Overzicht 2012 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2012 (alleen laatste 100)

Overzicht 2012 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.VOC-archief rot weg in Jakarta De originele archieven van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, de VOC, liggen in IndonesiŽ te vergaan. Ze zijn opgeslagen in het nationaal archief in Jakarta, waar de omstandigheden verre van gunstig zijn.

Geplaatst in Geschiedenis @ 28 december 2012 01:30 door Jeroen · link · 4 reacties


Eindelijk groen licht voor bouw MRT Jakarta Na weken van onduidelijkheid heeft het provincie-bestuur van Jakarta besloten dat het door zal gaan met de aanleg van de eerste MRT (hoogwaardig openbaar vervoer) lijn volgend jaar. In een toespraak liet de gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, weten dat het MRT project een van de hoofdprogramma's is voor 2013.

Geplaatst in Economie @ 22 december 2012 01:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Regent Garut afgezet over illegaal huwelijk De regionale Volksraad (DPRD) van Garut heeft vrijdag besloten dat de regent van Garut, Aceng Fikri, af moet treden vanwege het schenden van de code ethiek en het breken van zijn gelofte - dit voor zijn ongeregistreerde huwelijk met een tiener.

Geplaatst in Politiek @ 22 december 2012 00:58 door Jeroen · link · 0 reacties


Singapore wil Jakarta helpen bij bouw MRT Singapore heeft aan Jakarta laten weten dat het bereid is om te helpen bij het opzetten van een hoogwaardig openbaar vervoer systeem in de metropool en hoofdstad van IndonesiŽ. Dit meldde de Singaporese ambassadeur aan IndonesiŽ, Anik Kumar Nayar.

Geplaatst in Algemeen @ 07 december 2012 02:38 door Jeroen · link · 11 reacties


Politie-generaal vast om mogelijke betrokkenheid corruptie Een politie-generaal van de Indonesische politie, Djoko Suliso, is opgepakt en urenlang verhoord door de anti-corruptie waakhond KPK in Jakarta. "Er zijn vandaag ondervragingen geweest en hierop ben ik officieel aangehouden," aldus Susilo na de verhoren.

Geplaatst in Corruptie @ 07 december 2012 01:35 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Lion Air voegt weer vluchten toe op bestaande routes De grootste Indonesische luchtvaart-maatschappij, Lion Air, heeft opnieuw een aantal vluchten toegevoegd. Het gaat hier om alle gevallen een vermeerdering van het aantal vluchten op reeds bestaande routes van de maatschappij. Het gaat hier voornamelijk om vluchten in centraal IndonesiŽ.

Geplaatst in Reizen @ 04 december 2012 02:41 door Jeroen · link · 0 reacties


Twee keer stroomuitval internationaal vliegveld Bali De dienstverlening op het internationale vliegveld van Bali, Ngurah Rai, werd afgelopen week twee keer verstoort door een stroomstoring. Afgelopen woensdagmiddag kwam een groot deel van het vliegveld zonder stroom te zitten nadat dit de maandag ervoor ook al gebeurde.

Geplaatst in Stroomvoorziening @ 03 december 2012 03:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Agoda onderscheidt 37 Indonesische hotels Hotelsite Agoda.com heeft aan 37 Indonesische hotels een Gold Circle Award toegekend. Met de awards worden hotels onderscheiden die weten uit te blinken in de competitieve hotelsector.

Geplaatst in Toerisme @ 02 december 2012 01:23 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ gaat door met Sunda Straat brug IndonesiŽ heeft wederom laten weten dat de plannen voor de bouw van de Sunda Straat Brug door zullen gaan. Er zijn nog altijd gesprekken met betrokken partijen, aldus minister Djoko Kirmanto van Openbare Werken.

Geplaatst in Economie @ 30 november 2012 02:36 door Jeroen · link · 0 reacties


Overheid: 'Luxe auto's moeten niet-subsidie brandstof tanken' De Indonesische overheid heeft eigenaren van luxe auto's opgeroepen om te stoppen met het gebruik van gesubsidieerde brandstoffen omdat het gestelde quotum voor 2012 rond Kerstmis op zal zijn. "Heb empatie met diegenen die recht hebben op de subsidie," aldus Rudi Rubiandini, vice-minister van Energie.

Geplaatst in Algemeen @ 29 november 2012 03:48 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Lion Air voegt vluchten toe op bestaande routes De grootste Indonesische luchtvaart-maatschappij, Lion Air, heeft opnieuw een aantal vluchten toegevoegd. Het gaat hier om alle gevallen een vermeerdering van het aantal vluchten op reeds bestaande routes van de maatschappij. Twee van de vluchten zijn avondvluchten naar Pekanbaru en Palembang in zuidelijk Sumatra.

Geplaatst in Reizen @ 26 november 2012 08:47 door Jeroen · link · 0 reacties


Sriwijaya Air opent route Pekanbaru - Batam Sriwijaya Air vliegt per 20 november jongstleden op de door hen nieuw geopende route Pekanbaru - Batam - Pekanbaru. Deze vlucht wordt dagelijks uitgevoerd met vertrek vanuit Pekanbaru om 14:25 en vertrek uit Batam om 15:50. Met deze dagelijkse vlucht verwezenlijkt Sriwijaya Air haar verlangen om te groeien op kortere regionale routes.

Geplaatst in Reizen @ 26 november 2012 08:32 door Jeroen · link · 0 reacties


Citilink opent route Jakarta - Padang De Indonesische maatschappij Citilink, officieel dochtermaatschappij van Garuda Indonesia, heeft per 23 november 2012 een nieuwe route geopend, en wel Jakarta - Padang - Jakarta. Vertrek vanuit Jakarta is om 17:00 lokale tijd en vanuit Padang om 19:25 lokale tijd. De vlucht wordt dagelijks uitgevoerd.

