Overzicht 2006 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2006 (alleen laatste 100)

Overzicht 2006 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.Reddingswerkers vinden slachtoffers bootramp Zeker 66 mensen hebben een ramp met een veerboot bij het Indonesische eiland Java niet overleefd. Reddingswerkers meldden zondag dat de lichamen van de passagiers waren geborgen. Ze haalden ook ten minste 177 overlevenden uit het water. De kustwacht zoekt nog altijd naar honderden anderen van de 628 passagiers en bemanningsleden, zei een woordvoerder.

Geplaatst in Ongelukken @ 31 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Schip met 850 passagiers gezonken bij Java Een schip met ongeveer 850 passagiers aan boord is voor de kust van het Indonesische eiland Java gezonken. Dat heeft een commandant van de Indonesische marine zaterdag voor de radio bekendgemaakt.

Geplaatst in Ongelukken @ 30 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Dodental overstromingen Sumatra loopt op In de Indonesische provincie Aceh, op Sumatra, zijn zeker achttien mensen omgekomen door overstromingen als gevolg van zware regenval. Dat heeft de politie maandag gezegd. In totaal zijn op Sumatra tachtig mensen om het leven gekomen.

Geplaatst in Overstromingen @ 25 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tientallen doden door overstromingen op Sumatra Door zware overstromingen op het Indonesische eiland Sumatra zijn tot dusver zeker zestig mensen om het leven gekomen. Ook worden nog eens honderden personen vermist. Dat meldden lokale functionarissen in het zwaar getroffen district Tamiyang in de provincie Aceh zondag.

Geplaatst in Overstromingen @ 24 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bashir alsnog vrijgesproken om ĎBalií Het Indonesische hooggerechtshof heeft donderdag de veroordeling vernietigd van de militante moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir in verband met de bomaanslagen van 2002 op Bali. Bashir (69) was tot 26 maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens samenzwering. Omdat hij de straf al heeft uitgezeten Ė hij kwam in juni vrij Ė heeft de uitspraak van het hof vooral symbolische waarde.

Geplaatst in Terrorisme @ 22 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Doden door gedrang popconcert Java Tien mensen zijn om het leven gekomen in het gedrang bij een concert van de rockband Ungu in de stad Pekalongan in Midden-Java. Dat heeft de politie woensdag laten weten.

Geplaatst in Ongelukken @ 21 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nederland en IndonesiŽ intensiveren samenwerking Nederland en IndonesiŽ hebben met elkaar afgesproken de samenwerking op een breed terrein te intensiveren. Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken ondertekende daartoe dinsdag in Yogjakarta een 'letter of intent' met zijn Indonesische ambtgenoot Wirujada.

Geplaatst in Algemeen @ 20 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Nederland eeuwenlang grootste moslimland ter wereld' In de discussie over de islam in Nederland wordt veel te gemakkelijk vergeten dat Nederland als kolonisator van het huidige IndonesiŽ eeuwenlang feitelijk het grootste moslimland ter wereld was. De meeste Nederlanders zien de ontmoeting met de moslims als iets van de laatste jaren. Dat is niet alleen een miskenning van de geschiedenis van hun land, maar er wordt ook geen gebruik gemaakt van de ervaringen die in de koloniale tijd met de islam zijn opgedaan.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 19 december 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tientallen nieuwe dieren ontdekt op Borneo Onderzoekers hebben op het eiland Borneo meer dan vijftig nieuwe dieren en planten ontdekt. Dat meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF) dinsdag. Het gaat om dertig vissoorten, twee soorten boomkikkers, zestien gemberplanten, drie boomsoorten en een plantensoort met grote bladeren. Ze werden ontdekt tussen juli 2005 en september dit jaar.

Geplaatst in Milieu @ 19 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Doden door aardverschuiving in Sumatra Een aardverschuiving op het Indonesische eiland Sumatra heeft vrijdag aan zeker zeventien mensen het leven gekost.

Geplaatst in Weer @ 15 december 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Bot bekrachtigt samenwerking in IndonesiŽ Minister Bernard Bot van Buitenlandse Zaken brengt vanaf zaterdag een vierdaags informeel bezoek aan IndonesiŽ. Daar zal hij samen met zijn ambtgenoot Wirujada een 'letter of intent' ondertekenen die de huidige en toekomstige samenwerking tussen beide landen bekrachtigt.

Geplaatst in Algemeen @ 15 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kiezers in Aceh keren IndonesiŽ de rug toe De nieuwe gouverneur van Aceh is van plan IndonesiŽ te houden aan alle vredesafspraken die hij namens de GAM in Helsinki heeft gemaakt. Aceh heeft in zijn eerste vrije verkiezingen meteen duidelijk gemaakt dat het niet langer door Jakarta wil worden bestuurd. Met overweldigende meerderheid kozen de AtjeeŽrs een voormalig lid van de gewapende Beweging Vrij Aceh (GAM) tot gouverneur van hun provincie. Oud-vredesonderhandelaar Irwandi Yusuf geldt als de radicaalste van alle kandidaten. De GAM-kandidaten vergaarden 56 procent van de stemmen. De kandidaten van de oude gevestigde orde Ė de nationale politieke partijen die vanuit Jakarta worden bestuurd Ė bleven steken op 10 procent.

Geplaatst in Verkiezingen @ 13 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nederlandse documentaire verboden in IndonesiŽ De Nederlandse documentaire Promised Paradise van Leonard Retel Helmrich is verboden in IndonesiŽ. De film beleefde zaterdag zijn Aziatische premiŤre op het Jakarta International Filmfestival.

Geplaatst in Algemeen @ 12 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Modder in Oost-Java bedreigt spoorweg De modderstroom die op gang gekomen is na het breken van een dam nabij opvangbassin A in desa Kedungbendo, Tanggulangin, neemt nog steeds in omgang toe. Het overstroomt niet alleen het TAS huizencomplex, maar stroomt ook westwaards richting het dorp Ketapang, Tanggulangin. Sinds afgelopen zaterdagmorgen overstroomd de modder het vloedkanaal voor basisschool Kedungbendo 3. Niet lang daarna stroomde het ook de speelplaats van die school op. Dit gebeurde minder dan een dag nadat de school was ge-evacueerd.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 11 december 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aceh kiest voor het eerst in vrijheid eigen bestuur Banda Aceh is weggeplakt achter metershoge pasfotoís. De kandidaten voor het gouverneurschap, het burgemeesterschap en het regentschap hebben de stad volgehangen. Maar de fotoís zijn uitwisselbaar: alle kandidaten dragen het traditionele zwarte petje of de gouden Acehse koningsmuts.

