Overzicht 2011 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2011 (alleen laatste 100)

Overzicht 2011 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.Lion Air begint met diensten prive-vliegtuigen De Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air, die vorige maand nog de grootste aankoop van vliegtuigen in de geschiedenis van de luchtvaart-industrie bekend maakte, lanceert nu plannen om vanaf midden 2012 een vloot prive-vliegtuigen te gaan bedienen.

Geplaatst in Reizen @ 31 december 2011 08:41 door Jeroen · link · 0 reacties


Onderzoek naar verplaatsing vliegveld Yogyakarta Het plan voor de verplaatsing van het vliegveld Adisucipto in de stad Yogyakarta naar het district Kulon Progo is op dit moment nog in onderzoek. Dit liet een woordvoerder van PT Angkasa Pura I weten.

Geplaatst in Reizen @ 31 december 2011 06:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Marapi vulkaan in Sumatra spuwt as De Marapi vulkaan in West Sumatra barstte gisteren omstreeks 09:15 lokale tijd uit. Hierbij werd een aswolk de lucht in gestuwd die in noordelijke richting oploste, aldus een medewerker van de regionale meteorologische dienst.

Geplaatst in Vulkanen @ 31 december 2011 05:50 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie agenten pleegden geweld tijdens protest Bima Drie agenten hebben geweld gepleegd tijdens een demonstratie en de daarop volgende rellen in de veerboothaven van Bima in West Nusa Tenggara vorige week zaterdag. Dit zei een woordvoerder van de politie.

Geplaatst in Protesten @ 31 december 2011 05:00 door Jeroen · link · 0 reacties


Vrouw president in ziekenhuis met buiktyfus De vrouw van de Indonesische president Yudhoyono is opgenomen in het ziekenhuis. Er is buiktyfus bij haar vastgesteld, een gevaarlijke besmettelijke ziekte die koorts veroorzaakt. Dit maakte Aris Wibudi, woordvoerder van het presidentiele medisch team, donderdag bekend.

Geplaatst in Politiek @ 30 december 2011 02:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Zes maanden cel over diefstal van 20.000 rupiah Een voormalig medewerker van warenhuis Ramayana Robinson hoorde zes maanden cel tegen zich eisen vanwege de vermeende diefstal van 20.000 rupiah, omgerekend zo'n 1,60 euro. Openbaar aanklager Wayan Empu Guana Pura zei dat de 34-jarige Yayuk Winarsih schuldig was aan de diefstal.

Geplaatst in Criminaliteit @ 29 december 2011 15:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Moslims demonstreren tegen bouw kerk Zo'n 3.000 leden van verscheidene Islamitische organisaties hebben donderdag gedemonstreerd tegen de bouw van een kerk. Ze blokkeerden hierbij onder meer de uitrit van de tolweg Cikarang Barat.

Geplaatst in Religie @ 29 december 2011 14:51 door Jeroen · link · 7 reacties


Drie doden door modderstroom Gamalama vulkaan Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen dinsdagavond toen een modderstroom afkomstig van de Gamalama vulkaan in de Molukken enkele dorpen op de hellingen van de vulkaan. Dit meldden functionarissen in Ternate.

Geplaatst in Vulkanen @ 29 december 2011 14:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Waarschuwing om tatoeage-salons op Bali De Australische media waarschuwt voor de mogelijkheid tot het oplopen van een HIV-besmetting door een tatouage te laten zetten op Bali. Deze waarschuwing komt nadat het Department van Volksgezondheid in westelijk Australie een waarschuwing liet uit gaan nadat een Australische man HIV had opgelopen na een bezoek aan een tatouage-salon op het eiland Bali.

Geplaatst in Gezondheid @ 28 december 2011 10:47 door Jeroen · link · 0 reacties


300 IndonesiŽrs in dodencellen in drugszaken Wereldwijd zittern er bijna 300 IndonesiŽrs in dodencellen voor hun betrokkenheid in drugs-gerelateerde zaken. Dit meldde het hoofd van het Nationaal Agentschap Narcotica BNN Gories Mere. "In totaal zijn er 284 IndonesiŽrs in het buitenland ter dood veroordeeld," aldus Mere tijdens een eindejaarstoespraak.

Geplaatst in Drugs @ 28 december 2011 05:59 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Extra vluchten en nieuwe route Lion Air De snel groeiende Indonesische maatschappij Lion Air heeft deze maand weer een aantal toevoegingen uitgerold. Het gaat hierbij om het toevoegen van een aantal vluchten tussen populaire bestemmingen en een nieuwe vlucht, waarmee nu ook Lion Air op de route Surabaya - Singapore de internationale concurrentie aan gaat.

Geplaatst in Reizen @ 28 december 2011 04:42 door Jeroen · link · 0 reacties


Acht Indonesische vissers vermist in wateren West Sumatra Acht vissers zijn dinsdag als vermist opgegeven nadat hun boot door zeer slecht weer getroffen werd. Dit gebeurde uit de kust van West Sumatra, aldus functionarissen ter plekke.

Geplaatst in Ongelukken @ 28 december 2011 03:14 door Jeroen · link · 0 reacties


Lokon vulkaan barst drie keer uit, zorgt voor paniek Drie uitbarstingen van de Lokon vulkaan op het Indonesische eiland Sulawesi hebben dinsdagochtend voor paniek gezorgd onder mensen die in de buurt van de vulkaan wonen. Dit meldden lokale media. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Geplaatst in Vulkanen @ 27 december 2011 15:14 door Jeroen · link · 0 reacties


Huis roept politiechef op matje over rellen Bima De 3e Commissie van het Huis der Afgevaardigden over justitie zal de nationale politiechef van IndonesiŽ, Timur Pradopo, op het matje roepen over de rellen in de veerboothaven van Bima, provincie West Nusa Tenggara afgelopen zaterdag. Bij deze rellen tussen de politie en demonstranten vielen twee doden.