Geplaatst in Reizen @ 26 november 2012 01:53 door Jeroen · link · 0 reacties


Vier vliegtuigen geland op Batam om noodweer Singapore Ten minste vier vliegtuigen die niet in staat waren om op het vliegveld Changi in Singapore te landen vanwege noodweer, zijn uitgeweken naar het nabije Batam in IndonesiŽ. De vier vliegtuigen landden omstreeks de geplande tijd op het vliegveld Hang Nadim op het eiland.

Geplaatst in Weer @ 26 november 2012 01:46 door Jeroen · link · 0 reacties


Nederlander dood bij motorongeluk Noord Bali Een Nederlandse man is om het leven gekomen bij een motorongeluk op de weg tussen Singaraja en Lovina in het district Buleleng afgelopen donderdag. De 66 jarige man, in de Indonesische media Henk Goarenstroom genaamd, overleed ter plekke aan zware verwondingen aan het hoofd toen hij ten val kwam.

Geplaatst in Ongelukken @ 25 november 2012 01:39 door Jeroen · link · 23 reacties

Advertentie

Aardverschuiving legt treinverkeer Jakarta - Bogor plat De Indonesische staats-spoorwegmaatschappij PT Kereta Api Indonesia (KAI) heeft laten weten dat de forenzentreinen tussen Jakarta en Bogor voorlopig uit de dienstregeling zijn gehaald. Een aardverschuiving heeft er namelijk voor gezorgd dat het dubbel spoor op een plek niet meer te gebruiken is. Treinen vanuit Jakarta rijden tot aan het station van Depok, net ten zuiden van Jakarta.

Geplaatst in Ongelukken @ 22 november 2012 13:02 door Jeroen · link · 0 reacties


Drugs dealende agenten opgepakt in Pekanbaru De politie in Pekanbaru, Sumatra, heeft vier soldaten en drie agenten opgepakt die ervan verdacht worden lid te zijn van een drugssyndicaat in Riau. Een woordvoerder van de politie in Pekanbaru, Adang Ginanjar, zei dat de zeven verdachten op verschillende plekken zijn opgepakt.

Geplaatst in Drugs @ 17 november 2012 04:36 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi bespreekt Ciliwung rivier met ministers De gouverneur van Jakarta, Joko Widodo, heeft de ministers van Openbare Werken Djoko Kirmanto en Huisvesting, Djan Farid, ontmoet afgelopen woensdag. Zij bespraken hierbij de normaliseren van de Ciliwung rivier die door de Indonesische hoofdstad loopt.

Geplaatst in Overstromingen @ 17 november 2012 04:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Zeker 14 doden bij overstromingen Mamasa Het aantal doden van de plotselinge overstromingen en aardverschuivingen dat het dorp Oost Batangharu in het district Mamasa in West Sulawesi afgelopen donderdag heeft getroffen is opgelopen naar zeker 14. Drie anderen worden op dit moment nog vermist. Twee gewonden liggen op dit moment nog in het ziekenhuis voor verwondingen opgelopen tijdens de zogenaamde flash flood.

Geplaatst in Overstromingen @ 12 november 2012 10:34 door Jeroen · link · 0 reacties


Groei toerisme neemt af Bisnis.com schrijft dat mensen in de toeristische industrie nu stellen dat het gestelde aantal van 9 miljoen toeristen over heel 2013 behoorlijk aan de optimistische kant is. Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat deze doelstelling gehaald wordt. De schuld zou liggen bij de voortdurende economische crisis.

Geplaatst in Toerisme @ 12 november 2012 10:24 door Jeroen · link · 0 reacties


L'Orťal opent mega-fabriek in IndonesiŽ De Franse cosmeticagigant L'Orťal heeft zijn grootste fabriek ter wereld geopend in IndonesiŽ. Het concern wil hier producten maken voor de sterk groeiende Aziatische markten.

Geplaatst in Economie @ 09 november 2012 01:48 door Jeroen · link · 12 reacties


Indonesische gevangene ontsnapt in boerka Een Indonesische gevangene die een straf van 6 jaar uitzat wegens zijn betrokkenheid bij een radicale islamitische beweging, is woensdag ontsnapt door een boerka aan te trekken. Dat heeft de politie donderdag laten weten.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 09 november 2012 01:45 door Jeroen · link · 8 reacties


Eerste solo-album Mas Paul op iTunes verschenen De titel van dit album is 'Tempo Baru'. De muziek is gecomponeerd, gearrangeerd en gespeeld door Paul Elbers. Deze toetsenist was eerder actief bij RK Veulpoepers BV, Fanfare van de Eeuwigdurende Bijstand, MMWOPS( Making Music While Other People Sleep) als huisorkest van het reizende festival Boulevard of Broken Dreams( tegenwoordig 'De Parade'). Hij maakte ook de muziek voor het album 'Harmoniemodel' van Zjef Naaijkens.

Geplaatst in Cultuur @ 06 november 2012 02:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Activisten werpen smet op Indonesisch staatsbezoek aan Londen Survival International en andere mensenrechtenorganisaties demonstreerden vandaag in Londen tegen het bezoek van president Susilo Bambang Yudhoyono aan het Verenigd Koninkrijk. Dit is het eerste bezoek van een Indonesisch staatshoofd aan Londen in 33 jaar.

Geplaatst in Protesten @ 01 november 2012 01:38 door Jeroen · link · 17 reacties


Batavia Air flirt met AirAsia en faalt In juli dit jaar maakten Batavia Air en AirAsia bekend dat AirAsia via haar Indonesische dochterbedrijf Indonesia AirAsia bijna 80% van de aandelen Batavia Air zou kopen. Dit leidde tot vragen vanuit de overheid, omdat buitenlandse bedrijven geen meerderheidsbelang kunnen hebben in Indonesische bedrijven. Hoewel deze constructie legaal was, was het op zijn minst een onwenselijke situatie.

