Overzicht 2007 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2007 (alleen laatste 100)

Overzicht 2007 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.BMG: 'Grote delen van IndonesiŽ lopen kans op overstromingen' Het Meteorologisch en Geofysisch Instituut verwacht dat de komende dagen grote delen van IndonesiŽ te maken zullen krijgen met regen met een intensiteit tussen licht en erg zwaar tezamen met zware windstoten. Er staat een waarschuwing uit voor de viering van Nieuwjaar in Jabodetabek, waar het wellicht gedurende de gehele dag zal regenen. Deze informatie werd bekend gemaakt door Achmad Zakit, het hoofd van de afdeling informatie van het BMG.

Geplaatst in Weer @ 31 december 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Al 153 slachtoffers door aardverschuivingen en overstromingen Het aantal dodelijke slachtoffers door aardverschuivingen en overstromingen op het eiland Java is verder opgelopen tot 153. Dit meldt het Nationale Rampenteam eerder op zondag. President Susilo Bambang Yudhoyono heeft ervoor gewaarschuwd dat door het hele land nog rampen kunnen plaatsvinden, omdat vele gebieden ontbost en erg dichtbevolkt zijn. Deze uitspraak volgt na dat het Meteorologisch en Geophysisch Instituut heeft laten weten dat regenval pas in januari en februari zijn hoogtepunt bereikt.

Geplaatst in Weer @ 31 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Slachtoffers overstromingen Mojokerto niet tevreden met hulp Een deel van de hulp aan mensen die getroffen zijn door overstromingen in die sub-districten in Bojonegoro, oostelijk Java, heeft gisteren voor ontevredenheid gezorgd omdat een deel van de slachtoffers geen hulp kreeg. Gebaseerd op inormatie van verslaggevers van Metro TV, kreeg niet ieder slachtoffer in het sub-district Mojoanyer hulp omdat ze niet geregistreerd stonden. Ze protesteerden hier terplekke over bij ambtenaren. Uiteindelijk werden ze toch aan de lijst toegevoegd en ontvingen ze coupons voor noodhulp.

Geplaatst in Overstromingen @ 31 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bojonegoro stad nu ook deels onder water De overstromingen in het district Bojonegoro, in oostelijk java, hebben zich zondag verder uitgebreit. Eerder stond er al water in veertien sub-districten rond de stad, maar eerder vandaag stroomde het water ook door verscheidene delen van de stad zelf. Een verslaggever van Metro TV liet weten dat een aantal hoofdstraten, waaronder Jalan Gajah Mada, onder water kwamen te staan.

Geplaatst in Overstromingen @ 30 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bali schoont de stranden op nadat hoog water zich terugtrekt Het hoge water dat twee dagen geleden de zuidelijke stranden van Bali teisterde heeft een grote hoeveelheid afval achter gelaten die opgeruimd moet worden. In de afgelopen dagen zijn velen hard aan het werk gegaan om al het afval - hout, plastic en andere materialen - op grote hopen te verzamelen op de stranden van Jimbaran, Kuta, Legian en Seminyak. Op sommige plaatsen wordt gebruik gemaakt van zwaar materieel omdat tussen het afval ook boomstronken zitten.

Geplaatst in Weer @ 29 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Mogelijk meer dan 120 doden door aardverschuivingen Java Aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakt door zware regenval hebben mogelijk aan 120 mensen het leven gekost op het eiland Java. Reddingswerkers doen hun uiterste best om lichamen te bergen uit de dikke laag modder. Woordvoerders laten weten dat duizenden anderen in het gebied bij de Bengawan Solo rivier in midden Java dakloos zijn geworden toen hun huizen onder water kwamen te staan of weggevaagd werden door de aardverschuivingen.

Geplaatst in Weer @ 29 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bengawan Solo rivier zorgt voor grote overstroming De hoofdweg tussen Ngawi en Bojonegoro in het district Padangan in Nhagi is onder water komen te staan nadat de Bengawan Solo rivier uit zijn oevers is getreden over een lengde van ongeveer een kilometer. Het water bereikt nu hoogten tot ongeveer een halve meter. Dit zorgt ervoor dat zo'n 14.000 woningen in het district onder water zijn komen te staan. Duizenden inwoners zijn gedwongen zich te evacueren. Het water steeg tot vrijdagochtend nog verder met een stand van 15.33 meter in Bojonegoro. De verwachting is dat het waterpijl nog verder zal stijgen.

Geplaatst in Overstromingen @ 28 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Duizenden in Ngawi verblijven nacht op daken van hun huizen Duizenden inwoners van de districten Genong en Kwadungan in Ngawi, oostelijk Java, zijn gedwongen om de nacht door te brengen op de daken van hun huizen omdat het gebied overstroomd is. Ze kunnen slechts wachten op hulp daar. Het evacuatieproces is nog amper op gang gekomen omdat er een tekort aan boten is. In sommige gebieden staat tot drie meter water.

Geplaatst in Overstromingen @ 28 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vogelgriep in IndonesiŽ, update 19 Een Indonesische vrouw is afgelopen dinsdag overleden aan de vogelgriep. Hiermee komt het totaal aantal slachtoffers in IndonesiŽ uit op 94, aldus de media. Een vrouw uit Cengkareng, in de westelijke buitenwijken van Jakarta, werd positief bevonden voor de vogelgriep nadat ze zes dagen opgenomen was in het ziekenuis, aldus Joko Suyono, een medewerker van het Ministerie van Gezondheid.

Geplaatst in Vogelgriep @ 27 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


20 vermisten na instorten brug in Magetan De Damjati brug in het dorp Semen in het district Magetan in oostelijk Java is ingestort omdat het de hoge waterstand in de rivier niet kon verdragen. Zeker 20 mensen zijn vermist toen ze werden meegesleurd in de sterke stromingen van de aangezwollen rivier. Tot op eerder deze avond zijn er nog geen vermisten teruggevonden. De sterke stromingen maken het erg moeilijk om te zoeken naar de vermisten.

Geplaatst in Weer @ 26 december 2007 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Zeker 70 doden bij aardverschuivingen Karanganyar, midden Java Het aantal slachtoffers van de aardverschuivingen in het district Tawangmangu in midden Java is gestegen naar 71. De meeste slachtoffers zijn afkomstig uit het dorp Mogol, waar zeker 37 mensen overleden. Eerder op de avond waren nog maar vijf lichamen geborgen in het dorp.

Geplaatst in Weer @ 26 december 2007 20:20 door Jeroen · link · 5 reacties


Zeker 60 doden bij aardverschuivingen Karanganyar, midden Java Ten minste 61 mensen zijn om het leven gekomen en nog eens 36 anderen zijn nog vermist nadat aardverschuivingen Tawangmangu in het district Karanganyar in midden Java troffen eerder vandaag. Een woordvoerder van het regionale rampenteam, Anggit M.S. liet weten dat reddingswerkers, waaronder soldaten, politie en personeel van het nationale rampenteam, op dit moment op zoek zijn naar de vermisten.

