Overzicht 2009 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2009 (alleen laatste 100)

Overzicht 2009 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.Aanslag op Bali over een paar uur? De Amerikaanse ambassade in de Indonesische hoofdstad Jakarta waarschuwt voor het mogelijke gevaar van een bomaanslag op het bij toeristen populaire eiland Bali. Volgens de ambassade moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat op oudejaarsavond een terreuraanslag wordt gepleegd.

Geplaatst in Terrorisme @ 31 december 2009 10:28 door Jeroen · link · 26 reacties


Voormalig minister Frans Seda (86) overleden Een voormalig minister van Financien, Franciscus Xaverius (Frans) Seda, is eerder vandaag overleden. Dit werd bevestigd door een nabije vriend van de welbekende Katholieke politicus, Policarpus da Lopez. Hij liet weten dat hij een telefoontje ontving waarin bevestigd werd dat de voormalig politicus inmiddels overleden was.

Geplaatst in Algemeen @ 31 december 2009 08:44 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ ziet aantal toeristen in 2010 met 8.5% stijgen IndonesiŽ heeft als doelstelling om zeven miljoen buitenlandse toeristen te trekken in 2010. Dit is flink hoger dan de 6.45 miljoen die dit jaar een bezoekje brachten aan het land. Dit maakte de minister van Toerisme en Cultuur, Jero Wacik gisteren bekend. De minister zei dat de doelstelling van 6.4 miljoen toeristen voor 2009 inmiddels gehaald werd, ondanks de wereldwijde economische problemen en zelfmoordaanslagen op twee hotels in Jakarta afgelopen juli.

Geplaatst in Toerisme @ 31 december 2009 04:22 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig president 'Gus Dur' (69) dood Voormalig president van IndonesiŽ Abdurrahman Wahid, ook bekend onder de populaire naam Gus Dur, is laat in de middag overleden in het Cipto Mangunkusumo ziekenhuis in Centraal Jakarta. Zijn dood werd bevestigd door zijn broer Sholahudin Wahid. Maman Imanulhaq, een woordvoerder van de PKB, de politieke partij van Wahid, bevestigde dat hij overleed tijdens een operatie aan zijn gebit in het ziekenhuis.

Geplaatst in Algemeen @ 30 december 2009 14:59 door Jeroen · link · 11 reacties


Overheid Bali heroverweegt mogelijk uitgifte tax-vergunningen Volgens Beritabali.com, is het mogelijk dat de provinciale overheid van Bali hun huidige standpunt over het uitgeven van nieuwe taxi-vergunningen zal herzien. Dit bericht volgt na demonstraties en protesten door honderden taxi-chauffeurs die tegen de plannen zijn om meer taxi's toe te laten op het eiland.

Geplaatst in Algemeen @ 30 december 2009 07:07 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Familie Noordin M. Top nieuw doelwit Baridin Latief en Ata, de schoonvader en zwager van Noordin M. Top, een hoogstaande terrorist die eind september tijdens een politie-inval in het district Surakarta om het leven kwam, zijn de nieuwste doelwitten in de strijd tegen het terrorisme in IndonesiŽ. De politie maakte bekend dat zij nu beschuldigd worden van het schuil houden van een voortvluchtige terrorist.

Geplaatst in Terrorisme @ 30 december 2009 03:48 door Jeroen · link · 0 reacties


Brand in kelderverdieping Blok M PLaza Eerder vanochtend is er brand uitgebroken op de kelder-verdieping van het Blok M Plaza winkelcentrum in Zuid Jakarta. Volgens de aanwezige brandweer is het aannemelijk dat de brand veroorzaakt is door een kortsluiting in een van de noodstroom-voorzieningen die op die verdieping staan. Er raakte niemand gewond door de brand omdat het winkelcentrum gesloten was toen de brand uitbrak.

Geplaatst in Ongelukken @ 30 december 2009 01:36 door Jeroen · link · 0 reacties


O jee, AustraliŽr opgepakt voor twee gram marihuana Een Australische vader, Robert Paul McJannett (48) die met zijn 21-jarige zoon naar Bali vloog gisterenavond, is opgepakt voor het in bezit hebben van illegale drugs. Deze zaak is echter niet een standaard smokkelaars-verhaal, maar wellicht 'je eigen spullen bij je hebben', daar Robert Paul slechts twee gram marihuana bij zich had.

Geplaatst in Drugs @ 29 december 2009 04:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Als je niet van ze kunt winnen, verban je ze gewoon Nadat er eerder al klachten waren door omwonenden in Kuta, krijgt het pas geopende Tune Hotels in Kuta en Legian nu te maken met zwaardere kritiek. Dit maal afkomstig van lokale wetgevers die zowel de handel en wandel wat milieu alsmede de 'destructieve' prijszetting aan de kaak stellen.

Geplaatst in Economie @ 29 december 2009 01:43 door Jeroen · link · 0 reacties


Twee Britten in gevangenis in vastgoed fraude Radar Bali brengt het verhaal van wederom een mislukte vastgoed-transactie door buitenlanders die pogen land in Bali te kopen. Twee Britten, Christopher James Forbes (50) and Angus Knowles Jackson, werden op Kerstavond opgepakt vanwege mogelijke criminele activiteiten nadat Dmitry Chernikov, een Rus, een aangifte had gedaan bij de politie. De twee adverteren met hun Bali View Apartement aan Jalan Nakula 390.

Geplaatst in Criminaliteit @ 28 december 2009 10:55 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Japanse vrouw vermoord op Bali Een 41-jarige vrouw uit Japan is dood aangetroffen in het huis dat ze huurde in het toeristische Kuta op het populaire vakantie-eiland Bali. Hiromi Shimada werd naakt aangetroffen met haar benen bij elkaar gebonden. Ze had meerdere steekwonden, alsud Gede Sugianyar, een woordvoerder van de politie op het eiland.

Geplaatst in Criminaliteit @ 28 december 2009 02:12 door Jeroen · link · 0 reacties


BTW-teruggave voor buitenlandse bezoekers De overheid zal vanaf volgend jaar zorg gaan dragen voor btw-teruggave voor buitenlandse toeristen die een bezoekje brengen aan IndonesiŽ. De nieuwe regeling moet ingaan op 1 april 2010 en is geen grapje. Een aantal vliegvelden zal faciliteiten krijgen om terugbetaling van de btw te kunnen uitvoeren. Er zijn echter wel wat beperkingen aan gesteld.

Geplaatst in Economie @ 27 december 2009 03:45 door Jeroen · link · 0 reacties


Sexy en Indonesisch #9: Vijf keer Marissa Hier is Marissa Frank Lee, die normaal gewoon Marissa genoemd wordt. Ze is geboren en getogen in Surabaya. Met haar geboortedatum van 18 juni 1983 maakt dat haar op dit moment 26 jaartjes jong. Ze ging naar school in Surabaya en is op dit moment model voor enkele bladen en heeft tevens wat rolletjes in sinetron (Indonesisch voor 'soap') gedaan. Hieronder het resultaat van 168 centimeter lichaam en 42 kilootjes.

