Overzicht 2008 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2008 (alleen laatste 100)

Overzicht 2008 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.Magnitud 5.9 aardbeving ten westen van Sumatra Het US Geological Survey meldt dat er een aardbeving heeft plaatsgevonden op 135 kilometer ten westen van de stad Bengkulu, in westelijk Sumata. De beving vond plaats om 02:49 lokale tijd (19:49 Nederlandse tijd dinsdag). De beving had plaats op een diepte van tien kilometer. Doordat de aardbeving niet heel krachtig was, werd er niet direct een tsunami-alarm uitgegeven. In eerste instantie werd de aardbeving als een 6.2 magnitude gemeld, dit werd later naar beneden bijgesteld naar 5.9.

Geplaatst in Aardbevingen @ 31 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Matige aardbeving ten noorden van Sulawesi Een aardbeving met een kracht van 5.7 op de Schaal van Richter heeft oostelijke delen van IndonesiŽ getroffen eerder vandaag. Er vielen geen gewonden en er werd ook geen schade aangericht, aldus het Meteorologisch Instituut BMG. De beving had plaats om 11:20 lokale tijd. Het epicentrum van de beving lag op 157 kilometer ten noordoosten van het stadje Melongsuane.

Geplaatst in Aardbevingen @ 30 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ wil WiMAX in 2009 implementeren IndonesiŽ is van plan een netwerk op te zetten dat gebuik maakt van de Worldwide Interoperability for Microwave Access (WiMAX) breedband techniek. Dit netwerk zou ervoor moeten zorgen dat er over het gehele land verbeterde internetverbindingen komen, aldus een adviseur eerder via The Jakarta Post. "We hopen dat we volgend jaar de WiMax technologie geimplementeerd hebben," zei Engkos Koswara, een adviseur voor het Ministerie voor Onderzoek en Technologie op een bijeenkomst ter promotie van open source in IndonesiŽ.

Geplaatst in Algemeen @ 29 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Fiskal belasting gaat naar 2.5 miljoen Rupiah Zoals gemeld op balidiscovery.com, gaat de huidige fiskal belasting, die betaald moet worden door alle inwoners van IndonesiŽ die het land uit willen, omhoog van 1 miljoen Rupiah (67 euro) miljoen naar 2.5 miljoen Rupiah (168 euro). Deze verhoogde fiskal is alleen van toepassing als een volwassene geen belastingnummer (NPWP) kan overleggen.

Geplaatst in Algemeen @ 28 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Overstromingen zorgen voor 15.000 ontheemden in Sumatra Meer dan 15.000 mensen zijn overstromingen in de provincie Lampung op het eiland Sumatra ontvlucht, aldus een lokale medewerker van het rampen-reactie-team gisteren. Dagenlange regenval heeft ervoor gezorgd dat rivieren buiten hun oevers traden. Duizenden huizen in Zuid en Oost Lampung staan sinds donderdag onder water, zei Ridwan, een medewerker van het rampen-reactie-team.

Geplaatst in Overstromingen @ 27 december 2008 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Vreedzame Kerstdagen in IndonesiŽ achter de rug Indonesische Christenen hebben Kerstmis op vreedzame wijze kunnen vieren door het gehele land. Wel waren strenge veiligheidsmaatregelen van kracht om er voor te zorgen dat er zich geen incidenten zouden voordoen. De vieringen in het land met het grootste aantal Moslims in de wereld verliepen overal rustig en zonder noemenswaardige problemen, aldus de pers.

Geplaatst in Religie @ 27 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Rusland levert Sukhoi gevechtsvliegtuigen aan IndonesiŽ Het Russische Sukhoi heeft twee Su-30MK2 gevechtsvliegtuigen aan IndonesiŽ afgeleverd, aldus lokale media eerder op vrijdag. "De eerste twee van zes vliegtuigen die aangekocht zijn door IndonesiŽ zijn naar de koper verzonden," meldde het Russische persbureau Interfax.

Geplaatst in Militair @ 26 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Populariteit president Yudhoyono neemt nog steeds toe Een enquete gehouden door het Reform Institute laat zien dat het vertrouwen in de bevolking in de huidige president Susilo Bambang Yudhoyono en vice-president Jusuf Kalla steeds positiever wordt. "Het vertrouwen van de mensen in het leiderschap is verder toegenomen sinds we voor het laatst dit onderzoek deden afgelopen juli," zei Yudi Latief, algemeen directeur van het instituut, in een persconferentie in Jakarta.

Geplaatst in Verkiezingen @ 25 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ gaat 6.5 miljard euro investeren in infrastructuur IndonesiŽ is van plan om het komende jaar zo'n 100 biljoen Rupiah (zo'n 6.5 miljard euro) uit te geven aan infrastructuur. Dat is flink meer dan de 60 biljoen Rupiah (3.9 miljard euro) die dit jaar uitgegeven is en zou moeten dienen om het aantal banen te laten groeien en de economie op stoom te houden om op deze manier de financiŽle crisis een beetje buiten de deur te kunnen houden.

Geplaatst in Economie @ 24 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


2.000 Rupiah bankbiljetten komen volgend jaar De algemeen directeur van het staatsbedrijf dat bankbiljetten print, Perum Peruri, Junino Jahja, heeft laten weten dat zijn bedrijf volgend jaar biljetten van 2.000 Rupiah zal gaan drukken. Dit is in lijn met het plan van de centrale bank Bank Indonesia om deze bankbiljetten in de loop van 2009 uit te gaan geven.

Geplaatst in Algemeen @ 23 december 2008 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

IndonesiŽ: 'Hoogte investeringen zal dalen over 2009' IndonesiŽ heeft de doelstelling voor investeringen over het jaar 2009 naar beneden bijgesteld van 20 miljard dollar naar 17 miljard dollar. De hoofdreden zou de wereldwijde economische crisis zijn, aldus het hoofd van het nationale investeringsraad, Muhammad Lufti.

Geplaatst in Economie @ 23 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


De busrit van Surabaya naar Malang Buszitten is niet iets wat ik met grote voorliefde doe. Echter doe ik in een opwelling wel eens iets wat ik niet iedere dag zou willen doen. Na de vroege ochtendvlucht van Yogyakarta naar Surabaya was ik nog - lang - niet op mijn eindbestemming, echter had ik daar bij het boeken al rekening mee gehouden en heb ik toen ook besloten een paar uurtjes 'avontuur' aan te gaan door slechts gebruik van het openbaar vervoer te maken me een weg te zoeken naar Malang, wel mijn eindbestemming voor die dag.

Geplaatst in Reizen @ 23 december 2008 00:10 door Jeroen · link · 11 reacties


IndonesiŽ kondigt vandaag nog twee executies aan Het Hooggerechtshof in IndonesiŽ zal later vandaag de doodstraf van twee mensen bevestigen, zij zullen zo spoedig mogelijk geŽxecuteerd worden. Gebaseerd op verzamelde informatie heeft het Hooggerechtshof reeds tien executies bevolen dit jaar. Twee anderen wachten nu dus nog op de officiŽle aankondiging van hun executie. De twee zijn Ujang, een seriemoordenaar uit Palembang, Sumatra, en Ona Denis, een inwoner van het Afrikaanse land Malawi die voor een drugszaak veroordeeld is in Tangerang, Banten.