Geplaatst in Weer @ 26 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 5 reacties


Hoge golven zorgen voor erosie stranden Mataram Slecht weer en hoge golven in de wateren ten westen van het eiland Lombok, West Nusa Tenggara, hebben de erosie op de stranden in de buurt van de stad Mataram verergerd. Het slechte weer zorgt er ook voor dat vissers niet de zee op gaan. Voor de vissers zijn de afgelopen vier dagen een lange tijd, en ze weten nog altijd niet wanneer ze weer de zee op kunnen.

Geplaatst in Weer @ 26 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Hoge golven vernielen tientallen huizen in Banten Hogen golven die de stranden van Carita, in het district Pandeglang in de provincie Banten troffen, hebben ervoor gezorgd dat tientallen huizen ingestort zijn. Deze huizen stonden precies op de rand van het strand. De hoge golven worden normaal gebroken door enkele golfbrekers net uit de kust, maar door de toch ak hoge waterstand verloren deze hun functie compleet.

Geplaatst in Weer @ 25 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vrijheid als kerstgeschenk voor gedetineerden IndonesiŽ De Indonesische regering heeft op eerste kerstdag 312 gedetineerden vrijgelaten wegens goed gedrag. Dat heeft een functionaris gezegd, aldus de Jakarta Post dinsdag. Ruim 7500 anderen kregen strafvermindering variŽrend van twee tot acht weken.

Geplaatst in Algemeen @ 25 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Executie daders Bali voor eind januari De drie hoofddaders van de bomaanslag op het toeristeneiland Bali vijf jaar geleden worden binnen een maand geŽxecuteerd op het Indonesische eiland Java. De rechtbank op Bali heeft alle procedures voor de uitvoering van het doodvonnis afgerond, zo is zondag bekendgemaakt.

Geplaatst in Terrorisme @ 24 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Japan gaat 1.000 verpleegsters uit IndonesiŽ halen Japan gaat vanaf begin volgend jaar 1.000 verpleegsters en verzorgend medisch personeel uit IndonesiŽ halen. Dit kan plaatsvinden onder het vrijhandelsverdrag tussen de twee landen. Japan heeft deze medewerkers nodig om het groeiende tekort aan personeel te kunnen opvangen. Het is de eerste keer dat Japan buitenlandse verpleegsters en medisch personeel op full-time basis naar het land brengt. Vanaf april zullen er jaarlijks 200 verpleegsters en 300 gecertificeerde verzorgers naar het land gaan.

Geplaatst in Economie @ 23 december 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Container afgekeurde condooms onderschept in Jakarta De douane in de haven Tanjung Priok, Jakarta heeft een zeecontainer vol met 26 ton condooms in beslag genomen. De condooms waren afkomstig uit Taiwan en bevatten een mogelijk gevaarlijk glijmiddel en werden daarom afgekeurd. Ze werden naar IndonesiŽ gestuurd via Vietnam. Deze geimporteerde condooms zijn niet individueel verpakt maar zaten simpelweg in plastic zakken en papier. De condooms zijn afgekeurd na electronische tests in de fabriek. Aan de documenten die bij de container horen is niet direct af te leiden wie de daadwerkelijke eigenaar van de miljoenen condooms is.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 23 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 1 reactie


Hoofdweg Mojokerto - Batu geblokkeerd door aardverschuiving De weg tussen Mojokerto en Batu, bij Malang in oostelijk Java, is sinds gisteren namiddag compleet geblokkeerd door een aardverschuiving in het Grote Bosgebied Mojokerto. De aardverschuiving had plaats nadat zware regenval het gebied urenlang teisterde. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de doorgaande weg tussen de steden Mojokerto en Batu - welke een belangrijke route is voor het verkeer oost-west over het eiland Java - compleet afgesloten is. De weg ligt ter plekke onder een meter zand, stenen en bomen.

Geplaatst in Weer @ 23 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Opnieuw 1.5 meter zeewater in wijk Noord Jakarta Verwachtingen van het Meteorologisch en Geofysisch Instituut en het departement Oceanologie van het Indonesische leger dat hoog water noordelijk Jakarta opnieuw zou treffen blijken te kloppen. Eerder zaterdag liep het eerste zeewater de woonwijk binnen in Muara Baru. Opnieuw hadden de inwoners geen keus dan het hogerop te zoeken nadat het water snel begon te stijgen. Normaal begint het water pas rond acht uur in de morgen (lokale tijd) te stijgen, nu was dat al drie uur eerder. Binnen slechts een uur stond het hele gebied onder water. De verwachting is dat het water nog verder zal stijgen.

Geplaatst in Overstromingen @ 22 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Zes mogelijke vogelgriep besmettingen in het ziekenhuis Zes patienten uit Serang in de provincie Banten die ervan worden verdacht besmet te zijn met het vogelgriep virus zijn afgelopen nacht naar de isolatie-afdeling van het Persahabatan ziekenhuis in oostelijk Jakarta gebracht. De groep bestaat uit twee vrouwen en vier mannen. Alle patienten krijgen op dit moment intensieve medische zorg om zo te acherhalen of ze inderdaad vogelgriep hebben opgelopen.

Geplaatst in Vogelgriep @ 22 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Dag en nacht op het alun-alun in Malang Gedurende het afgelopen jaar ben ik regelmatig in Malang geweest. Daar bezocht ik dan een Nederlandse kennis die al enkele jaren meer in Indonesie verblijft dan ik, en dan is dat 'enkele' nog een behoorlijke bagatellisering van de feiten. Eigenlijk maakt dat ook niet echt veel uit, hoewel iemand die hier al zo'n lange tijd zit wel op de een of andere manier een enorme bron van informatie kan zijn. In dit geval is hij dat ook. Zodoende kan ik af en toe nog eens wat leren van bepaalde situaties die me toch nog af en toe toen fronsen. Buiten dat zoek ik ook graag een lekker druk plekje op om wat tijd door te brengen. Zoals wel vaker is het centrale plein in een dorp of stad, het alun-alun, vaak een goede plek om even geheel onder te gaan in de lokale situatie.

Geplaatst in Reizen @ 22 december 2007 00:10 door Jeroen · link · 2 reacties


IndonesiŽ adviseert geen Airbus vliegtuigen te kopen IndonesiŽ heeft luchtvaart-maatschappijen in het land geadviseerd om geen Airbus vliegtuigen te kopen zolang er nog een verbod is voor Indonesische maatschappijen om te vliegen op landen in de Europese Unie (EU). Dit zei de Minister van Transport Jusman Syafii Djamal.

Geplaatst in Algemeen @ 21 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Grammatica-fout in toerisme campagne moet hersteld worden Een grammatica-fout in de campagne die toeristen naar IndonesiŽ moet lokken en reeds te vinden is op vliegtuigen, websites en advertenties, moet aangepast worden. Dat stelt een medewerker van het Ministerie van Toerime op woensdag. De slogan van de campagne is 'Celebrating 100 years of nation's awakning'. Het 'nation's' is in deze zin grammaticaal incorrect en zou moeten zijn 'national'.

Geplaatst in Toerisme @ 20 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ staakt gesprekken over open luchtruim met EU De Indonesische overheid heeft de onderhandelingen voor een open luchtruim met de Europese Unie (EU) gelinkt aan het door de EU ingestelde verbod voor Indonesische luchtvaart-maatschappijen om in landen van de EU telanden, aldus lokale pers op woensdag. Minister van Transport Jusman Syafii Djamal zei dat deze beslissing is genomen om "alle discussies te staken totdat de EU het verbod opheft," aldus The Jakarta Post.