Geplaatst in Reizen @ 31 oktober 2012 01:46 door Jeroen · link · 0 reacties


14 doden bij gewelddadigheden in Zuid Lampung Twee dagen van ongeregeldheden in het district Zuid Lampung in de provincie Lampung op Sumatra zijn er in totaal 14 doden te betreuren, dit aldus de lokale politie. Vier van hen werden zondag om het leven gebracht, de overige acht op maandag, aldus het hoofd van de politie in Zuid Lampung, Tatar Nugroho.

Geplaatst in Geweld @ 31 oktober 2012 01:08 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie: HASMI is nieuwe terreur-beweging De politie doet onderzoek naar mogelijke banden van de nieuwe HASMI terreurgroep en oudere groeperingen, aldus Suhardi Alius zaterdag. De anti-terreureenheid van de politie, Densus 88, heeft de afgelopen dagen in vier steden op Java, Solo, Bogor, Madiun en de hoofdstad Jakarta, arrestaties verricht.

Geplaatst in Terrorisme @ 30 oktober 2012 02:08 door Jeroen · link · 0 reacties


Ambassade VS doelwit geplande aanslag De ambassade van de Verenigde Staten in Jakarta was een van de doelwitten voor een bomaanslag door de terroristische groepering Harakah Suny Untuk Masyarakat Indonesia HASMI, aldus de politie. "Er zijn vier plekken aangewezen als plek voor een bomaanslag door de HASMI groep, aldus Suhadi Alius, hoofd publiekszaken van de nationale politie.

Geplaatst in Terrorisme @ 27 oktober 2012 02:00 door Jeroen · link · 0 reacties


Istiqlal moskee deelt 5.000 kilo vlees uit Een woordvoerder van de Istiqlal Moskee in Jakarta, de grootste moskee in Zuidoost Azie, heeft bekend gemaakt dat de moskee tijdens Idul Adha in totaal zo'n 5.000 kilogram vlees heeft uitgedeeld.

Geplaatst in Religie @ 27 oktober 2012 01:46 door Jeroen · link · 0 reacties


Marapi vulkaan spuwt witte rook De Marapi vulkaan in de provincie West Sumatra spuwde rond zeven uur in de morgen lokale tijd op zaterdag witte rook uit. De rook was enkele minuten lang zichtbaar totdat een mistbank voor de top van de vulkaan schoof, dit aldus Jon, een inwoner van Sungaipuat in het district Agam.

Geplaatst in Vulkanen @ 27 oktober 2012 01:38 door Jeroen · link · 0 reacties


Piloot en copiloot aan de grond na landing verkeerd vliegveld Het Indonesische ministerie van Transport heeft de piloot en co-piloot van Sriwijaya Air SJ-021 die op het verkeerde vliegveld in Padang, West Sumatra landde, aan de grond gezet. Bisnis.com meldt dat het vliegtuig op het Tabing Padang vliegveld werd neergezet, terwijl het eigenlijk op het vliegveld Minangkabau zou moeten landen.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 22 oktober 2012 04:07 door Jeroen · link · 0 reacties


Celstraf voor prostituees in Padang Een wetsvoorstel van het stadsbestuur van Padang in West Sumatra moet er voor zorgen dat prostituees gestraft kunnen worden met maximaal drie maanden gevangenisstraf en een boete van 50 miljoen rupiah. het voorstel wordt besproken door het stadsbestuur, aldus Jhon Roza Syaukani, voorzitter van het speciale committee voor het wetsvoorstel.

Geplaatst in Algemeen @ 05 oktober 2012 05:00 door Jeroen · link · 49 reacties


Vrouwentrein in gebruik genomen op route Jakarta - Bogor Staats spoorwegmaatschappij PT KAI heeft een een trein in gebruik genomen waar allen vrouwen en kinderen aan boord mogen. De trein rijdt tussen Bogor en Jakarta. "Het is goed, we voelen ons veilig zonder mannen in de trein," aldus Tia Renjani, een van de eerste passagiers op de speciale vrouwentrein.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 05 oktober 2012 04:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi tot gouverneur van Jakarta benoemd De kiescommissie van Jakarta heeft zaterdag Joko Widodo en Basuki Tjahaja Purnama uigeroepen tot de winnaars van de gouverneursverkiezing in de Indonesische hoofdstad. Zij zullen zeer binnenkort benoemd worden tot gouverneur en vice-gouverneur van de hoofdstedelijke regio.

Geplaatst in Verkiezingen @ 01 oktober 2012 02:48 door Jeroen · link · 0 reacties


Minister: 'Betaald visa remt ontwikkeling toerisme' Bisnis.com schrijft dat de Indonesische Minister voor Toerisme en Creatieve Economie, Mari Elka Pangestu, haar bezorgdheid geuit heeft over het feit dat er permanent een bedrag wordt binnengehaald bij het uitgeven van visa bij aankomst. Dit zou leiden tot schade bij de ontwikkeling van he toerisme in IndonesiŽ.

Geplaatst in Toerisme @ 01 oktober 2012 02:17 door Jeroen · link · 3 reacties


Meer vermoedelijke terroristen opgepakt in Solo Afgelopen zaterdag zijn opnieuw twee vermoedelijke terroristen opgepakt in Solo, Midden Java. Ook deze twee worden gelinkt aan het netwerk van Thorik, die zichzelf op 9 september al overgaf aan de politie. Okezone.com meldt dat de twee die opgepakt zijn plannen hadden op korte termijn aanslagen te plegen.

Geplaatst in Terrorisme @ 24 september 2012 13:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Garuda Indonesia gaat vanaf 2015 naar V.S. vliegen Bisnis.com schrijft dat de algemeen directeur van Garuda Indonesia, Emirsyah Satar, bevestigd heeft dat de maatschappij als doelstelling heeft om vanaf 2015 vluchten te gaan uitvoeren tussen IndonesiŽ en de Verenigde Staten. "Garuda zal klaar zijn om naar de V.S. te vliegen in 2015. Tegen die tijd hebben we namelijk onze vloot van Boeing 777-300ER toestellen."

