Overzicht 2005 (alleen laatste 100)


 Zomaar een blog over Indonesië 

Startpagina
Je bent nu in > Blog > Overzicht 2005 (alleen laatste 100)

Overzicht 2005 (alleen laatste 100)

Welkom op blog.indonesiepagina.nl, de plek waar je allerlei artikelen zult vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Indonesië. Op dit moment hebben we 4,329 artikelen voor je op dit blog staan. Log eerst in om reacties te plaatsen op artikelen. Artikelen die eerder als verhaal of nieuwsbericht werden geplaatst op staan hier ook, deze kun je vinden via het archief.

Om een email te ontvangen als er een nieuw artikel geplaatst is op blog.indonesiepagina.nl, log je eerst in en ga je dan naar de pagina 'instellingen' om je voorkeur te veranderen.

Om zelf een artikel aan te melden voor plaatsing op het blog log je eerst in en ga je dan de pagina 'artikel aanmelden' en vul je daar het formulier in.Zeker acht doden bij aanslag IndonesiŽ Zeker acht mensen zijn zaterdag om het leven gekomen bij een bomaanslag op een drukke markt in IndonesiŽ. Volgens de politie raakten daarbij 45 andere mensen gewond. De bomaanslag vond plaats op Sulawesi. Het merendeel van de slachtoffers zou christen zijn. Volgens een plaatselijke politiewoordvoerder ging de zogeheten zelfgemaakte spijkerbom rond 06.00 uur lokale tijd af op een varkensmarkt.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 31 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Hulpmedicijnen tsunami moeten worden vernietigd Een grote hoeveelheid medicijnen die na de tsunami eind vorig jaar naar IndonesiŽ was gestuurd, moet worden vernietigd. In de helft van de gevallen bleek de houdbaarheidsdatum te zijn verlopen. Daarnaast bleken etiketten onleesbaar, waardoor de geneesmiddelen onbruikbaar waren.

Geplaatst in Algemeen @ 28 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Ingetogen herdenkingen jaar na tsunami Een jaar na de verwoestende tsunami worden overal in de getroffen landen ingetogen herdenkingen gehouden. In het Indonesische Banda Atjeh, dat als het zwaarstgetroffen gebied geldt, baden ouders zondag bij een van de massagraven waarin hun kinderen zijn begraven. Ongeveer 3500 rouwenden kwamen bijeen.

Geplaatst in Aardbevingen @ 26 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


47,800 troepen ingezet voor veiligheid rond feestdagen De Indonesische regering heeft gemeld dat ťťn vierde van de totale politiemacht, zo'n 47.800 politie-agenten, worden ingezet om iedere kerk in het land te bewaken nadat er waarschuwingen waren binnengekomen dat terroristen aanslagen zouden willen plegen tijdens de Kerstdagen en oud en nieuw. "Het land is in de hoogste staat van paraatheid", zei nationaal woordvoerder van de politie Anton Bahrul Alam op een persconferntie in Jakarta vandaag. "We verhogen de veiligheid in iedere kerk in het land om een terroristische actie te voorkomen".

Geplaatst in Geweld @ 24 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Weer aardbeving in IndonesiŽ Het oostelijk deel van IndonesiŽ is woensdag opnieuw opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers en is er geen schade, aldus een functionaris. De beving werd gevoeld op Sulawesi en de Molukken. Het epicentrum lag onder de zeebodem.

Geplaatst in Aardbevingen @ 21 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Veertien jaar voor moord op mensenrechtenactivist Munir Een Indonesische rechtbank heeft dinsdag een piloot van de luchtvaartmaatschappij Garuda veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf voor de moord vorig jaar op de mensenrechtenactivist Munir. Tegen de piloot, Polycarpus Priyanto, was levenslang geŽist.

Geplaatst in Mensenrechten @ 20 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Rebellen Atjeh leveren laatste wapens in De voormalige rebellen van de separatistische Beweging voor een Vrij Atjeh (GAM) hebben maandag hun laatste wapens ingeleverd. Daarmee zouden ze voldoen aan de verplichtingen van een in augustus gesloten vredesovereenkomst met de Indonesische regering.

Geplaatst in Conflict Aceh @ 19 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tiende dode door vogelgriep Een lokale test heeft uitgewezen dat een tiende persoon is overleden aan de vogelgriep, een vertegenwoordiger van het Ministerie van Gezondheidszorg, Hariadi Wibisono, zei dit gisteren. De vertegenwoordiger zei tegen een persburo dat het bloed van 39-jarige man naar het laboratorium van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is gestuurd voor verdere tests. "De lokale test was positief," zei hij. De man overleed eerder deze week in een ziekenhuis in Jakarta.

Geplaatst in Vogelgriep @ 17 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


9e vogelgriep-dode bevestigd, besmettingsgevaar neemt toe IndonesiŽ heeft de negende dode van vogelgriep bevestigd terwijl het besmettingsgevaar toeneemt in de komende maanden. Uitstrijkjes van een 35-jarige man die vorige maand overleed in Jakarta testte positief op de H5N1-variant van het vogelgriep virus. Dit gebeurde in een laboratorium wat direct in contact staat met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Hariadi Wibisono, directeur van het Ministerie van Gezondheid, meldde dit vandaag in een telefonisch interview. Het rapport brengt het totaal aantal vogelgriep besmettingen op 14.

Geplaatst in Vogelgriep @ 13 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


BAM krijgt tsunami-opdracht Interbeton, dochterbedrijf van bouwbedrijf BAM, gaat in IndonesiŽ een haven herbouwen die vorig jaar op tweede kerstdag werd getroffen door de tsunami. De order, die BAM kreeg samen met een ontwerpbreau, heeft een omvang van ruim 7 miljoen euro.

Geplaatst in Algemeen @ 12 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

AustraliŽ gaat weer samen trainen met Kopassus commandos Australische troepen zullen de gezamenlijke training met de Kopassus commando-troepen in IndonesiŽ weer oppakken. Dit meldde Australische Minister van Defensie Robert Hill vandaag. Deze actie is de eerste sinds de Australische regering besloot niet langer samen te trainen nadat er beschuldigingen van mensenrechtenschendingen kwamen uit Oost Timor voordat het onafhankelijk werd van IndonesiŽ.

Geplaatst in Militair @ 11 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuw zoogdier op Borneo ontdekt Op het Indonesische eiland Borneo is mogelijk een nieuw zoogdier ontdekt. Het gaat om een vleeseter, iets groter dan een huiskat, met een donkerrode pels en een lange harige staart. Het kan de eerste ontdekking van een zoogdier op Borneo in ruim honderd jaar zijn, meldde het Wereld Natuur Fonds dinsdag. Tussen 1994 en 2004 waren op het eiland al minstens 361 tot dan toe onbekende andere diersoorten beschreven.