Geplaatst in Sexy @ 27 december 2009 02:35 door Jeroen · link · 0 reacties


6,7 magnitude aardbeving treft de Molukken Een aardbeving met een magnitude van 6,7 op de Schaal van Richter heeft delen van oostelijk IndonesiŽ opgeschokken. De beving die plaats vond in de zuidelijke Molukken had plaats om 17:57 lokale tijd en lag op een diepte van 67 kilometer onder de zeebodem. Het epicentrum van de beving lag op zo'n 152 kilometer ten zuidwesten van het eiland Tual. Er waren geen directe meldingen van schade of slachtoffers.

Geplaatst in Aardbevingen @ 26 december 2009 11:30 door Jeroen · link · 0 reacties


Dit stond er op de foto! #13 De 'Gili Eilanden' - wat eigenlijk een vreemde naam is want het woord 'Gili' betekent al eiland - zijn een serie kleine eilandjes uit de westkust van het eiland Lombok die in de afgelopen jaren razend populair zijn geworden onder grote hordes toeristen. De eilandjes staan bekend als extreem vrij; drugs zouden er vrijelijk beschikbaar zijn. Echter is het bezit en gebruik van drugs in geheel IndonesiŽ strafbaar met jaren gevangenisstraf.

Geplaatst in Foto raden @ 26 december 2009 08:43 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Gunung Bagging: een nieuwe website voor klimmers IndonesiŽ is een paradijs voor klimmers, maar het kan soms een beetje moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Een nieuwe website moet je helpen bij die eerste stappen. Dan Quinn maakt lijstjes. Hij maakt lijstjes van dingen die hij moet doen. Hij maakt lijstjes van dingen die hij moet komen. En hij heeft een lijst gemaakt van bergen die je moet beklimmen. "Zonder een lijst, krijg ik dingen niet gedaan," zegt hij.

Geplaatst in Overig @ 26 december 2009 08:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Vijf jaar na de tsunami: wachten op permanente huizen Volgens de Wereldbank heeft de Indonesische overheid groot leiderschap laten zien in het coŲrdineren van de zeven miljard dollar aan ontwikkelingshulp gegeven na de tsunami. Duizenden huizen, scholen, overheidsgebouwen en ziekenhuizen werden gebouwd door het agentschap dat speciaal was opgericht voor de wederopbouw. Afgelopen april werd het agentschap gesloten.

Geplaatst in Aardbevingen @ 26 december 2009 08:00 door Jeroen · link · 2 reacties


Schildpadden redden op Bali De negatieve reputatie van Bali als centrum van de slacht en verkoop van schildpadden is langzaam aan het veranderen. Dit komt voornamelijk door een aantal bijna heldhaftige initiatieven zoals het opzetten van het Bali Schildpad Educatie en Beschermingscentrum dat vijf jaar geleden op het eiland Serangan werd opgezet.

Geplaatst in Milieu @ 26 december 2009 03:06 door Jeroen · link · 0 reacties


Schoonvader Noordin M. Top opgepakt De nationale politie in IndonesiŽ heeft bevestigd dat ze Bahrudin Latif alias Baririn, de schoonvader van de inmiddels doodgeschoten Maleisische terrorist Noordin M. Top hebben opgepakt. "We hebben zijn arrestatie inmiddels bevestigd. Hij werd in het regentschap Garut in West Java opgepakt afgelopen donderdag rond vijf uur in de morgen," zei een medewerker van de politie.

Geplaatst in Terrorisme @ 25 december 2009 14:04 door Jeroen · link · 0 reacties


Fijne Kerstdagen! Vanuit mijn normale werkplek, in dat mooie tropische land dat we kennen als IndonesiŽ wens ik alle bezoekers, lezers en meekijkers van indonesiepagina.nl fijne Kerstdagen toe. Dat het eten maar lekker zal smaken, het bezoek maar snel weer de deur uit is en de wegen niet te glad zijn. Ondertussen kunnen we wellicht ook nog een beetje denken aan de oorspronkelijke redenen van de viering van dit feest.

Geplaatst in Website @ 25 december 2009 02:34 door Jeroen · link · 0 reacties


Puinhoop bij PLN Cikarang #5 Na een maand van 'onzekerheid' ging ik eind vorige week richting het kantoor van de PLN om mijn stroomrekening te betalen. Het was de vijfde keer dat ik hier was, om slechts de rekening te betalen voor de stroom die ik verbruikt had sinds ik in juni mijn nieuwe woning betrok. Eerdere pogingen strandden om diverse redenen, zie hiervoor de gerelateerde blog-artikelen.

Geplaatst in Lippo Cikarang @ 24 december 2009 08:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Wat staat er op de foto? #13 Wat staat er op de foto hieronder? Het is slechts een uitsnede uit een grotere foto die morgen op indonesiepagina.nl gepubliceerd gaat worden, maar we geven je een voorsprong om te raden wat er op de foto zou kunnen staan. De exacte naam van wat je ziet is fantastisch, echter is een omschrijving van wat je ziet en waar het zou zijn ook goed. We zullen morgen meer informatie geven als deze foto gepubliceerd wordt in de fotogalerie 'Zien is geloven'.

Geplaatst in Foto raden @ 24 december 2009 08:23 door Jeroen · link · 1 reactie


UNESCO wil drie plekken op Bali als nieuw cultureel erfgoed Beritabali.com meldt dat drie gebieden in Bali mogelijk door de UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization) als cultureel erfgoed worden benoemd in 2010. De drie gebieden zouden gelden als bepalend beeld voor het eiland en omvatten de rijst-terrassen van Jatiluwih bij Tabanan, de Pakerisan rivier-vallei in Gianyar en het subak (traditioneel irrigatie-systeem) in Taman Ayung in Badung.

Geplaatst in Cultuur @ 24 december 2009 07:44 door Jeroen · link · 0 reacties


11.000 agenten voor feestdagen in Midden Java De provincie Midden Java heeft laten weten dat er in totaal zo'n 11.000 politie-agenten klaarstaan om de komende viering van Kerst en Nieuwjaar te beveiligen in de provincie. Het hoofd van de politie in de provincie, Alex Bambang Riatmodjo, liet dit gisteren weten.

Geplaatst in Algemeen @ 24 december 2009 01:44 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuw gebouw Metro warenhuis ingestort in Jakarta Een aantal mensen zit vast nadat een gebouw van warenhuis Metro Tanah Abang gedeeltelijk instortte. Honderden mensen zijn op dit moment op zoek naar mensen die onder het puin vast zitten. Ten tijde van het instorten waren er veel mensen in het gebouw die bezig waren met hun Kerst-inkopen. Het gedeelte dat instortte werd slechts drie maanden geleden in gebruik genomen.

Geplaatst in Ongelukken @ 23 december 2009 06:02 door Jeroen · link · 0 reacties


6,1 magnitude aardbeving treft West Sumatra Een aardbeving met een kracht van 6,1 op de Richter Schaal heeft het gebied rond Padang, West Sumatra vanochtend getroffen. De beving vond plaats om 08:11 lokale tijd. Er waren niet direct meldingen van schade en of slachtoffers. De beving lag op 56 kilometer afstand ten zuidoosten van Siberut en had plaats op een diepte van 10 kilometer onder de zeebodem. Deze informatie werd bekend gemaakt door het Meteorologisch, Klimatologisch en Geofysisch Agentschap BMKG.