Geplaatst in Criminaliteit @ 22 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 25 reacties


Passagiers kwaad vanwege omgeleidde baggage Meer dan 100 passagiers van AirAsia die vanuit Bandung naar Kuala Lumpur vlogen, kwamen er op hun besteming achter dat hun baggage naar Jakarta was gestuurd. Een van de passagiers, de MaleisiŽr Mohammad Noor Abdulalah, zei dat hij rond vij uur in de namiddag aankwam op de low-cost terminal van het vliegveld, alwaar hij te horen kreeg dat zijn baggage pas om half twaalf die avond zou aankomen.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 21 december 2008 10:20 door Jeroen · link · 1 reactie


IndonesiŽ wil 6.8 miljoen toeristen binnenhalen in 2009 IndonesiŽ hoopt in 2009 zo'n 6.8 miljoen buitenlandse toeristen naar het land te lokken. De toeristische industrie in het land blijft prima doorlopen ondanks de huidige globale economische crisis. Het toerisme draagt het meeste bij aan het binnen brengen van buitenlandse valuta in het land.

Geplaatst in Toerisme @ 21 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Vrijheid van meningsuiting onder druk op de Molukken Zeker 70 mensen zijn opgepakt of gevangen gezet voor vreedzame acties voor onafhankelijkheid in de Molukken in de afgelopen twee jaar. Dit werd bekend gemaakt door Amnesty International. De Indonesische overheid zou de gevangenen direct en zonder voorwaarden vrij moeten laten omdat zij slechts hun recht op vrijheid van meningsuiting en geloof hebben gebruikt.

Geplaatst in Protesten @ 20 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesië houdt anti-terrorisme oefening in Straat van Malakka IndonesiŽ houdt een anti-terrorisme oefening in de Straat van Malakka van 19 tot 22 december. De oefening maakt deel uit van een gezamelijke operatie van het leger en de politie om terroristische activiteiten het hoofd te kunnen bieden op het land, in de lucht en op zee. De Indonesische coordinerend minister voor Politieke en Veiligheidszaken Widodo A.S. zei dat de oefening gehouden wordt in de Straat van Malaka omdat IndonesiŽ een van de landen is die het beheer heeft over de drukste waterweg in de wereld.

Geplaatst in Terrorisme @ 19 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


EU verwelkomt nieuwe luchtvaartwet IndonesiŽ De Europese Unie heeft het besluit van de Indonesische regering om de nieuwe luchtvaartwet aan te nemen, verwelkomd. De nieuwe wet moet striktere regels opleggen aan Indonesische luchtvaart-maatschappijen. De EU heeft alle 51 Indonesische luchtvaart-maatschappijen verbannen uit het Europese luchtruim sinds 6 juli 2007 na een serie ongelukken waarbij meer dan 300 mensen om het leven kwamen.

Geplaatst in Algemeen @ 18 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Inwoners dorp Tura: 'Neem onze bossen niet af' Zo'n 15.000 hectares bosland in Centraal Kalimantan zal platgelegd worden voor de uitbreiding van palmolie-plantages. Dit bedreigt de levens van meer dan 2.500 inwoners. De gemeenschappen Tura, Tumbang Tanjung en Tumbang Lahang aan de Katingan rivier, zijn bezorgd over de aanstaande ramp die zal ontstaan als het bosgebied weggenomen wordt door bedrijven. Hun zorgen zijn opgenomen en verfilmd in een film genaamd 'Petak Danum Itah' of 'Ons thuisland', gemaakt door de gemeenschap zelf met de steun van het Centrum voor de Bescherming van Orangoetans en ging gisteren in Jakarta in premiere.

Geplaatst in Milieu @ 17 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Juanda, een schitterend nieuw vliegveld bij Surabaya Een aantal jaar geleden was ik voor het laatst - toen overigens ook voor het eerst - op het vliegveld van Surabaya geweest. Een kleine ruimte die al jaren veel te klein was voor het aantal passagiers dat de luchthaven moest bedienen. Een algemeen probleem op luchthavens, zeker in het westelijke deel van IndonesiŽ waar de luchtvaart in de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft gekregen door het opstarten van allerlei routes door diverse maatschappijen.

Geplaatst in Reizen @ 17 december 2008 00:10 door Jeroen · link · 7 reacties


Auto in presidentiŽle stoet crashed op betonnen scheiding Een van de auto's uit de presidentiŽle stoet van Susilo Bambang Yudhoyono is gisteren op de weg van Ponorogo naar Pacitan verongelukt in een eenzijdig ongeluk. De auto die het hoofd van de inlichtingendienst BIN, Syamsir Siregar, vervoerde sloeg over de kop omdat deze de betonnen rijbaan-scheiding raakte. De bestuurder raakte gewond en is naar een lokaal ziekenhuis gebracht.

Geplaatst in Ongelukken @ 16 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vrijwel geen geimporteerde alcohol meer te verkrijgen in Indonesië De Indonesische overheid heeft nieuwe importregels ingesteld voor geimporteerde alcohol. Ook zijn de import-belastingen drastisch verhoogd. Dit zorgt ervoor dat er voor de komende feestdagen een tekort aan alcohol zal zijn. Er iis veel frustratie bij eigenaars van hotels en restaurants, daar de hoeveelheid beschikbare alcohol nu al verwaarloosbaar is. Veel gasten blijven daardoor teleurgesteld achter zonder hun favoriete drankje.

Geplaatst in Algemeen @ 15 december 2008 10:20 door Jeroen · link · 30 reacties


IndonesiŽ verlaagt brandstofprijzen met zo'n 10 % De Indonesische President Susilo Bambang Yudhoyono heeft gisteren aangekondigd dat de brandstofprijzen met ingang van vandaag omlaag gebracht zullen worden. Dit wordt onder meer gedaan om de economie te beschermen tegen de wereldwijde economische crisis. De president maakte het besluit na een vergadering van het kabinet gisterenavond. De prijzen van ruwe olie op de wereldmarkt zijn inmiddels gedaald tot ongeveer 40 dollar, van een hoogtepunt van 147 dollar eerder dit jaar.

Geplaatst in Economie @ 15 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Yudhoyono: 'Brandstofprijzen begin volgend jaar verlaagd' President Susilo Bambang Yudhoyono heeft aangekondigd dat de brandstofprijzen in IndonesiŽ verder omlaag gebracht zullen worden in 2009. Dit kan gedaan worden omdat de prijzen voor ruwe olie op de wereldmarkt ook naar beneden blijven gaan. Hij kondigde dit aan tijdens een toespraak bij de activiteiten van een oogstfestival en de inauguratie van een irrigatiesysteem in het district Dharmasraya in westelijk Sumatra.

Geplaatst in Economie @ 14 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Een vlucht met Wings Air op de vroege morgen Het was een keertje vroeg opstaan, zo rond de klok van vieren in de morgen. Die tijd is hier beter bekend als subuh, de tijd waarop het eerste gebed van de dag voor de Moslims begint. Hoewel ik mijn alarm van mijn mobiele telefoon - geen wekker of horloge nodig dus - op precies vier uur gezet had, werd ik om iets voor vieren wakker. Op de achtergrond hoorde ik al enkele moskeeŽn de eerste oproep tot het gebed afwerken. Hoewel dat voor mij geen reden is om vroeg uit de veren te gaan, is dat het halen van het vliegtuig wel.