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 24 september 2012 09:45 door Jeroen · link · 0 reacties


Doodstraf ge-eist voor Oegandese drugssmokkelaar Een 39-jarige inwoner van Oeganda, Bashit Gadafi Polikoko, heeft de doodstraf tegen zich horen eisen door de openbaar aanklager op Bali. Polikoko wordt ervan verdacht ruim 1 kilogram methamfetamine Bali in te hebben willen smokkelen.

Geplaatst in Drugs @ 24 september 2012 06:27 door Jeroen · link · 0 reacties


Bali heeft parkeerplaatsen nodig Een groep die zichzelf de Beweging voor Transport in IndonesiŽ (MTI) noemt, heeft de provinciale overheid van Bali en de stad Denpasar opgeroepen om meer orde te brengen in de vervoersmiddelen op het eiland.

Geplaatst in Algemeen @ 23 september 2012 08:34 door Jeroen · link · 0 reacties


Analyst: 'Losgeld voor arrestatie president onzinnig' Het losgeld dat door de separatistische Vrij West Papua Beweging uitgeloofd wordt voor de arrestatie van President Susilo Bambang Yudhoyono tijdens zijn bezoek aan Groot Brittannie heeft geen legale basis, aldus een analist.

Geplaatst in Politiek @ 21 september 2012 04:41 door Jeroen · link · 0 reacties


Jokowi-Ahok winnen in exit-polls Joko Widodo en Basuki Tjahaja Purnama oftewel Jokowi-Ahok hebben de tweede stembusronde gewonnen om het gouverneurschap van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dit blijkt uit exit polls gehouden.

Geplaatst in Verkiezingen @ 21 september 2012 04:23 door Jeroen · link · 0 reacties


Centrale markt in Bangli zwaar beschadigd na brand De Kidul Markt in Bangli, in noordwest Bali, is zwaar beschadigd in een brand afgelopen maandag. Het vuur, dat rond 14:30 lokale tijd uitbrak, vernielde 104 winkels. De brand zorgt direct voor economische schade voor handelaren, maar ook leveranciers, waarop een groot deel van de lokale economie is gebaseerd.

Geplaatst in Ongelukken @ 18 september 2012 11:51 door Jeroen · link · 0 reacties


Jasa Marga: 'Bouw tolweg Bali kan niet worden gestopt' Een woordvoerder van PT Jasa Marga - het consortium dat bouwt aan de Benoa - Ngurah Rai - Nusa Dua tolweg, heeft het wegennet op Bali vergeleken met een patiŽnt met zware hartproblemen.

Geplaatst in Economie @ 18 september 2012 11:02 door Jeroen · link · 0 reacties


Lion Air opent diverse nieuwe routes De grootste luchtvaart-maatschappij van IndonesiŽ, Lion Air, heeft opnieuw een aantal nieuwe routes geopend. Het gaat hierbij om enkele wat minder standaard routes om de enorme nieuwe vraag naar vluchten vanuit de binnenlandse markt te beantwoorden. Enkele van de routes worden deze maand nog in gebruik genomen.

Geplaatst in Reizen @ 10 september 2012 07:55 door Jeroen · link · 0 reacties


Schade aan gebouwen door 4,8 magnitude beving Bogor Zeker enkele honderden gebouwen in het district Bogor hebben schade opgelopen na een aardbeving in het gebied. De aardbeving met een magnitude 4,8, vond plaats om 01:27 lokale tijd zondagochtende vroeg. Het epicentrum van de beving lag op 31 kilometer ten zuidwesten van het district Bogor en vond plaats op een diepte van slechts 10 kilometer.

Geplaatst in Aardbevingen @ 10 september 2012 07:46 door Jeroen · link · 0 reacties


Minister: 'Bali heeft directe vluchten nodig voor toerisme' De Indonesische minister voor Toerisme en Creatieve Industrie, Mari Elka Pangestu, ziet directe luchtverbindingen met Bali als een essentieel onderdeel voor het verder laten groeien van aantallen buitenlandse toeristen naar IndonesiŽ.

Geplaatst in Toerisme @ 09 juli 2012 05:40 door Jeroen · link · 16 reacties


Garuda Indonesia will 80% groeien tot 2015 De Indonesische luchtvaart-maatschappij Garuda Indonesia wil in 2015 in totaal 144 toestellen in gebruik hebben en hiermee 29 miljoen passagiers vervoeren. Op dit moment heeft het bedrijf 81 toestellen in gebruik en vervoerde het in 2011 zo'n 15,5 miljoen passagiers. De nieuwe plannen zouden een groei van 80% in passagiersaantallen betekenen.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 08 juli 2012 06:16 door Jeroen · link · 3 reacties


Ambassadeur: 'IndonesiŽ is vingertje van Nederland beu' Van IndonesiŽ kan niet worden verwacht dat het op mensenrechtengebied al dezelfde standaard heeft als Nederland. "Maar als je goed kijkt, zie je dat er enorme vooruitgang is geboekt."

Geplaatst in Politiek @ 07 juli 2012 14:42 door Jeroen · link · 8 reacties


Belangrijke minister opgeroepen als getuige door KPK De coordinerend minister voor Volkswelvaart, Agung Laksono, is door de anti-corruptiewaakhond KPK ondervraagd als getuige in relatie tot een mogelijke corruptie-zaak bij het project van de Nationale Spelen in Riau.

Geplaatst in Corruptie @ 06 juli 2012 13:33 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig minister: 'Beperk aantal bezoekers Bali' Een voormalige Indonesische minister en lid van een Toeristische committee bij de Verenigde Naties, I Gde Ardika, heeft de provincie Bali opgeroepen om te overwegen een maximaal aantal bezoekers in te stellen voor zowel buitenlandse als binnenlandse toeristen vanwege de beperte capaciteit van het eiland.