Geplaatst in Aardbevingen @ 23 december 2009 04:09 door Jeroen · link · 0 reacties


Promotie condoom wekt woede conservatieve Moslims Een campagne om IndonesiŽrs aan te moedigen om condooms te gebruiken in een nationale anti-HIV/AIDS campagne heeft tot kritiek geleid van conservatieve Islamitische groeperingen, die stellen dat het onzedelijkheid bevorderd. "In plaats van het indammen van AIDS, zal het stimuleren van condoomgebruik alleen maar leiden tot een verdere verspreiding van de ziekte," zei Ismail Yusanto een woordvoerder van de radicaal Islamitische Hizbut Tahrir.

Geplaatst in Religie @ 22 december 2009 02:29 door Jeroen · link · 0 reacties


Garuda opent tien nieuwe routes in 2010 Antara meldt dat Garuda Indonesia van plan is om volgend jaar zeker tien nieuwe binnenlandse en buitenlandse routes te openen. Dit gaat gebeuren zodra de 23 aangekochte toestellen toegevoegd kunnen worden aan het armada van het vlaggenschip van IndonesiŽ. Pujobroto, een woordvoerder van Garuda, liet de pers in Bima op het eiland Sumbawa, weten dat er na de 18 nieuwe routes dit jaar, er volgend jaar nog zeker 10 bij zullen komen.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 22 december 2009 02:05 door Jeroen · link · 0 reacties


Vliegtuig Wings Air glijdt over landingsbaan en gaat kapot Een oud McDonnell Douglas vliegtuig van maatschappij Wings Air is eindelijk kapot. Dit gebeurde op het Syamsuddin Noor vliegveld bij de stad Banjarbaru in Zuid Kalimantan. Het vliegtuig kwam daar aan om 18:15 na een vlucht vanaf Surabaya toen het vliegtuig over de landingsbaan gleed en direct kapot ging. Alle 160 passagiers en bemanning waren veilig, maar er was wel lichte paniek tijdens het incident.

Geplaatst in Ongelukken @ 22 december 2009 01:49 door Jeroen · link · 0 reacties


Wiel Merpati vliegtuig ontploft bij landing Een Boeing 737-300 vliegtuig van de maatschappij Merpati Nusantara kreeg te maken met een ontploffend wiel van het landingsgestel toen het vliegtuig landde op het Sultan Hasanuddin vliegveld in Makassar, Zuid Sulawesi. Het incident gebeurde vanochtend in alle vroegte. Er raakte niemand gewond, maar omdat het vliegtuig op de landingsbaan tot stilstand kwam liepen twee andere vluchten vertraging op.

Geplaatst in Ongelukken @ 21 december 2009 05:52 door Jeroen · link · 0 reacties


Komodo Eiland zakt naar 17e plek in verkiezingen Komodo eiland is naar de 17e plaats gezakt in de race voor een plek tussen de zeven nieuwe natuurlijke wonderen in de wereld. Minister van Toerisme en Cultuur, Jero Wacik, liet weten dat hij zich zorgen maakt over de veiligheid in zijn land, waardoor er misschien minder mensen stemmen op het enige Indonesische 'wonder' in de lijst.

Geplaatst in Milieu @ 21 december 2009 02:08 door Jeroen · link · 0 reacties


Hotels op Lombok bijna volledig volgeboekt De komende Kerstdagen en Nieuwjaar zorgen ervoor dat er massa's mensen richting Lombok vertrekken. Het eiland direct ten oosten van het toeristische eiland Bali meldt dat 80 procent van de hotels en homestays inmiddels al geheel vol zit. Boekingen zijn gemaakt door IndonesiŽrs alsmede buitenlandse toeristen. Op de welbekende Gili Eilanden zijn vrijwel alle hotels al geheel volgeboekt.

Geplaatst in Toerisme @ 20 december 2009 13:16 door Jeroen · link · 3 reacties


Metro in Bandung? Echt niet! Plannen voor de bouw van een acht kilometer lange metro in de stad Bandung, de hoofdstad van de provincie West Java, lijken niet meer dan een droom. Een Chinese investeerder die kennelijk wat interesse had in de bouw van de eerste ondergrondse in IndonesiŽ was uiteindelijk toch niet zo heel geÔnteresseerd en haakte af. De bouw van de acht kilometer ondergrondse spoorweg zou zo'n 1.2 biljard Rupiah (850 miljoen) euro moeten kosten.

Geplaatst in Economie @ 20 december 2009 02:11 door Jeroen · link · 0 reacties


Panorama-foto's van IndonesiŽ Een mooi staaltje werk, panorama-foto's gemaakt op diverse plaatsen in IndonesiŽ. Het mooiste is dat je ze allemaal kunt bekijken en zelfs kunt plaatsen op je eigen website zoals het voorbeeld hieronder. Op de website zelf staan al meer dan 100 locaties in IndonesiŽ in panorama op je te wachten. Neem een kijkje vanaf Monas in Jakarta, het Gedung Sate in Bandung of andere bekende plekken vanuit je luie stoel. Wie wil dat nu niet?

Geplaatst in Algemeen @ 19 december 2009 11:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Sexy en Indonesisch #8: Indonesische politie-vrouwen Wie dacht dat Indonesische politie agenten alleen van die dikke rokende mannen in hun veertiger jaren waren heeft het mis. Ongetwijfeld door het bestrijden van de corruptie is het nu mogelijk als gewone IndonesiŽr om bij de politie te komen zonder hiervoor grote sommen geld neer te leggen. Het resultaat is dat de Indonesische politie een betere afspiegeling wordt van de Indonesische samenleving, met onderstaande als resultaat.

Geplaatst in Sexy @ 19 december 2009 05:42 door Jeroen · link · 10 reacties


Bouw tolweg Pejagan - Pemalang begint in 2010 Na jaren van onderhandelen zal de bouw van de tolweg tussen Pejagan en Pemalang begin volgend jaar dan toch beginnen. Land voor de uiteindelijk 57,5 kilometer lange tolweg moet nog aangekocht worden, maar de fondsen hiervoor zijn inmiddels gereed. In totaal zal er voor 114 miljard Rupiah (8,6 miljoen euro) land aangekocht gaan worden.

Geplaatst in Economie @ 19 december 2009 04:55 door Jeroen · link · 0 reacties


Gouverneur Pastika wil honden blijven ruimen Een beslissing genomen door Made Mangku Pastika, de gouverneur van Bali, heeft de woede opgewerkt van dierenorganisaties op het eiland. Zij betwijfelen of het afmaken van wilde honden een goede manier is om de verspreiding van rabiŽs te doen stoppen. De gouverneur liet echter weten dat het ruimen van wilde honden door zou gaan.