Geplaatst in Reizen @ 14 december 2008 00:10 door Jeroen · link · 4 reacties


Piloot rijdt vliegtuig terug naar terminal vanwege eigenwijze passagier Een binnenlandse vlucht werd gisteren verstoord door een dom incident. Het vliegtuig vertrok uiteindelijk een uur te laat vanwege een passagier die weigede zijn mobiele telefoon uit te zetten terwijl hij in het vliegtuig was. Het vliegtuig vertrok pas toen de passagier van boord was gehaald op het vliegveld Polonia bij Medan.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 13 december 2008 10:20 door Jeroen · link · 15 reacties


ICW meldt mogelijke corruptie Dep. van Religieuze Zaken bij KPK Indonesia Corruption Watch (ICW) heeft bewijs in de vorm van papieren waarop leningen, die getekend zijn door de minister van Religieuze Zaken Maftuh Basyuni en de algemeen directeur van de afdeling Islam van het ministerie, Taufik Kamus, gebruikt zijn om geld te doneren aan leden van het parlement. Het bewijs is vorige week overhandigd aan de anti-corruptie waakhond KPK.

Geplaatst in Corruptie @ 13 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesische koraalriffen voorspellen zware aardbeving binnen 20 jaar Onderzoekers meldden afgelopen donderdag dat een onderzoek naar de koraalriffen in IndonesiŽ liet zien dat korale terugkerende gebeurtenissen in hun omgeving opslaan, en dat deze gegevens een flinke aardbeving in de oostelijke Indische Oceaan voorspellen in de komende twintig jaar. Onderzoekers aan het California Institute of Technology's Tectonics Observatory bestudeerden de koralen uit de kust van het eiland Sumatra. Daar bleek dat de jaarlijkse groeiringen, vergelijkbaar met die van bomen, terugkerende gebeurtenissen als aardbevingen hadden opgeslagen.

Geplaatst in Aardbevingen @ 12 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 7 reacties


Anti-corruptie rechtbank klaagt voormalige baas First Media aan Aanklagers van de anti-corruptie rechtbank hebben dinsdag voormalig directeur van kabel-televisie en internetprovider PT First Media Tbk., Billy Sindoro, aangeklaagd voor het mogelijk omkopen van een ambtenaar belast met het voorkomen van monopolies. Hij zou 500 miljoen Rupiah (35.000 euro) hebben gegeven.

Geplaatst in Corruptie @ 11 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie doet inval in twee massagesalons om prostitutie De regionale politie van Jakarta is wederom twee massagesalons in Jakarta binnengevallen waar prostitutie plaatsvond. Zeker 50 vrouwen werden vanuit de twee locaties naar het hoofdkantoor van de politie gebracht. Dit werd eerder deze morgen bekend gemaakt via een SMS door het een medewerker van de politie van Jakarta, M. Iriawan.

Geplaatst in Algemeen @ 10 december 2008 10:20 door Jeroen · link · 25 reacties


Hogere prijzen treinkaartjes rond komende feestdagen Tijdens de komende feestdagen zullen de prijzen van treinkaartjes met ongeveer 50.000 Rupiah verhoogd worden per enkele reis. De stijging van de treinkaartjes is voornamelijk gericht op de executieve klasse voor reizen gemaakt tussen 19 December 2008 en 5 januari 2009. Alle treinkaartjes van executieve treinen zullen verhoogd worden in deze periode.

Geplaatst in Algemeen @ 10 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Autoverkopen in IndonesiŽ daalden flink in November Het aantal verkochte auto's in IndonesiŽ is in november uitgekomen op 47.000, een daling van 7.000 ten opzichte van een maand eerder. Dit werd bekend gemaakt door de voorzitter van de Indonesische Automobiel Associatie, Bambang Trisulo. De hoge rentes, dalende prijzen voor dagelijkse goederen en een tekort aan dollars veroorzaakt door de globale economische crisis beginnen ook hier de consumptie aan te tasten.

Geplaatst in Economie @ 09 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Woonproject Kuta overschrijdt grenzen kadaster De Bali Post meldt dat het Kuta Residence Condominium project aan Jalan Majapahit in Kuta het centrum is geworden van een debat tussen omwonenden, wetgevers in Bali en afgevaardigden van het regionale kadaster.

Geplaatst in Algemeen @ 08 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Een wereld van sneeuw en ijs in Yogyakarta Ja, de titel lijkt op pure misleiding, maar het schijnt toch niet helemaal zo te zijn. Reeds langere tijd, bijna anderhalf jaar, is er in Yogyakarta een heuse ijsbaan beschikbaar voor diegenen die graag een baantje willen trekken of gewoon eens gek willen doen op twee van die ijzeren dingen onder je voeten. Dat wordt tenminste beweerd in de reclame die gemaakt werd voor de ijsbaan. Dat het in werkelijkheid een beetje anders is dan de reclame je graag doet geloven is natuurlijk niet verwonderlijk. Hoewel het blaadje van de reclame tijden lang ergens op een stapeltje 'nog te doen' heeft gelegen, was ik eerder al eens in de gelegenheid om een kijkje te nemen om te zien wat het nu precies allemaal inhield.

Geplaatst in Algemeen @ 08 december 2008 00:10 door Jeroen · link · 2 reacties


ADB faciliteerd 500 miljoen dollar voor schoonmaak 'meest vieze' rivier De acties van IndonesiŽ om de Citarum rivier, bekend als de meest vervuilde rivier in de wereld, op te schonen hebben een flinke duw in de rug gekregen door een lening van 500 miljoen dollar van de Asian Development Bank (ADB) afgelope vrijdag. Het stroomgebied van de Citarum rivier ondersteunt 28 miljoen mensen, creert 20 procent van het bruto binnenlands product en voorziet in 80 procent van de waterbehoeften voor de hoofdstad Jakarta.

Geplaatst in Milieu @ 07 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ stelt noodleningen van vijf miljard dollar veilig Indonesi&eml; heeft noodleningen ter waarde van vijf miljard dollar veilig gesteld om eventuele gaten in de begroting te kunnen dichten en verdere groei te stimuleren, aldus autoriteiten. "De leningen, die afkomstig zijn van de Wereldbank, de Aziatische Ontwikkelingsbank, Japan, AustraliŽ en Frankrijk, kunnen gebruikt worden wanneer IndonesiŽ er gebruik van wil maken," aldus Rahmat Waluyanto van het ministerie van FinanciŽn.

Geplaatst in Economie @ 06 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie pakt betogers op die portret president in brand staken De politie heeft twee demonstranten van de Verenigde Volkscoalitie KRP opgepakt vanwege het verbranden van twee stencils met daarop de afbeeldingen van president Susilo Bambang Yudhoyono en vice-president Jusuf Kalla. Het incident deed zich gisteren voor in de buurt van het presidentiŽle paleis in Jakarta.