Geplaatst in Geweld @ 27 december 2011 11:04 door Jeroen · link · 0 reacties


Veel IndonesiŽrs werken in Maleisie met valse papieren Veel Indonesische werkers in het buitenland, TKI, hebben meegedaan in het legalisatieproces voor buitenlandse werkers in MaleisiŽ. Het gaat hier onder meer om mensen die niet de juiste papieren hebben om in MaleisiŽ te werken, of zelfs vervalste documenten gebruiken.

Geplaatst in Economie @ 27 december 2011 06:06 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

47 verdachten na dodelijke rellen haven Bima De politie op Bima heeft 47 personen als verdachten aangewezen na de dodelijke rellen in de haven van Bima afgelopen zaterdag. Hierbij kwamen twee demonstranten om het leven toen de politie de haven ontzette.

Geplaatst in Geweld @ 26 december 2011 03:33 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie verdachten verkrachting openbaar vervoer gepakt De politie van Jakarta tezamen met de politie van Depok, direct ten zuiden van Jakarta, hebben drie van de vier verdachten opgepakt in een beroving en verkrachtingszaak. Deze beroving en verkrachting vond op 14 december jongstleden plaats in een voertuig voor openbaar vervoer.

Geplaatst in Criminaliteit @ 26 december 2011 02:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Situatie haven Bima weer normaal na dodelijke rellen De situatie in de haven van Sape op het eiland Bima in de provincie West Nusa Tenggara is weer onder controle nadat er eerder rellen waren uitgebroken tussen de politie en demonstranten zaterdag.

Geplaatst in Geweld @ 26 december 2011 02:12 door Jeroen · link · 0 reacties


Vreedzame viering Kerstavond voor Christenen in IndonesiŽ Kerstavond is voor de Christenen in IndonesiŽ goed verlopen. Op de zaterdagavond voor Eerste Kerstdag werd geen melding gemaakt van ongeregeldheden of andere problemen. Duizenden agenten en militairen door het hele land moesten hier voor zorgen.

Geplaatst in Religie @ 25 december 2011 03:15 door Jeroen · link · 0 reacties


Duizenden veroordeelden krijgen strafverlichting In IndonesiŽ hebben 5.200 gevangenen strafvermindering gekregen vanwege de viering van Kerst. 162 van hen zullen per direct vrijgelaten worden omdat ze speciale remissie ontvingen dit jaar. Dit meldde de algemeen directeur Gevangeniswezen van het Ministerie van Justitie en Mensenrechten Sihabudin gisteren.

Geplaatst in Criminaliteit @ 25 december 2011 01:38 door Jeroen · link · 0 reacties


President: 'Corruptie, bureaucratie remmen economische groei' President Susilo Bambang Yudhoyono heeft vrijdag toegegeven dat corruptie en omslachtige bureaucratie nog altijd zorgen voor een flinke rem op de economische groei in IndonesiŽ.

Geplaatst in Politiek @ 24 december 2011 10:18 door Jeroen · link · 0 reacties


Gamalama vulkaan barst weer uit De Gamalama vulkaan op het Indonesische eiland Ternate is vrijdag rond 15:45 lokale tijd opnieuw tot uitbarsting gekomen. Dit zorgde voor paniek onder dorpelingen in de buurt van de vulkaan. Kristianto, een observant voor de vulkaan, meldde dat de dikke zwarte aswolk een hoogte tot 1.000 meter bereikte.

Geplaatst in Vulkanen @ 24 december 2011 10:12 door Jeroen · link · 0 reacties


BNN: Jakarta nog aan de top aantal drugsgebruikers Het Nationaal Agentschap Drugs BNN laat weten dat Jakarta nog altijd de regio is met het grootste aantal drugsgebruikers. Dit vertelde een woordvoerder van BNN, Sumirat Dwiyanto toen hij hierom gevraagd werd na een toespraak op de Syarif Hidayatullah Islamitische staatsuniversiteit in de stad.

Geplaatst in Drugs @ 24 december 2011 03:07 door Jeroen · link · 0 reacties


75 lichamen geborgen na zinken boot illegale immigranten Reddingsteams in de wateren bij Banyuwangi hebben in totaal reeds 75 lichamen opgevist. Dit zijn alleen slachtoffers van het bootongeluk uit de zuidelijk kust van Oost Java afgelopen zaterdag. Aan boord waren zeker 250 illegale immigranten, op weg van IndonesiŽ naar Australie.

Geplaatst in Ongelukken @ 23 december 2011 02:46 door Jeroen · link · 0 reacties


FPI helpt bij bescherming viering Kerstmis Het Islamitisch Verdedigers Front FPI heeft laten weten bereid te zijn de politie te helpen met de beveiliging van gebedshuizen tijdens de viering van Kerst en Nieuwjaar in het land. Dit zei de voorzitter van de FPI, Habib Rizieq donderdag.

Geplaatst in Religie @ 23 december 2011 01:56 door Jeroen · link · 0 reacties


Drugsbende met Nederlandse banden opgerold in Jakarta De politie heeft een groot drugs-netwerk opgerold in Jakarta. Het vermoeden is dat de bende in de wijk Mangga Dua in Jakarta hun drugs uit Nederland kregen aangeleverd. Er is ťťn verdachte gearresteerd.