Geplaatst in Milieu @ 06 december 2005 40:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Eerste test meldt dat baby wellicht vogelgriep heeft Een acht maanden oude baby is de laatste patient in IndonesiŽ die op dit moment positief is voor vogelgriep. Doktoren geloven dat de baby de ziekte wellicht heeft opgelopen van een duif. Een vertegenwoordiger van het Sulianti Soroso zoekenhuis meldt dat de eerste tests, nog te worden bevestigd door de WHO, melden dat het kind inderdaad besmet is met de voor mensen dodelijk H5N1 variant van de vogelgriep.

Geplaatst in Vogelgriep @ 06 december 2005 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Kalla: 'vingerafdrukken islamitische studenten registreren' De Indonesische vice-president Jusuf Kalla deed een oproep om vingerafdrukken van de 3.5 miljoen scholieren van islamitische kostscholen vast te leggen. Vrijwel direct is hierop fel gereageerd vanuit heel IndonesiŽ, meldde een Australische krant gisteren. Er zijn zo'n 15.000 islamitische kostscholen (pesantren) in IndonesiŽ. Ze zitten in de verdediging sinds de tweede bomaanslag op Bali afgelopen oktober, sindsdien wil de overheid harde maatregelen voor scholen die extremisme promoten.

Geplaatst in Algemeen @ 06 december 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Twee AustraliŽrs voor de rechter over drugs Een 45-jarige man uit Brisbane die werkt in IndonesiŽ heeft schuld bekend over het bezit van de drug shabu-shabu, een vorm van amfetamine in kristalvorm. John Michael Kelly uit Warwick in Queensland staat voor de rechter in Sangata in Oost Kalimantan. Aanklagers hebben ge-eist dat hij 18 maanden gevangenisstraf krijgt.

Geplaatst in Drugs @ 06 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties

Advertentie

Enkele leden in het kabinet worden vervangen De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft laten weten dat hij besloten heeft om de samenstelling van het kabinet te veranderen na een evaluatie van zijn eerste jaar als president. Er zouden wat aanpassingen nodig zijn om het kabinet te verstevigen op het economische vlak, melden lokale media.

Geplaatst in Politiek @ 04 december 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Opnieuw slachtoffer vogelgriep De dood van een Indonesische vrouw eerder deze week is een bevestigd geval van vogelgriep. Dit achtste slachtoffer is bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Een woordvoerder van het Indonesische Ministerie van Gezondheid meldde dat er tests zijn uitgevoerd in een laboratorium in Hong Kong, hieruit bleek dat de 25-jarige vrouw inderdaad overleden is aan de H5N1-variant van het vogelgriep virus.

Geplaatst in Vogelgriep @ 04 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Airasia gaat op twee nieuwe steden vliegen De grootste budget-vliegtuigmaatschappij AirAsia meldde gisteren dat het binnenkort zal gaan vliegen op twee nieuwe bestemmingen in IndonesiŽ in een poging hun aandeel in de markt te vergroten. Er komt een dagelijkse vlucht van Kuala Lumpur naar Balikpapan in Kalimantan vanaf 20 december, en een week later, op 27 december komt er een dagelijkse vlucht van Kuala Lumpur naar Solo, op Midden Java. Dit meldde de Maleisische maatschappij in een verklaring.

Geplaatst in Algemeen @ 03 december 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Namen gezocht voor eilanden IndonesiŽ gaat met spoed vele duizenden eilanden een naam geven. Op die manier kan worden voorkomen dat de eilandjes worden geclaimd door andere landen. IndonesiŽ bestaat uit ruim 18.000 eilanden. Velen daarvan hebben geen naam en bestaan uit niet meer dan rotsen, riffen en zandbanken.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 30 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Aanslag gepland bij herdenking Bali' Islamitische extremisten waren van plan tijdens een herdenkingsbijeenkomst op het Indonesische eiland Bali een aanslag te plegen. Dat meldt de Australische krant The Australian. Het dagblad baseert zich op kringen rond de Indonesische veiligheidsdienst. De terroristen zouden toeslaan tijdens de herdenking van de aanslagen drie jaar geleden. Daarbij vielen 202 doden.

Geplaatst in Terrorisme @ 26 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Schutters verwonden Christelijk paar in Poso De Indonesische politie meldt dat schutters twee Christenen hebben neergeschoten in het laatste geweld in de provincie Centraal Sulawesi. Ze melden dat een docent van een universiteit en zijn vrouw waren beschoten toen ze na een kerkdienst op de motor op weg naar huis waren.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 20 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Weer doden vogelgriep in IndonesiŽ In IndonesiŽ zijn weer twee mensen overleden aan de vogelgriep. Daarmee komt het dodental door de voor mensen gevaarlijke variant H5N1 nu op zeven. De twee slachtoffers waren in contact geweest met dode kippen. De kans dat mensen besmet worden met het virus is klein. Maar deskundigen zijn bang dat H5N1 zich zal ontwikkelen tot een makkelijk overdraagbare griep.

Geplaatst in Vogelgriep @ 17 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie ondervraagt drie mannen omtrend aanslagen Bali De Indonesische politie blijven de drie eerder opgepakte mannen ondervragen. Zij werden opgepakt in verband met de aanslagen op Bali begin vorige maand. De drie werden opgepakt in centraal Java en zijn vervolgens naar de hoofdstad van het eiland Bali gevlogen voor verhoor. De politie zegt dat de drie een aanklacht tegemoet kunnen zien in verband met het helpen van terroristen, waarop 3 tot 15 jaar gevangenisstraf staat.

Geplaatst in Terrorisme @ 16 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Gemanipuleerde affaire in Nieuw-Guinea' De volksraadpleging in 1969 in het toenmalige Nieuw-Guinea was een Ąvolledig gemanipuleerde affaireĒ. Tot die conclusie komt prof. P. Drooglever in zijn rapport Een daad van vrije keuze. Het onderzoek is in 2000 gevraagd door de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Van Aartsen. Dinsdag presenteert Drooglever zijn rapport.

Geplaatst in Algemeen @ 15 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Inleveren van wapens gaat door in Aceh Voormalige rebellen in de Indonesische provincie Aceh zijn opnieuw begonnen met het inleveren van hun wapens in de derde en vierde fase van het baanbrekende vredesakkoord dat eerder dit jaar gesloten werd. Het leger zegt dat het nog meer soldaten zal terugtrekken deze week. De Beweging Vrij Aceh (GAM) en de overheid zijn hard bezig de spanningen in het gebied af te bouwen sinds het akkoord in Helsinki werd ondertekend.