Geplaatst in Verkiezingen @ 11 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Geen rookworst voor Nederlanders in IndonesiŽ Uit angst moslims te kwetsen weert de vrouw van de Nederlandse ambassadeur in IndonesiŽ de rookworst van de Nederlandse stal op de jaarlijkse bazaar in Jakarta. Ambassadeursvrouw Marinka van Dam-Bogaerts heeft de verkoop van de Unox-worsten verboden omdat dit 'onbeschoft' zou zijn gezien de aanwezigheid van vele moslims op de grootste jaarlijkse bazaar in de Indonesische hoofdstad Jakarta, schrijft De Telegraaf vandaag.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 10 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Moslimprediker maakt polygamie bespreekbaar De Indonesische regering wil polygamie verbieden voor meer beroepsgroepen dan alleen ambtenaren. Maar Aa Gym geeft het slechte voorbeeld. De populaire islamitische televisiepredikant Aa Gym heeft een storm veroorzaakt door er een vrouw bij te nemen. Het woord polygamie beheerst al dagen de Indonesische media.

Geplaatst in Mensenrechten @ 09 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


9. Een treinreisje op Java in goed gezelschap Met de aankomst in Bandar Lampung was onze trip door Sumatra eigenlijk afgelopen en vermoeid door het vele reizen waren we er hard aan toe om het even een paar dagen rustiger aan te doen. De stad was niet echt geschikt voor sightseeing en een wandeling over de straat van ons hotel, de Jl. Raden Intan naar de Jl. Diponegoro of de Jl. Kartini was een gestrompel langs de kanten zonder trottoirs, uitkijkend voor de valkuilen in de vorm van onafgedekte stukken slokan tussen de her en der geparkeerde autoís en scooters, terwijl de onverminderde stroom verkeer constant langs je heen raast.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 09 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽrs moeten rondkomen van 1,50 euro Meer dan honderd miljoen inwoners van IndonesiŽ moeten rondkomen van minder dan anderhalve euro per dag. Dit heeft de Wereldbank donderdag gemeld. Dit is bijna vijftig procent van de totale bevolking van 220 miljoen.

Geplaatst in Economie @ 08 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


8. Bengkulu en een rijk verleden De volgende ochtend werd ik vroeg wakker door de oproep tot gebed dat de naburige moskee uitzond. Er klonk daarbij een meisjesstem die zo te horen een mooi sprookje vertelde, steeds onderbroken door de zangerige stem van de overste. Toen het begon te dagen ging ik op het balkon van mijn luxe kamer zitten en was getuige van een aandoenlijk schouwspel: grenzend aan de achtertuin van het hotel was een kleine stadskampung waar twee hanen om het hoogste woord schreeuwden terwijl twee peuters in hun blote kont elkaar achterna zaten. Vader was zijn kaki lima voor de jalan aan het klaarmaken; er moest iets op gekookt worden, wat precies kon ik niet zien, maar er zat een soort fluitketel op.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 08 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Handen en kleding in buik krokodil In de buik van een in het zuidoosten van IndonesiŽ gedode krokodil zijn twee handen, een been en kledingsstukken gevonden. Inwoners van Kupang op West-Timor hadden de vijf meter lange krokodil gevangen. Het reptiel zou de afgelopen weken drie mensen hebben verslonden, meldde de krant The Jakarta Post woensdag.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 07 december 2006 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Belediging president IndonesiŽ niet langer misdaad Op het beledigen van de president van IndonesiŽ staat niet langer enkele jaren cel. Dat maakte de voorzitter van het constitutionele hof woensdag bekend. Drie omstreden artikelen uit de strafwet zijn niet langer bindend, zei hij.

Geplaatst in Algemeen @ 07 december 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Preview: Op naar een regenachtig (?) A1GP IndonesiŽ Aankomend weekend vindt de vijfde ronde van de A1GP World Cup of Motorsport seizoen 2006/2007 plaats in IndonesiŽ. Op het Sentul Circuit, zal Team Duitsland er alles aan doen om de leiding in het kampioenschap te houden. De kans op regen is groot, waarbij Team Nederland misschien het geluk kan vinden.

Geplaatst in Sport @ 07 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


7. Muko Muko en er snel weer weg We zaten een jam karet van anderhalf uur in de bushalte uit en toen het moment van vertrek aanbrak moesten we onze bagage naar een zijstraat slepen waar de bus stond te wachten. De barang barang moest er bovenop, dus zei ik 'hati hati' tegen de bijrijder die aan het stouwen was, waarop een medepassagier voor de grap 'explosive' antwoordde. 'Kami terroris', zei ik weer. Met veel moeite konden we in de vrij grote bus een plaats bij de achteruitgang claimen zodat we onze lange benen kwijt konden.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 07 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


6. De theevelden van Kerinci Seblat We benutten onze tijd in Bukittinggi met het bijwerken van het dagboek, internetten, lanterfanten en vooral shoppen, want Bukittinggi is een gezellig stadje met veel mogelijkheden voor de consument. In een fotoshop werd een cd-rom gebrand van het fotomateriaal dat ik tot dan toe op onze trip geschoten had, kapotte horloges werden voor reparatie naar de tukang jam gebracht, nieuwe schoenen en kleding werden aangeschaft en we probeerden de verschillende eetcafťs uit, maar bleven toch treuren over het in vlammen opgaan van ons geliefde restaurant.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 06 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


5. De afgebrande Chinees van Bukkitinggi Na een ontbijt van bananenpannenkoeken gingen we de volgende ochtend onze spullen pakken en vroegen we onze gastvrouw Annie om de rekening op te maken. Terwijl ze bij ons boven kwam met de factuur riep Oce vanaf zijn terras de tip vooral niet te vergeten. De honderdduizend die Annie zelf van Paul had 'geleend' was niet op de eindrekening vermeld en daarom vond Paul dat dat de tip maar moest zijn.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 05 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽrs voelen zich door olifanten bedreigd Honderden door wilde olifanten geterroriseerde IndonesiŽrs in de provincie Atjeh hebben er mee gedreigd de dieren af te slachten, indien er niet snel een oplossing komt. De olifanten zijn beschermd en de inwoners van de regio Zuid-Atjeh op Sumatra wachten sinds twee weken op jachtopzieners, die de dikhuiden uit hun gebied moeten verdrijven.