Geplaatst in Algemeen @ 19 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Verdachte militant aangeklaagd voor trainen terroristen Een verdachte Indonesische militant die voor het gerecht moet komen wordt ervan verdacht de leiding te hebben over de militaire tak van de duistere groep terroristen Jemaah Islamiyah. Suparjo, de verdediger, geeft toe dat hij een instructeur was die de mensen trainde om M-16 machinegeweren te gebruiken op geheime plekken, inclusief kustgebieden aan de noordkust van Java en enkele gebergten in Centraal Java.

Geplaatst in Terrorisme @ 18 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuwe diersoorten ontdekt in Papua Wetenschappers hebben in de Indonesische provincie Papua waarschijnlijk twee nieuwe diersoorten ontdekt. Het gaat om een opossumsoort, een buideldier. De laatste is ongeveer vijf maal zo groot als 'onze' rat.

Geplaatst in Milieu @ 17 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politieman die omkoping aannam krijgt ongewild veel aandacht Als gemeld wordt op Balidiscovery.com, heeft een Balinese politie agent ongewild flink wat internationale aandacht gekregen nadat hij geld aannam van twee Canadese toeristen die in Bali hun aanhouding compleet op video vastlegden.

Geplaatst in Algemeen @ 16 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 17 reacties


Aardbeving treft Molukken De inwoners van Saumlaki op de Molukken in IndonesiŽ hebben vandaag de schrik van hun leven gehad toen er zich een aardbeving van 7,1 op de schaal van Richter voordeed. De bevolking meldde dat deze beving de hevigste is in tijden. Het natuurgeweld duurde twee minuten. Er brak paniek uit bij patiŽnten in het ziekenhuis; de patiŽnten renden of strompelden naar buiten.

Geplaatst in Aardbevingen @ 15 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Grootste Jesus-beeld in AziŽ onthuld in IndonesiŽ Een 30-meter hoog beeld van Jesus is onthuld in de provincie Noord Sulawesi in IndonesiŽ. Het is direct het grootste in AziŽ. Hoewel de meerderheid van de bevolking Islamitisch is, en het de grootste Islamitische bevolking ter wereld heeft, wonen in de provincie Noord Sulawesi voornamelijk Minahassers, die over he algemee Christelijk zijn.

Geplaatst in Algemeen @ 14 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Spoor bij Porong verandert in hobbeltraject De spoorweg in de buurt van Porong, Sidoarjo, is opnieuw beschadigd geraakt door de modderstroom en de situatie wordt er niet beter op. Hoewel de situatie van het stuk spoor kritiek is, wordt het nog altijd gebruikt om mensen over te vervoeren naar de bestemmingen Malang, Pasuruan en Banyuwangi. Het spoor wordt normaal door zo'n 40 treinen per dag gebruikt.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 13 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vogelgriep in IndonesiŽ, update 18 Een 28-jarige moeder is overleden aan vogelgriep in een ziekenhuis in Jakarta. Hiermee komt het totaal aantal dodelijke slachtoffers in IndonesiŽ op 92, aldus media eerder deze week. De vrouw, een moeder van twee in de stad Tangerang, ten westen van Jakarta, overleed afgelopen maandag tijdens haar behandeling in het Persahabatan ziekenhuis. Bekenden van haar vertelden dat ze last had van haar ademhaling, hoge koorts en zware longontsteking in de week voorafgaand aan haar overlijden.

Geplaatst in Vogelgriep @ 13 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Passagiers wachten vijf uur op trein Honderden treinpassagiers die wachtten op de 'ekonomi' trein vanuit Rangkas Bitung naar Jakartakota strandden op het station Parung Panjang in Bogor. Ze kwamen uit de treinen uit Rangkas Bitung en Parung Panjang. Normaal vertrekt de trein naar Jakartakota om 4:15 lokale tijd (GMT+7).

Geplaatst in Algemeen @ 12 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


President IndonesiŽ mogelijk in 2008 in Nederland De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono brengt mogelijk volgend jaar een bezoek aan Nederland. Hij zal dan onder meer een brede samenwerkingsovereenkomst ondertekenen met premier Jan Peter Balkenende. Dat maakte minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) maandag bekend in de Indonesische hoofdstad. Koenders is op werkbezoek in IndonesiŽ en voerde maandag in Jakarta gesprekken met onder anderen vice-president Jusuf Kalla.

Geplaatst in Mensenrechten @ 11 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Duizenden angkot-chauffeurs in Bekasi staken Duizenden angkot-chauffeurs (openbaar vervoer) in Bekasi, bij Jakarta in de provincie West Java zijn in staking. Ze kozen ervoor het demonstreren voor het kantoor van het Departement voor Transport in het regentschap Bekasi.Dit protest is gericht tegen de zogenaamde angkot met 'zwarte kentekens'. Openbaar vervoer in Indonesie gebruikt gele kentekenplaten, de zwarte zijn voor prive-voertuigen. Het gebruik van een zwarte plaat is goedkoper, illegaal en brengt schade toe aan de officiele angkot.

Geplaatst in Algemeen @ 10 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tijdelijke modderstroom-dam breekt bij Sidoarjo Een nooddam die de modderstroom bij punt 61 in het dorp Gempolsari, Tanggulangin in Sidoarjo moet tegenhouden, heeft het eerder vandaag begeven. De dam werd ook gebruikt als een alternatieve route naar de dorpen Gempolsari, Ketapang en Renokenogo. De dam brak door na dagen van zware regenval in het gebied. De zware neerslag veroorzaakte ook een overschot aan water in het Tanggulangin Sejahtera huizencomplex.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 09 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Zeewater stijgt tot een meter in delen Noord Jakarta De overstroming van zeewater in Muara Barun, Penjaringan, Noord Jakarta is weer verergerd. Op sommige plekken in de buur van Jalan Muara Baru Raya stijgt het water nog altijd. Het water begon rond zeven uur in de morgen lokale tijd de huizen binnen te stromen. Op dit moment zijn zo'n 800 huizen getroffen, daar staat tussen de 50 en 100 centimeter water. Sommige huizen raakten beschadigd door het snel stromende water.

Geplaatst in Overstromingen @ 09 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


De luxe van een zwembad in je hotel Na de treinreis van enkele uren en een lekker glas teh hangat (zie "Lodaya Malam naar Bandung; treinen rijden op tijd") was het tijd om verder te reizen. We hadden ons doel voor de dag nog niet bereikt, hoewel dat echter niet heel ver meer was. We moesten bij het Jayakarta hotel zien te komen, en dat lag helemaal in het noorden van Bandung. Je moet ook wel wat over hebben voor een gratis overnachting natuurlijk. Het is namelijk niet zo dat ik mijn geld aan dergelijke hotels wil besteden, dat kan ik zonder enig gevoel van schaamte toegeven. Dat gratis is dus de bepalende factor in dit verhaal.