Geplaatst in Gezondheid @ 19 december 2009 02:16 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig minister mogelijk achter de tralies voor omkoping Voormalig minister van Volksgezondheid, Achmad Sujudi, loopt dikke kans om achter de tralies te verdwijnen in een mogelijke corruptiezaak. Tijdens zijn ambtsperiode heeft hij voor 105 miljard Rupiah (7.7 miljoen euro) aan schade bij de staat gezorgd door een project niet uit te besteden, maar de kandidaten direct zelf aan te wijzen. Ook de algemeen directeur van PT. Kimia Farma, Gunawan Pranoto, en de directeur van PT. Rifa Jaya Mulia, Rinaldi Yusuf, zijn bij de zaak betrokken.

Geplaatst in Corruptie @ 18 december 2009 09:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Natuurbeschermers kloppen aan bij KPK over modderstroom De natuurbeschermers van Walhi (Wahana Lingkungan Hidup) hebben een mogelijke zaak van corruptie rond het afhandelen van de welbekende modderstroom by Sidoarjo in de provincie Oost Java gemeld. Een woordvoerder van Walhi, Erwin Usman, zei dat er geld van de staat is misbruikt. De melding werd gedaan op basis van een audit die in 2007 uitgevoerd werd door de Indonesische autoriteit FinanciŽle Controle BPK.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 18 december 2009 02:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Piloot Garuda vrij na uitspraak rechtbank Marwoto Komar, de piloot die veroordeeld was voor criminele nalatigheid voor de dood van 21 passagiers, waaronder vijf Australiers, tijdens het verongelukken van een Garuda Boeing 737 op het vliegveld Yogyakarta. Het ongeluk in maart 2007 zorgde er uiteindelijk voor dat de piloot achter de tralies verdween, maar een rechtbank heeft deze beslissing nu ongedaan gemaakt waardoor Komar na twee jaar op vrije voeten komt.

Geplaatst in Ongelukken @ 18 december 2009 01:24 door Jeroen · link · 0 reacties


Soekarno-Hatta: Tweede beste 'op tijd' vliegveld in de wereld Daar waar luchtvaart-maatschappijen klanten steeds vaker meer geld vragen voor minder kwaliteit, laten in ieder geval de meest drukke vliegvelden in de wereld enige verbetering zien. Dit blijkt uit gegevens die gepubliceerd zijn door FlightStats, een bedrijf in het Amerikaanse Oregon dat historische en real-time vluchtgegevens voor vliegvelden en maatschappijen bijhoudt.

Geplaatst in Reizen @ 17 december 2009 02:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie schiet Papua-separatist Kwalik dood Kelly Kwalik, de leider van de separatistische beweging in de meest oostelijke regio van IndonesiŽ, Papua, is tijdens een vuurgevecht door de Indonesische politie doodgeschoten. Kwalik werd neergeschoten toen hij probeerde te vluchten tijdens een politie-inval in de stad Timika in de provincie. Kwalik was al jaren een van de meest gezochte personen in IndonesiŽ.

Geplaatst in Mensenrechten @ 17 december 2009 02:01 door Jeroen · link · 0 reacties


Dit stond er op de foto! #12 Op de foto stond het huidige stadhuis van de stad Malang in de provincie Oost Java. Het gebouw, gebouwd in de Nederlandse koloniale tijd, ging tijdens de onafhankelijkheidsstrijd vrijwel geheel in vlammen op maar werd later toch weer herbouwd. Inmiddels is het een van de vele erg herkenbare overgebleven gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd.

Geplaatst in Foto raden @ 16 december 2009 11:47 door Jeroen · link · 0 reacties


Veel boekingen voor Amsterdam - Bali met KLM Op de maandagavond van 7 december 2009 zette KLM vlicht 835 de wielen aan de grond op het internationale vliegveld Ngurah Rai op het eiland Bali. Hiermee keerde de luchtvaart-maatschappij na een onderbreking van 12 jaar terug op de bestemming.

Geplaatst in Reizen @ 16 december 2009 00:28 door Jeroen · link · 0 reacties


Batam hoopt een half miljoen Maleisiers te trekken in 2010 Het eiland Batam hoopt zeker een half miljoen Maleisische toeristen aan te trekken gedurende het Visit Batam Year 2010. Het hoofd van het departement Cultuur en Toerisme in de provincie, Guntur Sakti, liet weten dat dit gestelde doel haalbaar was omdat MaleisiŽrs de derde grootste groep bezoekers waren. Ze kunnen eenvoudig met de boot vanuit Johor Baharu naar het eiland.

Geplaatst in Toerisme @ 16 december 2009 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Wat staat er op de foto? #12 Wat staat er op de foto hieronder? Het is slechts een uitsnede uit een grotere foto die morgen op indonesiepagina.nl gepubliceerd gaat worden, maar we geven je een voorsprong om te raden wat er op de foto zou kunnen staan. De exacte naam van wat je ziet is fantastisch, echter is een omschrijving van wat je ziet en waar het zou zijn ook goed. We zullen morgen meer informatie geven als deze foto gepubliceerd wordt in de fotogalerie 'Zien is geloven'.

Geplaatst in Foto raden @ 15 december 2009 04:50 door Jeroen · link · 11 reacties


Vier nieuwe hotels op indahnesia.com We hebben wederom een aantal nieuwe hotels toegevoegd op indahnesia.com. Op dit moment kun je al meer dan 675 hotels direct via onze website boeken. We bieden op dit moment hotels aan in 49 regio's en steden door geheel IndonesiŽ, met bovendien meer dan 300 hotels op het toeristische eiland Bali. Voor je gemak hebben we de hotels daar meerderer regio's onderverdeeld.

Geplaatst in Website @ 15 december 2009 02:24 door Jeroen · link · 0 reacties


Antasari in moordzaak gesleept? Een forensisch onderzoeker die getuige is in een moordzaak waarbij het voormalige hoofd van de Commissie Corruptiebestrijding KPK Antasari Azhar betrokken zou zijn liet eerder weten dat de politie hem gevraagd had om het rapport van de autopsie op Nasruddin Zulkarnaen te manipuleren. Vlak nadat hij het rapport indiende bij de politie, zou Abdul twee telefoontjes hebben ontvangen van een agent van het Forensisch laboratorium en zijn chef.

Geplaatst in Criminaliteit @ 14 december 2009 11:15 door Jeroen · link · 0 reacties


Wagons Argo Bromo trein ontsporen in Oost Java Vijf wagons van de Anggrek Agro Bromo trein op weg van Jakarta naar Surabaya zijn gisterenavond ontspoord. Het ongeluk gebeurde bij het dorp Blongsong in het district Baureno, Bojonegoro in de provincie Oost Java. Vijf van de rijtuigen van de volle trein liepen hierbij uit de rails.

Geplaatst in Ongelukken @ 14 december 2009 08:05 door Jeroen · link · 0 reacties


Terug naar het 'echte' toerisme voor Bali? Volgens een gerespecteerd voormalig kamerlid, Prof. Dr. Emil Salim, is Bali erin geslaagd om een icoon te worden van het toerisme in IndonesiŽ, maar zou het van het juiste pad af raken als een religieuze, culturele en natuurlijke bestemming wat uiteindelijk zal zorgen voor een terugloop in het aantal toeristen dat het eiland zal bezoeken.