Geplaatst in Milieu @ 04 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


4. Een party op Sorake Beach Het liep al tegen negen uur toen wij in het drukke haventje van Teluk Dalam aan land gingen, waar motorbestuurders en hoteleigenaars elkaar verdrongen om de klandizie van de bootpassagiers te verwerven. Wij werden aangesproken door een man met een Chinees uiterlijk, Perry geheten, en hij en een maat brachten ons op hun scooters naar Sorake Beach, waar wij een keur aan bungalows zouden kunnen verwachten. Onderweg daarheen reden we over een ons bekende weg die wij zeven jaar eerder als een bijna onberijdbare weg vol potholes hadden aangetroffen, maar die nu zeer redelijk was hersteld en waaraan op sommige plekken nog druk werd gewerkt.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 04 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


3. Op een wrakke houten schuit naar Nias Al van verre zagen we the 'Fat Man' oftewel Samuel, op de kade in Parapat staan wachten op eventuele klandizie. We hadden niet anders verwacht omdat in deze barre tijden iedere cent commissie zwaar bevochten werd, en lieten ons meetronen naar zijn boekingskantoortje vlakbij. We hadden ons voorgenomen met de meest eenvoudige en goedkope Damri bus naar Sibolga te reizen tussen 'de gewone mensen'. We hadden er onze buik van vol om tussen de toeristenmeute te verkeren, zoals in het hotel op Samosir, en hadden er veel ongemak voor over om dat hoofdstuk voorlopig af te sluiten. Natuurlijk kwam Samuel meteen met folders aanzetten met luxe mogelijkheden, maar wij gaven te kennen dit keer een 'bad bus' te willen met slechte stoelen, waarop Samuel ons enigszins vreemd aankeek en ons boekte voor de Damri bus van 1 uur 's middags. Inmiddels kwam Shem binnengelopen, een intelligente goedlachse middendertiger die we bij ons vorige bezoek aan Samuel's reisburootje ook al ontmoet hadden.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 03 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


2. Een dagje met Len op Samosir We hadden de vorige dag in het stasiun kereta api geÔnformeerd naar de vertrektijden van de trein naar Rantauprapat en het bleek dat er slechts ťťn trein per dag zou gaan, en wel om 7 uur in de ochtend. Ook wilden we alvast kaartjes kopen, maar dat kon pas vanaf een kwartier voor vertrek. We zouden meerijden tot aan Pematang Siantar, 128 km ten zuidoosten van Medan en de tweede stad van Noord Sumatra. Na een paar donuts met hagelslag als ontbijt installeerden we ons in een van de oude treinstellen die om half acht eindelijk in beweging kwam. Het werd een gehobbel van jewelste en de wagons schudden dat het een aard had toen de trein eenmaal een beetje vaart had ontwikkeld. In de bochten klonken er harde doffe klappen en bonken, veroorzaakt door schuifdeuren die door het heen en weer schudden open en dicht gingen, hetgeen klonk alsof een woedende man in een slechte B-film zich op een willekeurige belager afreageerde en hem alle hoeken en gaten van de coupť liet zien.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 02 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ stomverbaasd over gijzeling Ook in IndonesiŽ is gisteren met grote verontwaardiging gereageerd op de gijzeling van de twee Telegraaf-journalisten Joost de Haas en Bart Mos. De voormalige Nederlandse kolonie die pas sinds 1998 democratisch is geworden roemde Nederland altijd voor diens vrijheid en democratie, maar de Indonesische media uitten vandaag hun grote teleurstelling over de recente ontwikkelingen waarbij de twee journalisten zijn vastgezet om de bron van hun verhaal vrij te geven.

Geplaatst in Media @ 01 december 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuwe ambassadeur van IndonesiŽ bezoekt Apeldoorn Een paar dagen nadat hij zijn geloofsbrieven heeft aangeboden aan H.M. de Koningin, maakt de nieuwe ambassadeur van IndonesiŽ in ons land, Z.E.Junus Effendi Habibie, op maandag 4 december 2006 zijn opwachting in Apeldoorn. De komst van de ambassadeur houdt verband met de versterkte relatie van ons land met IndonesiŽ in het algemeen, en in het bijzonder met de contacten die Apeldoorn onderhoudt met Banda Aceh bij de wederopbouw van de gemeentelijke organisatie daar na de tsunami van december 2004.

Geplaatst in Algemeen @ 01 december 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


1. Boodschappen doen in Medan Het was begin 2006 alweer zeven jaar geleden dat we gezamenlijk op pad waren en de keren dat wij, vaak onder het genot van een goed glas wijn, terugdachten aan die avontuurlijke uitstapjes werden steeds talrijker en we speelden vaak met de gedachte om gezamenlijk weer eens een reis die kant op te ondernemen. Het uiterste noorden in Aceh zouden we ditmaal overslaan vanwege de heropbouwactiviteiten na de tsunami en in plaats daarvan zou een groot deel van het zuiden van het eiland, onder de grote plaats Padang, bereisd gaan worden. Maar ook zouden we weer de overtocht naar het eiland Nias wagen, alleen al omdat er destijds veel fotomateriaal verloren was gegaan, maar ook omdat we met eigen ogen wilden zien hoe de situatie er zou zijn na de tsunami van 2004 en de aardbeving van 2005.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 01 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Introductie In 1998 en 1999 maakten mijn reismaat Paul en ik voor het eerst kennis met het grote eiland Sumatra, toen we samen het noordelijke deel hiervan bereisden per minibus, taxi, Kijang, Damribus, angkut en ojek. We vlogen vanuit Jakarta via Medan naar Banda Aceh, toen die stad nog niet was getroffen door de latere vernietigende tsunami en er van een guerillaoorlog (tijdelijk?) niet veel te merken was. Het Nederlandse 'Kerkhop' lag er opgeruimd en goed verzorgd bij en we zagen de namen van meer dan 2000 gesneuvelde Nederlandse en Indische militairen die in de muren van de poort gebeiteld waren. We bezochten het zuidelijker gelegen en door het Gayogebergte omgeven plaatsje Takengon aan het adembenemende Tawarmeer, dat we, geplaagd door een geldzuchtige gids, weer hals over kop moesten verlaten. We verbleven in het historische en koloniale Bukit Kubu Hotel te Berastagi, en bemerkten toen al dat dit monumentale gebouw langzaam aan het afglijden was.

Geplaatst in Een tochtje in een mini Mitsubishibusje @ 00 december 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Godsdienst blijft op identiteitskaart vermeld in IndonesiŽ Ondanks het protest van de religieuze minderheden, waaronder de christenen, blijft de godsdienst ook in de toekomst nog vermeld op identiteitskaarten in IndonesiŽ.