Geplaatst in Reizen @ 09 december 2007 00:10 door Jeroen · link · 3 reacties


Gevechten tussen inwoners twee wijken in Palu beeindigd Gevechten tussen bewoners van twee wijken in de stad Palu, Centraal Sulawesi, zijn opgebroken door gewapende politie ter plekke. Inwoners van Tavanjuka en Nunu gingen wederom met elkaar op de vuist. Ze gebruikten hierbij onderandere grote messen, stokken en ander materiaal dat voor handen was.

Geplaatst in Geweld @ 08 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Opnieuw overstromingen in Zuid Jakarta Nadat er zware neerslag viel zijn in delen van Jakarta wee nieuwe overstromingen ontstaan. De slechte conditie van de afwatering zorgde onder meer voor overstromingen in enkele hoofdwegen. Op sommige plekken stond het water een halve meter hoog. In Petogogan, Kebayoran Baru in Zuid Jakarta overstroomden meer dan honderd huizen in vijftien wijken. Het water daar stond zo'n 60 centimeter hoog voordat het met 40 centimeter daalde later op de dag. Volgens bewoners is het gebied Petogogan reeds bekend met overstromingen van de Kali Krukut rivier. De mensen hier gaan zelfs niet eens meer weg als het water geen meter hoog staat.

Geplaatst in Overstromingen @ 07 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aardbeving ten zuiden van Bali Een sterke aardbeving op vrijdag trof het gebied ten zuiden van het vakantie-eiland Bali, waar duizenden mensen de klimaat-conferentie van de VN bijwonen. Er werd geen tsunami veroorzaakt en er waren niet direct berichten van slachtoffers of schade. De beving onder de zeebodem had een kracht van 5.9 op de Schaal van Richter en het epicentrum lag op zo'n 250 kilometer ten zuiden van het eiland aldus het Indonesische Meteorologisch en Geofysisch Instituut.

Geplaatst in Aardbevingen @ 07 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Papua zoekt geld voor bescherming regenwouden Papua is bereid om delen van het regenwoud te beschermen in ruil voor financiele hulp om op deze manier de opwarming van de aarde af te remmen. Dit waren de woorden can de gouverneur op de VN-klimaat bijeenkomst. "We hebben besloten dat we een deel van onze conversie-bossen apart willen houden om de planeet te redden," zei gouverneur Barnabas Suebu tijdens op de klimaat-bijeenkomst op Bali. Op dit moment worden de conversie-bossen gebruikt als palmolie of pulp-plantages.

Geplaatst in Milieu @ 06 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Lodaya Malam naar Bandung; treinen rijden op tijd Het is half drie in de middag op een warme dinsdag in het begin van het regenseizoen. Geen garantie op regen trouwens, in Yogyakarta is het weer al meer dan een week van slag en ook elders op Java is dat zo. De wind komt uit de verkeerde richting heb ik me laten vertellen. Misschien is dat maar goed ook, want dat zou betekenen dat mijn op het laatste moment ingelaste reis naar Bandung droog zou kunnen verlopen. Rijden met de trein is dan wel minder afhankelijk van extreem weer dan vliegen, maar toch is het altijd weer rekening houden met allerhande vertragingen.

Geplaatst in Reizen @ 06 december 2007 00:10 door Jeroen · link · 2 reacties


Weer onderdeel van vliegtuig gevonden op vliegveld Jakarta Medewerkers van het vliegveld Soekarno-Hatta bij Jakarta hebben op de landingsbaan een deel van een vleugel van een passagiersvliegtuig gevonden. Ze zijn nog aan het onderzoeken van welk vliegtuig het onderdeel afkomstig is. Het drie meter lange stuk vleugel lag op een van de landingsbanen van het internationale vliegveld, aldus Yurlis Hasibuan, een medewerker van het vliegveld.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 05 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie neemt 410.000 ecstasy pillen in beslag Gisterenmiddag heeft de politie in Jakarta tezamen met de havenpolitie zo'n 410.000 ecstasy pillen in beslag genomen. De drugs hebben een geschatte waarde van 41 miljard Rupiah (3 miljoen euro) en zijn in beslag genomen van een MaleisiŽr genaamd Ong Seng Chye. De illegale goederen werden aangetroffen in een huis in Jalan Janur Elok Blok QG1, Kelapa Gading in Noord Jakarta. De arrestatie en confiscatie volgde na tips van buurtbewoners. Er zouden enkele honderden ecstasy tabletten in het huis aanwezig zijn.

Geplaatst in Drugs @ 04 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


EU laat Indonesische maatschappijen nog niet toe De lang-verwachte rapporten van de Europese Luchtvaart Autoriteit (EASA) die mogelijkerwijs de weg hadden vrij kunnen maken voor Indonesische luchtvaartmaatschappijen. Hoewel er verbeteringen te noteren waren, heeft de EASA echter besloten het huiige vliegverbod te behouden, omdat er nog meer dan voldoende te doen is om de maatschappijen uit IndonesiŽ weer 'veilig' te mogen noemen voor Europese reizigers.

Geplaatst in Algemeen @ 03 december 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Klimaattop Bali cruciaal' Het klimaatoverleg van de Verenigde Naties biedt een cruciale mogelijkheid om politieke antwoorden te vinden op de wetenschappelijke waarschuwingen over de opwarming van aarde. Dat zei zondag de Nederlander Yvo de Boer, hoofd van het VN-klimaatbureau UNFCCC, aan de vooravond van het jaarlijkse overleg dat maandag begint.

Geplaatst in Milieu @ 03 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Terminal-gebouw vliegveld Medan afgebrand Een terminal-gebouw van het Polonia vliegveld in Medan, noordelijk Sumatra, is gisterenavond in vlammen opgegaan. De brand begon rond 20:30 lokale tijd (GMT+7) en legde de gehele vertrekhal voor binnenlandse vluchten in de as. Op dit moment is het vuur nog niet geheel geblust en is het vliegveld gesloten. Alle vluchten van en naar het vliegveld zijn geannulleerd tot op nader order.

Geplaatst in Ongelukken @ 02 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Heisen van de Morgenster vlag moet direct gestopt worden Honderden studenten die zich de Morgenster Jongeren Beweging Anti-koloniaal IndonesiŽ noemt heeft de Morgenster vlag gehesen gisteren. Het heisen van de vlag had plaats tijdens een ceremonie die gehouden werd diep in de bossen bij Jayapura. De ceremonie werd gehouden op de dag dat de onafhankelijkheid van Papua Barat werd uitgeroepen. Buiten een aantal jongeren werd de ceremonie ook bijgewoond door een aantal leden van het Nationale Bevrijdingsleger van de Vrije Papua Organisatie TPN OPM.

Geplaatst in Protesten @ 01 december 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Stroomuitval rond Solo na instorten kabel-mast Een aantal gebieden in en rond Solo, centraal Java, zijn getroffen door stroomuitval gisterenavond 19:00 okale tijd (GMT+7). De stroomuitval werd veroorzaakt door het instorten van een kabel-mast in de buurt van Klaten, centraal Java. Deze mast werd gebruikt voor de ondersteuning van hoog voltage stroomkabels. Stroomuitval vond onderandere plaats in delen van Palur, de stad Solo en Wonogiri en duurde maximaal een uur.