Geplaatst in Toerisme @ 13 december 2009 00:47 door Jeroen · link · 0 reacties


XL inruilen voor Simpati Wat mij opvalt is het lage aantal SMS-jes en telefoongesprekken dat ik hier ontvang. Dat lijkt toeval, maar is het zeer zeker niet. De reden is niet omdat iedereen weet dat ik weer eens pulang kampung ben, maar het simpele feit dat de dekking van mijn provider XL hier vrijwel niet aanwezig is. Met moeite kan er bij goed weer - dan moet je hier dus al helemaal niet in de regentijd zitten - net een SMS-je gestuurd worden. Bellen is iets dat vrijwel onmogelijk is met XL.

Geplaatst in Reizen @ 13 december 2009 00:34 door Jeroen · link · 0 reacties


Gevaarlijk e-afval moet gereguleerd worden Het ontbreken van regelgeving zorgt er in IndonesiŽ voor dat gevaarlijk afval van electronica niet goed verwerkt wordt. Hierdoor lopen gemeenschappenn gevaar op blootstelling aan giftige chemicalien, aldus ambtenaren en deskundigen. Het UNEP schat dat de wereld op dit moment zo'n 50 miljoen ton afval van electronica en electrische apparaten maakt.

Geplaatst in Gezondheid @ 12 december 2009 02:05 door Jeroen · link · 0 reacties


Zou IndonesiŽ een tweede Jakarta moeten krijgen? President Yudhoyono is de derde president die het idee om een geheel nieuwe hoofdstad op te tuigen heeft opgegooid. Dit zou nodig zijn omdat Jakarta zelf verstikt in een teveel aan mensen, vastgelopen verkeer en afval. Hij zei dat plannen elders om een nieuwe hoofdstad welkom zijn, maar dat de regering zich hier niet mee bezig zou gaan houden op dit moment.

Geplaatst in Algemeen @ 12 december 2009 01:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Op de rijstvelden is het pas echt stil Als je eenmaal die voettocht naar de rijstvelden hebt afgelegd merk je bij het rust houden dat het hier toch wel heel erg stil is. Op enige afstand mogen dan wel mensen aan het werk zijn, maar die produceren geluiden die niet alles overstemmend zijn, zolang men maar niet met de kettingzaag aan de slag gaat om een oude kokos-palm te vellen.

Geplaatst in Reizen @ 11 december 2009 14:29 door Jeroen · link · 0 reacties


Sexy en Indonesisch #7: Luna Maya Luna Maya, geboren op 26 augustus 1983 in Denpasar op het eiland Bali, is een actrice die bekend is van Indonesische televisie alsmede het witte doek. Ze begon haar carriere op de catwalk en als model voor reclames. In 2004 verscheen ze voor het eerst in een film, 30 Hari Mencari Cinta. Ze heeft nu onder meer een kledinglijn en een restaurant onder haar eigen naam.

Geplaatst in Sexy @ 11 december 2009 01:56 door Jeroen · link · 0 reacties


Dukun belooft geld maar gaat er zelfs mee vandoor Zo'n 20 miljoen Rupiah (1.450 euro) die eigendom is van Suyono (41) is weg. Hij vertrouwde een persoon met de naam Mat Rokim (28) die zichzelf als iemand omschreef die geld kon maken voor het slachtoffer. De twee ontmoetten elkaar op een bijeenkomst in Wringinanom waarna het slachtoffer geld betaalde in een poging om er meer geld voor terug te krijgen.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 11 december 2009 00:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Naar de gunung Het woord gunung betekent letterlijk berg, maar het hoeft niet zo te zijn dat een berg hier echt een berg is, een stuk omhoog wordt ook een berg genoemd. Zodoende gingen we - mijn vriendin, haar vader, een nichtje en ik - gisteren 'de berg op' om een bezoekje te brengen aan wat nieuw aangekochte rijstvelden waar inmiddels ook een gubug ('rustplek') gebouwd is.

Geplaatst in Reizen @ 10 december 2009 23:43 door Jeroen · link · 0 reacties


Commissie: 'Schrap discriminerende Islamitische wetgeving' De Nationale Commissie Vrouwengeweld heeft er bij de overheid op aangedrongen om zo spoedig mogelijk een aantal op de sharia (Islamitische wetgeving) gebaseerde regionale verordeningen onder de loep te nemen omdat ze discriminerend zouden zijn voor vrouwen. Dit is de eerste concrete stap van de commissie in het 100-dagen-plan.

Geplaatst in Religie @ 10 december 2009 07:51 door Jeroen · link · 0 reacties


5,9 magnitude aardbeving treft Aceh Een aardbeving met een kracht van 5,9 op de Schaal van Richter heeft delen van Aceh vanochtend vroeg getroffen. Er zijn nog geen berichten van schade of slachtoffers uit het gebied. Volgens het Klimatologisch, Meteorologisch en Geofysisch Agentschap BMKG deed de beving zich voor om 04:28 lokale tijd.

Geplaatst in Aardbevingen @ 10 december 2009 01:40 door Jeroen · link · 0 reacties


Wachten tot de navelstreng los gaat Over het precieze hoe en waarom we zo plotseling in de kampung beland raakten heb ik nog niet veel los gelaten. Er is dan ook maar ťťn reden waarom we hier terug zijn, en dat is de bevalling van een nicht van mijn vriendin. Die baarde enkele dagen geleden, op drie december om precies te zijn de maar twee kilo wegende maar wel kerngezonde David.

Geplaatst in Cultuur @ 10 december 2009 01:24 door Jeroen · link · 0 reacties


Yudhoyono hernieuwd strijd tegen corruptie In een toespraak heeft president Yudhoyono laten weten dat IndonesiŽrs de gezamenlijke vijand corruptie samen moeten bestrijden. Hij hernieuwde zijn woorden om een jihad (heilige oorlog) te voeren tegen corruptie in IndonesiŽ. De toespraak werd op de vooravond van de Nationale Anti-Corruptie Dag gisterenavond uitgezonden. Yudhoyono vroeg zijn onderdanen om samen te strijden tegen corruptie, en sprak de wens uit om een schone overheid achter te laten als zijn presidentschap in 2014 ten einde komt.

Geplaatst in Corruptie @ 09 december 2009 06:34 door Jeroen · link · 0 reacties


Een nacht lang regen en onweer Het is net na zessen in de morgen als ik maar besluit op te staan. Buiten regent het nog altijd, nadat het gisteren in de middag al begon met flinke onweer en wat regen. Bij vlagen is het de hele nacht zo doorgegaan, maar uiteindelijk maakt het voor het dagelijkse leven hier opmerkelijk weinig uit.

Geplaatst in Reizen @ 09 december 2009 06:29 door Jeroen · link · 0 reacties


Dit stond er op de foto! #11 Het 'Zegening Christus' standbeeld is een beeld van Jezus Christus in de stad Manado in Noord Sulawesi, IndonesiŽ. Het standbeeld is 50 meter hoog en bestaat uit een voetstuk van 20 meter met daarop het standbeeld van 30 meter. Het beeld bestaat uit 25 ton metaal en nog eens 35 ton staal. Het beeld staat op een heuvel in het CitraLand wooncomplex. Het standbeeld is nu al uitgegroeid tot een belangrijk herkenningspunt in de stad en is tevens een van de grootste standbeelden van Jezus Christus in AziŽ.