Geplaatst in Algemeen @ 25 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Gat van 5 meter in tolweg Gempol-Porong De explosie van een gasleiding van staatsbedrijf Pertamina bij het centrum van de boorput van PT Brantas Lapindo in Porong, Sidoardo (Oost-Java) heeft een gat in de tolweg een stuk verderop veroorzaakt van zeker drie tot vijf meter. Het gat bevind zich op kilometer 38. Een verslaggever van Antara News ter plekke liet eerder vandaag weten dat het gat in de tolweg duidelijk groot genoeg was om een vrachtwagentje in kwijt te kunnen, zo'n drie tot vijf meter.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 24 november 2006 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


President Yudhoyono beschrijft de modderstroom als ramp President Susilo Bambang Yudhoyono heeft in een speciale zitting van het kabinet op zijn kantoor, speciaal gehouden over de ontploffing van de gasleiding van staatsbedrijf Pertamina in Porong, laten weten dat hij de gebeurtenissen in dit gebied inmiddels ziet als een ramp. Zeker 440 hectare land wordt beschouwd als gevaarlijk en is inmiddels afgesloten gebied.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 24 november 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Minstens acht doden door explosie gaspijpleiding De explosie van een gaspijpleiding in IndonesiŽ heeft aan minstens acht mensen het leven gekost. Twaalf mensen raakten gewond. De explosie, die honderden meters hoge vlammen veroorzaakte, gebeurde dichtbij een moddervulkaan die zes maanden geleden op gang kwam tijdens gasboringen bij Surabaya op het eiland Java. De autoriteiten vermoeden dat de ondergrondse pijp is bezweken onder het gewicht van de modder.

Geplaatst in Ongelukken @ 24 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ bereid militairen naar Irak te sturen IndonesiŽ is bereid in de toekomst vredesmilitairen naar Irak te sturen en andere moslimlanden aan te moedigen dat ook te doen. Dat heeft de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken, Hassan Wirajuda, woensdag gezegd. Tot nu toe wees IndonesiŽ, het dichtst bevolkte moslimland, de mogelijkheid van troepenzending naar Irak af. Daarbij ging het om deelname aan een vredesmacht die losstaat van de Amerikaanse bezettingstroepen.

Geplaatst in Militair @ 23 november 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nederland en VS helpen IndonesiŽ in moordzaak Munir Het onderzoek naar de moord op de Indonesische mensenrechtenactivist Munir Said Thalib zal worden hervat en de Amerikaanse FBI en de Nederlandse politie zullen de onderzoekers gaan assisteren. Dat heeft het hoofd van de Indonesische politie, generaal Sutanto, woensdag bekendgemaakt. "We zullen met hen samenwerken bij het uitvoeren van forensische tests in de hoop nieuwe getuigen en nieuw bewijsmateriaal te vinden", zei Sutanto.

Geplaatst in Mensenrechten @ 23 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ klaar voor Miss Moslimverkiezing In IndonesiŽ vindt in februari voor het eerst in diens geschiedenis de Miss Moslimverkiezing plaats. Ondanks grote kritiek van conservatieve moslimgroepen is het de organisatoren gelukt om brede steun te verwerven onder de 190 miljoen moslims in IndonesiŽ. Zo heeft de organisatie Muhammadiyah met meer dan dertig miljoen leden zich achter het plan geschaard voor een islamitische Beauty-Pageant.

Geplaatst in Algemeen @ 22 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ wil buitenlandse vredesmacht in Irak Tijdens een gespannen bijeenkomst in het presidentiŽle paleis in Bogor hebben president Bush en de Indonesische president Yudhoyono gesproken over een nieuw Indonesisch-Amerikaans partnerschap in de bestrijding van extremistische groeperingen. Verhitte demonstraties vonden plaats buiten het paleis in Amerikaanse Fastfood-restaurants in geheel IndonesiŽ.

Geplaatst in Politiek @ 21 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Protesten in IndonesiŽ tegen bezoek Bush Honderden demonstranten zijn vrijdag in IndonesiŽ de straat opgegaan om te protesteren tegen het aanstaande bezoek van de Amerikaanse president George Bush. Betogers staken Amerikaanse vlaggen in brand en scandeerden leuzen die aangaven dat Bush niet welkom is in het islamitische land.

Geplaatst in Protesten @ 18 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Komt Bush als een broccoli terug uit Indonesie? Een gerenommeerd Indonesische zwarte magiŽr heeft donderdag een vloek uitgesproken over het voorziene bezoek van VS-president Bush voor maandag. De banvloek met bijhorend bloedig ritueel werd niet ver van de hoofdstad Jakarta uitgesproken.

Geplaatst in Algemeen @ 17 november 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ uitgesloten van Fed Cup ndonesiŽ is door de tennisbond ITF uitgesloten van deelname aan de Fed Cup van volgend jaar en moet bovendien een boete van 25.000 euro betalen.

Geplaatst in Sport @ 17 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Verdrag IndonesiŽ en AustraliŽ veiligheidszaken IndonesiŽ en AustraliŽ hebben maandag een verdrag gesloten dat voorziet in nauwere samenwerking op het gebied van onder meer terreurbestrijding, grensbewaking en het uitwisselen van inlichtingen. De Indonesische minister van buitenlandse zaken Hassan Wirajuda en zijn Australische ambtgenoot Alexander Downer ondertekenden het verdrag op Lombok. Op aandringen van Jakarta is in het verdrag een clausule opgenomen die de territoriale integriteit en soevereiniteit van IndonesiŽ benadrukt.

Geplaatst in Algemeen @ 15 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Jongen aan vogelgriep overleden in IndonesiŽ n IndonesiŽ is maandag een 2-jarige jongen overleden aan de vogelgriep. Een 35-jarige vrouw is besmet met de ziekte en ligt in het ziekenhuis. Beiden hebben de ziekte waarschijnlijk opgedaan door contact met ziek pluimvee.

Geplaatst in Vogelgriep @ 14 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Reisverbod voor Tommy Soeharto De openbare aanklager in IndonesiŽ heeft een reisverbod opgelegd aan Tommy Soeharto, de jongste zoon van de voormalige president Soeharto. De omstreden zakenman, die vorige maand uit de gevangenis kwam, mag gedurende een jaar het land niet verlaten en moet zich elke week melden bij de politie. Dat berichtte het Japanse persbureau Kyodo vrijdag.

Geplaatst in Algemeen @ 11 november 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Zeldzame Sumatraanse tijger sterft in val in IndonesiŽ en zeldzame vrouwelijke Sumatraanse tijger is omgekomen nadat ze in een klem voor wilde zwijnen was getrapt die was opgezet door dorpelingen in de Indonesische provincie West-Sumatra. Dat meldde de lokale overheid.

Geplaatst in Milieu @ 11 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Papuaan levenslang cel in voor moord op Amerikanen Een opstandeling uit de Indonesische provincie Papua is dinsdag veroordeeld tot levenslang voor zijn rol in een schietpartij die vier jaar geleden twee Amerikaanse leraren en een Indonesische docent het leven kostte. Twee handlangers van Antonius Wamang verdwijnen zeven jaar achter de tralies, vier anderen werden veroordeeld tot achttien maanden cel. De vermoorde docenten gaven les aan kinderen van werknemers op de door Amerikanen gerunde Freeport-McMoRan koper- en goudmijn in Papua, de meest oostelijk gelegen provincie van IndonesiŽ.