Geplaatst in Ongelukken @ 30 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie miljoen zoekacties uitgevoerd op KAMUS-online.com Wederom een mijlpaal voor KAMUS-online.com. Slechts tien maanden nadat de twee miljoen zoekacties bereikt werd en er tevens meer dan 200.000 zoektermen in het woordenboek staan. Eerder vandaag stond de zoekacties-teller alweer op drie miljoen. Al deze zoekacties zijn uitgevoerd via de website en omvatten gratis zoekacties die de gebruiker kan uitvoeren maar ook de betaalde zoekacties die door gebruikers met persoonlijke toegang zijn uitgevoerd.

Geplaatst in Algemeen @ 29 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Honderden huizen in noordelijk Jakarta overstroomd met zeewater Noodreparaties aan een dam in Muara Karang, noordelijk Jakarta, die eerder doorbrak, is nog in volle gang. De dam wordt op dit moment verstevigd met zandzakken. Deze dam is de zeewaterkering in het noordelijke kustgebied, maar sinds de doorbraak staan er honderden huizen in de directe omgeving in een meter water.

Geplaatst in Overstromingen @ 28 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Zandmijner komt om het leven door vallende steen in provincie Yogyakarta Een persoon die werkzaam was als zandmijner in de Gendol rivier- een van de rivierbeddingen op de hellingen van de Merapi vulkaan - is om het leven gekomen nadat hij door een groot rotsblok werd geplet. De 45-jarige Saidi overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Geplaatst in Ongelukken @ 28 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Toegangsweg Soekarno-Hatta overstroomd; vluchten vertraagd Meer dan 30 binnenlandse vluchten vanaf het vliegveld Soekarno-Hatta ten westen van Jakarta liepen gisteren vertraging op. Dit werd veroorzaakt door het feit dat de meeste passagiers te laat aankwamen omdat de tolweg die het vliegveld met Jakarta verbind op sommige plekken overstroomd is met zeewater.

Geplaatst in Overstromingen @ 27 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


6.8 aardbeving treft het eiland Sumbawa Een sterke aardbeving met een kracht van 6.8 op de Schaal van Richter heeft het eiland Sumbawa, in het zuidelijke deel van centraal IndonesiŽ, getroffen. Een tsunami-waarschuwing werd uitgegeven, maar werd niet veel later weer ingetrokken. Het Indonesische Meteorologisch en Geofysisch Agentschap meldt dat de beving een kracht had van 6.8 op de Schaal van Richter, een sterkte die het Geologisch Instituut in de VS eerder ook berekende, maar deze stelde het later naar beneden bij tot 6.4.

Geplaatst in Aardbevingen @ 26 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Paniek na krachtige 6.2 aardbeving in westelijk Sumatra Een sterke aardbeving heeft westelijk Sumatra getroffen op zondagochtend, maar er waren niet direct meldingen van slachtoffers of schde, aldus seismologen.

Geplaatst in Aardbevingen @ 25 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ neemt 3.4 miljoen euro aan ecstasy in beslag De Indonesische autoriteiten hebben ecstasy tabletten met een geschatte waarde van 3.4 miljoen euro in beslag genomen. Vijf mensen - waaronder twee MaleisiŽrs - zijn tijdens de invallen op verschillende plekken in de hoofdstad Jakarta opgepakt. Ongeveer een half miljoen pillen werd in beslag genomen in diverse appartementen in de stad, aldus Indriadi Thanos, directeur van de narcotica-brigade van de nationale politie.

Geplaatst in Drugs @ 24 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Medewerkers museum aangehouden over gestolen beelden Politie in IndonesiŽ hebben een curator en twee andere medewerkers van een museum opgepakt vanwege de mogelijke diefstal van vijf oude Boeddhistische beelden die ze hadden vervangen door replica's, aldus een woordvoerder van het museum afgelopen vrijdag.

Geplaatst in Criminaliteit @ 23 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Onderdelen Batavia Air vliegtuig gevonden nabij vliegveld In velden vlakbij het vliegveld Soekarno-Hatta, ten westen van Jakarta, zijn verscheidene onderdelen van een Boeing 737-400 die eigendom is van Batavia Air aangetroffen. De onderdelen liggen in het dorp Kampung Malang, Gempol Sari, Sepatan Timur in Tangerang. De onderdelen zijn afkomstig van een vliegtuig dat even ervoor opgestegen was vanaf Jakarta op weg naar Pontianak op Kalimantan

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 22 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 1 reactie


IndonesiŽ gaat terugkerende toeristen belonen De Indonesische overheid is van plan medailles uit te reiken aan buitenlandse toeristen die het land ten minste 20 keer bezocht hebben, aldus een hoge functionaris eerder op woensdag. "We hopen dat het uitreiken van medailles buitenlandse toeristen zal stimuleren naar IndonesiŽ te komen," zei Jero Wacik, Minister van Toerisme en Cultuur.

Geplaatst in Toerisme @ 21 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 12 reacties


BMW meldt 86% stijging in autoverkopen IndonesiŽ Duitse autofabrikant BMW heeft laten weten dat de verkopen in IndonesiŽ met 86 procent zijn gestegen in de eerste tien maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, iets wat duidelijk laat zien dat de economie in zijn geheel aan het aansterken is. De lokale afdeling van BMW, PT BMW Indonesia meldde 802 auto's verkocht te hebben tussen januari en oktober, tegenover 431 in dezelfde periode vorig jaar.

Geplaatst in Economie @ 20 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Sumatra bereidt zich voor op 'voorspelde 8.5 magnitude aardbeving' Ambtenaren in de provincie Bengkulu in westelijk Sumatra meldden afgelopen maandag dat ze voorzorgsmaatregelen nemen nadat een helderziende uit BrazilliŽ waarschuwde dat een zware aardbeving het gebied volgende maand zou treffen. Husni Hassanuddin, een woordvoerder van de provincie, zei dat de Indonesische ambassade in BrazilliŽ een brief van een 'professor' had doorgestuurd waarin een voorspelling gedaan werd dat er op 23 december een aardbeving zou plaatsvinden op het eiland.

Geplaatst in Aardbevingen @ 19 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 4 reacties


Minister: 'Bali, maak een keuze betreffende het vliegveld' De minster van Cultuur en Toerisme, Jero Wacik, heeft een uitdaging aan de inwoners van Bali gegeven om een beslissing te nemen vanwege de groeiende opstopping en infrastructurele beprekingen op het Ngurah Rai vliegveld. De minister waarschuuwt dat de huidige besluiteloze situatie rond het enige vliegveld op Bali beeindigd moet worden en dat de mensen moeten besluiten of het huidige vliegveld uit te breiden of dat er een nieuw vliegveld moet omen in Buleleng, Jembrana of Karangasem.

Geplaatst in Algemeen @ 18 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tarieven veerboten gaan met zo'n 20 procent omhoog De Indonesische overheid zal de kosten van oversteken met de veerboot in het hele land verhogen met ingang van 1 december aanstaande. Deze prijsverhogingen zullen effect hebben op de 22 inter-eiland oversteken in IndonesiŽ die door 198 boten onderhouden, liet Jusman Safei Djamal, de minister van Transport, weten. Jusman zei dat de verhoging nodig was om de verliezen die op dit moment gemaakt worden door de veerboot-beheerders te compenseren.