Geplaatst in Conflict Aceh @ 14 november 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


SBY zegt dat er 7 mensen overleden zijn aan vogelgriep De president meldde vandaag dat er zeven mensen reeds zijn overleden aan de vogelgriep in IndonesiŽ. Dat is een hoger aantal dan de Wereldgezondheids Organisatie meldt, deze zegt dat er op dit moment slechts vijf bevestigde gevallen van overlijden zijn.

Geplaatst in Vogelgriep @ 14 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


20-jarige vrouw mogelijk volgende slachtoffer vogelgriep IndonesiŽ onderzoekt of een 20-jarige vrouw die dicht bij kippen leefde mogelijk om het leven is gekomen door vogelgriep nadat ze eerder ziek werd met hoge koorts en ademhalingsproblemen. Dit meldde een woordvoerder van een ziekenhuis. De vrouw overleed in het ziekenhuis voor besmettelijke ziekten op zaterdagavond, liet woordvoerder Ilham Patu vandaag weten. Haar buren hebben een aantal kippen op het erf lopen, waarvan er een aantal plotseling waren overleden.

Geplaatst in Vogelgriep @ 13 november 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


5 mannen vrijgelaten over onthoofding meisjes De politie heeft op zaterdag de vijf mannen vrijgelaten die waren opgepakt met de verdenking dat ze iets te maken zouden hebben met de onthoofding van de drie christelijke studentes. Deze onthoofdingen vonden plaats in Poso, in het conflict-gevoelige centraal Sulawesi, dit meldde de politiechef.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 13 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nederlander in IndonesiŽ aangehouden bij drugsinval De Indonesische politie heeft bij een inval in een illegale fabriek waar xtc en methamphetamine (speed) werden gemaakt een Nederlandse man aangehouden. De drugsfabriek in de plaats Serang, zo'n 75 kilometer ten westen van de hoofdstad Jakarta, was volgens een politiewoordvoerder een van de grootste ter wereld. Agenten arresteerden ook een Fransman, vier Chinezen en zes IndonesiŽrs.

Geplaatst in Drugs @ 12 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Topterrorist Azahari dood in Oost-Java Een van de meest gezochte terroristen in het zuidoosten van AziŽ, de MaleisiŽr Azahari Husein, heeft in het oosten van Java de dood gevonden. Hij zou zich met een bom hebben opgeblazen toen de Indonesische politie zijn schuilplaats bestormde.

Geplaatst in Terrorisme @ 09 november 2005 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie doet inval op zoek naar terroristen De Indonesische politie heeft woensdag in oostelijk Java een inval gedaan in een pand waar mogelijk terroristen verblijven. Volgens meldingen van Indonesische en Japanse persbureaus was er een hevig vuurgevecht bij de inval in de plaats Batu en gooiden de verdachten bommen naar de aanstormende agenten.

Geplaatst in Terrorisme @ 09 november 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Twee jongeren in Poso beschoten Twee jongeren van de middelbare school in Poso zijn beschoten door onbekende mannen. Dit gebeurde gisterenavond rond een uur of zeven, ruim ťťn week nadat in het conflict-gevoelige stadje drie Christelijke studentes onthoofd werden.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 09 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Twee mensen besmet met vogelgriep In IndonesiŽ is bij twee mensen de vogelgriep vastgesteld. Dat maakte Hariadi Wibisono van het ministerie van Volksgezondheid zaterdag bekend. Negen mensen zijn in het land nu besmet met de vogelgriep.

Geplaatst in Vogelgriep @ 05 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bom ontmanteld in stad in centraal Sulawesi Vandaag werd een zelfgemaakte bom gevonden en ontmanteld in een huis in Poso, in centraal Sulawesi. Dit meldden lokale media vandaag. De bom, verstopt in een pakket voor een huis in de stad die reeds zwaar te lijden heeft van het religieuze geweld, werd door een explosieven opruimings eenheid van de politie ontmanteld aldus bewoners in de wijk. Dit vertelde de hoofdinspecteur van de politie, Obed.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 04 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bashir krijgt geen verdere strafvermindering De regering heeft geweigerd om de gevangen extremistische religieus leider Abu Bakar Bashir een verdere strafvermindering te geven. Bashir zit voor 30 maanden achter de tralies voor zijn rol in de bomaanslagen op Bali in 2002. Hierbij kwamen 202 mensen om het leven, waaronder 88 AustraliŽrs. Op grote feestdagen is het normaal dat gevangenen die goed gedrag hebben laten zien een strafvermindering krijgen, en Bashir heeft hiervan al eens kunnen profiteren.

Geplaatst in Politiek @ 03 november 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


President zal racistische SMS-jes stoppen President Susilo Bambang Yudhoyono heeft besloten om mensen die racistische uitlatingen via SMS-jes versturen aan te pakken. De berichtjes, welke veelvuldig aangehaald worden in de media zonder hun explicite teksten te verbloemen, geven de schuld van de huidige economische problemen aan de Chinese minderheid in het land.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 03 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Leider GAM in ballingschap terug in Aceh Een leider in ballingschap van de Vrij Aceh Beweging, GAM, is na 25 jaar teruggekeerd in Aceh om zelf te aanschouwen dat het vredesproces gaat zoals het zou moeten gaan. Dit proces zou dertig jaar conflict moeten stopzetten. Het GAM, dat in Stockholm in ballingschap zit, en de Indonesische overheid zijn aangezet tot de vredesovereenkomst na de tsunami van Tweede Kerstdag vorig jaar. Deze tsunami verwoestte grote delen van Aceh en zorgde ervoor dat beide kanten over de strijd begonnen na te denken.

Geplaatst in Conflict Aceh @ 02 november 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie vergroot beveiliging na onthoofding 3 meisjes Politie heeft het aantal controles in het gebied rond Poso opgevoegd vandaag. De afgelopen vijf jaar is het gebied beplaagd door etnisch geweld en gisteren werden drie tienermeisjes onthoofd door aanvallers in zwarte kleding. Sex mannen met machettes vielen de 16 tot 19-jarige studentes aan toen ze op weg waren naar school gisteren.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 30 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Drie christelijke meisjes onthoofd op Sulawesi Op het Indonesische eiland Sulawesi zijn drie onthoofde christelijke schoolmeisjes gevonden. De meisjes zijn vermoedelijk vermoord toen ze naar school liepen. Ze waren afkomstig uit het stadje Poso. In de provincie Centraal-Sulawesi werd enkele jaren geleden een bloedige oorlog uitgevochten tussen moslims en christenen.

Geplaatst in Conflict C. Sulawesi @ 29 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Voormalig president Megawati heeft mogelijk dengue Voormalig president Megawati Sukarnoputri is afgelopen dinsdag in het ziekenhuis opgenomen met een mogelijke dengue (knokkelkoorts) besmetting. Dit meldt een bron dicht bij haar. De voormalige president is opgenomen in het MMC ziekenhuis in Zuid Jakarta rond vier uur in de middag, aldus de bron tegenover de Jakarta Post.