Geplaatst in Drugs @ 22 december 2011 11:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽrs naaien monden dicht bij protest ontbossing Een groep demonstranten in IndonesiŽ heeft hun monden dichtgenaaid uit protest tegen de ontbossing in het land. Dit gebeurde tijdens een demonstratie voor het parlementsgebouw in de Indonesische hoofdstad Jakarta donderdag.

Geplaatst in Protesten @ 22 december 2011 10:14 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ gaat gebruik van subsidie-brandstof beperken IndonesiŽ is zich aan het voorbereiden op een beperking van het gebruik van gesubsidieerde brandstof. Dit in lijn met wet 22 uit 2011 over de nationale begroting. Dit meldde Evita Legowo, algemeen directeur Olie en Gas van het Ministerie van Energie en Bodemrijkdommen. "We willen ons uiteraard aan de wet houden," zei Legowo.

Geplaatst in Economie @ 22 december 2011 02:27 door Jeroen · link · 0 reacties


Yudhoyono heeft gesprek over veiligheid rond feestdagen De Indonesische President Susilo Bambang Yudhoyono heeft een gesprek gehad over een groot aantal onderwerpen waaonder de voorbereidingen voor de viering van Kerstmist en Nieuwjaar in het land.

Geplaatst in Algemeen @ 22 december 2011 02:00 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie personen beschuldigd van doden orangoetans Drie personen zijn als verdachte aangewezen voor het doden van orang-oetans in het district Kutai Timur in oostelijk Kalimantan, aldus een functionaris. De drie zijn medewerkers van PT CPS, een palm-olie plantage in het gebied. Er wordt bovendien nog gezocht naar andere verdachten.

Geplaatst in Criminaliteit @ 21 december 2011 04:06 door Jeroen · link · 0 reacties


Zes doden na overstroming, aardverschuiving Midden Java Zeker zes mensen zijn zondag om het leven gekomen na plotselinge overstromingen en een aardverschuiving in een klein dorp in de provincie Centraal Java in Indonesie. Dit meldden functionarissen maandag laat. Er wordt ook nog een aantal mensen vermist.

Geplaatst in Overstromingen @ 21 december 2011 03:32 door Jeroen · link · 0 reacties


Honderden nog vermist na zinken vluchtelingenboot Tot 200 mensen zijn nog altijd vermist na het zinken van de boot waarop ze zich bevonden. De boot overvol met illegale immigranten was op weg naar Australie toen deze zonk uit de zuidelijke kust van Oost Java zaterdagavond, aldus functionarissen. Slechts 50 mensen zijn tot op heden gered.

Geplaatst in Ongelukken @ 21 december 2011 03:07 door Jeroen · link · 0 reacties


Krakatau vulkaan stoot rookwolken uit De Anak Krakatau vulkaan in de Sunda Straat produceert opnieuw een kleine rookwolk. De wolk, met een hoogte van ongeveer 50 meter, kon dit maal prima gezien worden vanaf de observatiepost in Cinangka in de provincie Banten, aldus een medewerker van de observatiepost ter plekke.

Geplaatst in Vulkanen @ 20 december 2011 03:28 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ krijgt twee squadrons F-16's van de VS IndonesiŽ zal mogelijk spoedig al twee squadrons F-16's vanuit de VS ontvangen. Volgens Minister van Defensi Purnomo Yusgiantoro zouden de squadrons mogelijk al in 2014 aan IndonesiŽ geleverd worden.

Geplaatst in Militair @ 20 december 2011 03:15 door Jeroen · link · 0 reacties


Vergunningen reisorganisaties Bali ťťn grote puinhoop De formele oproep van de gouverneur van Bali tot een tijdelijke stop op het uitgeven van nieuwe vergunningen voor reisorganisaties op Bali heeft niet geleid tot enig resultaat. Hoewel de verwachtingen in het begin hooggespannen waren lijkt niemand zich iets van de brief van Made Mangku Pastika aan te trekken.

Geplaatst in Reizen @ 19 december 2011 03:54 door Jeroen · link · 0 reacties


Boot met illegale immigranten zinks bij Prigi Een motorboot met aan boord honderden illegale immigranten uit het Midden Oosten is in internationale wateren uit de kust van Prigi in Oost Java gezonken zaterzag. Gebaseerd op informatie van Antara is de boot in bezit van lokale vissers die ingehuurd waren om de immigranten IndonesiŽ uit te smokkelen.

Geplaatst in Ongelukken @ 19 december 2011 03:48 door Jeroen · link · 0 reacties


Piloot dood, passagiers gewond bij vliegtuigcrash Papua Bij het neerstorten van een klein vliegtuigje op het vliegveld van Abmisibil in het district Okbibab in de provincie Papua is de piloot van het toestel om het leven gekomen en raakten vier passagiers zwaargewond. Het ongeluk gebeurde zaterdag omstreeks 07:40 lokale tijd.

Geplaatst in Ongelukken @ 19 december 2011 03:38 door Jeroen · link · 0 reacties


Wederom geweld in Bounty Discotheque Na de schietpartij voor het Santa Fe Cafe op 5 december jongstleden is er nu weer een incident geweest in de welbekende nachtclub Bounty Discotheque in Kuta. Twee Australische en twee Balinese mannen werden hier neergestoken afgelopen vrijdag.