Geplaatst in Foto raden @ 09 december 2009 06:18 door Jeroen · link · 0 reacties


Kleine overwinning Yudhoyono: Bibit en Chandra weer aan het werk Interim medewerkers van de Commissie Corruptiebestrijding KPK, Waluyo en Mas Achmad Santosa, hebben hun belangrijke plekken inmiddels weer overgedragen aan Bibit Samad Rianto and Chandra M. Hamzah. Zij werden op non-actief gezet nadat de politie een onderzoek startte waarin zij als betrokkenen in een zaak werden aanwegezen. Het weer actief maken van de twee is een kleine overwinning voor Yudhoyono.

Geplaatst in Corruptie @ 08 december 2009 11:31 door Jeroen · link · 0 reacties


Garuda Indonesia en KLM gaan samenwerken Luchtvaartmaatschappij KLM heeft samen met Garuda Indonesia een samenwerkingsverband ondertekend. De topman van KLM, Peter Hartman, en zijn Indonesische collega Emirsyah Satar tekenden de samenwerking in Denpasar op het toeristische eiland Bali. Eerder dit jaar maakte KLM al bekend dat ze weer op Bali zouden gaan vliegen.

Geplaatst in Reizen @ 08 december 2009 06:57 door Jeroen · link · 0 reacties


Help, wat is dat water koud! Hoewel ik mezelf niet meer in de rivier zie duiken om mezelf te wassen, is het hier in de desa ('plattelandsdorp') vooral voor de kinderen nog altijd vrij gewoon om zich tijdens het spelen ook direct te wassen in het water er toch al voor handen is. Gemakszucht dient de mens, en handig is het zeker.

Geplaatst in Reizen @ 08 december 2009 06:47 door Jeroen · link · 0 reacties


Meer stroomuitval voor Bali Ondanks eerdere beloften dat de ergernissen die ontstaan bij het uitvallen van de stroom op 6 december verleden tijd zouden zijn, heeft het staats-energiebedrijf PLN laten weten dat de reparatie-werkzaamheden bij de electriciteits-centrale in Gilimanuk langer zullen duren dan eerder verwacht. Klanten op het eiland Bali moeten er nu rekening mee houden dat de roulerende stroomuitval nog tot midden januari volgend jaar zal aanhouden.

Geplaatst in Stroomvoorziening @ 08 december 2009 01:35 door Jeroen · link · 0 reacties


Nationale vrije dagen in IndonesiŽ in 2010 Ieder jaar zijn er in IndonesiŽ een aantal nationale vrije dagen die voornamelijk gebaseerd zijn op een aantal geloven en een aantal algemene vrije dagen. Hier is de lijst met alle vrije dagen in IndonesiŽ in 2010.

Geplaatst in Algemeen @ 07 december 2009 10:37 door Jeroen · link · 2 reacties


Wat staat er op de foto? #11 Wat staat er op de foto hieronder? Het is slechts een uitsnede uit een grotere foto die morgen op indonesiepagina.nl gepubliceerd gaat worden, maar we geven je een voorsprong om te raden wat er op de foto zou kunnen staan. De exacte naam van wat je ziet is fantastisch, echter is een omschrijving van wat je ziet en waar het zou zijn ook goed. We zullen morgen meer informatie geven als deze foto gepubliceerd wordt in de fotogalerie 'Zien is geloven'.

Geplaatst in Foto raden @ 07 december 2009 08:05 door Jeroen · link · 18 reacties


Terug in de rust van de desa Na een ronduit waardeloze rit met een DAMRI-bus vanaf Jakarta zijn we weer aangekomen in de binnenlanden van Java in de buurt van Cilacap. Om meer precies te zijn in de desa Binangun in kampung Sidamulya. Daar zijn er ongetwijfeld plekken die Binangun heten, maar daar kan ik ook niets aan doen.

Geplaatst in Reizen @ 07 december 2009 07:13 door Jeroen · link · 0 reacties


PLN doet straatverlichting uit in stad Serang Het staats-energiebedrijf PLN heeft de straatverlichting in de stad Serang in de provincie Banten gisteren uitgeschakeld. Deze stap volgde volgens PLN nadat de stad de stroomrekening voor hun verlichting in de afgelopen vier maanden niet betaald had en er voor het bedrijf geen andere oplossing was dan het afsluiten van de stroom. De totale openstaande rekening voor de stad Serang is op dit moment 2.1 miljard Rupiah (160.000 euro).

Geplaatst in Stroomvoorziening @ 07 december 2009 06:38 door Jeroen · link · 0 reacties


Wachten langs de tolweg Het is half tien in de avond en de DAMRI bus die om half even van bus-terminal Kampung Rambutan vertrok staat op de vluchtstrook van de tolweg tussen Jakarta en Bandung. Nog geen drie uur onderweg op weg richting Cilacap en nu al problemen met de motor. Wat het precies is, is niet geheel duidelijk. Er staan flessen water klaar en de chauffeur en zijn kenek (van knecht inderdaad) lopen heen en weer om de problemen op te lossen.

Geplaatst in Reizen @ 06 december 2009 15:30 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie neemt honderden boomstammen in beslag De regionale politie van Aceh Singkil, in de provincie Aceh, heeft honderden illegaal gekapte boomstammen van diverse soorten in beslag genomen. Deze lagen reeds klaar om verkocht te worden. Twee personen werden door de politie opgepakt.

Geplaatst in Milieu @ 06 december 2009 07:01 door Jeroen · link · 0 reacties


Manager nachtclub Medan gezien als verdachte De politie van Noord Sumatra, die onderzoek doen naar de brand in de nachtclub waarbij twee dagen geleden 20 doden vielen, heeft drie verdachten in hechtenis genomen voor verder onderzoek. De provinciale politie-chef, Agus Andrianto, zei dat de manager van het M City centrum, een toezichthouder en een andere medewerker, waarvan geen namen bekend zijn gemaakt, inmiddels verhoord werden in relatie tot de dodelijke brand.

Geplaatst in Ongelukken @ 06 december 2009 04:14 door Jeroen · link · 0 reacties


Zeker 20 doden bij brand nachtclub Medan Zeker 20 mensen zijn om het leven gekomen bij een brand in de populaire M City nachtclub in Medan, de hoofdstad van Noord Sumatra afgelopen nacht. Rond 23:00 lokale tijd waren reddingswerkers nog bezig om te zoeken naar mensen die vast zitten in het gebouw. Het ging hierbij voornamelijk om de derde en vierde verdieping van het gebouw.

Geplaatst in Ongelukken @ 05 december 2009 01:35 door Jeroen · link · 0 reacties


22 nieuwe hotels op indahnesia.com We hebben wederom een aantal nieuwe hotels toegevoegd op indahnesia.com. Op dit moment kun je al meer dan 675 hotels direct via onze website boeken. We bieden op dit moment hotels aan in 49 regio's en steden door geheel IndonesiŽ, met bovendien meer dan 300 hotels op het toeristische eiland Bali. Voor je gemak hebben we de hotels daar meerderer regio's onderverdeeld.