Geplaatst in Algemeen @ 28 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Studenten op jacht naar vogelgriep kippen IndonesiŽ is bezig om het gevecht tegen vogelgriep op te voeren door veterinaire studenten mee te laten helpen met internationale gezondheidsexperts om huis-aan-huis bezoeken te doen om zo besmette kippen te vinden. Experts van de FAO (VN Organisatie voor Voedsel en Agricultuur) zullen de studenten trainen. Zij zijn afkomstig van vier grote universiteiten. Ze zullen besmette kippen moeten identificeren en dorpelingen wijzen op de gevaren van de ziekte, zei Syamsul Bahki, verantwoordelijke voor de dierengezondheid onder het Ministerie van Agricultuur.

Geplaatst in Vogelgriep @ 27 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nieuwe besmettingen gevonden in IndonesiŽ Er zijn twee nieuwe gevallen van de vogelgriep bij mensen gevonden in IndonesiŽ, aldus de WHO op maandag. Ook in Thailand is een geval gevonden. Een 7-jarig jongetje kreeg de symptomen op 16 oktober en werd opgenomen in het ziekenhuis op de 19e. Inmiddels is hij aan de beterende hand.

Geplaatst in Vogelgriep @ 25 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ en Singapore gaan samen toerisme promoten IndonesiŽ en Singapore hebben een samenwerkingsverband ter promotie van het toerisme ontwikkeld om zo het Indonesische resort eiland Bali en de wereldbekende maatschappij Singapore Airlines met elkaar te verbinden. Indonesisch minister van Cultuur en Toerisme, Jero Wacik, liet weten aan verslaggevers in Jakarta dat met de promotie vooral buitenlandse toeristen naar Singapore, vooral Chinesen, IndiŽrs en Arabieren kortingen zullen krijgen om ook naar IndonesiŽ te gaan.

Geplaatst in Toerisme @ 24 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Grote politie-inzet voor Idul Fitri IndonesiŽ zal meer dan 30.000 extra politieagenten inzetten als het grootste moslimland ter wereld zich opmaakt voor de vieringen van het einde van de vastenmaand Ramadhan. Dit meldde de politie vandaag. "Zo'n 33.400 politieagenten zullen door heel IndonesiŽ worden ingezet," meldde politie woordvoerder Bambang Suncoko.

Geplaatst in Ramadan @ 23 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Trouwen op Ambon Vanuit mijn verleden en kennissenkring heb ik Ďietsí met het eiland Ambon, ťťn van de Molukken, een eilandengroep in het oosten van IndonesiŽ. Wat zich enige tijd geleden daar afspeelde toen christenen en moslims slaags raakten met elkaar, er doden en gewonden vielen en er veel vernielingen werden aangericht, ging mij echt aan het hart. Het schitterende eiland met zijn van oorsprong vriendelijke bevolking, verviel tot een door branden zwart geblakerd gebied waar bevolkingsgroepen, die eerst in vriendschap naast en bij elkaar woonden, elkaar gingen haten en waar mogelijk, elkaar naar het leven stonden. Toen ik, alweer enkele jaren voor de ongeregeldheden, het eiland bezocht was er (gelukkig) nog geen sprake van genoemde sfeer en kon men overal op het eiland veilig rondreizen.

Geplaatst in Volksverhalen @ 23 oktober 2005 00:10 door Jeroen · link · 26 reacties


Meneer Populair overleeft zijn eerste jaar Op donderdag, ťťn jaar na de inauguratie van president Susilo Bambang Yudhoyono, is een 200 meter lange muurschildering opgezet rond een deel van de grootste rotonde in de stad. Deze muurschildering staat voor het verlaten Hotel Indonesia waar een deel van de film "The year of living dangerously" zich afspeelde.

Geplaatst in Politiek @ 22 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Aardbeving doet Sumbawa beven Een aardbeving met een kracht van 5.3 op de schaal van Richter deed het eiland Sumbawa beven op de vroege vrijdagmorgen maar er waren geen meldingen van slachtoffers of schade. Dit meldden seismologen. De aardbeving, die onder zee plaats had, vond plaats om 7:15 in de morgen, met het epicenter zo'n 140 kilometer ten zuiden van het eiland, meldde het Meteorologisch en Geofysisch Instituut (BMG).

Geplaatst in Aardbevingen @ 21 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Acht leden van FPI opgepakt wegens wapenbezit Acht leden van het "Islam Verdedigings Front" (FPI) zijn opgepakt door de politie in West Jakarta omdat ze scherpe wapens bij zich hadden tijdens een demonstratie voor de deur van het politiebureau aldaar. Zo'n 150 leden van de FPI protesteerden tegen de langzame ontwikkelingen omtrend een vijandig samenkomen van een groep FPI-leden en buurtbewoners in het district Kalijodo, wat bekend staat als een zone met prostitutie, in West Jakarta afgelopen zaterdag, waarbij vier leden gewond raakten.

Geplaatst in Ramadan @ 19 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tweede ronde terugtrekking Aceh begint IndonesiŽ heeft vandaag meer dan 2.100 troepen teruggetrokken uit Aceh en de rebellen hebben hun tweede ronde van het inleveren van wapens afgerond. Beiden zijn erg snel om het vredesakkoord - wat een van de langste oorlogen in AziŽ beŽindigd Ė in werking te stellen. Tientallen burgers kwamen naar de haven van Lhokseumawe om de soldaten uit te zwaaien.

Geplaatst in Conflict Aceh @ 18 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Marine stopt vrachtschuit vol met hout Een controle-boot van de marine, de KRI Kakap-811 heeft de sleepboot Putra Taliabu en schuit Nelly 22 aangehouden voor het verschepen van 5,000 m3 wit teakhout zonder de benodigde papieren. De sleepboot en de schuit zijn vastgelegd -- zo ook hun vracht, kapiteins en 11 bemanningsleden, in wateren bij Sulawesi, bij de Straat van Selayar in het zuiden. Nu ligt het schip ligt in de marine-haven van Makassar. De zaak zal voorkomen bij het Zuid-Sulawesi Bosbouw kantoor zodat zij eventueel verder onderzoek kunnen doen.

Geplaatst in Vreemd genoeg ... @ 17 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Betogers bestormen gevangenis Bali Ongeveer vijfhonderd woedende demonstranten hebben woensdag een gevangenis op het Indonesische eiland Bali bestormd, waar verscheidene veroordeelden worden vastgehouden van bomaanslagen. Dat meldden ooggetuigen. De menigte eiste de onmiddellijke executie van drie militanten betrokken bij de aanslagen in 2002 op Bali.