Geplaatst in Toerisme @ 06 juli 2012 04:31 door Jeroen · link · 8 reacties


Bijna 20 procent toename in VoA op Bali De provincie Bali heeft in het eerste kwartaal van 2012 het aantal buitenlandse toeristen zien stijgen met bijna 20 procent. De totale opbrengsten van de uitgegeven visa on arrival kwam uit op 14,4 miljoen dollar, ten opzichte van 14,3 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Geplaatst in Toerisme @ 06 juli 2012 03:27 door Jeroen · link · 0 reacties


Rijstterrassen Bali nu UNESCO wereld-erfgoed De UNESCO heeft het overbekende subak-irrigatie-systeem op Bali opgenomen in de kijst van wereld-erfgoed. Dit gebeurde tijdens het 36e assemblee in Sint Petersburg in Rusland.

Geplaatst in Cultuur @ 04 juli 2012 11:18 door Jeroen · link · 2 reacties


Nieuwe directeur Merpati begint aan grote schoonmaak De recent geplaatste nieuwe algemeen directeur van Merpati Nusantara, een staats-luchtvaartmaatschappij, klaagt inmiddels openlijk over de 'enorme corruptie' bij het verliesgevende bedrijf.

Geplaatst in Corruptie @ 25 juni 2012 12:14 door Jeroen · link · 0 reacties


Batavia Air gaat Denpasar - Guangzhou vliegen Nadat de Indonesische maatschappij Batavia Air met succes de route Jakarta - Guangzhou opende, is het nu op zoek naar een nieuwe route om te gaan bedienen. Dit wordt Denpasar Guangzhou. Batavia Air zou in eerste instantie drie keer per week op de route willen gaan vliegen.

Geplaatst in Reizen @ 10 juni 2012 13:36 door Jeroen · link · 0 reacties


Veroordeelde corrupteling opgepakt in San Francisco De voor corruptie veroordeelde Indonesische Sherny Kojongian, door IndonesiŽ gezocht vanwege haar betrokkenheid bij de BLBI zaak van Bank BHS, is opgepakt in San Francisco in de Verenigde Staten.

Geplaatst in Corruptie @ 10 juni 2012 07:57 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ blijft vechten tegen drugs De voorzitter van het Nationaal Agentschap Drugs BBN, Gories Mere, heeft gezegd dat IndonesiŽ het nooit zal tolereren dat er drugscriminaliteit zal plaatsvinden. Het land zal dan ook altijd blijven vechten tegen drugs.

Geplaatst in Drugs @ 10 juni 2012 07:37 door Jeroen · link · 0 reacties


Eťn tijdszone voor heel IndonesiŽ? In een poging om de Indonesische economie efficienter te maken, althans volgens een adviserende werkgroep, heeft IndonesiŽ het plan om ťťn enkele tijdzone in te voeren weer uit de kast gehaald. Hierbij moet de klok in de gehele archipel uiteindelijk dezelfde tijd aanwijzen, gelijk met onder meer Singapore, MaleisiŽ en China.

Geplaatst in Algemeen @ 05 juni 2012 11:15 door Jeroen · link · 12 reacties


Rookverbod van kracht op Bali De provincie Bali werd per 1 juni jongstleden officieel rookvrij verklaard. Op die dag ging namelijk het regionale rookverbod in. De gouverneur van Bali, Made Mangku Pastika, zei dat het rookverbod in openbare plekken stap voor stap zal worden ingevoerd. In eerste instantie is het rookverbod in overheidsgebouwen van kracht gegaan.

Geplaatst in Gezondheid @ 05 juni 2012 10:37 door Jeroen · link · 4 reacties


Tientallen huizen beschadigd na aardbeving in district Sukabumi Enkele tientallen huizen hebben schade opgelopen door een aardbeving met een magnitude van 6.1 ten zuiden van het district Sukabumi vroeg op de maandagavond. Dit meldde een medewerker van het Nationaal Rampenteam.

Geplaatst in Aardbevingen @ 05 juni 2012 08:38 door Jeroen · link · 0 reacties


Oegandees opgepakt voor smokkel van methamfetamine De douane op het internationale vliegveld Ngurah Rai op het toeristische eiland Bali hebben een Oegandees opgepakt voor een poging tot het smokkelen van ťťn kilogram methamfetamine in IndonesiŽ. Bashir Gadafi Palikoko zit op dit moment vast.

Geplaatst in Drugs @ 05 juni 2012 08:31 door Jeroen · link · 0 reacties


Nabestaanden slachtoffers Sukhoi crash krijgen 1,25 miljard De vice-president van CJSC Sukhoi Civil Aircraft, Igor Vinogradov, heeft in een geschreven verklaring laten weten dat de verzekerind nabestaanden van de vliegramp met een Sukhoi Superjet 100 begin vorige maand 1.25 miljard rupiah (ruim 100.000 euro) schadevergoeding zullen krijgen.

Geplaatst in Ongelukken @ 05 juni 2012 08:23 door Jeroen · link · 0 reacties


Concert Lady Gaga afgelast na dreigement islamisten Het concert van popdiva Lady Gaga in IndonesiŽ is afgelast wegens dreigementen van islamitische fundamentalisten. Optredens in Zuid-Korea en de Filipijnen leidden al tot protesten van christelijke groepen.

Geplaatst in Religie @ 27 mei 2012 11:42 door Jeroen · link · 0 reacties


Lady Gaga wellicht toch naar IndonesiŽ voor optreden Lady Gaga mag misschien toch optreden in Jakarta. Het management van de zangeres is volgens MTV News in gesprek met de autoriteiten. Eerder liet de Indonesische politie nog weten dat de show van Lady Gaga op 3 juni in Jakarta niet doorgaat.