Geplaatst in Protesten @ 05 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Lokale Moslims keuren bezoek Abu Bakar Ba'ashir af Het plan van de religieuze leider Abu Bakar Ba'ashir om een bezoek te brengen aan de stad Lumajang heeft tot felle reacties geleid van lokale Moslims in de stad. Zij wijzen de komst van de Islamitische klerk uit Solo resoluut af. Ze stellen dat een meerderheid van de mensen zich ongemakkelijk voelt met het bezoek van hem. "We zijn sterk tegen een bezoek van Abu Bakar Ba'ashir aan Lumajang," zei Abdurrohim, een van de Islamitische leiders uit het sub-district Tompokersan in Lumajang.

Geplaatst in Religie @ 04 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 38 reacties


Nationaal Actie-commitee voor Papua eist onafhankelijkheid Zo'n 300 mensen, verzameld in het Nationale Actie-committee voor West Papua (Komite Aksi Nasional Rakyat Papua Barat of KANRPB) hebben gisteren een demonstratie gehouden op de Hotel Indonesia rotonde in Jakarta. De eisten hier de onafhankelijkheid van West Papua. Eerder hielden ze ook een korte actie bij het presidentiŽle paleis enkele kilometers naar het noorden.

Geplaatst in Protesten @ 03 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Export IndonesiŽ daalt 11.6 % in october De export vanuit IndonesiŽ is in oktober met 11.61 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. De totale export kwam uit op 10.81 miljard dollar, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek BPS. Het hoofd van BPS, Rusman Heriawan, liet weten dat de grootste daling zich voortdeed in de export van olie en gas, met wel 25.72 procent tot 1.81 miljard dollar. De export buiten deze twee producten daalde met 8.1 procent to 9 miljoen dollar een maand eerder.

Geplaatst in Economie @ 02 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bank Indonesia haalt serie bankbiljetten uit 1998 uit roulatie Per 31 december 2008 zullen vier bankbiljetten die in 1998 voor het eerst uitgegeven werden, niet langer als geldig betaalmiddel kunnen dienen. De bankbiljetten worden aan het eind van het jaar uit roulatie gehaald. Ze werden afgelopen jaren al vervangen door een nieuwe serie. De bankbiljetten die uit roulatie gehaald worden zijn de 10.000 Rupiah met de afbeelding van Cut Nyak Dhien, de 20.000 Rupiah met de afbeelding van Ki Hajar Dewantara, de 50.000 Rupiah met de afbeeldin van W.R. Soepratman en de 100.000 Rupiah met Soekarno en Hatta. Deze laatste is van polymeer gemaakt en moet niet verward worden met de papieren versie met een soortgelijke afbeelding, die gewoon in circulatie blijft.

Geplaatst in Algemeen @ 01 december 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuwe Boeing vliegtuigen voor Garuda Indonesia in aantocht Garuda Indonesia zal vanaf mei 2009 nieuwe Boeing 737-800 NG vliegtuigen gaan ontvangen. De vice-president van Garuda, Pujobroto, zei dat de dan eerste vliegtuigen van de in totaal 50 bestelde 'nieuwe generatie' B737-800 afgeleverd zullen gaan worden aan de nationale luchtvaartmaatschappij van IndonesiŽ vanuit de Boeing-fabrieken in Seattle, Washington in de Verenigde Staten.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 30 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Minder mensen vliegen binnenlandse vluchten in IndonesiŽ Veranderlijke olieprijzen en een verslechterende gobale economische crisis hebben er toe geleid dat de Indonesische luchtvaart mogelijk een daling van 10 tot 15 procent in passagiersaantallen moet verwerken tot het eind van 2008. In een donkere schaduw die vooruit wordt geworpen zijn er in 2008 tot en met eind september slechts 23 miljoen passagiers op binnenlandse vluchten vervoerd, in vergelijking met 37 miljoen over geheel 2007.

Geplaatst in Economie @ 29 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


AirAsia op zijn Indonesisch Met een vlucht in de middag ging ik op weg van Yogyakarta naar de hoofdstad van IndonesiŽ, Jakarta. Voor het eerst zou ik voor deze route gebruik maken van de services van AirAsia. Het wordt AirAsia genoemd, maar in feite is het een dochteronderneming, die Indonesia AirAsia heet. Dit is ook terug te zien aan de code die gebruikt wordt door de maatschappij; waar AirAsia de code AK gebruikt, gebruikt Indonesia AirAsia de code QZ.

Geplaatst in Algemeen @ 29 november 2008 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Anti-corruptie commissie pakt schoonvader zoon Yudhoyono op De anti-corruptie commissie KPK heeft de schoonvader van de zoon van president Yudhoyono opgepakt voor het misplaatsen van miljoenen dollars aan banktegoeden, aldus de lokale media. Na enkele uren te zijn ondervraagd, is Aulia Tantowi Pohan gearresteerd in relatie met de corruptiezaak bij Bank Indonesia.

Geplaatst in Corruptie @ 28 november 2008 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Yudhoyono draagt Bakrie Groep op schade modderstroom te betalen President Susilo Bambang Yudhoyono heeft de Bakrie Groep gedwongen om het complete bedrag aan compensaties voor getroffenen van de modderstroom in Oost Java te voldoen. De betaling zou aanstaande maandag al gedaan moeten zijn. Dit nieuws werd bekend gemaakt aan journalisten door de Minister van Openbare Werken, Djoko Kirmanto. Djoko liet weten dat hij een gesprek onder vier ogen had met de president gisterenmiddag waarin Yudhoyono hem vroeg om Nirwan Bakrie op te roepen. "Laat hem maar hier komen, en wel vandaag," herhaalde Djoko de woorden van Yudhoyono.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 28 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Een dode door kudde wilde oliefanten in Aceh Een kudde wilde oliefanten heeft in de meest noordwestelijke provincie Aceh het leven van een man gekost. Er werd verder ook schade toegebracht aan huizen, aldus staatsmedia. Een kudde van zo'n 13 oliefanten kwamen het dorp Cot Pengee regelmatig opzoeken in de afgelopen dagen, waardoor dorpelingen op de vlucht moesten om zich in veiligheid te brengen.

Geplaatst in Ongelukken @ 27 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


EU houdt verbod op Indonesische maatschappijen aan De Europese Unie (EU) heeft het huidige verbod voor Indonesische luchtvaart-maatschappijen om te vliegen op bestemmingen in de EU op een recentelijke bijeenkomst in Brussel verlengd. Dit werd bekend gemaakt door het Departement van Transport van Indonesië. De groep landen heeft sinds 8 juli 2007 een verbod voor alle 51 Indonesische luchtvaartmaatschappijen ingesteld nadat een reeks incidenten aan zeker 300 mensen het leven kostten.

Geplaatst in Algemeen @ 26 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Overvallers stelen drie miljoen Rupiah 'geld voor de armen' Twee gemaskerde overvallers hebben twee huizen in het dorp Cimaja, in het district Sukabumi, overvallen in de vroegte van de maandagmorgen. Buiten het stelen van twee motoren zijn de overvallers er ook vandoor gegaan met geld dat uitgedeeld is in het 'Rijst voor de Armen' programma (Raskin) en geld dat bedoeld was voor het betalen van belastingen.