Geplaatst in Algemeen @ 17 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesische filmmakers willen af van Censuurcommissie Top filmmakers in IndonesiŽ hebben een voorstel ingediend bij de rechtbank om de Censuurcommissie te laten ontbinden. Ze zeggen dat het de creativiteit remt. Een groep van vijf jonge filmmakers heeft eerder deze week de petitie ingediend bij het Hooggerechtshof, waarin ze vragen om de positie die in de filmwet gemaakt is voor de commissie te schrappen. "Het bestaan van de Indonesische Censuurcomissie gaat in tegen ons grondwettelijke recht op informatie," vertelde Tino Saroengallo, een bekende documentaire-film maker.

Geplaatst in Algemeen @ 16 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Lion Air gaat zich inkopen bij buitenlandse maatschappijen De Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air heeft woensdag laten weten dat het bezig is geld in te zamelen om aandelen te kunnen kopen in andere maatschappijen in zes Aziatische landen als onderdeel van het doel van het bedrijf om flink verder te groeien buiten IndonesiŽ. Lion Air zal aandelen kopen in maatschappijen in Thailand, Vietnam, MaleisiŽ, de Flippijnen, Bangladesh en Zuid Korea voor zover de lokale wetgeving het in die landen toestaat.

Geplaatst in Algemeen @ 15 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Levensverwachting IndonesiŽrs neemt toe De levensverwachting van IndonesiŽrs is tussen 2004 en 2006 gestegen van 66.2 naar 69.4 jaar. Dit werd eerder vandaag bekend gemaakt door de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono. De president zei dat de stijging veroorzaakt wordt door betere gezondheidsvoorzieningen en voedsel in het land met de vierde grootste bevolking ter wereld. Deze mededeling werd gedaan in een voorbereidde toespraak die hij deed in een stadion in Jakarta vandaag, de Nationale Gezondheidsdag.

Geplaatst in Algemeen @ 14 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Gouverneur Bali ziet niets in prostitutie-zones Dewa Made Beratha, de gouverneur van Bali, heeft zich fel uit gesproken tegen een suggestie van zijn vice-gouverneur I.G.N. Kesuma Kelakan, om in Bali speciale centra op te zetten voor de prostitutie.

Geplaatst in Algemeen @ 13 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Lion Air gaat op Hong Kong vliegen vanaf volgende maand Lion Air, die goedkope vluchten aanbiedt, gaat een nieuwe route naar Hong Kong openen volgende maand om zo hun activiteiten verder te kunnen uitbreiden door de regio. Lion Air zal hiervoor de nieuwe Boeing 737-900ER vliegtuigen inzetten om eens per dag een retourtje Surabaya - Hong Kong - Surabaya te maken.

Geplaatst in Algemeen @ 12 november 2007 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie dagen van overstromingen in Jakarta Een overstroming zorgt nog altijd voor overlast bij honderden woningen in het gebied Kampung Sawah, Petogogan, Kebayoran Baru in zuidelijk Jakarta. Zware regens die Jakarta treffen tezamen met veel regenwater vanuit Bogor zorgt ervoor dat het water op sommige plaatsen een halve meter hoog staat. Inwoners zitten echter nog in hun woningen op zondagavond, en de hoogte van het water zou nog aan het stijgen zijn.

Geplaatst in Overstromingen @ 12 november 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Overheid overweegt brandstof rantsoen voor prive-voertuigen De Indonesische overheid is volgens bronnen aan het bekijken of er een manier van rantsoenering ingezet kan worden voor prive-voertuigen als de olieprijzen op de wereldmarkt boven de 100 Amerikaanse dollar (68.50 euro) per vat uit gaan komen.

Geplaatst in Economie @ 12 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 84 reacties


Anak Krakatau rommelt en geeft vuurwerkshow De Anak Krakatau vulkaan laat van zich horen met een bulder als het een grote wolk rook en gesmolten rood-heet gesteente uitspuwt tot enkele honderden meters in de hoogte in de avonduren. Slechts enkele uren later, rolt een rivier van lava langs de hellingen omlaag als de eerste stralen ochtendzon zich door de dikke bewolking rond de vulkaan proberen te dringen.

Geplaatst in Vulkanen @ 12 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ overweegt casino op Bintan eiland Politici in IndonesiŽ zijn van plan om het eerste casino te bouwen op het eiland Bintan, dichtbij het rijke Singapore. Het is een potentieel lucratief maar erg gevoelig plan in IndonesiŽ, waar een meerderheid Moslim is. Gokken is niet toegestaan volgens de Islam en meer dan 80 procent is Moslim. Eerdere plannen om casino's te bouwen op andere lokaties zijn uitgelopen op een mislukking vanwege oppositie uit Islamitische hoek.

Geplaatst in Economie @ 11 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Anak Krakatau vulkaan blijft actief Donkere wolken hingen over de Anak Krakatau vulkaan in de Sunda Straat gisteren nadat donkere bewolking het zicht op de doorgaande uitbarstingen van gesmolten gesteente, giftge gassen en lava gisteren geheel weg nam. Ondertussen gaan ook de vulkanische trillingen door. Het weer in het gebied is echter nog zo slecht dat de hete wolken die uit de vulkaan opstijgen vrijwel directafgekoeld worden.

Geplaatst in Vulkanen @ 10 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vogelgriep in IndonesiŽ, update 17 Een 31-jarige IndonesiŽr uit de provincie Riau is dinsdag overleden aan vogelgriep, meldde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Jakarta zaterdag. In totaal zijn nu 91 personen aan de gevaarlijke variant van de griep, H5N1, bezweken. Nergens anders ter wereld overleden zoveel aan de gevolgen van vogelgriep.

Geplaatst in Vogelgriep @ 10 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Alarmstatus Ijen vulkaan verhoogd naar status II Honderden mijnwerkers die zwavel uit de krater van de Ijen vulkaan bij Bondowoso , in oostelijk Java, halen werke gewoon door omdat de vulkaan er nog normaal bij lijkt te liggen. Dit in tegenstelling tot het feit dat de status van de vulkaan opgevoerd is tot status II, 'bewaakt'. De vulkanische activiteit van de Ijen vulkaan in het grensgebied van de districten Bondowoso en Banyuwangi gaat onverminderd door.

Geplaatst in Vulkanen @ 09 november 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Yudhoyono: 'Bommenleggers Bali moeten worden geexecuteerd' President Yudhoyono heeft gezegd dat de doodsstraf voor drie Islamitische militanten, welke op dit moment in de dodencel zitten voor hun aandeel in de bomaanslagen op Bali van 2002, gewoon uitgevoerd moet worden. Hiermee laat hij krachtig merken dat er geen enkele kans is op clementie. Imam Samudra, Amrozi en Ali Gufron krijgen de doodstraf door middel van het vuurpeloton nadat de Hoge Raad hun laatste mogelijkheid tot hoger beroep afwees. De drie weigerden ook de hulp in te roepen van de president, stellende zat ze willen sterven als martelaren.

Geplaatst in Terrorisme @ 09 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Anak Krakatau barst uit met lava vanuit nieuwe krater De Anak Krakatau vulkaan is al dagen lang rook en gloeiend heet gesteente aan het uitspugen, tot honderden meters hoog, maar de uitbarstingen worden steeds groter. Televisiebeelden van de lokale televisie laten dikke rookpuimen zien die opstijgen uit de krater van de vulkaan terwijl as en stenen langs de hellingen naar beneden rollen.