Geplaatst in PT Freeport @ 08 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Ophef over landing Bush in botanische tuinen Java In IndonesiŽ is opnieuw onrust ontstaan over het aanstaande bezoek van de Amerikaanse president George W. Bush. Ditmaal is het geen anti-Amerikaanse betoging, maar de aanleg van een helikopterlandingsplaats in de beroemde botanische tuinen van Bogor die voor ophef zorgt.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 07 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Levenslang voor Nederlander in IndonesiŽ Een Nederlander en een Fransman zijn in IndonesiŽ ter dood veroordeeld wegens productie van ecstasy. afbeelding De Fransman Serge Areski Atloui arriveert maandag bij de rechtbank in het Indonesische Tangerang. Samen met een Nederlander heeft hij levenslange celstraf gekregen voor de productie van xtc. Vijf Chinese mannen kregen twintig jaar voor het produceren van methamphetamine, plaatselijk bekend als shabu-shabu.

Geplaatst in Drugs @ 06 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Anarchie heerst in West Lombok Terug op Lombok na bijna twee jaar afwezigheid - mijn laatste bezoek aan dit mooie, rustige eilandje ten oosten van het rommelige Bali was in januari 2005 - blijkt er toch het een en ander veranderd te zijn, en helaas niet alleen ten goede van het eiland. Helaas heeft het niets te maken met een toenemend aantal toeristen dat het eiland bezoekt, of het feit dat er andere grote positieve punten te benoemen zijn.

Geplaatst in Reizen @ 05 november 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ op twee na grootste CO2-producent IndonesiŽ is na de Verenigde Staten en China het land met de grootste uitstoot van broeikasgassen. Dit komt door de verdroging en vernietiging van veengronden op Sumatra en Kalimantan. Dat blijkt uit onderzoek van NGO Wetlands International en WL Delft Hydraulics.

Geplaatst in Milieu @ 04 november 2006 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Daders onthoofding christenen aangeklaagd Drie Indonesische mannen die vorig jaar in het oosten van IndonesiŽ drie christelijke meisjes onthoofdden, staan vanaf volgende week terecht. Uit angst voor geweld wordt de zaak niet behandeld in de onrustige provincie MiddenĖSulawesi, maar in de hoofdstad Jakarta, maakten functionarissen vrijdag bekend.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 04 november 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Hoe groen is 'groene' stroom uit palmolie? Volgens Milieudefensie misleidt energiebedrijf Essent haar klanten door palmoliestroom als zogeheten groene stroom te verkopen. Palmolie uit IndonesiŽ en MaleisiŽ wordt gebruikt als milieuvriendelijke vervanger van kolen en gas voor de productie van stroom. Ook in Suriname gaan geluiden op voor grootschalige productie van palmolie. Maar in Zuidoost AziŽ wordt nu op grote schaal tropisch regenwoud gekapt voor oliepalmplantages, terwijl verwerking van de olie sterk vervuilend is. Milieudefensie stond dinsdag met spandoeken voor de ingang van het hoofdkantoor van Essent om het energiebedrijf ertoe te bewegen te stoppen met het gebruik van palmolie.

Geplaatst in Milieu @ 04 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ: 'Wij willen naar WK 2014 of 2018' IndonesiŽ wil op de Nederlandse voetbalvelden jonge voetballers gaan scouten. Ze willen zich gaan kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal, voor het eerst in haar historie, zo meldt de voorzitter van de Indonesische voetbalbond (PSSI), Nugraha Besoes.

Geplaatst in Sport @ 01 november 2006 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


VN-onderzoek vergiftiging activist afgewezen De Indonesische minister van defensie Juwono Sudarsono heeft woensdag een onderzoek van de Verenigde Naties naar de vergiftigingsdood van de mensenrechtenactivist Munir Said Thalib afgewezen. De weduwe van Munir had vorige maand na een onderhoud met speciaal VN-rapporteur Philip Alston voor een onderzoek gepleit, maar Sudarsono zei dat IndonesiŽ geen behoefte heeft aan internationale bemoeienis. De VN, buitenlandse regeringen en mensenrechtengroepen mogen hun bezorgdheid kenbaar maken en adviezen geven, "maar ons rechtsstelsel kan deze zaak afhandelen", zei Sudarsono.

Geplaatst in Mensenrechten @ 01 november 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Step Vaessen naar Al Jazeera NOS-verslaggeefster Step Vaessen gaat vanaf volgende maand aan de slag bij de Arabische nieuwszender Al Jazeera International. De Nederlandse journaliste die zich in 1996 als NOS-correspondente in Jakarta vestigde, wordt hoofdcorrespondent IndonesiŽ voor de Arabische nieuwszender.

Geplaatst in Algemeen @ 01 november 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tommy Soeharto vrijgelaten Tommy Soeharto, de jongste zoon van de Indonesische oud-president Soeharto, is maandag vrijgelaten. Hij heeft slechts een derde deel van zijn veroordeling wegens het geven van de opdracht tot de moord op een rechter uitgezeten. Hutomo 'Tommy' Mandala Putra, eens een flamboyante playboy-miljonair, kreeg in 2002 nog vijftien jaar cel opgelegd.

Geplaatst in Algemeen @ 30 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tommy Suharto komt vrij Tommy Suharto, zoon van de Indonesische oud-president Suharto, komt maandag vrij. Hij heeft dan slechts een deel van zijn veroordeling wegens het geven van de opdracht tot de moord op een rechter uitgezeten. Dat heeft hoofd Gusti Tamardjaja van het gevangeniswezen in de hoofdstad Jakarta zondag gezegd tegen het Indonesische persbureau Antara.

Geplaatst in Algemeen @ 29 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kamer akkoord met levering fregatten aan IndonesiŽ Scheepswerf De Schelde in Vlissingen mag twee korvetten leveren aan IndonesiŽ. Daarvoor heeft een Kamermeerderheid van CDA, PvdA en VVD staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip (CDA) woensdag toestemming gegeven.

Geplaatst in Militair @ 28 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bosbrand IndonesiŽ bedreigt zeldzame dieren De bosbranden op de Indonesische eilanden Sumatra en Borneo vormen een directe bedreiging voor de leefgebieden van de uiterst zeldzame olifanten op Sumatra en de orang-oetans op Borneo. Dat heeft het Wereld Natuur Fonds (WNF) woensdag verklaard.

Geplaatst in Bosbranden @ 26 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


VS willen volledig onderzoek naar moord Munir De Verenigde Staten zullen druk uitoefenen op IndonesiŽ om diepgravend onderzoek te doen naar de moord op de gerespecteerde Indonesische mensenrechtenactivist Munir Said Thalib. Dat heeft het land gezegd, na een bezoek van de weduwe van Munir aan politici in Washington.