Geplaatst in Geweld @ 19 december 2011 03:27 door Jeroen · link · 0 reacties


Hongerige apen door het lint op Bali De groepen apen in de regenwouden van Nenggan in het dorp Abiatuwun in het district Tabanan zijn hongerig. Als resultaat hiervan zijn ze op jacht gegaan naar eetbare producten en hebben hierbij landbouwproducten vernield.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 17 december 2011 04:58 door Jeroen · link · 2 reacties


Maleisie laat negen Indonesische vissers vrij MaleisiŽ heeft negen Indonesische vissers vrijgelaten. De vissers werden twee tot drie maanden geleden opgepakt in Maleisische wateren nadat ze vanuit het district Deli Serdang de zee op waren gegaan om te vissen.

Geplaatst in Algemeen @ 17 december 2011 04:42 door Jeroen · link · 0 reacties


'KPK heeft jaren nodig voor onderzoek Bank Century' De vice-voorzitter van de anticorruptie-waakhond KPK liet weten dat het onderzoek naar de nationalisatie van Bank Century mogelijk jaren in beslag zal nemen. Bibit Samad Riyanto reageerde hiermee op verschillende oproepen tot sneller onderzoek in de zaak die de staat 6.7 biljoen rupiah (575 miljoen euro) heeft gekost.

Geplaatst in Corruptie @ 17 december 2011 04:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Democratische Partij moet nog presidentskandidaat aanwijzen President Susilo Bambang Yudhoyono heeft laten weten dat de Democratische Partij vooralsnog geen kandidaat hebben aangewezen voor de algemene verkiezingen in 2014, maar zei wel dat ze dit binnenkort zouden doen.

Geplaatst in Politiek @ 17 december 2011 04:26 door Jeroen · link · 0 reacties


OPM: Indonesische politie doodt 14 rebellen Papua De separatistische Vrij Papua Beweging OPM heeft donderdag bekend gemaakt dat veertien van hun aanhangers om het leven zijn gebracht tijdens een politie-inval in het district Paniai in de onrustige regio Papua. Dit meldde de Jakarta Globe.

Geplaatst in Geweld @ 16 december 2011 00:53 door Jeroen · link · 0 reacties


27 doden in uitbraak knokkelkoorts Sumatra, IndonesiŽ Een recente uitbraak van knokkelkoorts, die nog altijd niet onder controle is, heeft aan zeker 27 mensne het leven gekost in de afgelopen twee maanden. Dit meldden functionarissen in Jambi op het eiland Sumatra. Honderden anderen zijn mogelijk ook ziek geworden.

Geplaatst in Gezondheid @ 16 december 2011 00:42 door Jeroen · link · 0 reacties


Wederom geweld in toeristengebied Kuta Het nachtleven van Kuta heeft de reputatie van geweld en criminaliteit wederom bevestigd vorige week toen een militair buiten diensttijd een beveiliger van het Santa Fe Cafe in Seminyak neergschoten en zwaar verwond.

Geplaatst in Geweld @ 15 december 2011 13:28 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ maakt 1,3 biljoen vrij voor rijst voor de armen De coordinerend minister voor Welvaart Agung Laksono heeft bekend gemaakt dat de overheid in totaal 1,3 biljoen rupiah (1,1 miljard euro) heeft vrijgemaakt voor de aankoop van rijst voor armen.

Geplaatst in Algemeen @ 15 december 2011 12:24 door Jeroen · link · 3 reacties


Twee doden bij bus in ravijn op Sulawesi Een bus met 20 mensen aan boord is in een 80-meter diepe afgrond gereden in het district Noord Kolaka in de provincie Zuidoost Sulawesi. Het ongeluk gebeurde vroeg op de dinsdagmorgen. Er kwamen twee passagiers om het leven. De bus kreeg motorproblemen toen het aan een stevige klim bezig was, aldus ooggetuigen.

Geplaatst in Ongelukken @ 14 december 2011 09:57 door Jeroen · link · 0 reacties


Sterke 6,3 magnitude aardbeving treft Gorontalo Een aardbeving met een magnitude van 6,3 heeft de provincie Gorontalo in noordelijk Sulawesi dinsdag doen opschrikken. Velen vluchtten in paniek hun huizen uit in afwachting van wat er komen zou.

Geplaatst in Aardbevingen @ 14 december 2011 03:19 door Jeroen · link · 0 reacties


Rode Kruis in IndonesiŽ wil 4,5 miljoen bloedzakken vullen Het Indonesische Rode Kruis PMI zal in 2012 alles op alles zetten om in totaal 4,5 miljoen bloedzakken gevuld te krijgen door donoren in het land. Dit zei voorzitter Jusuf Kalla. "We hopen volgend jaar 4,5 miljoen bloedzakken te vullen," aldus de voormalig vice-president tijdens een presentatie ter ere van 1.329 bloeddonoren in Jakarta.

Geplaatst in Gezondheid @ 14 december 2011 02:58 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ en China gaan samenwerken op duurzame energie IndonesiŽ en China gaan kijken of samenwerking voor de ontwikkeling van duurzame energie mogelijk is. Dit meldde de minister van Bosbouw, Zulkifli Hasan eerder. "IndonesiŽ en China hebben beiden de intentie om samen te werken om te anticiperen op het opraken van fossiele brandstoffen," aldus de minister.

Geplaatst in Economie @ 14 december 2011 02:47 door Jeroen · link · 0 reacties


Mijnbouwgigant zegt zich in te zetten voor verbeteringen Het management van de Amerikaanse koper-en goudmijn PT Freeport Indonesia, met het centrum van hun activiteiten in Mimika, Papua, heeft laten weten dat het zal blijven werken om hun tekortkomingen op te lossen. Dit aldus een belangrijk persoon binnen het bedrijf.