Geplaatst in Website @ 05 december 2009 01:27 door Jeroen · link · 0 reacties


Meer problemen voor Batavia Air in Surabaya Passagiers die op hun vlucht naar Kupang of Jakarta met Batavia Air wachten, moeten nu al vele uren geduld hebben. Velen van hen zitten nog altijd vast op het internationale vliegveld Juanda bij Surbaya. Het vliegtuig in de richting van Kupang in Oost Nusa Tenggara, zou eigenlijk gisterenmiddag al moeten vertrekken, maar is tot eerder deze middag nog niet vertrokken.

Geplaatst in Algemeen @ 04 december 2009 11:11 door Jeroen · link · 0 reacties


Verkoop je vrouw niet! Opzoek naar geld heeft een inwoner van Sukabumi, West Java, zijn eigen vrouw verkocht aan een persoon in Saudi Arabie voor een zogenaamd 'contract-huwelijk'. Muhtar, de echtgenoot waar het om gaat, en zijn vriend Humidi, belandden uiteindelijk op het lokale politiebureau van Cibadak in Sukabumi waar hij toegaf dat hij inderdaad zijn 19-jarige vrouw Lia had verkocht.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 04 december 2009 05:39 door Jeroen · link · 0 reacties


Vrijwilligers NU delen condooms uit in prostitutie-zones Vrijwilligers van de tweede grootste Moslimorganisatie in IndonesiŽ, Nahdlatul Ulama (NU) hebben honderden condooms uitgedeeld op een aantal plekken aan de noordelijke snelweg waar prostitutie bedreven wordt. Dit gebeurde bij de stad Tegal in Midden Java. De vrijwilligers deelden op verschillende plekken aan de snelweg ook pamfletten met informatie uit over de gevaren van HIV/AIDS.

Geplaatst in Gezondheid @ 04 december 2009 04:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Bouw kerncentrale 'begint volgend jaar' Wederom heeft de Indonesische overheid de plannen voor de bouw van de eerste kerncentrale afgestoft. Hoewel er eerder flinke protesten waren tegen de bouw, zou de centrale nog altijd gebouwd moeten gaan worden op het Muria-schiereiland in Midden Java. De Minister van Onderzoek en Technologie, Suharna Surapratana, liet gisteren weten dat de blauwdrukken voor de kerncentrale binnenkort af zouden zijn.

Geplaatst in Kernenergie @ 04 december 2009 02:22 door Jeroen · link · 1 reactie


Batavia Air vliegtuig gaat kapot op landingsbaan Een vliegtuig van de maatschappij Batavia Air die klaar stond op de landingsbaan om te beginnen aan de v;ucht Denpasar - Surabaya kreeg technische problemen op het internationale vliegveld Ngurah Rai op Bali eerder vandaag. Een technisch mankement zorgde ervoor dat een motor kapot ging tijdens het opwarmen van de motoren vlak voor het opstijgen.

Geplaatst in Ongelukken @ 03 december 2009 09:06 door Jeroen · link · 0 reacties


Het zwangere paraplu-meisje Tijdens regen verzamelen zich vaak kinderen bij bruggen, bushaltes en andere drukke plekken om daar hun grote paraplu's te kunnen verhuren aan mensen die liever droog dan doorweekt aankomen op hun bestemming of een taxi willen opzoeken zonder dat ze binnen enkele seconden drijfnat zijn.

Geplaatst in Cultuur @ 03 december 2009 04:13 door Jeroen · link · 0 reacties


Habitat en SCTV herbouwen West Sumatra In de morgen van de 24e november 2009 is door Habitat for Humanity Indonesia begonnen met de wederopbouw van het gebied dat getroffen werd door een zwarte aardbeving op 30 september 2009. De plechtigheid werd onder meer bijgewoond door de minister van Huisvesting, Kriya Arsjah, het loco-hoofd van het district Padang Pariaman, Ali Mukhni, algemeen directeur Habitat for Humanity Indonesia, Tri Budiardjo en een directeur van SCTV, Risanggono.

Geplaatst in Aardbevingen @ 03 december 2009 02:36 door Jeroen · link · 0 reacties


Vliegtuig Merpati maakt noodlanding op vliegveld Kupang Een Fokker 100 vliegtuig van Merpati Nusantara met vluchtnummer MZ 5840 heeft een noodlanding gemaakt op het El Tari vliegveld van Kupang in de provincie Oost Nusa Tenggara. De noodlanding werd gisterenavond gemaakt. Na de landing waren een aantal passagiers in shock terwijl er enkelen flauw waren gevallen.

Geplaatst in Ongelukken @ 03 december 2009 01:54 door Jeroen · link · 0 reacties


Meer dan 400 illegale TKI teruggestuurd door MaleisiŽ Iets meer dan 400 illegale TKI (Indonesische werkers in het buitenland) zijn vanuit MaleisiŽ teruggestuurd naar IndonesiŽ omdat ze niet over de juiste papieren beschikten. Ze werden naar Tanjung Priok in Noord Jakarta gestuurd. Geen van de 407 gedeporteerde IndonesiŽrs had bijvoorbeeld een paspoort. Enkele van de illegale werkers zegt nu dat ze door de Maleisische politie zijn mishandeld.

Geplaatst in Mensenrechten @ 02 december 2009 07:40 door Jeroen · link · 0 reacties


Sexy en Indonesisch #6: Agnes Monica De nu 23-jarige Agnes Monica is een fenomeen in IndonesiŽ. Zoals vele Indonesische artiesten houdt ze zich bezig met van alles en nogwat, waardoor ze nu onder meer bekend is als zangeres, danseres, actrice, songwriter en producer. Haar eerste CD "..And the Story Goes" werd 30.000 keer verkocht in de eerste drie dagen in 2003 en zette haar direct op de kaart. Haar succes zorgde ook voor bekendheid buiten IndonesiŽ in onder meer Maleise, Singapore, Brunei, de Filipijnen en Nederland.

Geplaatst in Sexy @ 02 december 2009 02:12 door Jeroen · link · 0 reacties


Gouverneur Noord Sumatra ondervraagd door KPK De Commissie Bestrijding Corruptie (KPK) heeft de huidige gouverneur van Noord Sumatra, Syamsul Arifin, gisteren op het matje geroepen. Hij werd ondervraagd over zijn mogelijke betrokkenheid van het achterover drukken van gelden uit de regionale staatskas van het regentschap Langkat tussen 2000 en 2007. "Syamsul is ondervraagd omdat hij voormalig regent is," zei Johan Budi, een woordvoerder van de KPK.

Geplaatst in Corruptie @ 02 december 2009 01:58 door Jeroen · link · 0 reacties


De paraplu-kinderen bij de brug Gisterenmiddag laat was ik nog in Jakarta. Niet geheel volgens mijn planning, maar dergelijke planningen gaan nog wel eens fout in dit land, en zelfs dan is er nog geen man over boord, want er is altijd wel een manier te vinden om jezelf te vermaken en vervolgens nog thuis te komen ook.