Geplaatst in Mensenrechten @ 22 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


De Schelde mag korvetten leveren aan IndonesiŽ Scheepswerf De Schelde krijgt vergunning om twee korvetten te leveren aan IndonesiŽ. Dat heeft staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken dinsdag geschreven aan de Tweede Kamer. Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken acht de levering verantwoord.

Geplaatst in Militair @ 18 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Opnieuw twee vogelgriepdoden in IndonesiŽ In IndonesiŽ zijn opnieuw twee mensen gestorven aan de gevolgen van vogelgriep. Opnieuw twee vogelgriepdoden in IndonesiŽ. De slachtoffers zijn een vrouw van 67 en een jongetje van 11. In totaal heeft de ziekte in het land al aan 54 mensen het leven gekost. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten maandag bekendgemaakt.

Geplaatst in Vogelgriep @ 16 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Van Ardenne: 140 miljoen voor onderwijs IndonesiŽ ederland draagt volgend jaar ruim 140 miljoen euro bij aan onderwijsprojecten in IndonesŽ. Dat heeft minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (CDA) bekendgemaakt tijdens haar werkbezoek aan dat land. Het geld gaat naar nieuwe projecten voor basis-, beroeps- en hoger onderwijs. Zo trekt de minister ruim twintig miljoen euro uit voor het peuter- en kleuteronderwijs, dat in het Aziatische land nog nauwelijks van de grond is gekomen.

Geplaatst in Algemeen @ 12 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aziatische vogelgriep bij varkens in IndonesiŽ Het Aziatisch vogelgriepvirus (H5N1) heeft varkens besmet op het Indonesische eiland Bali. Dat meldt het persbureau Reuters op gezag van een woordvoerder van het Indonesische landbouwministerie. De varkens waarbij het virus is gevonden, moeten al in juli van dit jaar besmet geweest zijn. De ontdekking is gedaan door onderzoekers van de veterinaire faculteit van de Udayana universiteit.

Geplaatst in Vogelgriep @ 11 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Ergernis over bosbranden IndonesiŽ De buurlanden van IndonesiŽ hebben de regering van het land opgeroepen om de bosbranden beter te bestrijden. Het vuur is aangestoken door boeren, om zo aan nieuwe landbouwgrond te komen.

Geplaatst in Bosbranden @ 10 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kritiek op Indonesische regering in zaak-Munir neemt toe De kritiek op de Indonesische regering vanwege de vrijspraak van de voormalige Garuda-piloot Pollycarpus Priyanto in de gifmoord op de prominente mensenrechtenactivist Munir Thalib neem toe. De directeur van de Indonesische Bond voor Juridische Steun en Mensenrechten, Johnson Panjaitan, noemde zondag de vrijspraak het resultaat van opzettelijk regeringsbeleid om de waarheid te verdonkeremanen.

Geplaatst in Criminaliteit @ 09 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bosbranden IndonesiŽ zetten buurlanden in de smog Grote delen van IndonesiŽ, MaleisiŽ en Singapore kampen met hevige smog als gevolg van bosbranden op de Indonesische eilanden Sumatra en Borneo. Het gaat vooral om branden die illegaal worden gesticht om land vrij te maken voor plantages. Het probleem doet zich jaarlijks voor in het droge seizoen, maar de situatie was in jaren niet zo ernstig, aldus Indonesische en Maleisische media zaterdag.

Geplaatst in Bosbranden @ 08 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


De modder stroomt onophoudelijk op Java Hele dorpen, fabrieken en kilometers lange rijstplantages op Oost-Java zijn inmiddels bedolven onder een stinkende laag bruine modder. Het getroffen gebied bij Soerabaja is langzaam maar zeker veranderd in een rampgebied. Twaalfduizend mensen zijn geŽvacueerd. De warme blubber stroomt sinds eind mei uit een breuk bij een boorschacht in een rijstveld. Het ontstaan van de breuk is in IndonesiŽ onderwerp van heftige discussies.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 07 oktober 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Van Ardenne voor vijf dagen naar IndonesiŽ Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (CDA) brengt van zondag tot en met donderdag een werkbezoek aan IndonesiŽ. Ze brengt onder meer een bezoek aan het door de tsunami vernietigde Atjeh, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

Geplaatst in Politiek @ 07 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Scholen op Borneo dicht wegens rook Rook van bosbranden in IndonesiŽ heeft de lucht dermate vervuild, dat scholen op het eiland Borneo vrijdag gesloten moesten worden. Ook in het grootste deel van het nabijgelegen MaleisiŽ is de kwaliteit van de lucht gedaald tot het niveau 'ongezond'.

Geplaatst in Bosbranden @ 06 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Een lesje van MaleisiŽ Toch nog eventjes een keer een beetje terugkijken naar MaleisiŽ. Hoewel ik er dus maar een weekje was, heb ik mijn ogen wel de kost kunnen geven, en zodoende heeft dat me toch weer aan het denken gezet. Misschien heb ik wel gewoon teveel tijd hier, maar ik denk eerder dat het te maken heeft met het feit dat ik IndonesiŽ ook best wat gun. Echter zullen ze zelf toch het meeste werk moeten doen, want ik heb hier verder weinig te vertellen natuurlijk. Ik kan in ieder geval het een en ander 'op papier' zetten, om er vervolgens wellicht niets meer mee te doen.

Geplaatst in Cultuur @ 06 oktober 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Vonnis in zaak-Munir vernietigd Het Indonesische hooggerechtshof heeft het vonnis van de Garuda-piloot die was veroordeeld voor de moord op de mensenrechtenactivist Munir vernietigd. Een rechtbank had de man eerder een celstraf van veertien jaar opgelegd, omdat hij tijdens een vlucht van Jakarta naar Amsterdam in 2004 arsenicum in Munirs glas zou hebben gedaan.

Geplaatst in Mensenrechten @ 05 oktober 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesische artsen mogen geen meisjes besnijden Artsen en verpleegkundigen in IndonesiŽ mogen geen vrouwenbesnijdenissen meer uitvoeren. Dat heeft het Indonesische ministerie van volksgezondheid woensdag bekendgemaakt. Artsen en verpleegkundigen zijn al in april per brief van het verbod op de hoogte gebracht, aldus de minister, Soerjadi. Op overtreding van het verbod staat overigens geen straf.

Geplaatst in Algemeen @ 05 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Groot stuk van IndonesiŽ onder rookgordijn Smog en as van bosbranden bedekten maandag een groot stuk van West-IndonesiŽ. Bewoners moesten mondkapjes dragen en vluchten liepen vertraging op. Ook Singapore had last van de smog.