Geplaatst in Vulkanen @ 09 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Alarmstatus Kelud verlaagd naar status III Het Centrum voor Vulkanologie en Geologie heeft de alarmstatus van de Kelud vulkaan eerder deze morgen verlaagd omdat de activiteit is afgenomen in vergelijking met de afgelopen dagen. Dit houdt in dat duizenden mensen die al weken - soms gedwongen - bivakkeren in opvangkampen nu terug naar hun huizen kunnen. "De vulkaan heeft niet langer de energie die nodig is voor een explosieve uitbarsting die de levens van de mensen in de buurt in gevaar kan brengen," aldus hoofd vulkanologie Surono.

Geplaatst in Vulkanen @ 08 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Mystici: 'Kelud vulkaan zal binnen een week uitbarsten' Vulkanologen lijken niet in staat vast te stellen wanneer de uitbarsting van de Kelud vulkaan precies plaats zal vinden. Misschien wel om die redenen wenden dorpelingen zich tot lokale mystici en waarzeggers voor hun rad. Hoewel hun verwachtingen ook uiteenlopen, zijn ze het allemaal eens over het feit dat de Kelud vulkaan de komende week zal uitbarsten. Een oudere in het dorp Sugihwaras, Mbah - wat een aanspreekterm is voor oudere en wijze personen - Mulyasih, 62, zette twaalf kopjes hete koffie voor op woensdagmiddag. Deze kopjes koffie, alsmede een pakje sigaretten, zijn bedoeld voor de geesten van de berg. Eens per week reist ze de tien kilometer naar de krater van de Kelud vulkaan om daar het offer te brengen.

Geplaatst in Vulkanen @ 08 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tussen de vulkanen Je hebt van die periodes dat het normale leven hier wat spannender wordt. Het zijn vooral vulkanen die op de meest vreemde momenten voor rare dingen kunnen zorgen. Was het midden 2006 de Merapi vulkaan die zijn best deed mensen op de vlucht te laten slaan met de uitstoot van lava en enkele flinke lahar (hete of koude modderstromen met vulkanisch gesteente en dergelijke), nu zit ik zo'n beetje halverwege de Anak Krakatau in de Sunda Straat en de Kelud vulkaan in oostelijk Java.

Geplaatst in Vulkanen @ 08 november 2007 00:10 door Jeroen · link · 1 reactie


Lava eiland in krater Kelud vulkaan groeit De Kelut vulkaan in oostelijk Java is nog altijd erg actief. Door verslaggevers ter plekke wordt gemeld dat het lava-eiland in het kratermeer van de vulkaan nog altijd groeiende is. Dit wordt gemeten aan de hand van trillingen die uit de krater afkomstig zijn. Wolken witte stoom en rook worden uitgestoten uit een centraa deel van de krater en bereike hoogten tot 1.000 meter. De observatiepost voor de Kelud vulkaan laat weten dat er 25 trillingen waren die er voor zorgden dat er witte stoomwolken vrijkwamen.

Geplaatst in Vulkanen @ 07 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Intensiteit uitbarstingen Semeru vulkaan daalt Er vinden nog steeds uitbarstingen plaats van de Semeru vulkaan in het district Lumajang in oostelijk Java, maar de intensiteit ervan loopt terug. Seismische gegevens van de observatiepost Gunung Sawur in Lumajang laat zien dat er nog zo'n 40 uitbarstingen per dag zijn. Eerder waren dit er tussen de 55 en 130 per dag.

Geplaatst in Vulkanen @ 06 november 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuwe krater Krakatau neemt in omvang toe De vulkanische activiteit van de Krakatau vulkaan in de Sunda Straat neemt nog altijd verder toe. De nieuwe krater op de vulkaan wordt ook steeds groter. Op de observatiepost van de vulkaan werden 143 uitbarstingen gemeten. Daarbij kwamen nog 28 vulkanische trillingen en 31 andere trillingen. De nieuwe krater is inmiddels zo'n 75 bij 100 meter groot. Heet gesteente en ander vulkanisch materiaal wordt daar uitgestoten iedere keer als er een uitbarsting is. De hete wolken bereiken en hoogte tot 800 meter.

Geplaatst in Vulkanen @ 06 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuw eiland in kratermeer van Kelud wordt goed in de gaten gehouden Het nieuwe eiland in het kratermeer van de Kelud vulkaan is geidentificeerd als he restant van de laastste uitbarsting in 1990. Er zijn op dit moment drie verschillende scenario's voor een uitbarsting van de 1.731-meter hoge vulkaan mogelijk. Volgens het Centrum voor Vulkanologie en Geologie in Bandung zijn er drie mogelijke scenarios met een even grote kans van 'slagen'. "We hebben de status van de vulkaan niet veranderd, deze staat nog altijd op het hoogste niveau," zei Agus Budianto, hoofd van het Departement Vulkanologie.

Geplaatst in Vulkanen @ 06 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kokend water over de kraterrand van Kelud De Kelud vulkaan is gevaarlijk dicht bij een uitbarsting op maandag als magma zich een weg naar boven aan het werken is door de geblokkeerde kraterpijp. Dit zorgt ervoor dat kokend water over de randen van de krater naar beneden stroomt, aldus een vulkanoloog ter plekke. De waterstand van het kratermeer is omlaag gegaan omdat er scheuren in de oppervlakte zijn ontstaan. Deze scheuren beschadigde ook essentiele meetapparatuur op de vulkaan.

Geplaatst in Vulkanen @ 05 november 2007 40:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Krakatau vulkaan spuwt hete stenen en afval De vulkanische activiteit van de Anak Krakatau vulkaan neemt nog altijd toe. Tot 06:00 (GMT+7) werden er 52 uitbarstingen met hete stenen en afval uit de vulkaan gemeld. Tot op heden is de alarm-status van de vulkaan net buiten de kust van westelijk Java, in de Sunda Straat, nog altijd 'waakzaam'. Tussen 00:00 en 06:00 (GMT+7) werden er 24 vulkanische trillingen en zeven aardschokken gemeten. De uitbarstingen van de Anak Krakatau vulkaan bereiken hoogtes tussen de 100 en 300 meter vanaf de piek van de vulkaan.

Geplaatst in Vulkanen @ 05 november 2007 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kelud vulkaan wordt steeds kritischer De conditie van de Kelud vulkaan in het district Kediri in oostelijk Java wordt met het uur kritischer. Buiten de trillingen in de aarde zijn er ook trillingen die veroorzaakt worden door gassen die ontsnappen vanuit de krater. Gebaseerd op informtie van de observatiepost in de buurt van de vulkaan, komen er tot op heden nog dikke wolken stoom uit het gebied dat door de laatste uitbarsting in 1990 afgesloten werd.

Geplaatst in Vulkanen @ 05 november 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vogelgriep in IndonesiŽ, update 16 Vogelgriep heeft opnieuw een leven ge-eist in IndonesiŽ. Et, een 30-jarige vrouw uit Cipete in de stad Tangerang, overleed afgelopen zaterdag. De man van het slachtoffer, Zaidi, meldde op zondag dat zijn vrouw behandeld werd in het Persahabatan ziekenhuis in Jakarta waar ze om 12:30 (GMT+7) overleed. Ze is later die dag begraven op een begraafplaats in Cipete.