Geplaatst in Terrorisme @ 12 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Nederlander onder vermisten aanslagen Bali' De Indonesische autoriteiten zeggen nog 32 mensen te missen na de jongste terroristische zelfmoordaanslagen op het vakantie-eiland Bali. Een van de vermisten is een Nederlander, aldus Ida Bagus Putu Alit. Alit is verbonden aan het Indonesische identificatieteam dat op Bali actief is.

Geplaatst in Terrorisme @ 07 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


AustraliŽ vraagt toeristen Bali om vakantiefoto's De Australische politie vraagt toeristen die terugkomen van hun vakantie op het Indonesische eiland Bali hun foto's in te leveren. De vakantiekiekjes kunnen helpen bij het onderzoek naar drie aanslagen die zaterdag het leven kostten aan zeker 22 personen. Onder hen waren ten minste twee AustraliŽrs.

Geplaatst in Terrorisme @ 04 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Overzicht aanslagen in IndonesiŽ sinds 2000 IndonesiŽ heeft de afgelopen jaren geregeld te maken gehad met terroristische aanslagen. Het geweld is vaak gericht tegen westerse of christelijke doelen, en wordt in de meeste gevallen toegeschreven aan radicale moslimgroeperingen. Een overzicht:

Geplaatst in Terrorisme @ 02 oktober 2005 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Jakarta alert op nieuwe aanslagen De Indonesische hoofdstad Jakarta is in hoogste staat van paraatheid, na de aanslagen op Bali. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De politie heeft 18.000 agenten paraat staan. Die houden de ambassades in de stad en andere openbare gelegenheden in de gaten. Gevreesd wordt dat moslim- extremisten nieuwe aanslagen gaan plegen.

Geplaatst in Terrorisme @ 02 oktober 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Zelfmoordenaars achter aanslagen Bali Een drietal bomexplosies die zaterdag het toeristische eiland Bali hebben opgeschrikt, zijn hoogstwaarschijnlijk het werk geweest van zelfmoordenaars. Dat heeft het hoofd van de Indonesische antiterrorismedienst zondag laten weten.Volgens Ansyaad Mbai zijn de aanslagen zo goed als zeker gepleegd door leden van Jemaah Islamiyah. De aanslagen vertonen een sterke gelijkenis met eerdere aanslagen die door de terreurgroep zijn gepleegd.

Geplaatst in Terrorisme @ 02 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Doden door explosies op Bali Op het Indonesische eiland Bali hebben zich zaterdag in populaire toeristische gebieden enkele explosies voorgedaan. De politie bevestigde dat daarbij drie mensen zijn gedood. Getuigen en plaatselijke media maakten melding van veel gewonden. De Indonesische president gaat uit van een aanslag.

Geplaatst in Terrorisme @ 01 oktober 2005 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Explosies op Bali; westerse toeristen gewond Bij vier explosies op het Indonesische eiland Bali zijn zaterdag zeker drie westerse toeristen gewond geraakt, zo heeft het radiostation El Shinta gemeld. Drie explosies deden zich voor aan het strand van Jimbalan, waar veel door toeristen bezochte restaurants zijn gevestigd. Ooggetuigen verklaarden dat zeker drie westerse toeristen gewond waren.

Geplaatst in Terrorisme @ 01 oktober 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bommen gaan af op Bali Enkele bommen die vrijwel tegelijkertijd afgingen hebben het toeristisch gebied in Bali getroffen, iets meer als een uur geleden (7 uur in de avond, lokale tijd). Er zouden tenminste drie ontploffingen geweest zijn in Jimbaran Beach, waar veel visrestaurants zitten die bezocht worden door toeristen.

Geplaatst in Terrorisme @ 01 oktober 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Huishoudolie Rp 2.000, Premium Rp 4.500, diesel Rp 4.300 De Indonesische regering heeft de prijs van huishoudolie gezet op Rp 2.000 per liter (van Rp 700, een stijging van maar liefst 186%), terwijl de prijs van een liter Premium benzine zal stijgen naar Rp 4500 (van Rp 2400). Dit is een stijging van zo'n 88 procent. Diesel gaat omhoog van Rp 2.100 per liter naar Rp 4.300, een stijging van ongeveer 105 procent.

Geplaatst in Algemeen @ 30 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Zeker 54 IndonesiŽrs besmet met vogelgriep In IndonesiŽ liggen 54 mensen in het ziekenhuis die vermoedelijk besmet zijn met het vogelgriepvirus. Dat is woensdag in medische kring vernomen. De ziekte heeft tot nu toe zes levens in IndonesiŽ geŽist.

Geplaatst in Vogelgriep @ 28 september 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie, troepen staan klaar voor verhoging brandstofprijzen President Susilo Bambang Yudhoyono heeft alle partijen in het land opgeroepen elkaar niet de schuld te geven van de brandstofcrisis die het land nu treft. Tankstations door het hele land melden tekorten aan brandstof terwijl IndonesiŽrs hun best doen een voorraadje benzine en diesel aan te leggen voor de gevreesde prijsstijging van 1 oktober aanstaande.

Geplaatst in Protesten @ 28 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vragen over onderhoud aan monument Bali Bom Net voor de derde herinnering van de tragische bomaanslag op Bali, 12 oktober 2002, is de regionale overheid in Badung om opheldering gevraagd omtrend de verantwoordelijkheid voor onderhoud en management van het Ground Zero monument, gebouwd ter nagedachtenis van de 202 mensen die om het leven kwamen tijdens die terroristische aanslag.

Geplaatst in Algemeen @ 25 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesisch meisje sterft mogelijk aan vogelgriep Een vijfjarig Indonesisch meisje dat symptomen vertoonde van een besmetting met het vogelgriepvirus is woensdag overleden in een ziekenhuis in Jakarta. Ze is waarschijnlijk het vijfde dodelijke slachtoffer in IndonesiŽ van een besmetting met het gevaarlijke H5N1-virus, dat eerder in AziŽ al tientallen mensenlevens eiste.

Geplaatst in Vogelgriep @ 21 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vier gewonden bij explosie in Poso Een explosie in de kleine stad Poso in Centraal Sulawesi heeft vier gewonden gemaakt. "De explosie had plaats in Lawanga rond middernacht," zei de tweede man van de politie, Sofyan, die toen dienst had. Sofyan weigerde te zeggen of de explosie in een huis het werk was van een bom, tevens meldde hij dat de politie de zaak in onderzoek heeft.

Geplaatst in Geweld @ 18 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ bevestigd vierde dode vogelgriep Gisteren heeft IndonesiŽ bevestigd dat er een vierde dode is te betreuren die overleden is aan de vogelgriep. Het totaal aantal slachtoffers in AziŽ komt hiermee op 63. Ook een buurman wordt onderzocht op de ziekte omdat deze dezelfde symptomen zou hebben. Tests van een laboratorium in Hong Kong bevestigden dat de 37-jarige vrouw vorige week overleed inderdaad het H5N1 vogelgriep virus bij zich droeg, de meest dodelijke variant van het virus tot nu toe.