Geplaatst in Bosbranden @ 03 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ stuurt extra manschappen naar Poso IndonesiŽ stuurt 800 extra leden van de paramilitaire politie naar Poso om de rust te bewaren. Momenteel is de regio het toneel van geweldadige protesten na de executie van de drie christenen.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 01 oktober 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuwe huizen voor slachtoffers modderstroom Meer dan drieduizend families wier huizen op Java zijn opgeslokt door modder die is gaan stromen door een mislukte gasboring krijgen van de Indonesische overheid een ander huis. Dat heeft minister van openbare werken Djoko Kirmanto woensdag gezegd. Een ongeluk in een boorschacht diep onder de grond zorgde er bijna vier maanden geleden voor dat er een modderstroom op gang kwam. Nog dagelijks stroomt er vijftigduizend kubieke meter modder weg en inmiddels is meer dan vierhonderd hectare grond ondergelopen. Er zijn dammen opgeworpen, maar die houden het vaak niet. Kirmanto zei dat is besloten de modder via pijpleidingen af te voeren naar zee, om te voorkomen dat nog meer grond wordt verwoest. Minister van milieu Rachmat Witoelar heeft zijn aanvankelijke verzet tegen dit plan opgegeven, naar zijn zeggen omdat de modder niet giftig is.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 30 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Volgelgriep oorzaak dood 52 IndonesiŽrs In Bandung is donderdag een 20-jarige man overleden aan vogelgriep. Het officiŽle aantal doden door vogelgriep onder mensen in IndonesiŽ is daarmee op 52 gekomen. Veel van de slachtoffers kwamen uit de dichtbevolkte provincie West-Java, waarvan Bandung de hoofdstad is.

Geplaatst in Vogelgriep @ 29 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Drieduizend families Java weg om modder Meer dan 3000 families wier huizen op Java zijn opgeslokt door modder die is gaan stromen door een mislukte gasboring, krijgen van de Indonesische overheid een ander huis. Dat heeft minister van Openbare Werken Djoko Kirmanto woensdag gezegd. Een ongeluk in een boorschacht diep onder de grond zorgde er bijna vier maanden geleden voor dat er een modderstroom op gang kwam. Nog dagelijks stroomt er 50.000 kubieke meter modder weg en inmiddels is meer dan 400 hectare grond ondergelopen. Er zijn dammen opgeworpen, maar die houden het vaak niet.

Geplaatst in Sidoarjo modderstroom @ 28 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bezoekje aan de Indonesische ambassade Het is alweer eventjes geleden, maar nog altijd denk ik aan die ene dag dat ik richting de Indonesische ambassade in Kuala Lumpur ging. Omdat ik een mooi boekwerk met plattegronden van de stad had, en ik tevens een maandkaart voor de LRT (stadstreinen) had gekocht, zou ik er zo wel even heen gaan om de spullen af te geven. De ambassade ging pas om negen uur open, net als altijd, dus als ik rond een uur of half acht zou opstaan had ik alle tijd. Zo geschiedde dan ook. Half acht ging het alarm van mijn telefoon en nam ik een korte douche. Het treinstation van Chinatown - want daar zat ik in een hotelletje voor een goede week - was op zo'n 300 meter lopen van het hotel. Ik wilde naar het centrale station van Kuala Lumpur (KL Sentral) omdat je van daaruit de monorail kon pakken. Dit traject bracht me in de richting van de Indonesische ambassade, al moest ik nog wel een stuk lopen. Met een fles water bij me moest dat wel lukken. Tevens kreeg ik nu de kans om in een monorail trein te rijden, want om nu te wachten tot die in Jakarta klaar is, dan kan ik wellicht nog een aantal keer naar Kuala Lumpur, want die is voorlopig nog niet klaar als ik de verhalen zo lees.

Geplaatst in Reizen @ 25 september 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Rellen in IndonesiŽ na executies In IndonesiŽ zijn rellen uitgebroken na de executie van drie christelijke militanten. Ze werden terechtgesteld op Sulawesi. Onder hun leiding zouden 200 moslims zijn gedood op het eiland.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 23 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ voltrekt doodstraf christenen Op Sulawesi en elders in IndonesiŽ zijn vandaag rellen uitgebroken na de executie door een vuurpeloton van drie christenen. Tegen de katholieke mannen was de doodstraf uitgesproken omdat ze zes jaar geleden een leidende rol zouden hebben gespeeld bij sektarisch geweld op Sulawesi.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 22 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Christelijke militanten morgen geŽxecuteerd De christelijke militanten in IndonesiŽ, die ter dood zijn veroordeeld voor geweld tegen moslims, zullen morgen worden geŽxecuteerd. Tegen hun executie is wereldwijd geprotesteerd, ook paus Benedictus XVI heeft de Indonesische regering gevraagd de executie niet uit te voeren. De drie mannen hebben om clementie gevraagd, maar het is niet duidelijk of en wanneer de Indonesische regering daarover zal beslissen.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 20 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tientallen nieuwe vissoorten in IndonesiŽ Voor de kust van de Indonesische provincie Papoea hebben wetenschappers tientallen nieuwe vissoorten ontdekt. In zes weken tijd vonden zij meer dan 50 nieuwe soorten. Ze verwachten nog meer ontdekkingen te doen. Volgens de Amerikaanse onderzoekers kent het dunbevolkte kustgebied een ongekende diversiteit aan vissen, weekdieren en koralen.

Geplaatst in Milieu @ 18 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ: uitspraak paus onverstandig en ongepast De uitspraken van de paus waren onverstandig en ongepast. Dat zei president Susilo Bambang Yudhoyono van IndonesiŽ zaterdag op het topoverleg van het verbond van Niet-Gebonden Landen in Havana. De president zegt de uitlatingen van paus Benedictus VXI over de islam te betreuren en hoopt dat het Vaticaan verdere stappen zal ondernemen om de spanning te verlichten.

Geplaatst in Religie @ 17 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Australische filmploeg IndonesiŽ uitgezet De Indonesische autoriteiten hebben donderdag een Australische filmploeg het land uitgezet. De ploeg van het nieuwsprogramma Today Tonight was van plan om in de provincie Papoea een kind te redden van een stam kannibalen en hiervan verslag te doen. De vijf leden van de ploeg waren echter niet op werk- maar op toeristenvisa het land binnengekomen.