Geplaatst in Criminaliteit @ 25 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Een verlaten Kuta in November Toegegeven, het is ergens gruwelijk buiten het seizoen, zo midden november, wellicht help dat bij het maken van een vrijwel verlaten Kuta in deze tijd van het jaar. Het was een vrij korte rit van ongeveer een uurtje vanuit het kloppende culturele en religieuze hart van Bali, Ubud. Met een vrijwel strakblauwe lucht in het vooruitzicht reed ik met een lekker vaartje op de gehuurde Mio (scooter) de laaglanden en daarmee de drukte die Zuid Bali heet in. Die drukte was in dit geval relatief, maar vanuit Ubud lijkt alles in de buitenwereld wel druk.

Geplaatst in Toerisme @ 25 november 2008 00:10 door Jeroen · link · 8 reacties


Islamitische Raad besluit begin 2009 over 'fatwa' tegen roken De Islamitische Raad van Wijzen in IndonesiŽ (Majelis Ulama Indonesia, of slechts MUI) zal begin volgend jaar beslissen over een fatwa tegen roken. Ze zullen dan besluiten of roken toegestan is of uitgebannen moet worden. Ze kunnen er echter ook voor kiezen om geen keuze te maken. Een groot aandeel van de Indonesische bevolking is roker, en velen zijn Moslim. Het is dan ook twijfelachtig of een eventuele fatwa zal leiden tot een afname van rokers.

Geplaatst in Religie @ 24 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Meisje in Koran-school twee keer zwanger van leider Een leider van een Islamitische Koran-school (Pondok Pesantren) is ervan beschuldigd twee van zijn studentes te hebben verkracht. Hij zit op dit moment in een cel op het politie-bureau in de stad Malang. De leider, slechts bekend als N.H., werd door de regionale politie van Malang opgepakt in een huurhuis in Pare, in het district Kediri. N.H. is ook de leider van een Islamitsche school in het dorp Kaumrejo, in het sub-district Ngantang in het district Malang. Daar zouhij twee van zijn studentes hebben verkracht. De twee meisjes, beiden slechts 17, zijn afkomstig uit het dorp Ngawensari, in het sub-district Ringin Anom, district Kendal in Midden Java.

Geplaatst in Religie @ 23 november 2008 10:20 door Jeroen · link · 4 reacties


Zware aardbeving uit de kust van Zuid Sumatra Een zware aardbeving heeft plaatsgevonden uit de kust van zuidelijk Sumatra, laat zaterdagavond lokale tijd. Er waren niet direct meldingen van slachtoffers of structurele schade volgens seismologen.

Geplaatst in Aardbevingen @ 23 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Oproep tot mogelijkheid buitenlands grondbezit Het Nationale Agentschap voor Grond (BPN) heeft formeel een verzoek ingediend bij het Departement van Woningbouw en de Indonesische Onroerend Goed Associatie (REI) om informatie te gaan verzamelen over de oorsprong van geld waarmee vastgoed gekocht is met buitenlandse belangen. Deze informatie is bedoeld om het witwassen van geld tegen te gaan.

Geplaatst in Algemeen @ 22 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 1 reactie


IndonesiŽ plant 100 miljoen bomen in 2008 Indonesië, dat al tijden in een extreem hoog tempo bosgebied verliest, is van plan om 100 miljoen bomen aan te planten door het land om zo de ontbossing af te remmen. Dit werd bekend gemaakt door een woordvoerder van het departement van Bosbouw. IndonesiŽ is naar schatting ongeveer 70 procent van de oerbossen kwijtgeraakt maar heeft nog ongeveer 91 miljoen hectare bosgebied over waar vele exotische dieren en planten nog onontdekt leven.

Geplaatst in Milieu @ 21 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesische corruptiebestrijders werken samen met de FBI De Indonesische corruptie-bestrijders hebben afgelopen dinsdag een overeenkomst getekend met de FBI in de Verenigde Staten om samen te werken tegen corruptie. Dit werd bekend gemaakt door een woordvoerder. Het hoofd van de Corruptie Bestrijdings-commissie KPK, Antasari Azhar, en de vice-directeur van de FBI, John Pistole, tekenden een overeenkomst voor training en het uitwisselen van informatie en onderzoekers in Jakarta.

Geplaatst in Corruptie @ 20 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kleine primaat herontdekt op Sulawesi Een klein pigmee-spookdier, lijkende op een Furby en waarvan uitgegaan werd dat het uitgestorven was, werd tijdens een recente expeditie in Indonesi&eum; herontdekt. Het kleine, zachte diertje met zijn gigantische ogen is de definitie van schattig. "Het lijkt of de diertjes altijd een lach op hun gezucht hebben, waardoor ze grote aantrekkingskracht hebben," zei physiek antropologe Sharon Gursky-Doyen, die de verloren gewaande diersoort herontdekte.

Geplaatst in Milieu @ 19 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Snellere opening tolweg naar vliegveld Jakarta PT Jasa Marga zal een extra stuk tolweg tussen Jakarta en het internationale vliegveld later deze maand open stellen. Dit wordt gedaan in anticipatie op komend hoog water die er normaal voor zorgt dat het gebied onder water komt te staan. De algemeen directeur van Jasa Marga, Adityawarman, zei dat het stuk nieuwe snelweg nu deze maand al klaar moet zijn in plaats van eind volgende maand. Het stuk tolweg met een lengte van acht kilometer heeft dan 600 miljard Rupiah (40.5 miljoen euro) gekost.

Geplaatst in Algemeen @ 18 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Meer executies in aantocht in IndonesiŽ De Bali Post meldt dat de executies van de drie aanslagplegers vorige week mogelijk als versneller zal dienen voor komende executies, waaronder de drie personen van de 'Negen van Bali' die in de dodencel van de gevangenis in Kerobokan zitten. Een medewerker van de Procureur-Generaal in Bali, Abdul Hakim Ritonga, zei tegen de pers in Jakarta dat er een officiŽle lijst samengesteld gaat worden van alle mensen die op dit moment in de dodencel zitten. Deze lijst moet voor het eind van het jaar samengesteld zijn.

Geplaatst in Criminaliteit @ 17 november 2008 10:20 door Jeroen · link · 1 reactie


Zware aardbeving bij Gorontalo, Sulawesi Bij IndonesiŽ heeft zich zondag een zware aardbeving voorgedaan. De beving had volgens de geologische dienst in Jakarta een magnitude van 7,7. Er is onmiddellijk een waarschuwing voor een tsunami uitgegaan.

Geplaatst in Aardbevingen @ 17 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Watervoorziening Bali bedreigd door krimpend Batur-meer BeritaBali.com meldt dat onderzoek uitgevoerd door het milieu-agentschap op Bali laat zien dat het welbekende Batur-meer in de afgelopen vijf jaar zeker een meter ondieper is geworden door toenemende sedimentatie. Experts wijzen de verandering van de omringende gebieden aan als de hoofdoorzaak van de toenemende sedimentatie. Bosgebieden en regenwoud worden steeds verder veranderd in land voor agricultuur.