Geplaatst in Vogelgriep @ 17 september 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Luchtmacht gaat meer radarposities opzetten De Indonesische Luchtmacht gaat snel meer radarposities opzetten in het oostelijke deel van het land om zo activiteiten en veiligheid in de gaten te kunnen houden. Woordvoerder van de Luchtmacht Sagom Tamboen zei dat de radars geplaatst zouden worden in Biak en Merauke, Papua en op Saumlaki eiland, ten noorden van Maluku.

Geplaatst in Militair @ 17 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ zal brandstofprijzen begin oktober verhogen IndonesiŽ is van plan de brandstofprijzen begin oktober te verhogen. Dit meldde de overheid vandaag in een eerste duidelijke indicatie dat het aan het werk is om de vernietigende en politiek gevoelige subsities op brandstof. "We hebben nog geen datum bepaald, maar het zal begin oktober zijn," zei staatssecretaris Yusril Ihza Mahendra toen hij gevraagd werd over de datum van de verhogingen. Hij zei dat de omvang van de stijging nog bepaald moest worden.

Geplaatst in Economie @ 12 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vier vliegtuigen aan de grond na Mandala crash De Indonesische transport autoriteiten hebben vier Boeing 737-200 toestellen aan de grond gehouden. De eigenaars van de vliegtuigen zijn niet bekend gemaakt. Deze actie volgt op een grote crash met een vliegtuig van Mandala Airlines. "Vier Boeing 737-200 van vier verschillende maatschappijen zijn aan de grond gehouden totdat de geschadigde onderdelen gemaakt zijn," waren de woorden van de Minister van Transport Hatta Rajasa volgens Kompas.

Geplaatst in Algemeen @ 11 september 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Veranderingen parkeren in Kuta en Legian De steeds veranderende manieren om de verkeersproblemen in Kuta en Legian aan te pakken heeft een nieuwe fase bereikt. Sinds 1 september gelden er algehele parkeerverboden op de twee grootste straten in Legian. Na overleg met leden uit de buurt en lokale verkeers-managers is er een overeenkomst die inhoudt dat op de Jl. Padma en Jl. Werkudara niet langer geparkeerd mag worden.

Geplaatst in Algemeen @ 11 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


147 doden door vliegtuigcrash Sumatra Zeker 147 mensen zijn maandag in de Indonesische stad Medan op Noord-Sumatra om het leven gekomen, nadat een Boeing 737-200 met zeker 117 inzittenden vlak na de start was neergestort. Op de grond werden nog eens dertig mensen gedood, aldus een reddingswerker.

Geplaatst in Algemeen @ 05 september 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vliegtuig stort neer in Medan Een passagiersvliegtuig met 109 inzittenden is maandagmorgen neergestort bij de hoofdstad Medan van de provincie Noord-Sumatra. Dat zei minister van Transport Hatta Radjasa tegen radiozender El Shinta. Een regeringswoordvoerder zei dat zeker dertig lichamen bij het toestel zijn weggehaald.

Geplaatst in Algemeen @ 05 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Doden door aardverschuiving op Sumatra Zeker negen mensen zijn om het leven gekomen en twaalf anderen raakten vermist, toen hevige slagregens op het Indonesische eiland Sumatra een aardverschuiving veroorzaakten. Complete huizen raakten bedolven door de modderstroom in de buurt van de West-Sumatraanse hoofdstad Padang, zei een woordvoerder van de brandweer in de stad.

Geplaatst in Weer @ 02 september 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Tijger doodt plassende bulldozer-chauffeur Een bestuurder van een bulldozer op het Indonesische eiland Sumatra moest zo nodig plassen dat hij zijn voertuig verliet en een boom opzocht. Terwijl hij zijn blaas ledigde werd hij echter aangevallen door een tijger. Het ongelukkige slachtoffer overleefde de ontmoeting met het roofdier niet.

Geplaatst in Algemeen @ 31 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Rupiah glijdt verder weg De koers van de Indonesische munteenheid is maandag verder weggegleden. Tijdens de valutahandel in het Verre Oosten doorbrak de roepia de notering van 10.800 tegenover de dollar. Vrijdag bedroeg de slotkoers nog 10.400. Het betreft de laagste koers sinds november 2001.

Geplaatst in Economie @ 29 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesische leger en rebellen slaags in Aceh Indonesische militairen en Atjeese rebellen hebben zondag niet ver van de provinciehoofdstad Banda Atjeh korte tijd schoten met elkaar gewisseld. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Beide partijen bevestigden dat het incident had plaatsgevonden en beschuldigden elkaar ervan met schieten te zijn begonnen.

Geplaatst in Conflict Aceh @ 28 augustus 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Overheid zal brandstofprijzen verhogen in 2006 IndonesiŽ zal de brandstofprijzen begin 2006 verhogen om zo de impact van de immer stijgende olieprijzen op de begroting te beperken. Dit aldus een econoom die dit vandaag meldde. Herstel van de economie wordt bemoeilijkt door de wereldwijde impact van de stijgende pijzen van op dit moment meer dan 60 dollar per vat. De dalende productie en de toegenomen vraag naar energie helpen daar ook niet aan.

Geplaatst in Economie @ 28 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


2 AustraliŽrs aangehouden met drugs in Medan en Bali Een 21-jarig Australisch model is opgepakt in Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra, voor het mogelijk smokkelen van ecstasy. Dit meldde de politie gisteren nadat ze meer dan 2,000 tabletten bij hem aantroffen. De man, omschreven als een leerkracht Engels, werd opgepakt in een huurhuis in Medan afgelopen zaterdag, meldde de politie in een verklaring. Als de man veroordeeld wordt, kan hij de doodstraf krijgen.

Geplaatst in Drugs @ 23 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Hidayat wereldkampioen badminton De IndonesiŽr Taufik Hidayat is in het Amerikaanse Anaheim wereldkampioen badminton geworden. Hidayat versloeg in de finale van het toernooi verrassend en overtuigend de als eerste geplaatste Chinees Lin Dan. Hij had twee sets nodig om zich tot wereldkampioen te laten kronen: 15-3 15-7.

Geplaatst in Algemeen @ 22 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Grote stroomstoring treft Indonesische eilanden Grote delen van de Indonesische eilanden Java en Bali, inclusief de gehele hoofdstad Jakarta, zitten donderdag zonder stroom. Dat heeft een functionaris van het staatselektriciteitsbedrijf gemeld.

