschuiving Cililin Reddingwerkers hebben zeker 12 lichamen geborgen nadat een aardverschuiving het dorp Mukapayung in het district Cililin in de provincie West Java heeft getroffen. Eerder vandaag werden nog twee lichamen geborgen nadat urenlang was gezocht naar slachtoffers.

Geplaatst in Ongelukken @ 28 maart 2013 09:09 door Jeroen · link · 0 reacties


Schrijfster Aya Zikken overleden Schrijfster Aya Zikken is op 22 maart j.l. op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter aan persbureau ANP laten weten. Zikken schreef tientallen boeken, vooral over Nederlands IndiŽ. De Atlasvlinder uit 1958 was haar bekendste boek.

Geplaatst in Algemeen @ 24 maart 2013 13:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Minister van Defensie: 'Er zal geen couppoging plaatsvinden' De Indonesische minister van Defensie, Purnomo Yusgiantoro heeft laten weten dat er 'met geen mogelijkheid' een coup zal plaatsvinden. Zijn verklaring volgde op geruchten dat tijdens een grote demonstratie aanstaande maandag een couppoging zou kunnen worden gepleegd.

Geplaatst in Militair @ 23 maart 2013 06:41 door Jeroen · link · 37 reacties


Potentiele geothermale reserves gevonden in Kolaka Het ministerie van Energie en Bodemrijkdommen heeft bekend gemaakt dat er een potentiele geothermale energiebron is gevonden in het district Kolaka in de provincie Zuidoost Sulawesi. De geothermale reserve is gevonden in de buurt van nikkelmijnen bij Kolaka. Dit werd beken gemaakt door Made Suantika, een medewerker van het ministerie.

Geplaatst in Milieu @ 23 maart 2013 06:24 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ voert bewaking grens Sabah verder op Het Indonesische leger heeft meer troepen gestationeerd op de grens met Sabah, in het noordoosten van het eiland Kalimantan. Dit is gedaan om te voorkomen dat het conflict in Sabah kan overlopen naar Indonesisch grondgebied. Dit meldde minister van Defensie Purnomo Yusgiantoro.

Geplaatst in Politiek @ 23 maart 2013 04:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Leger ingezet voor beveiliging regio Timika Het Indonesische leger heeft een compagnie soldaten naar de regio Timika in Papua gestuurd om voor meer veiligheid te zorgen. Deze actie volgt na een aantal gewelddadige incidenten tussen traditionele gouddelvers in het gebied.

Geplaatst in Militair @ 22 maart 2013 04:28 door Jeroen · link · 0 reacties


'38 IndonesiŽrs wacht doodstraf in Saudi ArabiŽ' Zo'n 38 IndonesiŽrs wacht in Saudi ArabiŽ de doodstraf voor het plegen van criminele feiten. Dit meldde de afdeling Bescherming Indonesische Burgers in het Buitenland van Buitenlandse Zaken bij monde van Tatang Budie Razak. "Van de 28 mannen en vrouwen wachten er vier op hun executie terwijl de andere zaken nog niet definitief zijn," aldus Razak.

Geplaatst in Criminaliteit @ 15 maart 2013 05:33 door Jeroen · link · 27 reacties


Politie-generaal onderzocht op mogelijke witwaspraktijken De anti-corruptie waakhond KPK heeft het hoofd van de verkeerspolitie, inspecteur generaal Pudji Hartanto opgeroepen voor verhoor over een witwaszaak waarbij zijn voorganger, inspecteur generaal Djoko Susilo betrokken zou zijn.

Geplaatst in Corruptie @ 15 maart 2013 05:05 door Jeroen · link · 0 reacties


Vraag naar gemaakte regen neemt toe Het Indonesische Agentschap voor Toepassing van Technologie BPPT ontvangt in toenemende mate verzoeken om gemaakte regen te produceren om op deze manier het water in een aantal stuwmeren op een hoger niveau te krijgen, dit in anticipatie op het aankomende droge seizoen.

Geplaatst in Weer @ 11 maart 2013 01:36 door Jeroen · link · 0 reacties


Onverwacht flinke uitbarsting Tangkuban Parahu De Tangkuban Parahu vulkaan ten noorden van de miljoenenstad Bandung is eerder vandaag daadwerkelijk tot een zichtbare uitbarsting gekomen. De vulkaan was al sinds begin dit jaar actiever en toonde tekenen van een uitbarsting, maar deze waren tot vanochtend slechts meetbaar met instrumenten.

Geplaatst in Vulkanen @ 06 maart 2013 12:14 door Jeroen · link · 9 reacties


Sky Aviation ontvangt eerste Sukhoi Superjet De Indonesische luchtvaart-maatschappij Sky Aviation heeft de eerste Russische Sukhoi Superjet 100 in ontvangst genomen tijdens een persconferentie. Hier werd door de maatschappij ook iedereen op het hart gedrukt dat het toestel geheel veilig was. Het is het eerste toestel in een reeks van 12 die aangekocht is door Sky Aviation.

Geplaatst in Reizen @ 28 februari 2013 13:29 door Jeroen · link · 2 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013
  · December, 17 artikelen
  · November, 21 artikelen
  · Oktober, 13 artikelen
  · September, 7 artikelen
  · Augustus, 10 artikelen
  · Juli, 1 artikel
  · Juni, 7 artikelen
  · Mei, 1 artikel
  · April, 11 artikelen
  · Maart, 11 artikelen
  · Februari, 18 artikelen
  · Januari, 25 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Geschiedenis (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,816 pageviews Een website van indahnesia.com