Geplaatst in Algemeen @ 24 mei 2012 04:02 door Jeroen · link · 0 reacties


PTDI en Sukhoi blijven samenwerken na crash De algemeen directeur van staats-vliegtuigbouwer PT Dirgantara Indonesia (PTDI), Budi Santoso, heeft laten weten dat de plannen om de Sukhoi Superjet 100 te gaan bouwen gewoon doorgan vinden ondanks het dodelijke ongeluk twee weken geleden in West Java.

Geplaatst in Algemeen @ 24 mei 2012 03:30 door Jeroen · link · 0 reacties


President geeft smokkelaar Corby vijf jaar strafkorting President Susilo Bambang Yudhoyono heeft de straf voor de Australische drugssmokkelaar Schapelle Leigh Corby met vijf jaar verkocht. Dit maakte staatssecretaris Sudi Silalahi bekend.

Geplaatst in Drugs @ 24 mei 2012 03:12 door Jeroen · link · 0 reacties


Islamisten verhinderen doorgaan concert Lady Gaga Lady Gaga mag van de autoriteiten niet optreden in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Het al tijden uitverkochte concert, dat gepland stond voor 3 juni, is verboden omdat gevreesd wordt dat de zangeres 'met haar sexy kleding en dansbewegingen de islamistische zeden ondermijnt en de jeugd corrumpeert.'

Geplaatst in Algemeen @ 16 mei 2012 11:09 door Jeroen · link · 65 reacties


12 lichamen vliegramp IndonesiŽ geborgen Reddingswerkers hebben vrijdag de lichamen geborgen van 12 inzittenden van het Russische vliegtuig dat woensdag neerstortte in bergachtig gebied ten zuiden van de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Geplaatst in Ongelukken @ 11 mei 2012 11:19 door Jeroen · link · 0 reacties


Sriwijaya Air opent business class en nieuwe routes De Indonesische maatschappij Sriwijaya Air heeft vandaag officieel aangekondigd dat ze met nieuw geleverde toestellen twee nieuwe bestemmingen op zullen nemen in hun netwerk. Ook wordt er op verschillende routes vanaf eind mei business class dienstverlening gegeven.

Geplaatst in Reizen @ 11 mei 2012 03:08 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ gaat langste brug in de wereld bouwen De bouw van de Sunda Straat Brug wacht op dit moment op een haalbaarheidsstudie zodat de bouw mogelijk al over enkele jaren kan beginnen. De brug, die de eilanden Java en Sumatra met elkaar moet gaan verbinden, zou na oplevering de langste brug ter wereld zijn.

Geplaatst in Algemeen @ 11 mei 2012 02:45 door Jeroen · link · 31 reacties


Wrak Russisch vliegtuig gevonden bij Bogor De Indonesische luchtmacht heeft donderdag de brokstukken van het vermiste Russische passagiersvliegtuig vanuit een helikopter gesignaleerd. Dat hebben de Indonesische autoriteiten bekendgemaakt. Het vliegtuigwrak ligt op een klif van de vulkaan Mount Salak bij de stad Bogor op ongeveer 1650 meter hoogte.

Geplaatst in Ongelukken @ 10 mei 2012 07:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Sukhoi vliegtuig verdwijnt van de radar boven West Java Een Russisch vliegtuig van het type Sukhoi Superjet is ten zuiden van de Indonesische hoofdstad Jakarta boven Mount Salak van de radar verdwenen. Dat meldt RT. Het vliegtuig verdween van de radar in een bergachtig gebied bij de plaats Bogor, kort nadat de bemanning toestemming had gevraagd om te dalen.

Geplaatst in Ongelukken @ 10 mei 2012 04:55 door Jeroen · link · 0 reacties


Ministerie betaalt vergoeding aan familie Aminah Het ministerie van Arbeid en Transmigratie heeft donderdag een betaling ter compensatie overhandigd aan de familie van Aminah binti Nurkin, een Indonesische werkster in het buitenland die vorige maand overleed in Qatar.

Geplaatst in Algemeen @ 04 mei 2012 04:24 door Jeroen · link · 2 reacties


Politie Jakarta nam vorige maang 30 kilogram meth in beslag De politie in Jakarta heeft in de afgelopen maand in totaal ruim 30 kilogram methamfetamine en 382.000 exstasy-pillen in beslag genomen. Alle illegale drugs waren afkomstig uit MaleisiŽ en China. Ook werden 15 verdachten opgepakt, dit aldus de woordvoerder van de politie in Groter Jakarta, Rikwanto.

Geplaatst in Drugs @ 04 mei 2012 03:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Vice-president roept op tot regelgeving luidsprekers moskeeŽn Vice President Boediono heeft de Indonesische Raad van MoskeeŽn gevraagd om een discussie te beginnen over de mogelijke regulering van het gebruik van luidsprekers van moskeeŽn.

Geplaatst in Algemeen @ 28 april 2012 09:07 door Jeroen · link · 36 reacties


IndonesiŽ promoot bouw kerncentrale op Bangka De Indonesische overheid is op het eiland Bangka begonnen met een campagne om de bevolking in te lichten over de voordelen en de veiligheid van een kerncentrale. Er bestaat een mogelijkheid dat er namelijk ťťn op dit eiland gebouwd gaat worden.

Geplaatst in Stroomvoorziening @ 22 april 2012 01:43 door Jeroen · link · 2 reacties


6,8 magnitude aardbeving nabij Manokwari Een aardbeving met een magnitude van 6,8 op de Schaal van Richter heeft Manokwari in de provincie West Papua opgeschrokken. De beving vond plaats om 10:16 lokale tijd of 08:16 West Indonesische tijd. Er was niet direct nieuws over schade of slachtoffers.

Geplaatst in Aardbevingen @ 21 april 2012 04:42 door Jeroen · link · 0 reacties


Zo'n 70% van alle verkochte alcohol op Bali illegaal Radar Bali meldt dat zo'n 70 procent van alle alcohol verkocht op het eiland illegaal verkocht is. De waarde van de illegale alcohol verkocht op het eiland zou zo'n 1 miljard rupiah per dag zijn, omgerekend zo'n 85.000 euro.