Geplaatst in Stroomvoorziening @ 18 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Vrede tussen IndonesiŽ en rebellen Atjeh In de Finse hoofdstad Helsinki hebben de Indonesische regering en de rebellen uit de provincie Atjeh maandag een vredesakkoord getekend. Daarmee komt een einde aan een oorlog die bijna dertig jaar duurde en ruim 12.000 levens eiste.

Geplaatst in Conflict Aceh @ 15 augustus 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Nederland erkent onafhankelijkheid IndonesiŽ vanaf '45' Nederland accepteert "politiek en moreel" de datum van 17 augustus 1945 als de dag van de onafhankelijkheid van IndonesiŽ. Dit heeft een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Jakarta, Usha Gopie, maandag gezegd. Gopie wees erop dat de aanwezigheid van minister Bot van Buitenlandse Zaken bij de viering van de 17e augustus in Jakarta hiervan een bewijs is.

Geplaatst in Politiek @ 15 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Indonesische NU-bijeenkomst bekritiseerd om fatwa De grootste moslim-organisatie in IndonesiŽ, Nahdahtul Ulama (NU), heeft felle kritiek geuit over fatwa's - decreten - uitgesproken door het hoogste islamitische gezag in IndonesiŽ. Dit hoogste orgaan vaardigde elf decreten uit, inclusief een verbod op huwelijken tussen mensen van twee geloven en gezamenlijke gebeden met mensen van andere religies.

Geplaatst in Politiek @ 10 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Europese en Aziatische vertegenwoordigers in Aceh Europese en Zuid-Oost Aziatische vertegenwoordigers brengen een bezoek aan Aceh om zich voor te bereiden op het stationeren van observanten om zo de vredesovereenkomst tussen de rebellen en de Indonesische overheid te controleren. Het team van 28 leden is bezig met logistieke voorbereidingen voor de missie.

Geplaatst in Conflict Aceh @ 04 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Nederlander op Bali opgepakt op verdenking van kindermisbruik Een 44-jarige Nederlander is op het Indonesische eiland Bali aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van jonge jongens. Volgens de politie had de verdachte, een voormalige ambtenaar, de kinderen aan zich gebonden door aan te bieden hun voetbalelftal te sponsoren en regelmatig cadeautjes als voetbalschoenen en T-shirts voor hen mee te brengen.

Geplaatst in Algemeen @ 02 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


'Bin Laden financierde aanslag ambassade Jakarta' Osama bin Laden heeft de aanslag op de Australische ambassade in IndonesiŽ vorig jaar persoonlijk gefinancierd. De leider van het al-Qaedanetwerk stuurde Australische dollars in contanten per koerier naar Azahari bin Husin. Deze voortvluchtige MaleisiŽr geldt als een van de breinen achter een hele serie terreuraanslagen in Zuidoost-AziŽ.

Geplaatst in Terrorisme @ 01 augustus 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ laat massa-slachting tegen vogelgriep varen IndonesiŽ zal geen massa-slachting uitvoeren op boerderijdieren om de vogelgriep te bestrijden, dit door een tekort aan financiŽle middelen, meldde een minister donderdag. Minister van Agricultuur Anton Apriyantono zei dat IndonesiŽ gezonde dieren blijft vaccineren en alleen de reeds besmette dieren zal ruimen.

Geplaatst in Vogelgriep @ 29 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Grootschalige kerstening baart zorgen in IndonesiŽ Christenen zorgen voor een toenemende zorg omtrend kerstening in IndonesiŽ, 's werelds grootste moslim-land, dit zeigen afgevaardigden op een bijeenkomst van MUI (Indonesische Ulemas), een islamitische groep. Daar werd gemeld dat de christenen hun aanwezigheid in diverse provincies en de hoofdstad zelf aan het uitbreiden zijn.

Geplaatst in Religie @ 28 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Mari: Chinese schoenenindustrie kan naar IndonesiŽ IndonesiŽ zal open staan als de Chinese schoenen-producenten hun productie verplaatsen naar IndonesiŽ vanwege een handels-rel met de Verenigde Staten en de Europese Commissie, zei Mari Pangestu, minister van Handel. "We moeten pro-actief reageren om te profiteren van de vele veranderingen ... we proberen de eigenaren van twee grote fabrikanten, zoals Nike en Adidas, te benaderen," zei Mari op woensdag toen ze een bezoek bracht aan PT Panarub, welke Adidas schoenen produceerd in Tangerang, Banten.

Geplaatst in Economie @ 27 juli 2005 30:20 door Jeroen · link · 0 reacties


PLN: Stroomstoringen mogelijk op Bali en Java in oktober Stroomreserves op Java en Bali zullen een kritiek punt bereiken tijden het droge seizoen, welke in oktober zal beginnen, zei een vertegenwoordiger van PLN. "Stroomreserves zullen rond die tijd teruggevallen zijn tot zo'n 120 Megawatt, terwijl het veilige niveau zo'n 600 Megawatt is,"zei Muljo Adji, algemeen directeur distributie voor Java en Bali

Geplaatst in Stroomvoorziening @ 27 juli 2005 20:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Negen doden in bus-trein ongeluk Ten minste negen mensen kwamen om het leven en 23 raakten gewond toen een trein op een passagiersbus in reed in Noord-Sumatra. Het ongeluk had plaats zondag vroeg toen een trein met volle vaart in een intercity-bus ramde op een spoorwegovergang in het district Asahan, zo'n 1450 kilometer ten noordwesten van Jakarta.

Geplaatst in Algemeen @ 27 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Overheid laat PLN en Pertamina prijzen verhogen In een poging de immer steigende brandstofsubsidies een halt toe te roepen zal de overheid het staats-olie en gas bedrijf PT Pertamina en staats-stroommaatschappij PT PLN toestemming geven om de marktprijzen voor brandstoffen en electriciteit voor specifieke doelen aan te passen. Deze maatregel zal ertoe moeten leiden dat het verbruik van brandstoffen zal dalen van 59.69 miljoen kiloliter naar 55 miljoen kiloliter. Dit meldde de minister van Energie en Bodemschatten Purnomo Yusgiantoro gisteren.

Geplaatst in Economie @ 26 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Politie Atjeh arresteert ongetrouwde stelletjes De politie in de Indonesische provincie Atjeh heeft dit weekeinde zestien verliefde stelletjes opgepakt. Volgens de islamitische sharia-wetgeving, die er sinds 2003 geldt, zijn romantische ontmoetingen tussen ongetrouwde mensen verboden. "Ze zijn opgepakt omdat ze 's avonds laat nog uitgingen", aldus een sharia-politieman. De verliefden kwamen vrij nadat ze schriftelijk hadden beloofd het nooit meer te doen.

Geplaatst in Algemeen @ 25 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ bevestigt dood drie mensen door vogelgriep In IndonesiŽ zijn deze maand drie mensen overleden aan vogelgriep. Dat heeft een regeringsfunctionaris woensdag bevestigd. Het zijn de eerste doden in IndonesiŽ door de gevreesde ziekte, waaraan de afgelopen twee jaar in AziŽ 54 mensen zijn overleden.