Geplaatst in Cultuur @ 01 december 2009 10:21 door Jeroen · link · 0 reacties


Illegale toeslagen opgelegd door Bureau Toerisme op Bali NusaBali komt met een verhaal waaruit blijkt dat er op grote schaal geld betaald wordt aan het Bureau Toerisme in Badung (Dispar Badung) in relatie met het uitgeven van vergunningen voor hotels, restaurants en bars in het regentschap. Er zijn bedragen die betaald moeten worden onder de noemer toeslag of donatie waarmee de uitgifte van vergunningen sneller zou verlopen.

Geplaatst in Corruptie @ 01 december 2009 07:32 door Jeroen · link · 0 reacties


Treinverbinding Bogor - Sukabumi nog altijd buiten gebruik De treinverbinding tussen Bogor en Sukabumi is nu al meer dan een maand gesloten, maar het is voortgang gemaakt en de route als als alles goed gaat begin volgende week weer geopend worden. Een aardverschuiving zorgde er eerder voor dat een stuk van enkele honderden meters in de buurt van de brug over de Cigombong rivier weggevaagd werd.

Geplaatst in Weer @ 01 december 2009 04:50 door Jeroen · link · 0 reacties


Bali heeft HIV/AIDS zorgcentrum nodig HIV/AIDS activisten in Bali hebben er bij de overheid op aangedrongen om een speciaal zorgcentrum te openen voor mensen die de ziekte hebben.

Geplaatst in Gezondheid @ 30 november 2009 01:12 door Jeroen · link · 0 reacties


Religieuze idioot van de maand: Tifatul Sembiring Ik weet niet of het inderdaad een maandelijks iets wordt, ben er bang voor dat het eerder een dagelijks iets is hier in IndonesiŽ. Ik ga het toch gewoon proberen; de meest achterlijk religieuze uitspraak van een bekend persoon in IndonesiŽ hier vermelden om hem helemaal de grond in te laten trappen door mensen die wel verstand van zaken hebben.

Geplaatst in Religie @ 29 november 2009 12:10 door Jeroen · link · 0 reacties


KRI Banjarmasin overhandigd aan Indonesische marine Staatswerf PT PAL heeft een nieuwe oorlogsbodem overhandigd aan het Ministerie van Defensie afgelopen zaterdag. Er zal bovendien een meer geavanceerd oorlogsschip gebouwd gaan worden, aldus Antara. De bouw van de KRI Banjarmasin maakt onderdeel uit van een programma voor vernieuwing van de vloot van de Indonesische marine. Vanwege een tekort aan geld werden oudere schepen lange tijd gedwongen in dienst gehouden, waardoor er af en toe ongelukken konden gebeuren.

Geplaatst in Militair @ 29 november 2009 08:14 door Jeroen · link · 0 reacties


De werkelijkheid voorbij: 'Condooms zijn alleen voor echtparen' Een persoon verantwoordelijk voor het sociale weldoen in de regio Papua in het uiterste oosten van IndonesiŽ, Lathifah Husna, heeft gezegd dat condooms alleen gebruikt zouden moeten worden door getrouwde paartjes. "De campagne die het gebruik van condooms stimuleert meldt niet expliciet dat seks - en dus condooms - alleen toegestaan zijn binnen het huwelijk. Het zwaartepunt van de campagne ligt alleen op het feit dat condooms veilig zijn," zei Husna.

Geplaatst in Gezondheid @ 29 november 2009 00:54 door Jeroen · link · 0 reacties


6,2 magnitude aardbeving treft Oost Nusa Tenggara Een aardbeving met een kracht van 6,2 op de Schaal van Richter heeft het gebied ten zuidwesten van de stad Waingapu in Oost Nusa Tenggara getroffen. De beving had plaats op zaterdagmiddag en werd vrijwel direct gevolgd door een naschok met een kracht van 5,1 op de Schaal van Richter. Dit waren de vierde en vijfde aardbeving in hetzelfde gebied sinds de vroege ochtend. Er zijn geen meldingen van schade of slachtoffers.

Geplaatst in Aardbevingen @ 28 november 2009 14:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Dit stond er op de foto! #10 Een stupa op de Borobudur tempel in de buurt van Magelang in Midden Java. Het verhaal gaat dat als je het hoofd van het Boeddha-beeld binnenin de stupa kunt aanraken, dit geluk brengt. De over het algemeen kleinere IndonesiŽrs hebben meer moeite met het aanraken van het hoofd dan de gemiddelde Westerling overigens.

Geplaatst in Foto raden @ 28 november 2009 13:41 door Jeroen · link · 3 reacties


Aardverschuiving blokkeert weg in Minahasa Een aardverschuiving waarin ook enkele flinke bomen werden geveld heeft tot de blokkade van een doorgaande weg in het district Kombi in de streek Minahasa in Noord Sulawesi geleid. "Gelukkig hebben we de wegen uiteindelijk weer schoon kunnen krijgen, waardoor er op dit moment niemand meer geisoleerd is," zei een woordvoerder van de regionale overheid van Minahasa, Vecky Tanor, in Manado.

Geplaatst in Weer @ 28 november 2009 05:33 door Jeroen · link · 0 reacties


Voorbereiding aardbevingen beter dan voorspellen aardbeving Het voorspellen van aardbevingen is een onnauwkeurig iets - en dat is waarom men zich beter kan voorbereiden op aardbevingen om levens te redden, aldus experts. Deskundigen hebben voorspeld dat een lange onderzeese breuklijn uit de kust van het eiland Sumatra wederom een zeer zware en vernietigende aardbeving zal voortbrengen in de komende decennia.

Geplaatst in Aardbevingen @ 28 november 2009 02:06 door Jeroen · link · 0 reacties


'Zijn ze gťk geworden in Den Haag' De eigenzinnige journalist Willem Oltmans (1925-2004) is tegenwoordig vooral bekend vanwege zijn vele botsingen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en zijn proces tegen de Nederlandse staat. Minder bekend is dat hij zich in de jaren 1956-1962 intensief heeft beziggehouden met de kwestie Nieuw-Guinea.

Geplaatst in Algemeen @ 28 november 2009 01:34 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie Riau stopt 60 TKI op weg naar buitenland De politie in de Riau Archipel is erin geslaagd om 60 toekomstige TKI (Indonesische Werkers Overzee), die op het punt stonden illegaal naar MaleisiŽ gestuurd te worden, tegen te houden. Toen de politie in actie kwam stond de groep van 60 reeds op hun boot te wachten in de haven van Batam Center.

Geplaatst in Mensenrechten @ 27 november 2009 12:40 door Jeroen · link · 0 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009
  · December, 90 artikelen
  · November, 94 artikelen
  · Oktober, 120 artikelen
  · September, 140 artikelen
  · Augustus, 123 artikelen
  · Juli, 88 artikelen
  · Juni, 39 artikelen
  · Mei, 42 artikelen
  · April, 39 artikelen
  · Maart, 34 artikelen
  · Februari, 28 artikelen
  · Januari, 48 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,847 pageviews Een website van indahnesia.com