Geplaatst in Milieu @ 16 november 2008 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politiechef Bali 'moet' anti-pornowetgeving uitvoeren Terwijl de gouverneur van Bali de recent aangenomen anti-pornografie-wetgeving afschrijft als tegen de Balinese cultuur zijnde en om precies die reden niet kan worden uitgevoerd in zijn provincie, stelt de politiechef op Bali, Teuku Ashikin Husein, dat er voor hem niets anders op zit dan de nieuwe wetgeving uit te voeren als deze formeel is goedgekeurd.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 16 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 13 reacties


Tien doden bij aardverchuiving in West Java Woordvoerders in IndonesiŽ zeggen dat zeker tien mensen om het leven zijn gekomen en dat nog zeven anderen vermist zijn na een aardverschuiving die werd veroorzaakt door zware regen. Zeker dertg huizen in het district Cianjur in de provincie West Java werden door de aardverschuiving weggevaagd.

Geplaatst in Ongelukken @ 15 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Rihanna annuleert concert uit veiligheidsoverwegingen Slechts een dag voordat ze zou optreden, heeft pop-zangeres Rihanna haar concert in IndonesiŽ afgelast uit veiligheidsoverweginge. De schone uit Bajan zou later vandaag optreden op een uitverkocht concert in de hoofdstad Jakarta.

Geplaatst in Algemeen @ 14 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vogelgriep in IndonesiŽ; update 30 Een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid heeft bekend gemaakt dat een 15-jarig meisje is overleden aan de gevolgen van vogelgriep. Hierdoor komt het totaal aantal dodelijke slachtoffers in IndonesiŽ uit op 113. Het meisje overleed in een ziekenhuis in Semarang na een week onder behandeling te zijn geweest.

Geplaatst in Vogelgriep @ 13 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aantal toeristen blijft wellicht op 6.4 miljoen steken dit jaar Bisnis.com haalt Noviendi Makalam aan, een secretaris van de afdeling Marketing van het departement van Cultuur en Tourisme, die wat afstand probeert te nemen van de eerder te halen doelstellingen, stellende dat "de acht miljoen toeristen en een inkomen van 6.4 miljard euro aan buitenlandse valuta het resultaat is van een plan door de gehele overheid en niet slechts het departement van Cultuur en Tourisme, maar ook andere instituten zoals het departement van FinanciŽn.

Geplaatst in Toerisme @ 12 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig gouverneur West Java opgepakt door anti-corruptie commissie Sinds 21 juli zat de voormalig gouverneur van de provincie West Java, Danny Setiawan, al vast als verdachte van de anti-corruptie commissie KPK in een zaak die gerelateerd is aan de aankoop van zwaar materieel en brandweerwagens die aangekocht zijn door de provincie West Java en betaald zijn met het staatsbudget van 2004. Gisteren werd Danny Setiawan officieel gearresteerd door de KPK.

Geplaatst in Corruptie @ 11 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nationaal tsunami-alarm morgen getest Het nationale persbureau Antara meldt dat het nationale tsunami waarschuwings-systeem morgenmiddag getest zal worden. Voor Bali zal dit inhouden dat zes verschillende alarmen zullen afgaan op het eiland. De alarmen in het westelijke deel van IndonesiŽ zullen afgaan om 16:00 lokale tijd, voor Bali is dit een uur later vanwege het tijdsverschil.

Geplaatst in Algemeen @ 10 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aanhangers geŽxecuteerde aanslagplegers slaags met politie Enkele honderden bewonderaars en dorpsgenoten van twee geŽxecuteerde Indonesische terroristen zijn vandaag slaags geraakt met de politie. De lijken van twee van drie wegens de bomaanslagen in 2002 op Bali ter dood veroordeelde mannen werden naar hun dorp Tenggulun ten westen van Jakarta teruggereden.

Geplaatst in Algemeen @ 09 november 2008 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Veroordeelden aanslagen Bali geŽxecuteerd De drie mannen die zijn veroordeeld voor hun aandeel in de aanslagen op Bali in 2002, zijn geŽxecuteerd. Dat heeft de Indonesische televisie zaterdag gemeld. Amrozi, Mukhlas en Imam Samudra zouden met schoten in het hart om het leven zijn gebracht in de gevangenis van Nusakambangan in het zuiden van Java. Dat meldde TV One op gezag van Indonesische functionarissen.

Geplaatst in Terrorisme @ 09 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 30 reacties


Familie terroristen dienen zich voor te bereiden op executies De families van de Indonesische islamisten die op hun executie wachten naar aanleiding van hun veroordeling voor de bomaanslagen op Bal in 2002, zijn geinformeerd dat ze "zich voor moeten bereiden" voor de op handen zijnde executies, aldus een woordvoerder vrijdag. Dit is de zoveelste aanwijzing dat de laatste uren van de drie veroordeelde terroristen zijn ingegaan.

Geplaatst in Terrorisme @ 08 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Benzineprijs volgende maand met zes procent omlaag De Indonesische overheid heeft laten weten dat de benzineprijs per ingang van volgende maand met iets meer dan zes procent zal verlagen om zo de inflatie te beteugelen en de economische groei aan te wakkeren. De minister van FinanciŽn, Sri Mulyani Indrawati, zei dat de overheid inspeelde op de vraag vanuit de bevolking voor lagere brandstofkosten. De prijs van diesel en huishoudolie zullen niet verlaagd worden.

Geplaatst in Economie @ 07 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 27 reacties


Indonesische centrale bank houdt rente op 9.5% De Indonesische centrale bank heeft het belangrijkste rente-percentage gelijk gehouden op 9.5%, aldus de bank. "Door de huidige financiŽle problemen en de afnemende groei van de wereld-economie acht Bank Indonesia het noodzakelijk om een heldere monetaire politiek te kiezen waardoor er een evenwicht kan ontstaan tussen de economische groei en de pogingen monetaire stabiliteit te verkrijgen," zei de bank in een verklaring.

Geplaatst in Economie @ 06 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Jakarta treks steun voor bouwen tolweg Bali in De planning van een tolweg die Sanur met Nusa Dua moet verbinden via het eiland Serangan zijn nog moeilijker geworden doordat de centrale overheid niet langer aan het project wil meebetalen. Hierdoor moet de provincie Bali zelf op zoek gaan naar fondsen voor het project dat ongeveer 117 miljoen euro moet gaan kosten.

Geplaatst in Algemeen @ 05 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Extremisten dreigen president Yudhoyono te vermoorden Het Indonesische leger heeft de beveiliging van president Susilo Bambang Yudhoyono verder opgevoerd na bedreigingen om hem en andere vooraanstaanden te vermoorden als de drie aanslagplegers, die op Bali 202 doden op hun geweten hebben, geŽxecuteerd zouden worden. Dit werd bekend gemaakt door een woordvoerder van het leger. "We zullen de veiligheid zo goed mogelijk op orde maken, vanaf de planning tot de uitvoering," aldus generaal Djoko Santoso.