Geplaatst in PT Freeport @ 13 december 2011 08:36 door Jeroen · link · 3 reacties


Vijf jaar cel geeist voor voormalige minister Binnenlandse Zaken Een aanklager van de anticorruptie-waakhond KPK heeft vrijdag vijf jaar cel geeist voor voormalig minister van Binnenlandse Zaken Hari Sabarno voor zijn mogelijke machtsmisbruik rond de aankoop van brandweerwagens.

Geplaatst in Corruptie @ 12 december 2011 05:37 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ in onderhandeling over aankoop Sukhoi toestellen Het plan van defensie in IndonesiŽ om zes Sukhoi Su-30MK2 gevechtstoestellen te kopen van Rusland is nog niet rond. Een secretaris van de minister, vice-maarschalk Eris Heriyanto liet dit vrijdag weten.

Geplaatst in Militair @ 11 december 2011 03:26 door Jeroen · link · 0 reacties


Gezochte verdachte corruptie Nunun Nurbaeti opgepakt De coordinerend minister voor Politiek, Justitie en Veiligheid, Djoko Suyanto heeft zaterdag laten weten dat Nunun Nurbaeti, de voortvluchtige verdachte in een belangrijke corruptiezaak, in Bangkok opgepakt is en terug naar IndonesiŽ is gebracht.

Geplaatst in Corruptie @ 11 december 2011 03:18 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ dreigt wederom met blokkade BlackBerry IndonesiŽ heeft Research In Motion (RIM), de maker van de populaire BlackBerry smartphones, opnieuw gedreigd met het platleggen van diensten van het bedrijf in het land. Dit zou kunnen gebeuren omdat het bedrijf "niet voldoende meewerkt" aldus een krant zaterdag.

Geplaatst in Algemeen @ 11 december 2011 03:07 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ raakt in vijf jaar 2,5 miljard euro kwijt aan corruptie Meer dan 300 zaken van verduistering in de afgelopen vijf jaar hebben de Indonesische overheid een totaal van 29,5 biljoen rupiah (2,5 miljard euro) gekost. Dit maakte de financiele autoriteit vrijdag bekend.

Geplaatst in Corruptie @ 11 december 2011 03:03 door Jeroen · link · 9 reacties


Nederland biedt excuses aan voor bloedbad Rawagede Nederland heeft via de Nederlandse ambassadeur in Jakarta, Tjeerd de Zwaan, vrijdag officieel excuses gemaakt voor de Nederlandse militaire operatie in het dorp Rawagede waarbij in 1947 vele burgerslachtoffers zijn gemaakt.

Geplaatst in Geschiedenis @ 10 december 2011 09:50 door Jeroen · link · 72 reacties


VS geeft F-16 toestellen aan IndonesiŽ De VS zullen IndonesiŽ helpen bij het leveren van 24 F-16 gevechtsvliegtuigen. Dit meldde de Amerikaanse ambassadeur aan IndonesiŽ, Scot Marciel, donderdag. "De Verenigde Staten zullen de gevechtsvliegtuigen leveren als hulp aan het Indonesische leger," zei hij.

Geplaatst in Militair @ 10 december 2011 04:12 door Jeroen · link · 0 reacties


Jakarta wint toerismeprijs De provincie Jakarta heeft de prijs gewonnen voor de Beste Provincie voor Ontwikkeling van Toerisme. De prijs werd uitgereikt tijdens de Indonesia Tourism Award ITA 2011.

Geplaatst in Toerisme @ 10 december 2011 03:47 door Jeroen · link · 0 reacties


Minister: 'Geen politieke gevangenen in IndonesiŽ' De coordinerend minister voor Politiek, Veiligheid en Justitie, Djoko Suyanto, heeft gezegd dat er geen politieke gevangenen zijn in IndonesiŽ, ook niet in de onrustige provincie Papua. "Diegenen die nu vastzitten zijn diegenen die de wet hebben overtreden," antwoordde hij nadat hem om bevestiging gevraagd werd.

Geplaatst in Politiek @ 09 december 2011 02:19 door Jeroen · link · 0 reacties


Hasyim: 'Geld achter idee privatisering hajj bedevaart' De voormalige voorzitter van de grootste Islamitische organisatie in IndonesiŽ, Nahdlatul Ulama (NU), Hasyim Muzadi, heeft gezegd dat geld achter het idee zit om de hadj bedevaart te privatiseren.

Geplaatst in Religie @ 08 december 2011 13:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Functionaris: 'Bestrijden armoede moet sneller' IndonesiŽ moet meer energie steken in het bestrijden van armoede in het land omdat het aantal armen nog altijd hoog is. Dit zei een woordvoerder van het Nationaal Agentschap Planning Bappenas.

Geplaatst in Economie @ 08 december 2011 02:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Agent Papua mogelijk door rebellen gedood Maandagochtend is in de onrustige regio Papua, in het uiterste oosten van IndonesiŽ, een agent overleden na een mogelijke aanval van separatisten. Dit melden lokale media dinsdag.

Geplaatst in Criminaliteit @ 07 december 2011 03:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie IndonesiŽ: Sunda Straat gevoelig voor piraterij De Sunda Straat, het water tussen de eilanden Java en Sumatra, is gevoelig voor piraterij, aldus de politie. De politie van Banten gaat hierom dan ook extra letten op de beveiliging van schepen die door de straat varen, aldus Eko Haid, regionale politiechef van de provincie Banten.