Geplaatst in Vogelgriep @ 05 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Garuda Indonesia maakt weer winst Tempo Interaktif meldt dat Garuda Indonesia een winst heeft behaald van 218 miljard Rupiah (16,8 miljoen euro) in de periode januari tot en met september 2007, een stijging van 150% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Garuda leed een verlies an 436 miljard Rupiah (33,5 miljoen euro) in 2006. "De huidige resultaten zijn een goede stap, omdat Garuda in de afgelopen drie jaar slechts verliezen in de boeken schreef," legde Emirsyah Satar, algemeen directeur van Garuda Indonesia, uit.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 05 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kelud vulkaan stoot witte stoomwolken uit De Kelud vulkaan in oostelijk Java is eerder vandaag begonnen met het uitstoten van stoomwolken. De stoomwolken kwamen tot 500 meter hoog, aldus Saut Simatupang, hoofd van het centrum voor Vulkanologie en Geologie. "De uitbarsting is nog niet over. Wat we zagen was slechts een kleine uitbarsting."

Geplaatst in Vulkanen @ 04 november 2007 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Deskundigen: 'Kelud vulkaan kan nog ieder moment uitbarsten' Een dag nadat er abusievelijk een uitbarsting van de Kelud vulkaan werd gemeld, is de vulkaan nog altijd een erg grote bedreiging die ieder moment kan uitbarsten, zeggen deskundigen zondag. "Een uitbarsting is nu erg, heel erg waarschijnlijk, hoewel deze tot op heden nog niet plaatsgevonden heeft," verteld Aus Budianto, een geoloog die de activiteit van de vulkaan in de gaten houdt. Op zaterdag werden doorlopende trillingen binnenin de vulkaan zo sterk dat ze niet meer goed afgelezen konden worden op seismologische instrumenten. Deskundigen van een observatipost vreesden voor een uitbarsting en evacueerden zichzelf.

Geplaatst in Vulkanen @ 04 november 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kratermeer Kelud vulkaan wordt snel warmer De temperatuur van het kratermeer boven de krater van de Kelud vulkaan is gedurende zaterdag nog altijd warmer geworden en kwam uit op 52.9į C op een diepte van 15 meter. Deze temperatuur is al 12.9į C boven het niveau dat bereikt werd in de uren voor de laatste uitbarsting van de vulkaan in 1990. Op tien meter diepte is het water nu 47.8į C en aan de oppervlakte 46.7į C.

Geplaatst in Vulkanen @ 04 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Deskundigen: 'Kelud vulkaan nog niet uitgebarsten' Het vulkanologisch centrum in IndonesiŽ heeft laten weten dat de Kelud vulkaan in oostelijk Java nog niet uitgebarsten is, zoals eerder op zaterdag wel bericht werd. "Er was geen uitbarsting. Als er een uitbarsting was geweest, dan waren onze instrumenten bij de krater beschadigd," vertelde Surono, hoofd van het Centrum voor Vulkanologie en Geologie.

Geplaatst in Vulkanen @ 04 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Dorpelingen op de vlucht als de Kelud vulkaan begint uit te barsten De Kelud vulkaan in oostelijk Java is eerder op zaterdag begonnen uit te barsten, aldus gegevens van de seismografen. Er was geen visuele bevestiging omdat het slecht weer is in het gebied en er mist rond de top van de vulkaan hangt, aldus een vulkanoloog. Dorpelingen die op de hellingen van de vulkaan wonen zijn in paniek op de vlucht geslagen en de observatiepost is inmiddels ook verlaten.

Geplaatst in Vulkanen @ 03 november 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kelud vulkaan in uitbarsting volgens instrumenten Volgens instrumenten in een observatiepost is de Kelud vulkaan in uitbarsting op dit moment. Enkele uren geleden begonnen de trillingen weer flink toe te nemen, maar nu hebben de het hoogste niveau doorbroken, wat betekent dat er een uitbarsting gaande is. Er is echter nog geen teken van aswolke of lava, maar dat is wellicht slechts een kwestie van tijd. De krater is afgedekt met een kratermeer en het weer rond de vulkaan is slecht op dit moment.

Geplaatst in Vulkanen @ 03 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Krakatau vulkaan maakt nieuwe krater De activiteit van een aantal vulkanen neemt nog altijd verder toe. Een van hen is de Krakatau vulkaan in de Sunda Straat. De frequentie van vulkanische trilingen en kleine vulkanische aardbevingen loopt nog steeds verder op.

Geplaatst in Vulkanen @ 03 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesiepagina.nl voegt 76 nieuwe foto's Lapindo modderstroom toe Indonesiepagina.nl heeft een grote serie foto's van de huidige situatie rond de modderstroom in oostelijk Java gepubliceerd. Nieuws rond deze erg belangrijke zaak is wegge-ebt maar tienduizenden zijn nog altijd verdreven en tot op de dag van vandaag is het daadwerkelijke probleem nog altijd niet opgelost. We nemen je mee op een reis op de rand van een eeuwig durende ramp.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 02 november 2007 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Deskundigen: 'Kelud vulkaan op het punt z'n top op te blazen' Doorlopende trillingen in de Kelud vulkaan op vrijdag geven duidelijk aan dat de vulkaan zich voor aan het bereiden is voor een krachtige uitbarsting, aldus deskundigen ter plekke. Dorpelingen die op de hellingen van de vulkaan wonen weigeren echter vooralsnog de vluchten en hopen dat als ze zich rustig houden, de vulkaan dat ook doet. De intensiteit en frequentie van de trillingen binnen de vulkaan ligt al hoger dan in de dagen en uren voor de laatste uitbarsting van de Kelud vulkaan in 1990. De trillingen zijn een indicatie dat magma zich een weg naar boven aan het werken is, op weg naar de oppervlakte.

Geplaatst in Vulkanen @ 02 november 2007 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Krakatau vulkaan spuwt lava De Krakatau vulkaan - in de Sunda Straat tussen Java en Sumatra - is op de een na hoogste alarm-status gezet vanwege doorlopende uitstoot van aswolken in de afgelopen dagen. Saut Simatupang, van het Vulkanologisch en Geologisch instituut, zei dat de toegenomen activiteit van de 'Anak Krakatau' vulkaan een groot gevaar vormde voor mensen, deze zijn dan ook geadviseerd om op een afstand van ten minste drie kilometer van de vulkaan te blijven.

Geplaatst in Vulkanen @ 02 november 2007 00:20 door Jeroen · link · 0 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007
  · December, 49 artikelen
  · November, 54 artikelen
  · Oktober, 53 artikelen
  · September, 45 artikelen
  · Augustus, 35 artikelen
  · Juli, 38 artikelen
  · Juni, 39 artikelen
  · Mei, 43 artikelen
  · April, 55 artikelen
  · Maart, 56 artikelen
  · Februari, 36 artikelen
  · Januari, 24 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Conflict Aceh (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Knokkelkoorts (3)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,695 pageviews Een website van indahnesia.com