Geplaatst in Algemeen @ 04 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie molotov-cocktails ontploffen op Noord-Molukken In Ternate, de hoofdstad van de Indonesische Noord-Molukken, hebben maandagochtend rond half vier (lokale tijd) drie bomexplosies plaatsgevonden. Dat meldden lokale media. Een bom ontplofte dichtbij het kantoor en huis van de gouverneur, aldus twee tv-zenders. Het zou om molotovcocktails gaan. Er zijn geen slachtoffers gevallen, aldus de politie.

Geplaatst in Criminaliteit @ 03 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bali wijst nieuwe anti-pornografie-wet af De goedkeuring van de impopulaire anti-pornografie-wetgeving door het nationale Huis van Afgevaardigden in Jakarta afgelopen oktober heeft er voor gezorgd dat tegenstanders van de wet voor de stemming de zal verlieten. Tevens bestaat de kans dat inwoners op Bali algemene ongehoorzaamheid zullen aanhouden betreffende de wetgeving.

Geplaatst in Algemeen @ 02 november 2008 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Jetstar gaat de route Perth-Bali vliegen Afgelopen maandag is de Australische low-cost luchtvaart-maatschappij Jetstar begonen met vluchten op de route Perth - Denpasar. De algemeen directeur van Jetstar, Bruce Buchanan, meldde bij de officiele opening dat het de zevende internationale bestemming was die vanuit Perth te bereiken is. Hierdoor zou West-AustraliŽ een belangrijke rol vervullen in de ontwikkeling van de uitbreidingsplannen in AziŽ van de maatschappij.

Geplaatst in Toerisme @ 02 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Radicale moslimleider veroordeeld tot 18 maanden cel Een Indonesische rechtbank heeft afgelopen donderdag een radicale moslim-leider tot 18 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in de gewelddadige aanval van een vreedzame demonstratie voor vrijheid van geloof agelopen juni. Bij die aanval raakten tientallen mensen gewond. De rechtbank in Centraal Jakarta, vond Habib Rizieq Shibab, voorzitter van het Islamitisch Verdedigingsfront FPI schuldig aan het aanzetten tot haat en het aanwakkeren van geweld.

Geplaatst in Algemeen @ 01 november 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ neemt anti-porno wetgeving aan Uitroepen "Dank U, God!" braken in het Indonesische parlementsgebouw op donderdag toen wetsmakers de anti-pornografie-wetgeving aannamen. Hiermee komt een eind aan tien jaar debat over het wetsvoorstel.

Geplaatst in Algemeen @ 31 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 10 reacties


Radicale wind waait harder dan ooit door IndonesiŽ Met de invoering van de 'anti-pornografie' wetgeving gisteren is IndonesiŽ weer een stukje dichterbij het ideaalbeeld van een verre provincie van het Midden-Oosten gekomen. Met de invoering van de wet, die al sinds jaar en dag opgedrongen werd door de radicaal-islamitische FPI (Islamitisch Verdedigings Front) en de MUI (Raad van islamitische Wijzen, die overigens een hele dikke vinger in de politieke pap hebben tegenwoordig), is het nu mogelijk voor eenieder om zelf in te grijpen als men denkt dat iets niet door de beugel kan. Inderdaad, dat zou gewoon 'eigen rechter spelen' heten in ieder ander land, maar niet meer in IndonesiŽ, waar de pasgeboren democratie nu alweer begraven wordt onder een dikke laag radicaal-islamitische modder.

Geplaatst in Religie @ 31 oktober 2008 00:10 door Jeroen · link · 1 reactie


Mogelijk 25 doden door zandverschuiving Voor het leven van zeker 25 zanddelvers wordt gevreesd na een zandverschuiving donderdag op het eiland Sulawesi, in oostelijk IndonesiŽ. Dit maakde een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid bekend. Het hoofd van het crisis-centrum van het ministerie, Rustam Pakaya, liet weten dat het ongeluk gebeurde toen de delvers zand aan het verzamelen waren in een lokale zand-pit. "Een grote hoeveelheid zand kwam naar beneden, en begroef 25 mensen." vertelde hij.

Geplaatst in Ongelukken @ 30 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ neemt maatregelen tegen dalende Rupiah IndonesiŽ heeft het staatsbedrijven verplicht om hun dollars in het binnenland te plaatsen en de projecten die betaald worden door donoren te versnellen. Dit maakte coordinerend minister voor Economie, Sri Mulyani Indrawati, bekend tijdens een persconferentie afgelopen dinsdag na een spoedbijeenkomst van het Indonesische kabinet. De maatregelen werden genomen om de Rupiah een steun in de rug te geven na enige tijd van flinke dalingen ten opzichte van de Amerikaanse dollar door de impact van de wereldwijde economische problemen.

Geplaatst in Economie @ 29 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aanslagplegers Bali mogelijk zaterdag al dood De drie aanslagplegers die in de dodencel zitten in afwachting van hun executie, kunnen mogelijk aanstaande zaterdag al dood zijn. De beveiliging op het gevangenis-eiland waar ze op dit moment zitten is flink opgeschroefd. Volgens de Procureur-Generaal zullen de executies op hun vroegst vrijdag middernacht plaats kunnen vinden.

Geplaatst in Terrorisme @ 28 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bali extra waakzaam op terrorisme De onvermijdelijke executie van de drie veroordeelden van de aanslagen in 2002 in Bali en de recente arrestaties in Jakarta van een terroristische groepering die voorbereidingen aan het treffen was voor het opblazen van een brandstof-depot zorgen er in Bali voor dat de veiligheidsmaatregelen verhoogd zijn.

Geplaatst in Algemeen @ 26 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ besluit tot redding Indover bank De Indonesische centrale bank moet wellicht flink geld bijleggen voor de redding van een in Nederland gevestigde dochteronderneming om een daling van de kredietwaardigheid te voorkomen. In een overeenkomst, die volgens lokale media rond de 700 miljoen dollar zal gaan kosten, wordt beslist over het lot van de bank. Een Nederlandse rechtbank bevroor eerder deze maand de tegoeden van de Indonesische Overzeese Bank N.V. (Indover). Dit gebeurde in opdracht van de Nederlandse centrale bank DNB.

Geplaatst in Economie @ 25 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


AustraliŽ vreest extremistische elementen in IndonesiŽ AustraliŽ heeft laten weren dat de recente arrestatie van enkele mogelijke terroristen in IndonesiŽ een duidelijk signaal is dat het gevaar van extremisten "altijd op de loer ligt." Eerder deze week meldde de Indonesische politie dat ze vijf leden van een radicaal-Islamitische cel opgepakt hebben. Hierbij werden ook wapens, munitie en explosieven in beslag genomen.

Geplaatst in Terrorisme @ 24 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aanslagplegers Bali worden volgende maand ge-executeerd IndonesiŽ is van plan de drie ter dood veroordeelde Islamitische militanten die de aanslagen in oktober 2002 pleegden, zeer spoedig te executeren. Dit werd bekend gemaakt door een woordvoerder van de Procureur-Generaal, Jasman Pandjaitan. De woordvoerder liet weten dat alle mogelijkheden voor Ali Gufron alias Muklas, Amrozi en Imam Samudra alias Abdul Azis om onder de doodstraf uit te komen verkeken zijn.