Geplaatst in Criminaliteit @ 16 april 2012 13:19 door Jeroen · link · 26 reacties


PLN neemt grootste zonneenergiecentrale in gebruik Staats-energiebedrijf PLN heeft de grootste zonnekracht centrale tot nu toe in IndonesiŽ in gebruik genomen. In totaal wekt de nieuwe centrale op het Molukse eiland Morotai zo'n 600 kilowatt electriciteit op.

Geplaatst in Stroomvoorziening @ 16 april 2012 02:03 door Jeroen · link · 1 reactie


Tsunami-alarm na 8.5 magnitude beving bij Sumatra Voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra heeft zich woensdag een aardbeving met een kracht van 8,6 op de schaal van Richter voorgedaan. Deze uitzonderlijk zware beving heeft geleid tot een tsunami-alarm dat voor 28 landen in de hele Indische Oceaan van kracht is. Er zijn nog geen meldingen over gewonden of schade.

Geplaatst in Aardbevingen @ 11 april 2012 12:23 door Jeroen · link · 2 reacties


Illegale villa's Bali misbruikt voor buitenlandse werkers? Bagus Sudibya, een zakenman in het toerisme en honorair consul voor Zuid Afrika in Bali zei tegen Bisnis Bali dat er vele buitenlanders in Bali zijn die illegaal hun villa's uitbaten. Hij riep de regering dan ook op om hun onderzoeken naar deze praktijken uit te bereiden en de daders hiervan te straffen.

Geplaatst in Criminaliteit @ 09 april 2012 04:00 door Jeroen · link · 6 reacties


IndonesiŽ gaat werken aan duurzame energie IndonesiŽ zal snel beginnen met het verder ontwikkelen van duurzame energiebronnen om de daling in de oliereserves op te kunnen vangen. Dit liet de vice-minister voor Energie en Bodemrijkdommen, Kardaya Warnika, weten.

Geplaatst in Economie @ 08 april 2012 04:14 door Jeroen · link · 5 reacties


Oude verzoringswet mogelijk dit jaar eindelijk aangenomen Het Indonesische Huis der Afgevaardigden is vastberaden om een verzorgingswet aan te nemen. Dit zei een parlementarier. "De 9e Commissie van het Huis heeft zichzelf als doel gesteld om de besprekingen over de verzorgingswet dit jaar nog af te ronden. We verwachten van ook steun en suggesties van het publiek," zei Herlini Amran, lid van de commissie.

Geplaatst in Gezondheid @ 07 april 2012 13:56 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie Jakarta paraat voor overstromingen Jakarta heeft zeker 1.000 verkeersagenten in hoge paraatheid gebracht vanwege het gevaar op plotselinge overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Er zijn vanwege het slechte weer ook reserves aangesproken. Ook zijn reddingsteams in paraatheid gebracht.

Geplaatst in Overstromingen @ 07 april 2012 04:04 door Jeroen · link · 0 reacties


Miinister: PKS zal uit coalitie stappen De Islamitische Partij van de Welvarende Gerechtigheid PKS, zal uit de coalitie stappen, dit aldus een minister van de partij. "We zijn van plan uit de coalitie te stappen, maar we bespreken dit nog verder," aldus Minister van Sociale Zaken, Salim Segaf Al-Jufri.

Geplaatst in Politiek @ 06 april 2012 01:51 door Jeroen · link · 0 reacties


Bali wil grote delen openbare ruimte rookvrij maken Bali is van plan om een nationale beweging aan te sturen die openbare ruimtes voor een goed deel rookvrij moet maken. Een provinciale wet die 1 juni aanstaande van kracht wordt moet er voor zorgen dat gesloten gebouwen rookvrij worden, hieronder vallen ook hotels en uitgaansgelegenheden. De wet legt ook het adverteren van tabaksproducten aan banden.

Geplaatst in Gezondheid @ 05 april 2012 04:07 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ wil drie extra onderzeeŽrs in 2015 De Indonesische minister van Defensi, Purnomo Yusgiantoro, heeft laten weten dat IndonesiŽ in de komende drie jaar drie nieuwe onderzeeŽrs zal toevoegen aan de huidige twee. Deze uitbreiding zou nodig zijn om de wateren van het land te bewaken.

Geplaatst in Militair @ 04 april 2012 12:02 door Jeroen · link · 0 reacties


Meer zware regen en overstromingen voor Jakarta Inwoners van Jakarta zouden zich de komende dagen op meer overstromingen en verkeersopstoppingen moeten voorbereiden. Dit stelt het Meteorologisch, Klimatologisch en Geofysisch Agentschap BMKG. Er wordt voor de komende drie dagen namelijk nog een grote hoeveelheid regen verwacht voor de hoofdstad.

Geplaatst in Weer @ 04 april 2012 11:15 door Jeroen · link · 49 reacties


Water op tolweg Jakarta - vliegveld zorgt voor files Een medewerker van de verkeerspolitie in Jakarta liet woensdag weten dat enkele delen van de tolweg die Jakarta met het internationale vliegveld Soekarno-Hatta verbind, onder water staan. Dit gebeurde na zware regenval in het gebied.

Geplaatst in Weer @ 04 april 2012 09:49 door Jeroen · link · 0 reacties


Meer beveiligers op Indonesische grenzen De overheid zal gedurende 2012 meer militairen plaatsen aan de grenzen van het land. Ook zullen er 15 nieuwe controlepunten worden opgezet in het district West Kutai in West Kalimantan. Dit meldde een functionaris maandag. "We hebben op dit moment slechts drie controlepunten in West Kutai, veel te weinig," aldus Majoor Generaal Subekti van de Indonesische landmacht.