Geplaatst in Algemeen @ 15 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Eventjes naar Kuala Lumpur Het werd voor mij langzaam maar zeker - eigenlijk ging het helemaal niet langzaam, maar zeker was het wel - tijd om een nieuw visum op te halen. Vanwege de regelgeving is het volgens die regeltjes niet mogelijk een bepaald visum - toeristenvisum - te verlengen. Ook kun je binnen IndonesiŽ geen aanvraag doen tot het verkrijgen van eenzelfde of andersoortig visum. Dat dient altijd te gebeuren op een ambassade. Waar dat maakt dan weer niet uit, zodat er voldoende opties overblijven voor de vakantie-hobbyist om eens een kijkje te nemen. Zodoende kwam ik op het idee mijn eerste nieuwe visum aan te vragen in Kuala Lumpur, MaleisiŽ dus. Daar had ik tevens een kennis wonen, dus die kon ik dan ontmoeten. Dat moest vast geen probleem zijn, want ik zou ťťn hele week daar verblijven. Ik had geen grote haast - ik hoefde niet diezefde dag terug naar IndonesiŽ - dus ik kon er lekker rondkijken terwijl mijn paspoort voorzien zou worden van een nieuwe paginagrote sticker die mij opnieuw toegang zou geven tot IndonesiŽ

Geplaatst in Reizen @ 15 september 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Nederlander brengt orang-oetangs terug naar huis Vier jaar heeft de Nederlandse dierenbeschermer Edwin Wiek er in Thailand voor moeten vechten. ĄMaar 23 september is het eindelijk zo ver.Ē Tenminste 41 orang-oetangs die onder erbarmelijke omstandigheden leefden in het Safari World Thema Park in Bangkok, gaan terug naar hun natuurlijke omgeving: de bossen van het Indonesische Kalimantan. Daarmee is een einde gekomen aan een van de grootste zaken van dierensmokkel in de geschiedenis.

Geplaatst in Milieu @ 14 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Een handje vol kaartjes Teruggrijpend in mijn stapel oude tickets, toegangskaartjes en wat allemaal nog niet meer, kwam ik weer eens wat bijzondere dingen tegen. Een deel van een boarding pass voor een vlucht van Garuda Indonesia, die al tijden niet meer vliegen op Nederland. Ook een toegangskaartje voor het Prambanan tempelcomplex, alsmede een lunch in het Via Via Cafe in het welbekende Jalan Prawirotaman in Yogyakarta. Enkele maanden na de aardbeving kwam ik dit toevallig weer tegen bij een zoektocht naar heel iets anders. Toch weer een aanleiding om even op de motor te stappen om te kijken wat ervan geworden is. Er speciaal voor naartoe rijden hoefde niet, ik zou er vanzelf langskomen voor de huur van een auto voor een kennis die voor enkele dagen over kwam uit Bali.

Geplaatst in Reizen @ 09 september 2006 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuwe ambassadeur IndonesiŽ wil geen gezanik over RMS Molukkers in Nederland moeten ophouden met hun gezanik over de Republiek der Vrije Zuid-Molukken (RMS). Ze zijn in de jaren vijftig belazerd door de Nederlandse overheid over een beloofde terugkeer naar IndonesiŽ, maar ik wil ervoor zorgen dat ze definitief naar de Molukken kunnen. Dat zei de nieuwe ambassadeur voor IndonesiŽ in Nederland Junus Effendi Habibie donderdag in het programma Netwerk.

Geplaatst in Politiek @ 08 september 2006 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesische jongen 47e vogelgriepdode Het aantal vogelgriepdoden in IndonesiŽ is gestegen tot 47, heeft minister van volksgezondheid Siti Fadilah Supari donderdag meegedeeld. Een 14Ėjarige jongen uit Makassar is blijkens laboratoriumtests aan het vogelgriepvirus bezweken. De autoriteiten hebben pluimvee in de directe woonomgeving van de jongen laten vernietigen. In de hele wereld overleden sinds de ziekte in 2003 in pluimveestapels in AziŽ uitbrak 142 mensen aan het virus.

Geplaatst in Vogelgriep @ 08 september 2006 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Claim na politieke moord op Garuda-vlucht Mensenrechtenactivisten in IndonesiŽ hebben donderdag een klacht ingediend tegen de nationale luchtvaartmaatschappij Garuda. Zij beschuldigen het bedrijf van criminele nalatigheid bij de moord op een Garuda-passagier. De activisten eisen een schadevergoeding van meer dan 1 miljoen euro. De mensenrechtenactivist Munir stierf 7 september 2004 op een vlucht van Jakarta naar Amsterdam aan arsenicumvergiftiging.

Geplaatst in Garuda Indonesia @ 08 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ vaccineert 300 miljoen vogels De Indonesische overheid is van plan volgende maand driehonderd miljoen stuks pluimvee te vaccineren tegen de vogelgriep. Ook is de regering gisteren begonnen met een campagne om het publiek beter te informeren over de ziekte.

Geplaatst in Vogelgriep @ 06 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Acht jaar voor aanslag Bali De Indonesische computerdocent Abdul Aziz is gisteren veroordeeld tot acht jaar cel voor zijn aandeel in de aanslag op Bali vorig jaar oktober. Hij verleende onderdak aan Noordin M. Top, die het brein is achter de zelfmoordaanslag op enkele drukke restaurants op Bali. Daarbij vielen 20 slachtoffers, vooral IndonesiŽrs maar ook enkele buitenlandse toeristen.

Geplaatst in Terrorisme @ 05 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Westerse media hebben dubbele moraal' Westerse media houden er een dubbele moraal op na als het gaat om de berichtgeving over moslims die om het leven komen. Dit stelde de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono zaterdag tijdens een internationale journalistenconferentie op Bali.

Geplaatst in Politiek @ 03 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Geboortegolf bij zeldzame neushoorns Een kleine geboortegolf bij de Javaanse neushoorns in IndonesiŽ geeft hoop voor de overleving van deze uiterst zeldzame diersoort. Onderzoekers van het Wereldnatuurfonds troffen in hun woongebied op het Indonesische eiland Java onlangs de sporen van drie jonge neushoorns en hun moeder aan en kwamen oog in oog te staan met een vierde jong en zijn moeder.

Geplaatst in Milieu @ 02 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ stuurt duizend militairen naar Libanon IsraŽl heeft zijn bezwaren tegen deelname van IndonesiŽ aan de vredesmacht van de Verenigde Naties in Libanon ingetrokken. Dat heeft de Indonesische minister van Defensie vrijdag gezegd. Jakarta zal maximaal duizend militairen leveren voor de vredesmacht.

Geplaatst in Militair @ 01 september 2006 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006
  · December, 34 artikelen
  · November, 25 artikelen
  · Oktober, 20 artikelen
  · September, 21 artikelen
  · Augustus, 24 artikelen
  · Juli, 28 artikelen
  · Juni, 22 artikelen
  · Mei, 47 artikelen
  · April, 30 artikelen
  · Maart, 15 artikelen
  · Februari, 28 artikelen
  · Januari, 21 artikelen
· 2005, 181 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,519 pageviews Een website van indahnesia.com