Geplaatst in Criminaliteit @ 06 december 2011 11:07 door Jeroen · link · 0 reacties


11 doden bij instorten muur Zuid Sulawesi Zeker elf mensen zijn om het leven gekomen bij het instorten van een muur rond een bouwproject. Het ongeluk gebeurde in zuid Sulawesi in IndonesiŽ, aldus functionarissen ter plekke. Er raakten ook enkele mensen gewond.

Geplaatst in Ongelukken @ 06 december 2011 09:38 door Jeroen · link · 0 reacties


Kamer-secretaris belooft oplossing Yasmin kerk Bogor Kamer-secretaris Dipo Alam heeft laten weten dat hij vorige week een gesprek gehad heeft met vertegenwoordigers van de GKI Taman Yasmin kerk in Bogor, West Java. Hij poogt een dialoog op te starten om het conflict rond de activiteiten van de kerk tot een einde te brengen.

Geplaatst in Religie @ 05 december 2011 10:18 door Jeroen · link · 63 reacties


Drie doden geborgen na overstromingen Sulawesi Nadat overstromingen het dorp Bolapapu in het district Sigi in Centraal Sulawesi troffen zijn uiteindelijk drie lichamen geborgen zondag. Drie personen worden bovendien nog vermist, aldus een functionaris ter plekke.

Geplaatst in Overstromingen @ 05 december 2011 09:51 door Jeroen · link · 0 reacties


Bouw eerste tolweg Bali start binnen twee weken De bouw van de tolweg die Benoa met Nusa Dua gaat verbinden zal binnen nu en twee weken van start gaan. Het project moet vervolgens binnen 12 maanden opgeleverd worden en in gebruik zijn genomen.

Geplaatst in Economie @ 04 december 2011 14:15 door Jeroen · link · 0 reacties


Bali gaat internationaal ziekenhuis bouwen Beritabali.com schrijft dat de provinciale overheid van Bali in de eerste helft van 2012 wil beginnen met de bouw van een nieuw ziekenhuis op internationaal niveau. De overheid heeft hiervoor 168 miljard rupiah (12 miljoen euro) vrijgemaakt. Het ziekenhuis moet zo'n 200 kamers krijgen.

Geplaatst in Gezondheid @ 04 december 2011 10:01 door Jeroen · link · 0 reacties


Zo'n 2.300 IndonesiŽrs nog tussen geweld in Jemen Op dit moment verblijven nog zo'n 2.300 IndonesiŽrs in Jemen, waar honderden anderen al zijn geevacueerd uit het steeds zwaarder wordenge geweld in het land. "Er zijn nog ongeveer 2.300 mensen, maar die hebben nog niet de wens om het land te verlaten," aldus Nurul Aulia, de Indonesische ambassadeur in Jemen donderdag.

Geplaatst in Geweld @ 04 december 2011 09:19 door Jeroen · link · 0 reacties


Abraham Samad verkozen tot nieuw hoofd KPK Abraham Samad is verkozen tot het nieuwe hoofd van de anticorruptie-waakhond KPK voor de periode 2011-2015. Dit werd vrijdag bekend gemaakt. Samad kreeg 43 stemmen van de 56 van leden van de 3e Commissie van het Huis der Afgevaardigden, waarbij Busyro Muqoddas en andere kandidaten aan het korste eind trokken.

Geplaatst in Corruptie @ 04 december 2011 06:25 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ neemt maatregelen tegen Europese crisis IndonesiŽ neemt maatregelen om de impact van de financiele crisis in Europa het hoofd te bieden, mocht er een reactie komen op de nationale economie. Dat zei president Yudhoyono. Hij sprak tijdens een algemene vergadering van zijn kabinet afgelopen vrijdag, hierbij riep hij op dat de Indonesische economie klaar zou moeten zijn om eventuele problemen op te vangen.

Geplaatst in Economie @ 04 december 2011 04:46 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ schrapt moratorium werkers naar MaleisiŽ IndonesiŽ is per 1 december weer begonnen met het sturen van Indonesische werkers naar MaleisiŽ. Per die dag is namelijk het moratorium dat van kracht was afgelopen. Het ministerie van Mankracht zal de komende maanden gebruiken om de situatie te evalueren.

Geplaatst in Economie @ 02 december 2011 12:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Twee agenten aangevallen door gewapende groep Papua Twee agenten zijn door een gewapende groep aangevallen in de buurt van Jayapura vroeg op de donderdag. De twee agenten kwamen naar een dorp toe op informatie dat er onrust zou zijn, aldus een woordvoerder.

Geplaatst in Geweld @ 02 december 2011 04:08 door Jeroen · link · 0 reacties


Vijf doden bij aardverschuiving op Nias Zeker vijf mensen zijn donderdag om het leven gekomen toen een aardverschuiving een dorp op het eiland Nias, ten westen van Sumatra, trof. Functionarissen meldden dat overvloedige regenval de directe aanleiding was. Er worden ook nog een aantal mensen vermist.

Geplaatst in Weer @ 02 december 2011 02:17 door Jeroen · link · 0 reacties


Tsunami-boei gelanceerd ten zuiden van Bali Nadat in 2007 de tsunami-boei ten zuiden van Bali door een storing niet meer werkte, is deze afgelopen week opnieuw gelanceerd door het Agentschap Technologische Toepassing BPPT. Dit gebeurde in samenwerking met de Australische overheid.