Geplaatst in Terrorisme @ 23 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 69 reacties


IndonesiŽ pakt leden terreurcel op in Jakarta De Indonesische politie heeft bekend gemaakt dat ze vijf leden van een terreurcel hebben opgepakt die bezig waren met de voorbereidingen van een aanslag op een staats-olie-opslag in Noord Jakarta. Na een serie arrestaties in de afgelopen dagen maakte de woordvoerder van de nationale politie bekend dat vijf verdachten zijn opgepakt in Jakarta en Bogor.

Geplaatst in Terrorisme @ 22 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Hof akkoord met executie veroordeelden aanslag Bali Drie moslims die zijn veroordeeld voor hun aandeel in de aanslagen in Bali in 2002, mogen door een vuurpeloton worden geŽxecuteerd. Het constitutionele hof in Indonesische verwierp dinsdag het beroep dat de veroordeelden tegen hun executie hadden aangetekend.

Geplaatst in Terrorisme @ 21 oktober 2008 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Zware aadbeving treft Sulawesi Een sterke aardbeving met een kracht van 6.5 op de Schaal van Richter heeft het eiland Sulawesi getroffen eerder op de maandag. Er waren niet direct meldingen van slachtoffers of schade aldus een woordvoerder van het nationale bureau voor Geofisica en Aardbevingen.

Geplaatst in Aardbevingen @ 21 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bikini's mogen van de Indonesische overheid Na maanden van gesprekken hebben Indonesische beleidsmakers besloten dat bikiki's toegestaan zijn als kleding op stranden. Dit maakte een lid van het parlement eerder bekend. Deze stap zal ervoor moeten zorgen dat de lucratieve toeristenindustrie niet zal lijden onder de nog te akkorderen 'anti-pornografie' wetgeving die er door kleine conservatieve Moslimpartijen wordt doorgeduwd.

Geplaatst in Mensenrechten @ 20 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 25 reacties


Minister van Transport: 'Luchtvaartmaatschappijen gaan niet ten onder' Het Departement van Transport werkt samen met de nationale luchtvaart-industrie om de negatieve effecten van de huidige economische crisis op te kunnen vangen. Volgens de Minister van Communicatie, Jusman Syafii Djamal, zouden nationale luchtvaart-maatschappijen mogelijk problemen kunnen krijgen met het afsluiten van lease-overeenkomsten en verzekeringen door de huidige problemen in de financiŽle wereld. "Gelukkig," zei de minister," is de prijs van brandstof an het dalen. In toevoeging daarop zullen de contracten voor de lease van vliegtuigen niet op zeer korte termijn aflopen."

Geplaatst in Economie @ 19 oktober 2008 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Garuda mogelijk niet naar Europa door economische problemen De algemeen directeur van Garuda Indonesia heeft laten merken dat de maatschappij de plannen om het gekortwiekte netwerk weer op te bouwen mogelijk vertraagd gaan worden door de huidige wereldwijde economische problemen en de weerslag die dat heeft op de internationale luchtvaart.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 19 oktober 2008 10:20 door Jeroen · link · 20 reacties


Tour de Indonesia - Java naar Bali op de racefiets De voortdurende onzekerheid over het wel of niet doorgaan van de inmiddels beroemde Tour de Indonesia is nog niet ten einde met de mededeling van de Indonesische Wielren-accosiatie (PB ISSI) dat de race dit jaar gewoon gehouden zal gaan worden. De race van meer dan 1.000 kilometer van Jakarta naar Bali zal gehouden worde van 23 november tot 5 december dit jaar.

Geplaatst in Sport @ 19 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Een derde travestieten Jakarta is HIV-positief Vier-en-dertig procent van de travestieten in Jakarta is geinfecteerd met het HIV-virus, het virus dat AIDS veroorzaakt. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Gezondheid. Volgens het Biologie en Gedragsonderzoek (STBP) blijkt dat het aantal HIV-besmettingen flink is gestegen sinds 1995, toen slechts 0.3% HIV-positief zou zijn.

Geplaatst in Gezondheid @ 18 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Exploratierechten voor 22 blokken uitgedeeld door IndonesiŽ IndonesiŽ heeft de rechten voor exploratie op 22 olie-en gas-blokken weggegeven aan energiebedrijven, waaronder ConocoPhilips, Chevron en Husky Energy. Dit liet een verantwoordelijke van het ministerie van Mijnbouw en Bodemrijkdommen weten eerder op de dag. "22 blokken zijn toegekend aan buitenlandse en binnenlandse bedrijven," zei Evita Legowo. Ze liet weten dat een dochterondernemin van het Amerikaanse Chevron de rechten heeft verworven voor het exploreren in de wateren van de blokken West Papua I en West Papua II.

Geplaatst in Economie @ 17 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ akkoord met fusie banken Niaga en Lippo PT Bank CIMB Niaga Tbk (Bank Niaga) en PT Bank Lippo Tbk (Bank Lippo) hebben het groene licht ontvangen van Bank Indonesia, de Indonesische centrale bank, om te fuseren. In een verklaring gisteren, liet de CIMB Group weten dat de goedkeuring een dag eerder al gegeven werd, waardoor de eerste fusie onder nieuwe regelgeving een feit wordt. Hoofd van de CIMB Group, Datuk Nazir Razak, zei dat de fusie de vijfde grootste bank in IndonesiŽ zou creeren.

Geplaatst in Economie @ 16 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ houdt vier maatschappijen aan de grond IndonesiŽ heeft vier luchtvaart-maatschappijen aan de grond gezet en heeft hen drie maanden de tijd gegeven om hun veiligheid te verbeteren of anders geheel aan de grond gezet te worden, aldus een woordvoerder van het Ministerie van Transport eerder vandaag. Bij een veiligheidscontrole bleek dat de maatschappijen Pura Wisata Baruna, Sampoerna Air Nusantara, Dabi Air Nusantara en Atlas Deltasatya niet voldeden aan de minimale standaarden in verscheidene categorien, aldus woordvoerder Bambang Ervan.

Geplaatst in Algemeen @ 15 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aandelenbeurs omlaag, bankgarantie omhoog in IndonesiŽ De Indonesische aandelenbeurs in Jakarta viel afgelopen maandag met vijf procent omlaag nadat deze drie dagen geen handel heeft gezien. Deze val komt nadat de Indonesische regering heeft besloten de bankgaranties flink te verhogen om het vertrouwen van investeerders in de economie terug te winnen in de huidige globale financiŽle crisis. Sri Mulyani Indrawai, minister van FinanciŽn, liet weten dat de overheid de bankgaranties op spaargelden verhoogd heeft van 100 miljoen Rupiah (7.500 euro) naar twee miljard Rupiah (150.000 euro).

Geplaatst in Economie @ 14 oktober 2008 00:20 door Jeroen · link · 30 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008
  · December, 41 artikelen
  · November, 38 artikelen
  · Oktober, 36 artikelen
  · September, 35 artikelen
  · Augustus, 38 artikelen
  · Juli, 47 artikelen
  · Juni, 54 artikelen
  · Mei, 41 artikelen
  · April, 37 artikelen
  · Maart, 36 artikelen
  · Februari, 45 artikelen
  · Januari, 50 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,659 pageviews Een website van indahnesia.com