Geplaatst in Algemeen @ 02 april 2012 12:39 door Jeroen · link · 0 reacties


PKS verzocht uit coalitie te stappen na rebellie brandstofprijzen Een partijlid en kamerlid van de Democratische Partij, Umar Arsal, heeft gezegd dat ministers van de Islamitische PKS partij zich het beste terug kunnen trekken uit het kabinet nadat ze als coalitiepartner geweigerd hebben in te stemmen met het plan om de brandstofprijzen te verhogen.

Geplaatst in Politiek @ 01 april 2012 11:52 door Jeroen · link · 0 reacties


Garuda krijgt Bombardier toestellen voor hub Medan De Indonesische nationale luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia heeft aangekondigd dat het Bombardier CRJ 1000 toestellen in gebruik gaat nemen voor vluchten van en naar de nieuw in te richten 'hubs' Medan en Makassar. De toestellen zullen per eind dit jaar in gebruik genomen gaan worden.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 01 april 2012 04:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Twee mogelijke terroristen doodgeschoten bij Jakarta De politie heeft twee mogelijke terroristen doodgeschoten in Pondok Aren in de zuidwestelijke buitenwijken van Jakarta. "We hebben inderdaad twee personen doodgeschoten. Twee anderen hebben we kunnen oppakken," aldus de politiechef van Groter Jakarta, Untung Rajab.

Geplaatst in Terrorisme @ 01 april 2012 03:52 door Jeroen · link · 0 reacties


Brandstofprijzen nog niet omhoog Het Indonesische Huis der Afgevaardigden heeft in een ellenlange buitengewone stemming besloten om de wet op de nationale begroting van 2012 aan te passen. Hierdoor hoeft de brandstofprijs niet verhoogd te worden per 1 april aanstaande. De uiteindelijke stemming werd vanochtend in de vroege uurtjes afgerond.

Geplaatst in Politiek @ 31 maart 2012 02:59 door Jeroen · link · 0 reacties


Kalla: 'Brandstofsubsidie voornamelijk gebruikt door rijken' Voormalig vice-president Jusuf Kalla heeft gezegd dat de huidige brandstof-subsidies voor een groot deel opgeslokt worden door een klein deel van de rijkere bevolking van IndonesiŽ. "Zij zijn diegene die ervan genoten hebben. Het is niet eerlijk dat de rijken en armen op dezelfde manier behandeld worden," aldus Kalla.

Geplaatst in Politiek @ 30 maart 2012 06:37 door Jeroen · link · 13 reacties


'Minirok = porno': Minister van Religieuze Zaken Na het opzetten van een anti-pornografie werkgroep, heeft de Indonesische Minister van Religieuze Zaken, Suryadharma Ali, gesteld dat alle rokken die boven de knie vallen, zullen toebedeeld worden onder pornografie waarop de werkgroep haar toekomstige werk zal baseren.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 29 maart 2012 11:07 door Jeroen · link · 2 reacties


Politie Jakarta nog altijd paraat voor brandstof-protesten De politie in Groter Jakarta heeft laten weten dat ze nog altijd klaar staan om op te treden tegen brandstofprotesten. Ze zullen tot zeker 5 april paraat zijn. "Na 5 april zullen we wellicht stoppen met het direct paraat zijn voor demonstraties," aldus Rikwanto, een woordvoerder van de regionale politie.

Geplaatst in Economie @ 28 maart 2012 14:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Mandala Air gaat weer vliegen vanaf 4 april De Indonesische minister voor Transport heeft een vliegvergunning, of air operator certificate AOC, afgegeven aan de commissaris en directie van Mandala Airlines. Dit gebeurde pas recentelijk, hoewel het document al op 20 februari 2012 is ondertekend. De maatschappij gaat per 4 april 2012 weer vliegen met drie Airbus 320 toestellen.

Geplaatst in Reizen @ 27 maart 2012 12:22 door Jeroen · link · 0 reacties


Magnitude 5,2 aardbeving treft Talaud, Noord Sulawesi Een aardbeving met een magnitude van 5,2 heeft plaatsgevonden ten zuidwesten van de Talaud Eilanden in de provincie Noord Sulawesi. De beving had plaats om 05:21 lokale tijd op een diepte van slechts vijf kilometer onder de zeebodem. De beving was echter niet krachtig genoeg om een tsunami te veroorzaken, aldus het Meteorologisch, Klimatologisch en Geofysisch Agentschap BMKG vanuit Bandar Lampung.

Geplaatst in Aardbevingen @ 27 maart 2012 12:15 door Jeroen · link · 0 reacties


Garuda Indonesia klaar om verder te groeien Garuda Indonesia zal dit jaar 11 nieuwe toestellen in gebruik nemen die gebruikt zullen worden om het netwerk van de maatschappij uit te breiden. Ook zal Garuda Indonesia 10 nieuwe toestellen toevoegen aan Citilink, de budget-dochter van het bedrijf. Deze vliegt op binnenlandse bestemmingen.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 26 maart 2012 14:50 door Jeroen · link · 0 reacties


Analist: 'Begroting IndonesiŽ komt verder onder druk te staan' De nationale begroting voor 2012 zal steeds verder onder druk komen te staan van de stijgende brandstofprijzen als er niet wordt ingegrepen. Dit stelt een economisch analist. "Met olieprijzen die rond de 126 dollar per vat staan, kan de totale subsidie-last stijgen tot zo'n 238 biljoen rupiah, zo'n 20 miljard euro," aldus Ikhsan Modjo van de Brawijaya Universiteit in Malang, Oost Java.

Geplaatst in Economie @ 26 maart 2012 14:35 door Jeroen · link · 0 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012
  · December, 8 artikelen
  · November, 16 artikelen
  · Oktober, 11 artikelen
  · September, 10 artikelen
  · Juli, 7 artikelen
  · Juni, 9 artikelen
  · Mei, 12 artikelen
  · April, 19 artikelen
  · Maart, 36 artikelen
  · Februari, 60 artikelen
  · Januari, 57 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,766 pageviews Een website van indahnesia.com