Geplaatst in Aardbevingen @ 01 december 2011 02:49 door Jeroen · link · 0 reacties


West Java Foundation begint Batik Akademie De West Java Batik Foundation YBJB is van plan om een Batik Akademie op te zetten voor de training van jongeren. "De West Java Batik Akademie zal mensen opleiden in batik voor de industriele sector," aldus voorzitter Komarudin Hudiya.

Geplaatst in Cultuur @ 01 december 2011 01:22 door Jeroen · link · 0 reacties


Dodental instorten brug Kalimantan opgelopen naar 19 Het dodental als gevolg van het instorten van de brug in Tenggarong, Kutai Kartanegara in Oost Kalimantan stond woensdagmiddag op 19. Er werd eerder op de dag nog een lichaam gevonden zo'n vijf kilometer stroomafwaards van de ingestorte brug. Dit meldde een functionaris ter plekke.

Geplaatst in Ongelukken @ 01 december 2011 01:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie houdt verjaardag OPM goed in de gaten De nationale politiechef van IndonesiŽ, Timur Pradopo, heeft laten weten dat de politie alle activiteiten rond de verjaardag van de Vrij Papua Beweging OPM op 1 december goed in de gaten gehouden zullen worden.

Geplaatst in Algemeen @ 30 november 2011 09:09 door Jeroen · link · 0 reacties


Lichamen uit neergestorte Cessna geborgen Een reddingsteam heeft de lichamen van drie mensen die met hun Cessna 172 PK neerstorten in een berachtig gebied in de buurt van de Ceremai berg inmiddels geborgen. De lichamen konden geborden worden nadat er dagenlang gezocht is naar het toestel.

Geplaatst in Ongelukken @ 30 november 2011 05:07 door Jeroen · link · 0 reacties


Aardbeving treft Bengkulu, West Sumatra Een aardbeving met een magnitude van 5,4 heeft Bengkulu vroeg op de woensdagochtend toen trillen. De beving had plaats om 00:43 lokale tijd, waardoor velen gewekt werden uit hun slaap en zich snel hun huizen ontvluchtten.

Geplaatst in Aardbevingen @ 30 november 2011 04:59 door Jeroen · link · 0 reacties


Oproep tot wetgeving om geboortebeperking af te dwingen Functionarissen in IndonesiŽ hebben de regering opgeroepen om nieuwe wetten in te stellen om op deze manier de bevolkingsgroei af te remmen. Hoofd van het Indonesische Nationaal Agentschap Familieplanning en Bevolking BKkbN, Sugiri Syarief zei dat dergelijke regelgeving nodig was.

Geplaatst in Algemeen @ 30 november 2011 03:54 door Jeroen · link · 6 reacties


Bali verbied roken in openbare gelegenheden De provincie Bali heeft nieuwe wetgeving aangenomen die ervoor zal zorgen dat er spoedig een rookverbod van kracht zal worden in alle openbare plaatsen op het eiland. Dit meldde de Jakarta Globe maandag. Het is nog niet bekend wanneer het rookverbod van kracht zal worden.

Geplaatst in Gezondheid @ 29 november 2011 04:53 door Jeroen · link · 0 reacties


Dodental naar 12 na instorten brug Kalimantan Het dodental van het instorten van een brug op het Indonesische eiland Kalimantan is verder opgelopen naar 12. Dit meldden functionarissen maandag. Meer dan 30 anderen staan op dit moment nog als vermist vermeld.

Geplaatst in Ongelukken @ 29 november 2011 04:45 door Jeroen · link · 0 reacties


Australische tourist dood door electrocutie op Bali Een Australische tourist is om het leven gekomen door electrocutie. Dit ongeluk gebeurde op Jalan Legian in Kuta zaterdagmorgen vroeg, aldus de lokale politie. "Het dodelijke slachtoffer is Jake Mitchell Flannery. Hij werd ge-electrocuteerd tijdens een wandeling op het trottoir ," aldus de politiechef van Kuta, Gede Ganefo.

Geplaatst in Ongelukken @ 28 november 2011 01:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie doden bij instorten brug Kutai Kartanegara Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen en meer dan tien anderen raakten gewond toen de Mahakam II brug, die de districten Tenggarong en Tenggarong Seberang met elkaar verbond, instortte. Beide districten liggen in Kutai Kartanegara in Oost Kalimantan.

Geplaatst in Ongelukken @ 27 november 2011 09:15 door Jeroen · link · 1 reactie


Politie IndonesiŽ laat 12 mogelijke separatisten vrij De Indonesische politie heeft 12 mogelijke separatisten vrij moeten laten nadat ze een dag eerder opgepakt werden door de politie. Hierbij kondigde de politie groots aan dat ze een overwinning hadden geboekt op de Vrij papua Beweging OPM.

Geplaatst in Protesten @ 27 november 2011 04:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Arrestaties na gewelddadig arbeidersprotest Batam Zeker 27 mensen zijn opgepakt na twee dagen van gewelddadige protesten op het eiland Batam in de provincie Riau Eilanden. Bij de protesten raaken 20 mensen gewond. De politie liet weten dat de arrestaties gemaakt zijn tijdens gewelddadigheden rond een hoger minimum-loon.

Geplaatst in Protesten @ 27 november 2011 04:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Natuurbeschermers: 'Sumatraanse neushoorn bijna uitgestorven' Indonesische natuurbeschermers hebben donderdag gewaarschuwd dat de Sumatraanse neushoorn in de provincie Lampung met uitsterven wordt bedreigd. Dit wordt veroorzaakt door jacht op het dier en de vernietiging van de leefomgeving. Eerder werd de Westelijke Zwarte neushoorn uitgestorven verklaard.