Geplaatst in Vogelgriep @ 20 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


IndonesiŽ en rebellen komen tot vredesformule De Indonesische regering en de rebellen in Aceh zijn tot overeenkomst gekomen om een 30-jaar lopend conflict te be-eindigen. Dit meldt de Indonesische overheid vandaag. Deze ronde van vredesbesprekingen kwam op gang nadat Aceh in december getroffen werd door een tsunami die tienduizenden levens kostte.

Geplaatst in Conflict Aceh @ 17 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Bali benoemd als beste toeristeneiland in 2005 Voor de tweede keer heeft het New Yorkse toerisme magazine Travel + Leisure Bali benoemd tot 's werelds beste toeristeneiland van 2005. "We hebben de bevestiging van de uitgever ontvangen. Een ceremonie van waardering zal op 14 juli gehouden worden," zei een Indonesische diplomaat in New York, Kristio Wahyono.

Geplaatst in Toerisme @ 10 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


25 gewonden bij treinongeluk zuid Sumatra Tenminste 25 passagiers in de Serelo economy-class trein raakten gewond toen hun trein in botsing kwam met een andere trein in Banjarsari subdistrict, Lahat, woensdag. Niemand kwam om het leven in het ongelukt dat plaats had slechts 1 week nadat vier mensen om het leven kwamen in een treinongeluk in Jakarta.

Geplaatst in Algemeen @ 08 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Dansen en vechten met maskers Op een avond zet de 12-jarige Badran een masker op zijn hoofd dat hij in een oude doos bij zijn oma, die in de omgeving van Bandung woont, had gevonden en trekt een oud kleed over zich heen. Onverwacht komt hij hard schreeuwend de waranda op, waar de hele familie bij elkaar zit te eten. En dan gebeurt het...

Geplaatst in Volksverhalen @ 06 juli 2005 00:10 door Jeroen · link · 0 reacties


Paniek door sterke aardbeving Sumatra Het Indonesische eiland Sumatra is dinsdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. In Medan, de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra, gingen mensen in paniek de straat op, zei Sutiyono van het meteorologisch instituut BMG. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

Geplaatst in Aardbevingen @ 05 juli 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties


Sterke aardbeving treft Simeulue Een sterke aardbeving vond plaats bij het eiland Simeulue om 06:28:12 (UTC) hedenmorgen. Er zijn geen berichten van slachtoffers of schade.

Geplaatst in Aardbevingen @ 08 juni 2005 10:20 door Jeroen · link · 0 reacties
   
OVER DIT BLOG
Voeg dit blog toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

Volg ons op Twitter

Blog archief
· 2015, 4 artikelen
· 2014, 137 artikelen
· 2013, 142 artikelen
· 2012, 245 artikelen
· 2011, 703 artikelen
· 2010, 636 artikelen
· 2009, 885 artikelen
· 2008, 498 artikelen
· 2007, 527 artikelen
· 2006, 315 artikelen
· 2005
  · December, 18 artikelen
  · November, 19 artikelen
  · Oktober, 22 artikelen
  · September, 14 artikelen
  · Augustus, 13 artikelen
  · Juli, 13 artikelen
  · Juni, 4 artikelen
  · Mei, 19 artikelen
  · April, 22 artikelen
  · Maart, 18 artikelen
  · Februari, 4 artikelen
  · Januari, 15 artikelen
· 2004, 30 artikelen
· 2003, 8 artikelen

Populaire tags
· indonesie
· 2010
· jakarta
· bali
· indonesia
· overstromingen
· dame
· 1991
· indonesische
· aswolk
· vluchten
· garuda
· illegale
· na
· over
· prijs
· aan
· water
· nachtleven
· solo
Ieder uur automatisch gegenereerd

Blog categoriën
· Algemeen (475)
· Vulkanen (275)
· Ongelukken (271)
· Aardbevingen (270)
· Economie (250)
· Terrorisme (213)
· Reizen (202)
· Politiek (185)
· Criminaliteit (178)
· Corruptie (154)
· Toerisme (151)
· Vreemd genoeg ... (141)
· Religie (132)
· Milieu (125)
· Vogelgriep (122)
· Gezondheid (106)
· Overstromingen (93)
· Drugs (84)
· Weer (76)
· Garuda Indonesia (75)
· Geweld (64)
· Cultuur (59)
· Protesten (48)
· Foto raden (48)
· Militair (47)
· Sidoarjo modderstroom (45)
· Stroomvoorziening (40)
· Verkiezingen (36)
· Mensenrechten (32)
· Ramadan (31)
· Mexicaanse griep (27)
· PT Freeport (25)
· Conflict C. Sulawesi (20)
· Bosbranden (19)
· Sexy (17)
· Website (17)
· Infrastructuur (16)
· Volksverhalen (13)
· Sport (13)
· Geschiedenis (11)
· Het Wilde Westen van IndonesiŽ (11)
· Conflict Aceh (10)
· Een tochtje in een mini Mitsubishibusje (10)
· Klimaatschieten (9)
· Nachtleven (8)
· Overig (6)
· Lippo Cikarang (5)
· Media (3)
· Voetbal in IndonesiŽ (3)
· Knokkelkoorts (3)
· Kernenergie (2)
· Polio (1)
· Sluit kleinste categoriën

RSS feeds

Wisselkoersen
EUR-IDR: 16,320 · 16,322  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 17 Jan 2018 08:49 CET
JPY-IDR: 118.72 · 118.75  De koers van de Rupiah is verbeterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 23:05 CET
MYR-IDR: 3,361 · 3,361  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 08 Jan 2018 05:03 CET
SGD-IDR: 10,024 · 10,089  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 08:11 CET
USD-IDR: 13,324 · 13,358  De koers van de Rupiah is verslechterd sinds gisteren
@ 13 Jan 2018 12:25 CET

Recente reacties
·  Op 10 Jan 2017 08:57 reageerde
bulekurus op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 10 Jan 2017 00:46 reageerde
zieleffe op President roept Moslims op tot meer tolerantie
·  Op 15 Sep 2016 03:15 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:40 reageerde
jobvanstaalduinen op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 18:29 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 16:20 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:58 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 14:47 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:48 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 13:40 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:53 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 12:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 11:50 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 10:56 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 09:02 reageerde
oyibo op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 08:14 reageerde
bulekurus op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:52 reageerde
jakarta-snacks op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 07:14 reageerde
elsbeth op Trouwen op Ambon
·  Op 14 Sep 2016 05:14 reageerde
Malam op Trouwen op Ambon
© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

63,537,678 pageviews Een website van indahnesia.com