Geplaatst in Milieu @ 25 november 2011 04:01 door Jeroen · link · 0 reacties


Saman dans genomineerd voor UNESCO werelderfgoed De Saman dans uit Aceh zal worden genomineerd voor erkenning als cultureel erfgoed op de zesde zitting van het UNESCO Committe voor Cultureel Erfgoed, die gehouden wordt in Nusa Dua van 22 tot 29 november 2011.

Geplaatst in Cultuur @ 25 november 2011 01:60 door Jeroen · link · 0 reacties


Middelsterke aardbeving ten zuiden van Yogyakarta Een middelzware aardbeving met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter heeft zich voorgedaan ten zuiden van de stad Yogyakarta. De beving vond plaats om 10:55 lokale tijd vanochtend.

Geplaatst in Aardbevingen @ 24 november 2011 13:19 door Jeroen · link · 0 reacties


Duizenden huizen onder water in Noord Sumatra Overstromingen die volgden op zware regenval woensdag, hebben zeker 2.000 huizen in het district Belawan in Noord Sumatra onder water gezet. "Huizen in Belawan I en Belawan II zijn het zwaarst getroffen door de wateroverlast, aldus Andi Syukur Harahap, districtshoofd van Belawan.

Geplaatst in Overstromingen @ 24 november 2011 09:29 door Jeroen · link · 0 reacties


Marzuki: 'Basis VS bedreiging voor stabiliteit regio' De spreker van het Huis der Afgevaardigden DPR, Marzuki Alie, heeft gezegd dat de aanwezigheid van een militaire basis van de VS in Australie absoluut een impact zou hebben op de stabiliteit die de ASEAN, de Associatie van Zuidoost-Aziatische Landen, met zorg wil kweken in de regio.

Geplaatst in Politiek @ 24 november 2011 01:59 door Jeroen · link · 0 reacties


Krakatau vulkaan blijft doorlopend rook uitspuwen De Anak Krakatau vulkaan in de Sunda Straat, uit de kust van West Java, spuwt doorlopend een witte rookwolk uit. Het Centrum voor Geologische Rampen PVMBG heeft echter laten weten dat de alarmstatus van de vulkaan gehandhaafd blijft op drie, op een schaal van vier.

Geplaatst in Vulkanen @ 24 november 2011 01:45 door Jeroen · link · 0 reacties


Staat wil schikken met nabestaanden bloedbad Rawagede Nederland wil een schikking treffen met de nabestaanden van het bloedbad dat Nederlandse militairen in 1947 in het dorp Rawagede op Java aanrichtten. De Staat is daarover in gesprek met de advocaat van de nabestaanden.

Geplaatst in Geschiedenis @ 23 november 2011 11:41 door Jeroen · link · 0 reacties


Gouverneur wil prostitutie Oost-Java uitbannen In 2014 moeten alle bordelen en rosse buurten in het Indonesische Oost-Java zijn verdwenen. Dat heeft gouverneur Soekarwo gezegd, meldde The Jakarta Post woensdag. "Hoe eerder ze dicht zijn, hoe beter. Dergelijk immoreel gedrag willen we niet langer", aldus de gouverneur. In het gebied zouden bijna 50 bordelen zijn.

Geplaatst in Cultuur @ 23 november 2011 11:30 door Jeroen · link · 3 reacties


Twee arrestaties voor doden orang oetans De Indonesische politie heeft maandag twee mannen opgepakt voor het vermoeddelijk doden van tientallen orang oetans en apen. Dit gebeurde in de provincie Oost Kalimantan, aldus de Jakarta Post dinsdag.

Geplaatst in Milieu @ 23 november 2011 01:41 door Jeroen · link · 0 reacties


Bezorgdheid over disrespect staatssymbolen De spreker van het Indonesische Huis der Afgevaardigden, Marzuki Alie, is bezorgd over het toenemende disrespect naar staatssymbolen in het land. Hij zei eerder dat "het in onze democratie nu normaal is dat staatssymbolen niet lijken te bestaan. De president als symbool moet gerespecteerd en niet vernederd worden."

Geplaatst in Politiek @ 22 november 2011 12:12 door Jeroen · link · 0 reacties


Hoofd TNI tegen stemrecht militairen Het nationale hoofd van het Indonesische leger TNI, admiraal Agus Suhartono, heeft gezegd dat hij bang is dat als zijn militairen stemrecht zouden krijgen in de verkiezingen van 2014, dit zou kunnen leiden tot verdeeldheid in het leger.

Geplaatst in Militair @ 22 november 2011 11:30 door Jeroen · link · 0 reacties


Karawang aangewezen als lokatie nieuw vliegveld De overheid heeft Karawang in West Java aangewezen als de locatie voor een nieuw vliegveld. Dit meldde een functionaris van het Ministerie van Transport. Hij zei dat de overheid een nieuw vliegveld wilde bouwen om de overbelasting van het huidige Soekarno-Hatta vliegveld in Cengkareng te beperken.

Geplaatst in Economie @ 21 november 2011 01:50 door Jeroen · link · 0 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011
  · December, 78 artikelen
  · November, 68 artikelen
  · Oktober, 42 artikelen
  · September, 49 artikelen
  · Augustus, 56 artikelen
  · Juli, 46 artikelen
  · Juni, 52 artikelen
  · Mei, 57 artikelen
  · April, 58 artikelen
  · Maart, 66 artikelen
  · Februari, 67 artikelen
  · Januari, 64 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,703 pageviews Een website van indahnesia.com